Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Telefonda konuşurken ses kaydı almak suç mu?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Telefonda konuşurken ses kaydı almak suç mu?

Kişinin izni olmaksızın ses kaydı alınması hukuka aykırılık teşkil edeceğinden dolayı bu verilerin delil olarak kullanılması mümkün değildir. Ses kaydını izinsiz alan kişi de Türk Ceza Kanunu kapsamında suç teşkil eden bir eylem gerçekleştirmiş olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Telefon konuşmasını kayda almak suç mu?

Telefon Ses Kaydı Almak Suç Mu? Konuşmanın taraflarından birinin gerçekleştirdiği kayıt fiili suç teşkil etmez. Ancak kişiler arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinin ses kaydına alınması ve başkalarına ifşa edilmesi eylemi özel hayatın gizliliğini ihlal suçunu meydana getirir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Telefonla konuşurken ses kaydı delil sayılır mı?

TCK'nin 5237 sayılı kararına göre " Özel Hayatın Gizliliğinin Korunması" kapsamında gizli çekilen ses kayıtları veya videolar suç unsuru sayılmaktadır Hukukun öngördüğü biçimde elde edilen kayıtlar mahkemelerce kabul edilir. Kayıt yapmadan önce konuşulan kişiye bu konuda bilgi verilmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cerensumer.av.tr

Ses kaydı almak hangi durumlarda delil sayılır?

Delil elde etmek üzere ses, görüntü veya video kaydı alan kişinin kendisi veya yakınları cinsel taciz, cinsel saldırı, hakaret, tehdit, iftira veya şantaj gibi insan onurunu zedeleyen bir suça maruz kalmışsa haksız saldırıyı önlemek amacıyla kayıt yapıyor olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: citil.av.tr

Kanıt için ses kaydı almak suç mu?

Gerek Hukuk Muhakemeleri Kanunu gerekse Ceza Muhakemeleri Kanunu hukuka aykırı delillerin hükme esas alınamayacağından bahsetmektedir. Bu nedenle herhangi bir hukuka uygunluk nedeni olmadan ses ve görüntü kaydı alınması durumunda elde edilen deliller hukuka aykırı olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resithukuk.com

Gizli Alınan Ses Kaydı, Fotoğraf, Video Delil Olur Mu? Şartları Nedir? Haklarınız Nelerdir?

İlgili 32 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Izinsiz telefon ses kaydı delil olur mu?

Gizli olarak elde edilmiş ses, fotoğraf, görüntü ve video gibi kayıtlar eğer hukuka uygun şekilde elde edilmiş ise ceza yargılamalarında ve özel hukuk davalarında delil olarak sayılır ve delil olarak kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mukyenhukuk.com

Ses kaydı hangi durumlarda suç sayılmaz?

Yargıtay bir kararında;

şeklinde hüküm kurarak ses kaydı almanın TCK m. 134 kapsamında suç olarak değerlendirilebileceğini, fakat ses kaydı içeriğinin özel yaşam alanına ilişkin olmaması durumunda özel hayatın ihlali suçunun oluşmayacağını belirtmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Cep telefonundan ses kaydı yasal mı?

Kişinin izni olmaksızın ses kaydı alınması hukuka aykırılık teşkil edeceğinden dolayı bu verilerin delil olarak kullanılması mümkün değildir. Ses kaydını izinsiz alan kişi de Türk Ceza Kanunu kapsamında suç teşkil eden bir eylem gerçekleştirmiş olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Yalanci şahitlik telefon ses kaydı ile ispatlanır mi?

Bu durumda da yalancı tanıklıktan hüküm verildiğinde kanun yararına bozmaya gidilir. Ancak yalancı tanıklık için gizli ses kaydı tek başına delil olarak kabul edilemez. Ayrıca gizli ses kaydı hukuka aykırı delil niteliğinde olup hükme esas alınamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Mahkeme kararı ile telefon kayıtları çıkar mı?

SMS ve arama kayıtlarını mahkemede delil olarak sunmak için, bu kayıtların bir nüshasını mahkemeye sunmak gerekir. Ayrıca bu kayıtların hangi tarih ve saatte, hangi numaralar arasında yapılmış olduğunu gösteren bir belge de mahkemeye sunmak gerekir. SMS ve arama kayıtları, boşanma davalarında önemli bir delil olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alitumbas.av.tr

Ses kaydı almak ne zaman yasal?

Konuşmaların Dinlenmesi ya da Kayda Alınması Suçu

İki kişi konuşurken taraflardan biri konuşmayı kayda alabilir. Bu suç teşkil etmez. Ancak kaydı alan kişi bunu başka biriyle paylaşırsa işte o zaman bu ciddi bir suç unsuru kabul edilir. Yasal olabilmesi için aleni bir konuşma türü kapsamında olması gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurhukukburosu.com

Savcılık telefon kayıtlarını isteyebilir mi?

Evet, mahkeme gerekli gördüğü takdirde Whatsapp adlı aplikasyondan davada ilgili kişinin telefon numarasına ilişkin konuşma kayıtlarını talep edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: topo.av.tr

Cep telefonu görüşmeleri kayıt altına alınıyor mu?

Cep Telefonu Konuşma Kayıtlarını Kaydediyor mu? Cihazların konuşmaları kaydetmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Hükümetler tarafından elde edilen konuşma kayıtları, hükümetin kullandığı sistemlere bağlıdır. Ancak, bir akıllı telefon konuşmaları kaydedemez ve bu bilgileri depolayamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: incehesap.com

Telefonla konuşurken ses kaydı nasıl yapılır?

Telefon arama kaydedici özelliğini açmak için öncelikle Telefon uygulamasını açmanız gerekir. Ardından birisini arayın ya da gelen aramayı cevaplayın. Aramanızı kaydedebilmeniz için devam eden arama ekranı içerisindeki Kaydet butonuna dokunun. İşiniz bittiğinde kaydınızı durdurmak için Kaydı durdur seçeneğine dokunun.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Telefon görüşmesi kaydedilir mi?

Telefon görüşmesini karşısındaki kişinin haberi olmaksızın kaydedilmesi hukuka aykırıdır. Delil olarak kullanılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tevfikyildirim.av.tr

Telefonda bağırmak suç mu?

Kişinin gıyabında veya yüz yüze olmadan telefonda, sosyal medyada yapılan bu tarz eylemler de yazılı ve sesli olması sonucunda hakaret suçu kapsamında değerlendirilir. Kişinin gıyabında yapılan hakaretlerin suç olarak sayılması için, söz konusu olan davranışları en az üç kişinin öğrenmesi yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acasoy.com

Tanığın yalan söylediği nasıl anlaşılır?

Tanık gerçeği söylemekle mükelleftir. Tanık kasıtlı olarak doğru beyanda bulunmaz, olayı olduğu gibi anlatmak yerine çarpıtarak anlatır ise yalan tanıklık suçu oluşmuş olacaktır. Tanık vermiş olduğu beyanında dosyaya konu olan olay haricinde gerçeğe aykırı beyanda bulunur ise yalan tanıklık suçu olmayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Yalan ifade vermenin para cezası ne kadar?

Yalan ifade vermek TCK 206'da bahsedilen suça sebebiyet verecektir. Bir kamu görevlisi olan ve resmi ifade tutanağını düzenlemeye yetkili polise yalan ifade vermenin cezası 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası olacaktır. Hükmedilecek olan adli para cezasına mahkemece kanaat getirilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Ekran görüntüsü almak suç mu?

Kişinin haberi olmadan ses kaydı veya görüntü kaydının alınması, fotoğrafının çekilmesi veya videosunun çekilmesi Türk Ceza Kanunu'na göre suç teşkil eder. Dolayısıyla ses, görüntü kaydı alan kişilerin elde ettiği verilerin hukuka aykırı olmasının yanı sıra bu eyleminin suç teşkil etmesi de söz konusu olabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekcan.av.tr

Ses kaydı almak neden suç?

Ses Kaydı Almanın Hukuki Durumu ve Suç Kavramı

Hukuka göre, ses kaydının alınması genellikle iki temel nedenle suç teşkil eder. Birincisi, bir kişinin özel hayatının gizliliğinin ihlal edilmesi, ikincisi ise ses kayıtlarının izinsiz olarak dağıtılmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezgenhukuk.com

Eşler arasında ses kaydı suç mu?

Bu yüzden Yargıtay eşlerden birinin evliliğe uymayan davranışlarını görürse bunu kanıtlayacak başka bir yol bulamazsa hukuka aykırı kabul edilen ses kaydı bu olaylara özel suç teşkil etmemektedir. Bu yüzden Yargıtay boşanma davasında da eşinin rızası olmadan alınan ses kaydını delil olarak saymıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: citil.av.tr

Kavga esnasında görüntü almak suç mu?

Yargıtay, kendisine karşı gerçekleşen eylem nedeniyle başka türlü delil elde etme imkanı bulunmayan kişinin, kamera kaydı almasını hukuka uygun kabul etmiştir. Görüleceği üzere ani gelişen, başka türlü delil elde imkanı olmadığında haksız eylemi kameraya kaydetmek mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatcerenyanik.com

Izinli ses kaydı delil olur mu?

Yargıtay kararlarına göre Bir daha kanıt elde etme olanağının bulunmaması ve yetkili makamlara başvurma imkânının olmadığı ani gelişen durumların varlığı durumlarında alınan ses ve görüntü kayıtları delil olarak kabul edilebilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: osmanmeteyildiz.av.tr

Whatsapp ekran görüntüsü delil sayılır mı?

Bu sebeple her hangi bir sorun sebebiyle ispat niteliği taşımakta olan Whatsapp uygulamasına sıklıkla başvurulmaktadır. Görüşlerin bir tarafı Whatsapp yazışmaları, arama kayıtları ya da ekran resimleri gibi delilleri kabul etmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milhukuk.com

Whatsapp mesajları mahkemede delil olarak kullanılabilir mi?

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi tarafından, alacak davalarında mail, whatsapp, facebook gibi elektronik ortamlarda yapılan yazışmaların belge ve delil niteliğinde olduğuna ilişkin karar verilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bghukukburosu.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT