Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Şikayetçi olmayıp sonra şikayetçi olabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Şikayetçi olmayıp sonra şikayetçi olabilir mi?

Sonradan şikayetçi olunması mümkün değildir. Taraflar ya baştan şikayetçi olacaklardır ya da olmayacaklardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezgenhukuk.com

Şikayetçi olmayan tekrar şikayetçi olabilir mi?

Söz konusu suç şikayete bağlı ise şiyetinden vazgeçen suçtan zarar gören aynı eylemden dolayı yeniden şikayette bulunamaz. Yani şikayetten vazgeçmeden dönülmesi mümkün değildir. Eğer şikayete bağlı bir suç değilse kovuşturma aşamasında mahkemeden katılma talebinde bulunabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Ne zamana kadar şikayetçi olunur?

Şikâyet Süresi: Şikâyet süreniz 6 aydır. Buna göre soruşturulması ve kovuşturulması şikâyete bağlı olan suç hakkında yetkili kimse 6 ay içinde şikâyette bulunmadığı takdirde soruşturma ve kovuşturma yapılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: magdurbilgi.adalet.gov.tr

Olaydan kaç gün sonra şikayetçi olunur?

Türk Ceza Kanunu savcılığa suç duyurusunda bulunma işlemini 6 ay olarak belirlemiştir. Yaşanan olay ile ilgili 6 ay içerisinde şikayetçi olunmalıdır. 6 ay sonrasında yapılan şikayetler zamanaşımına uğrar ve geçersizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acasoy.com

6 ay sonra şikayet edilir mi?

Şikâyete tabi suçlar bakımından şikayet süresi, failin ve fiilin öğrenilmesinden itibaren 6 aydır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Suç Duyurusu Nasıl Yapılır? Nasıl Şikayetçi Olunur? Şikayet Dilekçesi Nasıl Hazırlanır?

İlgili 27 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Şikayet çekildikten sonra tekrar şikayet edilir mi?

Takibi şikayete bağlı suçlarda şikayetten vazgeçme beyanı veya dilekçesi verildikten sonra, aynı fiil ile ilgili bir daha şikayetçi olma veya kamu davasına müdahil olma (katılma) mümkün değildir. Yani, şikayetten vazgeçme beyanının geri alınması veya diğer bir deyişle şikayetten vazgeçmeden vazgeçme mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Şikayeti geri çektikten sonra tekrar şikayetçi olunur mu?

Taraflar anlaşacaklarına dair olan inancı nedeniyle mevcut şikayetlerinden de sonradan vazgeçmiş olabilirler. Hukuk sistemimizde bir kez şikayetten vazgeçildiğinde, tekrardan aynı suçtan şikayetçi olunamaz. Yani şikayetten vazgeçmeden dönme mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezgenhukuk.com

Suç duyurusundan kaç gün sonra dava açılır?

Savcılığa Suç Duyurusunun Süresi

6 ayın üzerindeki olaylar için suç duyurusu yapmak söz konusu olmaz. 6 aylık süreç sonunda olay zaman aşımına uğrayarak dava açma imkanı doğmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: safsoz.com

Karakola gidip şikayetçi olduktan sonra ne olur?

Karakola gitmeniz durumunda şikayetçi olmak istediğinizi söylerseniz ilgili memur ifadenizi alacak ve bunu zapta geçirecektir. Olayı anlatmanızın ardından şikayetçi olduğunuzu ve uzlaşmak istemediğinizi beyan etmenizin ardından emniyetteki süreç tamamlanacak ve ifadeniz cumhuriyet savcılığına gönderilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: galahukuk.com

Şikayetçi olmak sicile işler mi?

Karakolda İfade Vermek Sicile İşler Mi: İfadeye çağrılmak veya karakolda ifade vermek kişinin siciline işlemez. Ne adli sicil kaydına ne de arşiv kaydına işler. Ancak eğer kişi soruşturma sonucu dava aşamasına geçilerek ceza alırsa bu ceza kişinin adli sicil kaydına işler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Şikayet ne zaman davaya dönüşür?

Takibi şikayete bağlı suçlarda kamu davası açılması mağdur veya suçtan zarar görenin şikayet başvurusu yapmasına bağlıdır. Şikayet başvurusu üzerine, Cumhuriyet savcısı soruşturma başlatarak suç işlendiğine ilişkin yeterli şüphe görürse bir iddianame düzenleyerek ceza mahkemesine kamu davası açar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Şikayetçi olmayan kişi davaya katılabilir mi?

Bir başka ifadeyle, şikayet hakkından feragat eden veya vazgeçen kişinin ayrıca katılma hakkı ile ilgili beyanda bulunmasına ihtiyaç duyulmaz. Kovuşturma sırasında şikayetçi olmadığını veya şikayetinden vazgeçtiğini beyan eden kişinin bu beyanı, doğal olarak davaya katılma hakkını da etkiler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

Şikayetçi olmayınca ne olur?

Suçun takibi şikayete tabi değilse, suç hakkında soruşturma yapılabilmesi için şikayet başvurusu aranmaz. Cumhuriyet savcısı, takibi şikayete bağlı olmayan suçlarda re' sen soruşturma yapar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Davacı şikayetini geri alınırsa dosya kapanır mı?

Şikayetten Vazgeçmeden Vazgeçme Mümkün Müdür? Şikayetçinin aynı fiil hakkında tekrar şikayette bulunması, kapanan dosyaları yeniden açtırması mümkün değildir. Yani şikayetten vazgeçmeden vazgeçme hukuken mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bilgichukuk.com

Şikayeti geri aldıktan sonra ne olur?

Soruşturma evresinde şikâyet geri alınırsa soruşturma sona erer. Kovuşturma evresinde suçtan zarar gören kişinin şikâyetini geri alması ise, davayı düşürür. Bazı suçlarda ise, suç unsuru kamu davasına dönüştürülür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: merveari.av.tr

Bir kişiden şikayetçi olduktan sonra ne olur?

Savcılığa şikâyet edilmiş olan kişiler, mahkemeye gönderilmez ise ifadelerini emniyet müdürlüğünde verir. Şüpheli olan yani savcılığa şikâyet edilen kişiler, ifade verdikten sonra ifadeler savcı tarafından incelenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vuralaltun.com

Şikayet edilen kişi ne zaman ifadeye çağrılır?

Polis/savcılık bir suç duyurusu varsa tahmini olarak ne kadar sürede şüpheliyi ifade için çağırır? Savcılığın çalışma hızına göre ifadeye çağrılma süresi 1 hafta ile 1 ay arasında değişir. İfade sonrası savcılık delil toplar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatlarasor.net

Karakol kaç günde ifadeye çağırır?

Keza mahkeme aşamasında da kişinin beyanına başvurulabilir. Kolluk görevlileri ifade alınması hususundaki talimat kendilerince ulaşınca uygun bir süre içerisinde kişiyi ifadeye çağırır. Bu süre değişebilemekle birlikte ortalama 7-10 gün sürebilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avoktayaltunkaya.com

Karakola ifade verdikten kaç gün sonra dava açılır?

Dava verilen ifadeden 1 yıl sonra da 1 gün sonra da açılabilir ya da hiç açılmayabilir. Bunun için savcının iddianamesini hazırlaması gerekir. Olayın özelliklerine ve delillerin toplanmasına göre de bu süre değişkenlik gösterir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Savcı her şikayete dava açar mı?

Şikayete bağlı suçlar, mağdur/müşteki/suçtan zarar gören tarafından şikayet konusu edilmedikçe savcılık tarafından kendiliğinden soruşturma yapılarak ceza davası açılamaz. Ancak, takibi şikayete bağlı olmayan tüm suçlar savcılık tarafından kendiliğinden soruşturularak ceza davası açılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Şikayetten kaç gün sonra ifadeye çağrılır?

Savcılığa suç duyurusunda bulunulduktan sonra kişi kaç gün sonra ifadeye çağrılır? Savcılığın çalışma hızına göre ifadeye çağrılma süresi 1 hafta ile 1 ay arasında değişir. İfade sonrası savcılık delil toplar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatlarasor.net

Delil olmadan dava açılabilir mi?

Ceza muhakemesi sistemimizde delil serbestliği ilkesi benimsenmiştir. Hukuka uygun olmak kaydıyla her türlü delille ispat mümkündür. Bu husus 5271 sayılı CMK'nın 217. maddesinde “Yüklenen suç, hukuka uygun bir şekilde elde edilmiş her türlü delille ispat edilebilir.” ifadesiyle açıkça belirtilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avoktayaltunkaya.com

Sanık suçu kabul etmezse ne olur?

Masumiyet karinesi de soruşturma ve kovuşturma sürecinde sanığın lekelenmemesini teminat altına alır. Yargılama sürecinde masum kabul edilen şüpheli veya sanığın suçu kesin ve açık bir şekilde ispatlanmadığı takdirde “şüpheden sanık yararlanır ilkesi” gereği hakkında beraat kararı verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Şikayetten vazgeçme sicile işler mi?

Adlî sicildeki bilgiler; Cezanın veya güvenlik tedbirinin infazının tamamlanması, ceza mahkûmiyetini bütün sonuçlarıyla ortadan kaldıran şikayetten vazgeçme veya etkin pişmanlık, ceza zamanaşımının dolması, genel af hallerinde Adlî Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğünce silinerek, arşiv kaydına alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Karakola yapılan şikayet nasıl geri alınır?

Şikayetten vazgeçme daha önce şikayet edilen makama verilecek yazılı bir dilekçe ile yapılmaktadır. Şikayetten vazgeçmeden vazgeçme mümkün değildir. Şikayetten vazgeçme tek bir hak olup kullanılması durumunda geri alınması mümkün değildir. Türk Ceza Kanunu 73. madde 4. fıkrada yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuncsuditol.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT