Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Bir ayda kaç defa rapor alınabilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Bir ayda kaç defa rapor alınabilir?

Kişinin çalıştığı iş yerinde bulunan iş yerleri hekimi, ayda en fazla 2 gün istirahat rapor verme hakkına sahiptir. Aynı zamanda aile hekimleri de kişinin rahatsızlığına göre rapor verebilir. Ancak aile hekimleri de ayda en fazla 10 gün rapor verme hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: onedio.com

1 ayda kaç kere rapor alınır?

Sosyal Güvenlik Kurumunun genelgesine göre 1 Ocak-31 Aralık zaman dilimini kapsayan bir yıl içerisinde işçiler, toplam 40 gün rapor alabilir. İlk etapta iş yeri hekiminden 2 gün istirahat raporu alan çalışanlar, doktor muayenesi sonrasında tek seferde 10 gün rapor alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Kac kere rapor alabilirim?

Raporun nasıl ve ne şekilde alınacağı da ilgili mevzuat esaslarına göre belirlenmiştir. Bu kapsamda bir hekim tarafından bir hastaya tek seferde en fazla 10 gün rapor verilebilir. Yine aynı şekilde tek hekim tarafından bir yıl içinde yazılacak raporların toplamı 40 günü geçemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Arka arkaya rapor alınabilir mi?

İş yeri hekimi sigortalı olan kişiye bir defada en fazla iki gün rapor verebilmektedir. Tek bir hekim raporu ile kişiler en fazla 10 günlük rapor izni kullanabilmektedir. Bunun yanında eğer kontrol muayenesi de raporda detaylı olarak belirtilmiş ise 20 günü geçmeyecek şekilde daha uzun kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Ayda kaç gün rapor hakkımız var?

– Sigortalılara tek hekim raporu ile bir defada en çok 10 gün istirahat verilebilir. İstirahat sonrasında kontrol muayenesi raporda belirtilmiş ise toplam süre 20 günü geçmemek kaydı ile istirahat uzatılabilir. 20 günü aşan istirahat raporlarının sağlık kurulunca verilmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isvesosyalguvenlik.com

Memurun rapor hakkı kaç gün?

İlgili 26 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Bir ayda iki defa rapor alınır mı?

Bu sorunun esasen cevabı çok basit, aynı ay içerisinde iki kez veya 5 kez sayı fark etmeksizin rapor almanın bir sakıncası olmadığını söyleyebiliriz.Burada dikkat edilmesi gereken üç temel şey var.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: akillar.av.tr

Aynı doktor kaç gün rapor verebilir?

Ancak o yerde sağlık kurulu bulunan SGK ile sözleşmeli bir sağlık hizmet sunucusu bulunmaması ve hastanın tıbbi sebeplerle sağlık kurulu bulunan SGK ile sözleşmeli sağlık hizmet sunucusuna nakline imkan bulunmaması halinde tek hekimler en çok 10 gün daha hastalık raporu düzenleyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Rapor alsam işten çıkarılır mı?

Raporluyken işe çağrılan işçi işe gitmek zorunda değildir | Ekmek ve Gül. Sağlık (istirahat) raporu olan işçi, işveren tarafından işe çağrılsa bile işe gitmek zorunda değildir. İşçinin raporluyken çalışması nedeniyle işten çıkarılması İş Yasası'na aykırı olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

Rapor bittikten sonra tekrar rapor alınır mi?

Aile hekimi eğer rapor sonunda “kontrol” notu belirtmişse, işçinin rapor bitiminden sonra tekrar istirahat etmesi gerekiyorsa, vereceği rapor yine en fazla 10 günü geçemiyor. Bu duruma göre, aile hekimi tek seferde en fazla 10 gün olmak üzere toplamda en fazla 20 gün rapor verebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iskanunu.com

Rapor üstüne rapor alınabilir mi?

Heyet raporu bitmeden rapor alınır mı? Rapor üstüne rapor alınması gayet mümkün olup bu kural hem tek hekim hem de heyet raporları için geçerlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Hangi bahaneyle rapor alınır?

Bunu güler yüzle ve makul bir bahane ile söylediğinizde rapor alma şansınız oldukça yüksektir. Doktorlar gerçekten yardımsever insanlardır ve canları bir şeye sıkılmamışsa sizi asla üzmezler. Rapor almanın yollarından biri hasta rolü yapmaktır, mesela karın ağrısından kıvranabilirsiniz, bayılma numarası yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medimagazin.com.tr

Kaç gün rapordan sonra maaş kesintisi olur?

Memur olarak çalışanlar, ayaktan tedavi kapsamında tek seferde 7 güne kadar olan raporlarında maaş kesintisiyle karşılaşmazlar. Ancak, ayaktan ve tek seferde alınan 8 gün ve üzeri raporlar durumunda, maaşlarının sadece tazminat ve zamlarında geçerli olmak üzere %25 oranında kesinti yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelli.com

Raporun ilk 2 günü kim öder?

İş kazası istisna olarak, 1 ya da 2 günlük rapor alan sigortalı çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumunca herhangi bir rapor parası ödemesi yapılmamaktadır. İş kazası nedeniyle rapor alan çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından her gün ödeme yapmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rasyoneldanismanlik.com

Işe gitmemek için rapor nereden alınır?

Özel hastaneler, devlet hastaneleri, aile sağlığı merkezleri, poliklinikler, özel tıp merkezleri, özel sağlık kurumları gibi yerlere ilgili raporu almak için başvuruda bulunulabilir. Bütün bu sağlık kurumlarından alınacak raporun nasıl alınacağı türüne göre değişmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: satemmobilsaglik.com

Özel hastane en fazla kaç gün rapor verebilir?

Tek hekim raporu ile 10 güne kadar istirahat verilebilir. İstirahat sonrası kontrol muayenesi belirtilmişse -toplamda 20 günü geçmemek üzere- hekim istirahat raporunu uzatabilir. Ancak 20 günü aşan raporlar Sağlık Kurulu tarafından verilir. Özel hastanelerin Sağlık Kurulları da 20 günü aşan istirahat raporu verebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

10 günlük raporda hafta sonu sayılır mı?

Yani, hafta içinde raporlu olunması halinde hafta tatili hakkı kaybedilmez. Bir haftalık süre içinde hekim raporuyla işe gelinmediği günler çalışılmış gibi sayılır ve o haftanın tamamı raporlu geçirilse dahi işçi hafta tatili hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Sürekli rapor değişir mi?

Süresiz engelli raporu geçerlilik süresi ömür boyudur ancak süresiz raporların yenilenmesi gerekir. Bazı durumlarda süresiz engelli raporlarının da yenilenmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Rapor alan kişi şehir dışına çıkabilir mi?

Kısaca, ülkemizde seyahat özgürlüğü kapsamında yukarıda açıklanan hususlar çerçevesinde işçinin farklı bir ilden (hafta tatili ya da yıllık izni dönüşünde çalıştığı yere (il'e) hiç gelmeden dahi olsa) sağlık raporu alabileceği, bu raporun sahteliği veya fenne aykırı olduğu ispatlanmadığı müddetçe geçerli olduğu ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kamuiscileri.net

Il dışında alınan raporlar geçerli mi?

Mesai günü memuriyet mahalli dışından yani il dışından alınan hastalık raporlarının geçersiz olduğu ancak mevzuat gereği yalnızca geçici görev ve kanunî izinlerin kullanılması durumu ile acil vakalar durumunda il dışından rapor alınabileceği belirtilmekte ise de bu kural birçok memur tarafından bilinmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adalet.gen.tr

Ne kadar rapor alırsam işten atılır mıyım?

Raporlu iken işten çıkarılır mı? Eğer rapor 6 haftadan fazla ise iş veren iş sözleşmesinin feshedebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kucukokka.av.tr

Sık sık rapor almak bir fesih gerekçesi midir?

4857 sayılı İş Kanunu'nun 18. maddesinin gerekçesinde sık sık hastalanma veya çalışamaz duruma getirmemekle birlikte işini gerektiği şekilde yapmasını devamlı olarak etkileyen hastalık halinin işçinin yetersizliğinden kaynaklanan geçerli fesih nedenleri olduğu belirtilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Sık sık rapor alan işçi tazminat alabilir mi?

İstirahat raporunu aslında işçi almaz, doktor verir. Ancak, sık sık rahatsızlanan ve sık sık hekim tarafından rapor verilen işçiyi işveren işten ancak tazminatlarını ödeyerek işten çıkarabilir. Sık raporlu olmak iş güvencesi kapsamında işe iade davası için işçiye dava kazanma hakkını zorlaştırır…

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: meslektebirlik.org.tr

2 gün üst üste rapor alınır mı?

Üst üste 2'şer günlük iki istirahat raporu alan işçi, ikinci rapor ilk raporun devam raporu değilse, her 2 gün için de SGK'dan rapor parası alamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

Özel hastaneden alınan rapor geçerli mi?

Buna göre; özel hastaneler; ilaç raporları, istirahat raporları ile kabul ve tedavi ettiği hastalıkların tedavilerinde kullanılan tıbbi cihaz ve malzemelerin kullanımına yönelik olarak sağlık kurulu raporu düzenleyebileceklerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulsaglik.gov.tr

Başka bir aile hekimi rapor verebilir mi?

UYARI: İstirahat dışındaki raporları sadece bağlı bulunduğunuz aile hekiminden alınız. E imza ile rapor düzenlendiği için aile hekimi dışında başka hekime sistem rapor vermeye izin vermemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkozuasm.org
Önceki makale
KBB kulak temizler mi?
Sonraki makale
Luviler Yunan mı?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT