Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

TETT 3 ay geçerse ne olur?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » TETT 3 ay geçerse ne olur?

''TETT GEÇSE DE GIDAYI ÇÖPE ATMAYIN'' Etikette belirtilen TETT gününe kadar gıda, kalitesini en iyi şekilde muhafaza edebilmektedir. Fakat bu tarihten sonra gıdanın kalitesi ve besin değeri azalmaya başlayabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

TETT tarihi geçerse ne olur?

Bir gıdanın TETT'si geçtiyse bazı özelliklerini kaybetmiş olabilir fakat bunlar sağlığımızı olumsuz etkileyecek durum değildir. O yüzden TETT geçti diye gıdayı hemen çöpe atmamalıyız. Eğer gıdada kötü koku ve istenmeyen lezzet varsa o durumda tüketilmemesi ve atılması gerekmektedir” uyarısında bulundu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

TETT tarihi geçen ürün kullanılır mı?

TETT, bir ürünün uygun koşullarda saklandığında hangi tarihe kadar tüketilebileceğine dair bir tavsiyedir. O tarih geçse dahi, ürün kontrol edilerek tüketilebilir. SKT ise ürünün son kullanılabileceği/tüketilebileceği tarihi ifade eder. Bu tarih geçtiğinde, ürün kesinlikle kullanılmamalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: electrojet.com.tr

TETT tarihi geçerse şikayet edilir mi?

Gıda alışverişlerinizde son tüketim tarihi (STT) geçmiş ürünleri almayınız, bu ürünlerle ilgili Bakanlığa şikayette bulununuz. Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT) ise uygun şekilde muhafaza edildiğinde, gıdanın kendine has özelliklerini koruduğu süreyi gösteren tarihi ifade etmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

Tavsiye edilen tüketim tarihi son kullanma tarihi mi?

Eğer herhangi bir değişiklik tespit etmediyseniz “tavsiye edilen tarih”i dolan ürünü yiyebilirsiniz. Gıda Mevzuatımıza göre mikrobiyolojik olarak bozulma riski olan ürünlerde "Son Kullanma Tarihi" yazılır. Mikrobiyolojik olarak bozulma riski olmayan ürünlerde "Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi" yazılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafatayar.com

Son Tüketim Tarihi (STT) ve Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT) arasındaki fark nedir?

İlgili 28 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Tavsiye edilen tüketim tarihi geçerse ne olur?

Bir gıdanın TETT'si geçtiyse bazı özelliklerini kaybetmiş olabilir fakat bunlar sağlığımızı olumsuz etkileyecek durum değildir. O yüzden TETT geçti diye gıdayı hemen çöpe atmamalıyız. Eğer gıdada kötü koku ve istenmeyen lezzet varsa o durumda tüketilmemesi ve atılması gerekmektedir” uyarısında bulundu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Son kullanma tarihi 2 ay geçmiş ilaç kullanılır mı?

''İlaçların içeriğindeki etken madde, belli bir süre sonra parçalanır ve değişime uğrar. Bu nedenle, son kullanma tarihi geçmiş ilaçların kullanılmasını kesinlikle önermiyoruz. Süresi geçmiş ilaçların kullanılması hem etki azalmasına yol açarken, hem de istenmeyen reaksiyonlara neden olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medimagazin.com.tr

SKT mi TETT mi?

Gıda Mevzuatımıza göre mikrobiyolojik olarak bozulma riski olan ürünlerde "Son Kullanma Tarihi" yazılır. Mikrobiyolojik olarak bozulma riski olmayan ürünlerde "Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi" yazılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bilimup.com

Tavsiye edilen tüketim tarihi geçmiş ürün satılır mı?

Buna göre, eğer alıcı ürünün son kullanma tarihine bakmışsa ve bunun geçmiş olduğunu bilerek satın almışsa satıcı bu ayıptan sorumlu olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mgc.com.tr

Hangi ürünlerin tarihi geçmez?

Son Kullanma Tarihi Geçmeyen Yiyecekler Nelerdir? Bu 9 Gıdanın Raf Ömrü Bitmiyor
  1. Tuz. En bilindik saklama yöntemlerinin ana kahramanı olan tuz, uygun koşullarda saklandığında hep kullanılabilir.
  2. Pirinç. ...
  3. 3. Soya sosu. ...
  4. Bitter çikolata. ...
  5. Kuru bakliyatlar. ...
  6. Şeker. ...
  7. 7. Kahve. ...
  8. 8. Bal.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: onedio.com

Paketi açılmamış un bozulur mu?

Un, 1 yıl boyunca rafta muhafaza edilebilir. Beyaz unun raf ömrü uzun iken yulaf ve çavdar ununun raf ömrü 6 aya kadar kısalabilir. Unun ambalajından çıkarıldıktan sonra buzdolabında saklanması çok daha uygundur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

TETT geçen bira içilir mi?

Biranızı gönül rahatlığıyla içebilirsiniz. Bu sese ek olarak biranın köpürmesine de bakmanızı tavsiye ederiz. Kapağı yeni açılmış bir birada hafif bir köpürme meydana gelecektir. Biranın bozulup bozulmadığını anlamak için en son ve en önemli nokta ise şişenin dibini kontrol etmektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egemalt.com

Tavsiye edilen tüketim tarihi hangi ürünlerde kullanılır?

Tavsiye edilen tüketim tarihi, bir gıda maddesinin kalitesini (örneğin lezzeti) en üst düzeyde korumasının makul olarak beklenebileceği sürenin uzunluğudur. Tavsiye edilen tüketim tarihi bulunan gıdalara örnek olarak, konserve, kurutulmuş ve dondurulmuş gıdalar verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: diatek.com.tr

Ürünlerdeki TETT ne demek?

Türkçe'de TETT açılımı, “Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi” anlamına gelmektedir. Sağlık Bakanlığı'nın her ürün için son kullanma tarihi kapsamında uygulanmaktadır. Fakat TETT, bundan farklı olarak ürünün tarihi geçse bile özelliklerini koruduğu takdirde tüketilebileceği tarihi belirtir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: electrojet.com.tr

Son tüketim tarihi neye göre belirlenir?

Son kullanma tarihi belirlenirken ürünün, hesap üzerinde ki (mikrobiyolojik) bozulma süresinden ve tüketilmesi halinde zarar verebilme yüzdesinden faydalanılarak tarih belirlenir ve ortaya çıkan süreden bir miktar önceki tarihler son kullanma tarihi olarak yazılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Dondurulmuş ürünün son kullanma tarihi geçerse ne olur?

Buzdolabında saklanan bozulabilir gıdaların aksine, donmuş gıdalar genellikle son kullanma tarihinden çok sonra güvenlidir. Yiyecekleri 0 °F'de saklamak bozulmaya neden olabilecek mikropları (bakterileri) etkisiz hale getirir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altunmarket.com

Tarihi geçmiş ürün aldım ne yapmalıyım?

Arızalı, bozuk, yırtık, kullanım tarihi geçmiş, defolu, özürlü mal ve hizmetlere (ayıplı mal ve hizmetler) karşı tüketici haklarını aramalı. Tüketici; arızalı veya bozuk malı iade edip parayı alabileceği gibi, bozuk ürünü verip yenisi ile değiştirebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Tarihi geçmiş ürün yiyince ne yapılır?

Gıda Zehirlenmesinden Kaçının

Ancak son tüketim tarihini geçmiş tüm gıdalar bakteri gelişimine açık hale gelmiş olabilirler. Bu nedenle markette daima ürünlerin son kullanma tarihlerine göz atmalısınız. Eğer tarihin geçtiğini fark ederseniz, doğrudan çöpe göndermek daha sağlıklı ve güvenli bir tercih olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aysetolga.com

A101 tarihi geçmiş ürünleri ne yapıyor?

A-101 zincir marketlerinde son kullanım tarihi yaklaşan ürünlerin satılması için çalışanlara mobbing yapılıyor. Bozulan ürünler işçiye satılıyor. Bir A-101 işçisi “İtiraz ettiğimizde kovulma tehdidiyle karşılaşıyoruz” dedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Zeytinyağının son kullanma tarihi geçerse ne olur?

Genel olarak hasattan 2 yıl sonra kadar bir raf ömrü olduğunu söylemek mümkün. Bu konuda zeytinyağı bekledikçe tadı değişebilir ancak herhangi bir şekilde zehirleme yaratmaz. Yine de belli bir süre sonra zeytinyağının bozulabileceğini ifade etmek gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Etiketteki TETT ne demek?

T.E.T.T. ise, gıdanın kendine has özelliklerini koruduğu süreyi gösteren tarihtir. Tabii ki de uygun koşullarda muhafaza edildiği zaman.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kirklareli.tarimorman.gov.tr

TETT nin kısaltması nedir?

TETT; bir ürünün uygun saklama koşulları çerçevesinde tüketilebileceği son tarihi belirtir. TETT; ''Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi" sözcüklerinin baş harflerinden oluşuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Son kullanma tarihi 1 yıl geçmiş ilaç kullanılır mı?

Çoğu medikal otoriteye göre, son kullanma tarihi bir yıl bile geçse ilacın kullanılabileceğini söyler. Bu konuda bazı istisnalar var. Tetracyline (etkisi zamanla azalır), nitrogliserin (nem ve ışıktan etkilenir), insulin, likit antibiotikler gibi bazı ilaçların son kullanma tarihine dikkat edilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kullanılmayan ilaçlar nereye verebilirim 2023?

İlaç atıkları, üzerinde “Atık İlaç” ibaresi bulunan biriktirme ekipmanlarında toplanmalıdır. Belediyeler tarafından kurulmuş olan 1. sınıf atık getirme merkezlerine götürülmeli veya götürülmesi sağlanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yapikredi.com.tr

Son kullanma tarihi geçmiş ürünleri yersek ne olur?

Ürünlerde tavsiye edilen tüketim tarihi geçtikten sonra tüketmek sağlığa zararlı değildir, renk, görünüş, nem gibi özelliklerini korur. Tüketicilerin etiket okuyuculuğu gelişmeli.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkha.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT