Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Sınır dışı etme kararını kim verir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Sınır dışı etme kararını kim verir?

Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 54. maddesinde sayılanlar, sınır dışı etme kararıyla menşe ülkesine veya transit gideceği ülkeye yahut üçüncü bir ülkeye gönderilmek üzere sınır dışı edilebilir. Sınır dışı etme kararı vermeye yetkili merci, valiliktir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Sınır dışı etme kararı nasıl alınır?

Sınır dışı etme kararı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün talimatı üzerine veya resen valiliklerce alınır. Karar, gerekçeleriyle birlikte hakkında sınır dışı etme kararı alınan yabancıya veya yasal temsilcisine ya da avukatına tebliğ edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Sınır dışı edilmek için ne yapmalıyım?

Sınır dışı etme kararı, kanunda sayılı sebeplerin bulunması halinde Genel Müdürlüğün talimatı üzerine veya re'sen valiliklerce alınır. Hakkınızda sınır dışı etme kararı verilirse bu karar gerekçeleriyle birlikte size veya yasal temsilcinize ya da avukatınıza tebliğ edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: multeciler.org.tr

Deport olmamak için ne yapmalı?

Deport kararı kaldırma için meşruhatlı vize almak sureti ile başvuru yapılabilir. Yabancı hakkında deport kararı verilmiş ise ülkeye giriş yapmak istediğinde meşruhatlı vize başvurusu yapabilir. Bu vize türüne başvuru yapabilmek için de koşulları sağlaması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetalkan.av.tr

Kimler sınır dışı edilir?

Türkiye'ye giriş veya çıkış kurallarını ihlal edenler, Sahte ya da asılsız belge kullananlar, Kabul edilebilir bir mazereti olmaksızın Türkiye'den çıkmaları için tanınan sürede çıkmayanlar, Kamu düzeni, kamu güvenliği veya kamu sağlığı açısından tehdit oluşturanlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: goc.gov.tr

Sınır Dışı Edilme İşlemi ve Süreci

İlgili 31 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Yabancıları kim sınır dışı eder?

4. Sınır Dışı (Deport) Etme Kararı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 54. maddesinde sayılanlar, sınır dışı etme kararıyla menşe ülkesine veya transit gideceği ülkeye yahut üçüncü bir ülkeye gönderilmek üzere sınır dışı edilebilir. Sınır dışı etme kararı vermeye yetkili merci, valiliktir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Vatansızlar sınır dışı edilebilir mi?

(1) Sözleşmeci Devletler ülkelerinde yasal olarak ikamet eden vatansız bir kişiyi ulusal güvenlik ya da kamu düzeniyle ilgili nedenler dışında sınırdışı edemezler. (2) Böyle bir vatansız kişinin sınırdışı edilmesi, ancak ilgili yasal sürece uygun olarak alınmış bir kararı izleyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Kimler deport edilemez?

Deport Kararı Verilemeyecek Haller
  • Sınır dışı edileceği ülkede ölüm cezasına, işkenceye, insanlık dışı ya da onur kırıcı ceza veya muameleye maruz kalacağı konusunda ciddi emare bulunanlar.
  • Ciddi sağlık sorunları, yaş ve hamilelik durumu nedeniyle seyahat etmesi riskli görülenler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aydinhukukburosu.com

Deport kaldırma ücreti ne kadar?

Deport kaldırma ücreti mahkeme masrafları 2022 yılı için 1.000 TL civarındadır. Avukatlık masrafı ise işin hangi aşamada alındığı, şartların ve hangi seçeneğin seçileceğine göre değişkenlik göstermekle birlikte 2022 yılı için 8.000 TL ile 50.000 TL arasında değişkenlik göstermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuk-ag.com

Sınır dışı edilen kişi geri dönebilir mi?

Deport olmuş veya sınır dışı edilmiş olan, cezasını ödemeden çıkış yaptığı için 5 yıl giriş yasağı konmuş olan bir yabancı eğer hakkında yapılmış adli bir işlem yok ise Türkiye'ye geri gelebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: t4danismanlik.com

Deport olan biri nasıl giriş yapabilir?

İlk olarak yabancı kişi meşruhatlı vize almış olabilir. Bu vizesi ile hakkında verilmiş olan sınır dışı karar süresi dolmadan Türkiye'ye giriş yapabilir. İkinci olarak ise yabancı kişi, hakkında verilmiş olan deport kararının iptali hakkında idare mahkemesi üzerinden dava yolu talep edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eagvs.com

Deport için nereye şikayet edilir?

İnsan ticareti ve göçmen kaçakçılığı mağdurlarının tespitine ve denizde kurtarılma operasyonlarına yönelik ihbar ve yardım hattı olarak da kullanılabilen YİMER 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Yurtiçinden 157, yurtdışından ise +90 312 157 11 22 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: multeciler.org.tr

Göçmenler nasıl sınır dışı edilir?

MADDE 53 – (1) Sınır dışı etme kararı, Genel Müdürlüğün talimatı üzerine veya resen valiliklerce alınır. (2) Karar, gerekçeleriyle birlikte hakkında sınır dışı etme kararı alınan yabancıya veya yasal temsilcisine ya da avukatına tebliğ edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Deport süresi kaç yıl?

Göç idaresi tarafınca belirli süreler içerisinde Türkiye'yi terk etmeye davet edilen yabancı uyruklu kişilerin bu süreler içerisinde Türkiye'yi terk etmemesi halinde, haklarında Ç-137 tahdit kodu işlenir ve bu kişilerin Türkiye'ye 5 yıl boyunca girişleri engellenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eagvs.com

Deport para cezası nereye ödenir?

Vize ihlali yapmış olan yabancı uyruklu kişiler belli bir miktarda cezalar ödemelidir. Deport (sınır dışı) edilmemek için bu cezaların ödenmesi gerekmektedir. Vize ihlali cezaları, havalimanlarında bulunan vize ihlal ofisine ödenebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eagvs.com

Sınır dışı edilenler nereye gidiyor?

Sınır Dışı Edilenler Nereye Gidiyor? Sınır dışı edilen kişiler, ülkelerin yasal düzenlemelerine ve göçmenlik mevzuatına uygun olarak çeşitli yerlere gönderilebilir. Sınır dışı edilen kişiler, genellikle ülkelerine geri gönderilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cozumavukatlik.org

Deport kararını kim kaldırır?

Deport (sınır dışı) kararı, kararının ilgiliye tebliğinden itibaren 7 gün içinde idare mahkemesinde iptal davası açarak kaldırılabilir. Dava açılması halinde dava süresince, yabancının sınır dışı edilmez. Sınır dışı kararına karşı iptal davası, deport kararını veren valiliğe karşı açılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Deport olmuş yabancı Türkiyeye nasıl geri gelebilir?

Deport edilen yabancının deport edildiği ülkeye geri dönebilmesinin tek yolu, hakkındaki deport kararının hükümsüz kalmasıdır. Bu bağlamda, gerekli sürenin dolmasının beklenebileceği gibi yukarıdaki zikredildiği üzere dava yoluna gidilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: celikpartners.com

Geri gönderme merkezinde kaç gün tutulur?

Geri Gönderme Merkezlerindeki idari gözetim süresi altı aydan uzun süremez. Ancak bu sürenin, sınır dışı etme işlemlerinin yabancının iş birliği yapmaması veya ülkesiyle ilgili doğru bilgi ya da belgeleri vermemesi nedeniyle tamamlanamaması halinde, altı ay daha uzatılması mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Deport yiyen biri vize alabilir mi?

Sınır dışı edilen kişilere bir sınır dışı kararı (deportation order) gönderilmektedir. Bu kişi bu karar geçerli olduğu müddetçe ülkeye tekrar giriş yapamayacaktır. Yani İngiltere vizesine başvuru yasağı vardır. Sınır dışı kararı alındıktan 3 yıl sonra kaldırılması talep edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csslegal.com

Deport olduğumu nasıl anlarım?

Detaylı bilgi almak isteyenler Göç İdaresi 157 Numaralı Çağrı Merkezini arayabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: t4danismanlik.com

Deport sebebi nedir?

Hakkında sınır dışı etme kararı bulunan bir yabancının kendi ülkesine, transit gideceği ülkeye ya da üçüncü bir ülkeye çıkışının yaptırılmasıdır. Hakkında deport kararı alınan bir yabancıya veya legal temsilcisine ya da avukatına, sınır dışı kararı yasal gerekçeleriyle beraber tebliğ edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elifhukukburosu.com

Deport olan pasaport alabilir mi?

Bu doğru bir yöntem olmadığı gibi yasal da değildir. Çünkü deport cezaları pasaporta değil kişiye verilmektedir. Bu yöntem ile Türkiye'ye giriş yapılmak istenildiğinde pasaport kontrollerinde pasaportların değiştirildiği bazen gözden kaçabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: moduminfo.com

Evlilik ile deport kalkar mı?

Haklarında deport kararı verilen ve ülkeye girişleri belirli veya belirsiz bir süre yasaklanmış olan yabancı kişiler, özel bir sebep nedeniyle alacağı meşruhatlı vize davetiyesi sayesinde ülkeye tekrar giriş yapabilmektedir. Bu sebepler evlilik, eğitim – araştırma, çalışma, tedavi gibi sebepler olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altinkayasancakli.com

Oturma izni olmayanları nereye şikayet edilir?

YİMER 157, acil yardım ve ihbar hattı olmasının yanı sıra yabancıların vize, ikamet izni, uluslararası koruma, geçici koruma gibi Göç İdaresi Başkanlığı mevzuatı kapsamında sordukları tüm sorulara yanıt bulabilecekleri bir bilgilendirme merkezidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: goc.gov.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT