Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Ücretsiz izne ayrılan işsizlik maaşı alabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Ücretsiz izne ayrılan işsizlik maaşı alabilir mi?

Ücretsiz izinde iş akdi feshedilmediği ve dolmadığı için işsizlik maaşı alamazlar. Bunun yerine İşsizlik Sigortası Fonu'ndan ve İŞKUR tarafından verilen kısa çalışma ödeneği ile "Nakdi Ücret Desteği"nden yararlanabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Doğum sonrası ücretsiz izinden sonra işsizlik maaşı alınır mı?

Analık izni işsizlik ödeneğine engel değildir | Ekmek ve Gül. Analık izni dönüşünde işten çıkarılan kadın işçi son 3 yılda 600 gün primi varsa işsizlik ödeneği alabilir. Son 4 ayda prim ödenmemiş olması işsizlik ödeneğine engel değil.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

Ücretsiz izin kullanan işçinin işsizlik maaşını etkiler mi?

Ücretsiz izin döneminde prim ödenmese de iş sözleşmesi sona ermeyip askıda devam ettiğinden, son 120 gün hizmet akdine tabi olma şartını olumsuz etkilemez. İşsizlik ödeneğinden yararlanma hakkı kaybolmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Doğum iznine ayrılan anne işsizlik maaşı alabilir mi?

Doğum izni bittikten sonra artık işyerinde çalışmak istemeyen bir anne, başka bir gerekçe göstermeksizin işe gitmezse kıdem tazminatını kaybedecektir. Hatta ihbar sürelerine uymazsa, ihbar tazminatı ödemek zorunda bile kalacaktır. Bu anne işsizlik maaşı da alamayacaktır. (İşveren tarafından çıkarılırsa alabilir.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

İşsizlik maaşı kimlere verilmez?

Son üç sene içerisinde en az 600 gün prim ödememiş olan veya hizmet akdinin feshinden önce 120 gün çalışmayan kişiler, İŞKUR ödeneğinden yararlanamaz. Hizmet akdi feshedildikten sonraki 30 gün içerisinde başvurularını tamamlamayan yeni işsizler, söz konusu ödeneği almaya hak kazanamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

İSTİFA ETTİĞİNİZDE İŞSİZLİK MAAŞI ALABİLİRSİNİZ

İlgili 25 soru bulundu

Soru cevap kısmı

İşsizlik maaşını hangi şartlarda alabiliyoruz?

Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak, Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak, Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

İŞKUR'a gitmeden işsizlik maaşı alabilir mi?

İnternet üzerinden işsizlik maaşı başvurusu İŞKUR'a ait web sitesi üzerinden yapılır. www.iskur.gov.tr adresi başvuru için kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isbasi.com

Doğum yapan anne işten ayrılırsa tazminat alabilir mi?

Doğum nedeniyle kıdem tazminatını da alarak işten ayrılma gibi bir hak yoktur. Kadın işçi isterse doğumdan sonra işten ayrılabilir. Ama bu durumda kıdem tazminatına, ihbar tazminatı ve işsizlik ödeneğine hak kazanamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

6 ay ücretsiz doğum izninde sigorta yatar mı?

Ücretsiz İzne Çıkan İşçinin Sigortası Ödenir mi? Ücretsiz izne çıkan işçi 10 güne kadar sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam eder. Ayrıca ücretsiz izinli gün için işveren SGK primi ödemeyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekcan.av.tr

Doğum iznine ayrıldıktan sonra parası alır mı?

Bu da doğum rapor parası veya doğum izni parası olarak da bilinen analık halinde geçici iş göremezlik ödeneğidir. SGK'ya bağlı çalışan annelere ödenen doğum rapor parası brüt ücret üzerinden hesaplanır. Annenin günlük brüt ücreti 112 ile çarpılır ve çıkan rakamın üçte ikisi anneye doğum rapor parası olarak ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gebe.com

İşçi hangi hallerde işsizlik maaşı alamaz?

İşverenin haklı neden bildirerek yaptığı fesihlerde, haklı nedenin hangi madde kapsamında olmasına göre işçinin işsizlik ödeneği alıp alamayacağı belirlenir. İş Kanunu 25. maddenin “II – ahlak ve iyiniyete uymayan haller” kapsamında yapılan fesihlerde işçiye işsizlik ödeneği ödenmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iskanunu.com

Ücretsiz izin süresi kıdem süresinden sayılır mı?

Ücretsiz izinde geçen sürelerde iş sözleşmesi askıda sayıldığı için kıdem tazminatı hesabında bu süreler çalışma sürelerine dahil edilmeyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emreulusoy.av.tr

Ücretsiz izin süresi hizmet süresinden sayılır mı?

Kullanacağınız ücretsiz izin süresi emeklilikte fiili hizmet süresinden sayılmaz. Ancak ücretsiz izin süresine ilişkin emekli keseneği ve kurum karşılıklarını yatırmak suretiyle fiili hizmet sürenize dahil edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Ücretsiz doğum izni kıdem tazminatını etkiler mi?

Doğum izni sonrası kullanılan 6 aylık ücretsiz izin süresi kıdem tazminatının hesaplanmasına dahil edilmez. Örnek: İşçi 01.01.2021 tarihinde A işyerinde işe girmiş ve 01.10.2021 tarihinde 16 haftalık doğum iznine ayrılmıştır. İşçinin doğum izni sonrası işe dönüş tarihi ise 23.01.2022 dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Özel sektörde ücretsiz izin hakkı ne kadar?

Ücretiz izin özel sektörde 3 aylık bir süreyi aşmamak kaydı ile verilmektedir. İşveren sahibi işçiyi ücretsiz izne ayırabilmekte iken işçi de ayrılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Doğum iznine ayrıldıktan sonra maaş nasıl alınır?

Annelik nedeniyle geçici iş göremezlik raporu alan anneler SGK'ya başvurarak doğum izni parasından yararlanmaktadır. 16 hafta izinli olan annelere doğum parası, doğumdan sonraki 55 gün içerisinde belirtmiş oldukları hesaba yatmaktadır. Hesabı bulunmayan annelere ise PTT üzerinden ödeme gerçekleştirilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

Ücretsiz izne ayrılan işçinin sigortası yatar mı?

Ücretsiz izin iş sözleşmesinin askıya alındığı durumlardan biri olarak kabul edilmektedir. Ücretsiz izne ayrılan işçinin iş sözleşmesi bu süre boyunca askıda kalır. Bu süre boyunca herhangi bir ücret tahakkuku yapılmaz ve sigorta primleri de beyan edilmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: demirbas.av.tr

Ücretsiz izne çıkan kişinin sigortası yatar mı?

Madde 61 - Sigortalılara yıllık ücretli izin süresi için ödenecek ücretler üzerinden iş kazaları ile meslek hastalıkları primleri hariç, diğer sigorta primlerinin, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunundaki esaslar çerçevesinde işçi ve işverenler yönünden ödenmesine devam olunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: calisanrehberi.isteasistan.com

Doğum izninden sonra ücretsiz izinde maaş alabilir mi?

Doğumdan önce ve sonra kullandığı 16 haftalık izin için maaşından herhangi bir kesinti yapılmaz ve maaşını SGK'dan alır. Ancak işçinin 2 günlük ücreti kesilir. 16 haftalık doğum izninden sonra 6 aylık izin kullanacaksa bu 6 ay için maaş alamaz. Çünkü kullanılan izin bu sefer analık izni değil ücretsiz izindir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: insankaynaklariyiz.net

Doğum sonrası ücretsiz izin hakkı ne kadar?

Yıllık izin hakkının dışında tutulan doğum sonrası ücretsiz iznin süresi, en fazla 6 ay olmak şartıyla, özel sektörde çalışan tarafından belirlenir ve işverenin onay vermesini gerektirmez. Ancak bu izin 6 aydan daha uzun süreyle kullanılmak istendiğinde işverenin onayı gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

2023 doğum parası ne kadar?

2023 yılı ücretli bir çalışanın alacağı doğum rapor parasını hesaplayalım. 2023 yılı için brüt ücreti 15.000 TL olan ücretlimizin geriye dönük 12 aylık toplam brüt ücreti de 180.000 TL olsun. Doğum izin parası 56.000 TL' nın 2/3'ü alınır, 56.000 / 3 x 2= 37.333,3 TL doğum parası alır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Kendi isteğimle işten ayrılırsam nasıl tazminat alırım?

Yürürlükte bulunan yasal düzenlemeler gereği, işten kendi isteğiyle ayrılan (istifa eden) işçinin kıdem tazminat talep hakkı bulunmamaktadır. Fakat işçi, “İş mevzuatında gösterilen haklı bir sebep” ileri sürerek iş yerinden ayrılırsa, işi kendi bırakmış olsa dahi kıdem tazminatına hak kazanacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cozumavukatlik.org

Kendi isteğiyle çıkan işçi işsizlik maaşı alabilir mi?

İstifa eden kişilerin işsizlik maaşı almaları söz konusu değildir. Çalışanın işsizlik maaşını hak edebilmesi için hem kendi isteğiyle işten ayrılmamış olması hem kusurlu olmaması şartı vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Iş yeri açan işsizlik maaşı alabilir mi?

İşçilerin işyerinin kapanması veya devredilmesi sonucu işsizlik sigortasından yararlanma hakkı bulunuyor. Ancak bunun için işçilerin çıkışlarının mutlaka '17' veya '34' fesih kodlarıyla yapılmış olmasına dikkat etmeleri gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: meslektebirlik.org.tr

Devletten işsizlik maaşı nasıl alınır?

Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine başvurmak gerekmektedir. Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT