Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Ücretsiz izin kaç hafta?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Ücretsiz izin kaç hafta?

Yıllık izin hakkının dışında tutulan doğum sonrası ücretsiz iznin süresi, en fazla 6 ay olmak şartıyla, özel sektörde çalışan tarafından belirlenir ve işverenin onay vermesini gerektirmez. Ancak bu izin 6 aydan daha uzun süreyle kullanılmak istendiğinde işverenin onayı gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Ücretsiz izin süresi en fazla ne kadar olabilir?

İşveren sahibi işçiyi ücretsiz izne ayırabilmekte iken işçi de ayrılabilmektedir. İşveren, yıllık ücretli iznini kullanmakta olan her işçiye, yıllık izin dönemine ilişkin olan ücreti işçinin işe başlamasından önce peşin olarak ödemesi gerekmektedir. Ücretsiz izin ise 3 aydan fazla olmamak koşulu ile verilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Ücretsiz izin en az kaç gün olur?

İşçi tarafından altı işgünü içinde yazılı olarak kabul edilmeyen ücretsiz izin teklifi artık işçiyi bağlamaz ve dolayısıyla işveren işçiyi ücretsiz izne çıkaramaz.” şeklinde ifade edilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Ücretsiz doğum izni kaç ay?

MADDE 7 – (1) Kadın işçiye, analık izninin bitiminden itibaren isteği hâlinde altı aya kadar ücretsiz izin verilir. (2) Ücretsiz izin, üç yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinme hâlinde eşlerden birine veya evlat edinene verilir. (3) Bu maddede belirtilen ücretsiz izin süresi, yıllık ücretli izin hakkının hesabında ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Hangi durumlarda ücretsiz izin verilir?

Kanundan doğan haller; işçinin evlenmesi, yakın birinin vefatı, yol izni, mazeret izinleri ve doğum iznidir. İkincisi ise tarafların anlaşmaları doğrultusunda söz konusu olan aylıksız izindir. Tarafların iradeleri doğrultusunda gerçekleşen ücretsiz izne dair kanunda bir düzenleme yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: besler.av.tr

Ücretsiz izin nedir, ücretsiz izne çıkarılanlar neler yapmalı?

İlgili 16 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Ücretsiz izinde maaş yatar mı?

Ücretsiz İzne Çıkan İşçiye Maaş Ödenir mi? Ücretsiz izin süresince işçi çalışmayacak ve iş sözleşmesi askıda kalacaktır. Bu nedenledir ki ücretsiz izne çıkan işçiye maaş ödenmez. İşçi daha sonra ücretsiz izinde olduğu sürelerde ücret ödenmediğinden bahisle herhangi bir talepte bulunamayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekcan.av.tr

En az kaç ay ücretsiz izin alabilir?

108 inci maddenin (E) bendinde: " E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yyu.edu.tr

6 ay ücretsiz doğum izni nasıl kullanılır?

Yıllık izin hakkının dışında tutulan doğum sonrası ücretsiz iznin süresi, en fazla 6 ay olmak şartıyla, özel sektörde çalışan tarafından belirlenir ve işverenin onay vermesini gerektirmez. Ancak bu izin 6 aydan daha uzun süreyle kullanılmak istendiğinde işverenin onayı gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

6 ay ücretsiz doğum izni kaç gün?

Yine istek halinde, kadın işçiye doğum öncesi ve sonrası toplam 16 haftalık doğum izninin bitiminden itibaren 6 aylık ücretsiz izin verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vonahukuk.com

Doğum sonrası ücretsiz izin kaç defa alınır?

Doğum yapan kadın memurlar çocuğunun bakımı ve sağlığı için aylıksız izin talebinde bulunmaktadırlar. İşte bu nedenlerle; doğum yapan Devlet memurlarına istekleri üzerine doğum sonrası 8 haftalık iznin bitim tarihinden itibaren 2 yıllık süre içinde 24 aya kadar ücretsiz izin verilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bekad.org

Ücretsiz izin sınırı var mı?

Bununla birlikte çoğunlukla işletmelerin, ekonomik sebepler veya mevsimsel daralmalar nedeniyle çalışanlarının bir kısmını veya tamamını belli bir süre için ücretsiz izne çıkarmak istediklerine rastlanmaktadır. İşçinin rızasına bağlı ücretsiz izin uygulamasında belirli bir süre sınırı yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: demirbas.av.tr

Ücretsiz izne ayrılmak için ne yapmalıyım?

Ücretsiz izne ayrılmak için; İlgili personel, doğum belgesiyle birlikte doğum sonrası ücretsiz izin talebini içeren dilekçesini birimine iletir. Ücretsiz izin talebi, ilgili birim tarafından Personel Daire Başkanlığı'na gönderilir. Ücretsiz izin tarihi itibariyle ilgili sistemlerden çıkış işlemleri gerçekleştirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.iyte.edu.tr

Ücretsiz izin hakları nelerdir?

Kanundan doğan hallere; işçinin evlenmesi, yakın birinin vefatı, yol izni, mazeret izinleri ve doğum izni örnek verilebilir. İkincisi ise tarafların anlaşmaları halinde söz konusu olan aylıksız izindir. Tarafların iradeleri doğrultusunda gerçekleşen ücretsiz izne dair kanunda bir düzenleme bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: odsdanismanlik.com

Yılda kaç kez ücretsiz izin alınır?

KAMUDA ÜCRETSİZ İZİN ŞARTLARI

Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar ücretsiz izin verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Ücretsiz izin süresi borçlanılabilir mi?

Taraflar aralarında anlaşarak ücretsiz izin süresini uzatabilirler. Ancak borçlanılabilecek süre kanuni ücretsiz doğum izni süresi ile sınırlıdır. Aşan süre ise doğum tarihinden itibaren iki yıllık sürenin içinde kalmak kay- dıyla borçlanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Ücretsiz izin yasal hak mı?

Ücretsiz izinle ilgili İş Kanununda herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır. Ancak, bazı hükümlerde ücretsiz izin niteliğinde düzenlemelerin yer aldığı görülmektedir. Uygulamada işverenlerin, çoğu kez, tek taraflı olarak işçileri ücretsiz izne çıkarttığına rastlanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Doğum sonrası ücretsiz izin verilmezse ne olur?

Sonuç olarak, doğum yapan kadın işçinin, altı aya kadar aylıksız izin talebinin işverence karşılanmaması halinde, kadın işçi tek başına alacağı karar ile işverene bildirimde bulunarak, ücretsiz doğum iznine ayrılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: incirogludanismanlik.com

İşveren ne kadar süre ücretsiz izin verebilir?

Özel sektörde çalışanlar için bazı düzenlemeler de mevcuttur. Ücretsiz izin özel sektörde an fazla üç ay verilebilmektedir. 3 aylık süreyi aşmamak kaydıyla işveren sahibi işçiyi tamamen veya kısmen kanunen ücretsiz izne ayırabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

6 ay ücretsiz doğum izninden sonra işsizlik maaşı alabilir mi?

Analık izni işsizlik ödeneğine engel değildir | Ekmek ve Gül. Analık izni dönüşünde işten çıkarılan kadın işçi son 3 yılda 600 gün primi varsa işsizlik ödeneği alabilir. Son 4 ayda prim ödenmemiş olması işsizlik ödeneğine engel değil.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

2 yıl ücretsiz doğum izni ne zaman başlar?

Ücretsiz İzin:

Doğumdan sonra istirahat süresinin bitiminden itibaren 6 ay içinde çalışanın ücretsiz izin hakkı vardır. Bu izni kullanmadan en az 1 ay önce işverene yazılı bildirimde bulunmak gerekir. Çalışan doğum raporu bitiminden sonra tekrar çalışmaya başlayıp, henüz 6 ay geçmemişse ücretsiz iznini talep edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iskanunu.com

Ücretsiz izin uzatılabilir mi?

Yasal değişiklik yapılmadığı sürece, bu süre uzatılamaz. 4- 24 aydan az izin alınabilir mi? Aylıksız izin memurun isteğine bağlı olduğundan, memur isterse 24 aydan az izin alması mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

32 haftada rapor almayı unuttum ne yapmalıyım?

Otomatikman doğum iznine çıkmak söz konusu değil. 32. haftada doktora çıkıp rapor almak gerekiyor. Eğer rapor alınmazsa, 32. hafta dolduktan sonraki her gün rapor alınıncaya kadar kadın işçinin analık ödeneğinden düşülüyor. Yani rapor almakta gecikilen günler için analık ödeneği alınamıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

Ücretsiz izin onayını kim verir?

Ücretsiz izne ayrılmak için; İlgili personel, ücretsiz izin talebini içeren dilekçesini birimine iletir. Ücretsiz izin talebi, ilgili birim tarafından Personel Daire Başkanlığı'na gönderilir. Personel Daire Başkanlığı gelen talebi, Rektörlük Makamının onayına sunar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.iyte.edu.tr

Ücretsiz izin dönüşü maaş ne zaman yatar?

Göreve başladığı tarihten sonra aybaşında (15'inde) maaşı peşin ödenir. (657 S. DMK-Madde 164) (Ücretsiz izin dönüşü göreve başlayan personel için de aynı işlem uygulanır.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csgb.gov.tr

Ücretsiz izinde iken istifa edilir mi?

Sonuç olarak, aylıksız izinde memuriyet statüsünün devam ettiği dikkate alındığında, memurlar aylıksız izindeyken çekilme isteğinde bulunabilecek olup, bu istek izin bitimi beklenmeksizin 94. madde çerçevesinde kurum tarafından kabul edilebilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT