Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Üçkağıtçı hakaret mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Üçkağıtçı hakaret mi?

Ceza Dairesi 2019/6627 sayılı kararına göre, “beni dolandırdınız kötü kömür verdiniz, sahtekârsınız” şeklinde sözler hakaret suçunu oluşturur. Yargıtay 4. Ceza Dairesi 2018/10097 sayılı kararı, sanığın söylediği kabul edilen “alçak, namussuz, dolandırıcı şeklinde sözler hakaret suçunu oluşturur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: harunkaradag.av.tr

Üç Kağıtçı demek hakaret mi?

Aynı şekilde bir kişiye dolandırıcı hırsız demek kalpazan demek üç kağıtçı demek hakarettir. Ancak o kişiye isnat etmiş olduğunuz bu suçlamaları ispat ederseniz hakaret suçu olmaz . Basın özgürlüğü kapsamında yapılan eleştiriler hakaret suçunu oluşturmaz .

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

Hangi kelimeler hakaret sayılmaz?

Kaba ve nezaketsiz söz ve davranışlar hakaret suçunu oluşturmaz. “Terbiyesiz, saygısız, yalancı, lan, ulan” vb. kaba ve nezaketsiz sözler hakaret suçu oluşturmaz. Örneğin, kişinin ayakkabılarını çıkartıp ayaklarını masanın üzerine koyması veya bağırarak konuşması hakaret sayılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Aq yazmak hakaret mi?

-”aq”, “amk”, “mk” gibi sosyal medya kısaltmaları da hakaret suçunu oluşturur. Ayrıca “or*spu”, “s*lak” gibi yıldızla gizlenen yazı biçimleri hakaret suçunun oluşmasını engellemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mucahitkaynarca.av.tr

AMK yazmak suç mu?

Amk vb. kısaltmalarla sosyal medya üzerinden yazılan yazılar hakaret suçu oluşturur. Kişiye isnat edilen somut olgu kişinin mevcut fiziksel veya psikolojik bir özelliğine vurgu yapsa da hakaret suçunu oluşturur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Hakaret Suçu Nedir Nasıl Oluşur? Hangi Kelimeler Hakarettir? Beddua Hakaret Midir?

İlgili 44 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Seni öldürürüm demek suç mu?

Failin mağdurdan talebi hukuka uygun olsa dahi tehdit suçu oluşabilmektedir. Örneğin “borcunu öde yoksa seni öldürürüm” şeklindeki bir beyanda talep edilen husus hukuka uygun olmakla birlikte gerçekleştirileceği bildirilen davranış hukuka aykırı olduğu için tehdit suçu oluşacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinlaw.com

Lan kelimesi hakaret sayılır mı?

YARGITAY 18. Ceza Dairesi 2019/8409 Esas 2020/246 Karar sayılı ilamına göre “Lan kel, Keltoş” kelimeleri kaba hitap tarzı niteliğindeki sözler olup, muhatapların onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olmaması nedeniyle hakaret suçunu oluşturmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mehmetkursatkilic.av.tr

Lan bir küfür mü?

Sanığın söylediği 'sana ne lan sen kimsin ben istediğim yere gider istediğim yerden çıkarım bana kimse karışamaz' şeklindeki sözler 'sövmek' olarak da değerlendirilemez. Sanığın kullandığı en ağır söz olan 'lan' kelimesi de Türk Dil Kurumu'na göre 'sövmek' olarak kabul edilmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alitumbas.av.tr

Kaşar kelimesi hakaret sayılır mı?

KAŞAR TÜRK DİL KURUMUNA GÖRE HAKARET DEĞİLDİR

Çünkü, TDK (Türk Dil Kurumu) sözlüğünde kaşarlanmış kelimesi 'Hoşa gitmeyen bir harekete ve işe alışarak artık ondan üzüntü duymayan' anlamı taşımaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Şaklaban hakaret mi?

Şaklaban hakaret değilmiş demek ki.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: facebook.com

Salak salak konuşma hakaret mi?

Tahdidi olarak sayılmasa da bir kişiye açıkça “mal” “salak” “aptal” “özürlü” “şerefsiz” gibi kelimeler kullanarak sözler söylemekte hakaret suçunu oluşturabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: orucavukatlik.com

Salak hakaret mi küfür mü?

Bir kişiye açık açık “kansız”, “namussuz”,“salak”, “aptal”, “hayvan”, gibi sözler söylemenin hakaret suçunu oluşturacağı kuşkusuzdur. Hakaret fiilinin ihmal suretiyle işlenebileceği de kabul edilmektedir. Örneğin mağdurun sözüne cevap vermemek, uzattığı eli sıkmamak bu kapsamda değerlendirilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ferhatbulut.av.tr

Edepsiz demek hakaret mi?

Yerel mahkemenin kararını bozan daire, "edepsizler" sözünün hakaret olmadığına hükmetti. Daire, hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığı gözetilmeden, yasal olmayan ve yerinde görülmeyen gerekçe ile mahkumiyet kararı verilmesini bozma nedeni saydı. Yargıtay 18.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Üç Kağıtçı diye kime denir?

ÜÇ KÂĞITÇI

1. Üç kâğıt oynatan kimse. 2. mec. Dolandırıcı, hîlebaz, düzenbaz kimse: Medeniyet üç kâğıtçılara saraylar yaptırır, dâhilere kümes (Cemil Meriç).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lugatim.com

Hıyar demek hakaret mi?

Biri farsçadan geçmiş meşhur bitkinin meyvesi. Bu “hıyar” kaba addedilir, hatta hakaret maksadıyla kullanılır ve umumiyetle “salatalık” ve hatta “bâdem” olarak söylenir. Buna rağmen nedense “Langa hıyarı” ve “Çengelköy bademi” deyişi yaygındır. Galiba ikincisi biçimi itibarıyla böyle isimlendirilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tyb.org.tr

OC demek suç mu?

Ancak o.ç. gibi kelime grupları ifade özgürlüğünün sınırlarını aşmakta olup somut olayın özelliklerine göre hakaret suçunun unsurlarını oluşturmaktadır. Yargıtay 16. Ceza Dairesi de aşağıda yer verdiğimiz kararında bu kelime grubunu hakaret olarak belirlemiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinlaw.com

Ahmak bir hakaret midir?

Biri bir başkasına "ahmak" dediği zaman, bağlam içinde bunun bir "tespit" mi yoksa "hakaret" mi olduğunu ayırt edemeyen kişiye "ahmak" denebilir; caizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: twitter.com

Hakkımı helal etmiyorum demek suç mu?

Hakkımı helal etmiyorum demek suç değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: twitter.com

Adam değilsin demek hakaret mi?

Lan, terbiyesiz, adam değilsin, insan değilsin, karaktersiz, ahlaksız vb. sözler hakaret sayılmayan kelimeler ve sözlerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: twitter.com

Andaval demek suç mu?

Andaval; aptal, aşağılık gibi kelimeler yerine kullanıldığı için ve kişinin onurunu, saygınlığını ve şerefini zedelediğinden hakaret olarak kabul edilecektir. “Andaval” kelimesi, Türk Ceza Kanunu'nda doğrudan belirtilmeyen bir hakaret içeriğine sahip olduğu için genel olarak hakaret olarak değerlendirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mdmhukuk.com

Ezik bir hakaret mi?

Bununla beraber bir kişiye sövmek de hakaret suçunun basit şekline sebebiyet verir. Örneğin; şerefsiz, karaktersiz, hayvan, sinek, böcek, ezik, lüzumsuz, onun bunun çocuğu, sinkaflı ifadeler vb. bunun örnekleri sınırsız olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Lan demek ayıp mı?

Yargıtay'a göre 'lan' lafı hakaret niteliği taşımıyor. Yargıtay 18. Ceza Dairesi, 'lan' diye hitap edilmesinin onur, şeref ve saygınlığı rencide etmediğini belirterek verilen mahkûmiyet kararını bozdu. Yargıtay Ceza Genel Kurulu ise üç yıl önce 'lan'ı hakaret saymıştı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Polis sana lan diyebilir mi?

Mahkemeden Emsal Karar: Polis, Vatandaşa "Bağırma Lan" Diyemez!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dailymotion.com

Namussuz demek hakaret mi?

Örnek vermek gerekirse bir kimseye “şerefsiz”, “namussuz”, “adi herif”, “hayvan”, “köpek”, “aptal” vb. şekilde söylenen sözler hakaret suçunu oluşturur. Kişiye isnat edilen somut olgunun, kişinin ruhsal, fiziksel veya psikolojik durumuna istinaden söylenmesi de hakaret suçunu oluşturur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tolgaymingan.av.tr

Soytarı hakaret sayılır mı?

Sosyal paylaşım sitesinden yapılan paylaşıma, 'Soytarı' yorumunda bulunan kişi hakkında verilen takipsizlik kararı Yargıtay'dan döndü. Yüksek mahkeme, 'Soytarı' kelimesinin hakaret amaçlı kullanıldığına dikkat çekerek, takipsizlik kararına yapılan itirazı yerinde buldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com
Önceki makale
E-fatura kaşe gerekli mi?
Sonraki makale
15 Pro Max ne zaman çıkacak?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT