Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Ücretsiz izin hangi durumlarda alınabilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Ücretsiz izin hangi durumlarda alınabilir?

Ücretsiz İzin İçin Uygulanan Şartlar Nelerdir?
  • Yurt dışında eğitim ve öğretimine devam etme isteği,
  • Hamilelik gibi durumlar,
  • Özel durumlar,
  • Ailevi nedenler,
  • Hastalık gibi sebepler ile ücretsiz izin kullanma talebinde bulunabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Hangi durumlarda ücretsiz izin verilir?

Nedenler arasında yurtdışında eğitim öğretime devam etme isteği, gebelik, özel durumlar, ailevi nedenler, hastalık gibi durumlar bulunabilmektedir. Bu talepte bulunmakta olan çalışanlar uygulama başladığından itibaren görevini yerine getirmediği için ücreti ödenmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Ücretsiz izne ayrılmak için ne yapmalıyım?

5 kıdem yılını dolduran kamu görevlileri 657 sayılı Kanun'un 108/E maddesi uyarınca en fazla 2 defada kullanılmak üzere toplam 1 yıla kadar ücretsiz izin talebinde bulunabilirler. Ücretsiz izne ayrılmak için; İlgili personel, ücretsiz izin talebini içeren dilekçesini birimine iletir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.iyte.edu.tr

Personele ücretsiz izin verilebilir mi?

İşçinin ücretsiz izne çıkarılabilmesi için belirli bir süre o işyerinde çalışma şartı da bulunmamaktadır. İşe yeni başlamış yahut kıdemi az olan bir işçi de gerekli şartların varlığı halinde ücretsiz izin kullanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

İşçi istediği zaman ücretsiz izin alabilir mi?

A.

4857 Sayılı İş Kanunumuzda bu yönde bir düzenleme yapılmamış olmakla birlikte ücretsiz izinle ilgili olarak işçinin rızası ile yazılı olarak işverenden ücretsiz izin talebinde bulunması yeterlidir. Ancak ücretsiz izin işverenin de işçinin bu talebini kabul etmesi halinde uygulanabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ismmmo.org.tr

Ücretsiz izin kullanma şartları nelerdir?

İlgili 23 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Ücretsiz izin için mazeret gerekli mi?

Kanundan doğan hallere; işçinin evlenmesi, yakın birinin vefatı, yol izni, mazeret izinleri ve doğum izni örnek verilebilir. İkincisi ise tarafların anlaşmaları halinde söz konusu olan aylıksız izindir. Tarafların iradeleri doğrultusunda gerçekleşen ücretsiz izne dair kanunda bir düzenleme bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: odsdanismanlik.com

Ücretsiz izin kimleri kapsıyor?

Doğum Sonrası Ücretsiz İzin Hakkı Kimleri Kapsıyor? Doğum sonrası ücretsiz izin hakkı, çalışan ve doğum yapmış kadınları kapsıyor. Ancak bu izin herkese değil, talepte bulunan annelere verilir. Ayrıca 3 yaşından küçük bebeği evlat edinmiş annelere veya babalara da ücretsiz izin hakkı tanınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Ücretsiz izinde olan işçi istifa edebilir mi?

Eğer işçinin ücretsiz izne çıkarılması, çalışma koşullarında yapılan haksız bir değişiklik olarak nitelendirilirse -ki genel temayül bu yöndedir- işçinin sözleşmeyi fesih hakkı doğacaktır. İşçi, ihbar süresini beklemeksizin sözleşmeyi derhal feshedebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Ücretsiz izin kaç kez alınabilir?

108 inci maddenin (E) bendinde: " E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yyu.edu.tr

Ücretsiz izinde maaş yatar mı?

Pandemi ücretsiz izninde durum daha da vahimdir. Ücretsiz izin süresince işçiye günlük 39,24._ TL ödenek ödenmekte olup toplamda aylık 1.170._ TL civarında bir ödeneğe tekabül etmektedir. Kısa çalışma ve ücretsiz izin süresinde işçinin ücret kaybı dışında sosyal güvenlik primleri ödenmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lebibyalkin.com.tr

Özel sektör ücretsiz izinde sigorta yatar mı?

Ücretsiz izin iş sözleşmesinin askıya alındığı durumlardan biri olarak kabul edilmektedir. Ücretsiz izne ayrılan işçinin iş sözleşmesi bu süre boyunca askıda kalır. Bu süre boyunca herhangi bir ücret tahakkuku yapılmaz ve sigorta primleri de beyan edilmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: demirbas.av.tr

Bir işyeri en fazla kaç gün ücretsiz izne çıkarabilir?

Özel sektörde çalışanlar için bazı düzenlemeler de mevcuttur. Ücretsiz izin özel sektörde an fazla üç ay verilebilmektedir. 3 aylık süreyi aşmamak kaydıyla işveren sahibi işçiyi tamamen veya kısmen kanunen ücretsiz izne ayırabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

İş Kanunu ücretsiz izin kaç gün?

Madde metninde belirtilen altı aylık süre azami bir süredir. Başka bir deyişle kadın işçinin, daha kısa bir süre için ücretsiz izin talep etmesi mümkündür. İşverenin altı aya kadar istenen ücretsiz izinde takdir hakkı yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

İşçinin ücretsiz izin hakkı nedir?

Ücretsiz izin talebi, işverenin yazılı olarak onayıyla yapılmalıdır. İşveren çalışanın, ücretsiz izne zorlaması durumunda çalışan için haklı fesih nedeni doğar. Ücretsiz izin döneminde taraflar birbirinden çalışılmayan günün ücretini isteyemez. Ücretsiz izin alan çalışanın, o günler kapsamında SGK primi yatırılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolayik.com

Ücretsiz izin tazminatı etkiler mi?

Ücretsiz izinde geçen sürelerde iş sözleşmesi askıda sayıldığı için kıdem tazminatı hesabında bu süreler çalışma sürelerine dahil edilmeyecektir. Madde 56 – Yıllık ücretli izin işveren tarafından bölünemez. Bu iznin 53 üncü maddede gösterilen süreler içinde işveren tarafından sürekli bir şekilde verilmesi zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emreulusoy.av.tr

Ücretsiz izin parça parça kullanılabilir mi?

Sonuç olarak; öğretmenler doğum sonrası ücretsiz iznini süreleri içerisinde 24 aya kadar parça parça kullanabilir. Yani 24 aylık sürenin içinde kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mebpersonel.org

3 ay ücretsiz izin alınır mı?

Memura, 105 inci maddenin son fıkrası uyarınca verilen iznin(3 aya kadar-gerekirse 1 kat uzatılabilen- refakat izni) bitiminden itibaren, sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, istekleri üzerine on sekiz aya kadar aylıksız izin verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.iyte.edu.tr

Ücretsiz izin kullanan işçinin hafta tatili ücreti kesilir mi?

Maddesine göre, işçinin mazeretsiz ve idareden izin almadan işe gelmemesi halinde hem gelmediği günün ücreti hem de hafta tatili ücreti kesilir. İşçi haftalık 45 saatlik çalışmasını tamamlamadığı için hafta tatili ücretini elde edemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mefamusavirlik.com.tr

2 ay ücretsiz izin alınır mı?

Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Ücretsiz izin emekliliğe sayılır mı?

Ücretsiz izin süresi boyunca iş yeri sahibinin ücretsiz izne çıkan personeline maaş ödeme zorunluluğu yoktur. Ayrıca maaş ödenmemesinin yanı sıra sigorta prim ödemeleri de geçici olarak duraklatılır. Kişi, ücretsiz izne çıkması emeklilik sürecini etkiler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Ücretsiz izin alıp başka yerde çalışabilir mi?

Dolayısıyla 657 sayılı Kanunun 28. maddesi gereğince ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı aylıksız izinde olan memurları da kapsamaktadır. Bu sebeple aylıksız izinde bulunan memurların bu sürede 28. madde kapsamında gelir getirici başka bir işte çalışması yasaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iscimemur.net

İşçi hastaneye gittiği gün izinli sayılır mı?

İşçinin hastalanması sonucu viziteye çıkarak iş yerinden izin alıp tedavisi için belirli zaman aralıklarında işte bulunmaması sonucu işçi ücretli izinli sayılır. Toplu iş sözleşmesi hükümlerinden yararlanan işçiler için ücretinden kesinti yapılmaması esastır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bahpas.com

Özel sektörde mazeret izni hangi hallerde kullanılır?

Mazeret izni genellikle kişisel sağlık sorunları, ailevi acil durumlar, cenaze veya benzeri acil durumlar nedeniyle kullanılır. İşçi, mazeret izni talep ettiğinde işinden ayrılmış sayılmaz ve maaş kesintisi yapılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: izinturleri.com

Özel sektör hastalık izni kaç gün?

Özel sektör çalışanlarına hastalık izni koşulları nedir? Özel sektör çalışanlarına verilen hastalık izni koşulları, hastanın sağlık durumu niteliğine göre değişim gösterir. Hekim kontrolü altında doktor raporu ile özel sektör çalışanı maksimum 10 güne kadar hastalık iznini kullanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: izinturleri.com
Önceki makale
Neptün hangi organ?
Sonraki makale
En sert taş hangisi?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT