Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Sığınak işgali nereye şikayet edilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Sığınak işgali nereye şikayet edilir?

Ortak yere yapılan müdahalenin önlenmesi talebi (ortak kullanım alanı işgali şikâyet dilekçesi) ile Sulh Hukuk Mahkemesi'nden kat maliki hakkında işlem yapılması talep edilebilir. Yine talep öncesi ortak alana müdahalede bulunan kat malikine ihtarname de gönderilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: apsiyon.com

Apartmanda ortak alan işgalinde ne yapılmalı?

Kat maliklerinin bir kısmının ortak alan işgali yapması durumunda tazminat talebiyle dava açılamaz. Ancak söz konusu durumun ortaya çıkması halinde yazılı ihtarname ile ilgilinin uyarılması gerekmektedir. İhtara rağmen bir işlem gerçekleştirilmemişse Sulh Hukuk Mahkemesi nezdinde dava açılması mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fmsyonetim.com

Apartman ortak kullanım alanı işgali cezası nedir?

Kat Mülkiyeti Kanunu 33. madde bu konuya ilişkin cezai müeyyide düzenlemiştir. Tespit edilen süre içinde hâkimin kararını yerine getirmeyenlere, aynı mahkemece, ikiyüz elli Türk Lirasından ikibin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir. 25 inci madde hükmü saklıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezgenhukuk.com

Binanın arka bahçesi kime aittir?

Sonuç olarak, apartman bahçesi ortak kullanım alanıdır ve tüm apartman sakinlerinin arsa payları oranında faydalanma hakkına sahiptir. Bahçenin kullanımı konusunda çıkan sorunların çözümü için apartman yönetimi, gerekli önlemleri alarak bahçenin eşit ve düzenli şekilde kullanımını sağlamalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bizimsiteyonetimi.com

Ortak alana müdahalenin önlenmesi davasını kimler açabilir?

Kat maliki olmayan yönetici, ana taşınmazda kat maliki olmasa dahi kendisine özel yetki verilmesi halinde ortak yerlere yapılan haksız müdahalelerde bu müdahaleyi önleme davası açabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ismailyildirim.av.tr

APARTMAN ORTAK ALANLARINI İŞGAL EDENLER YAPI KAYIT BELGESİ ALABİLİR Mİ ?

İlgili 41 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Müdahalenin men i davası sonucunda ne olur?

Dava sonunda verilen karar ile malik icra yolu ile söz konusu haksız müdahalenin sona erdirilmesini sağlayabilmektedir. Mülkiyet, bir eşya üzerindeki en temel hak olup gerek kanunlarla gerekse de uluslararası anlaşmalarla koruma altına alınmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Fuzuli işgal nedeniyle tahliye davası ne kadar sürer?

Sulh Hukuk Mahkemesi'ne yapılacak başvuru sonucu işgal eden kişiler tahliye edilir. Eğer kiracı 6 aylık bir süre içerisinde kira ödemesi yapmadıysa taşınmazın bulunduğu yerdeki kaymakamlığı bir dilekçe yazarak taşınmazın boşaltılması sağlanabilir. 6 aylık süre geçtiyse idari tahliye seçeneği denenmek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: safsoz.av.tr

Apartmandaki terasın kullanım hakkı kimlere ait?

Kat mülkiyeti kanunu esaslarına göre terasın kullanım hakkı tüm kat maliklerine aittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: teraskapatma.com.tr

Bahçe katı dairenin bahçesi kime aittir?

Kanunda belirtildiği üzere, bahçe katındaki daire sahiplerinin tapusunda bahçenin kullanımıyla ilgili herhangi bir ibare yoksa burası ortak alan olarak kabul edilmiştir. Bu durumda ise kat malikleri arsa payı oranında bahçeden yararlanma hakkına sahip olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gebzehurses.com

Birinci kat balkon altı kime aittir?

Bazı yönetim planlarında, balkon altları ortak alanlar olarak belirlenir ve kat maliklerinin ortak mülkiyeti altında bulunur. Diğer yönetim planlarında ise, balkon altları bağımsız bölümlere ait olarak belirlenir ve ilgili bağımsız bölüm sahibinin mülkiyetindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bizimsiteyonetimi.com

Apartman kurallarına uymayan nereye şikayet edilir?

Apartmanda rahatsız eden veya şikayette bulunmak istediğimiz daireyi üç yere şikayet edebiliriz. Buralar ; Sulh Ceza Mahkemesi , belediye ve kolluk güçleridir. Apartman sorun ve problemlerimiz de sorunun uygunluğuna göre bu üç yere başvuruda bulunabiliriz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cihanbinayonetimi.com

Kapı önü ortak alan mıdır?

Apartmanlarda ve sitelerde ortak kullanım alanı olarak sayılmasa da binada kapı önleri ortak geçiş alanı olarak değerlendiriliyor. Daire kapısı önüne ayakkabı veya herhangi bir eşya koyan kat malikleri ve kiracılar mahkemelik olabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Bina önü kime ait?

Dükkan önü ortak alan mıdır? Unutulmaması gereken nokta, dükkan önündeki boşluğun ortak yer sayılması ve maliklerin arsa payı oranında kullanımına sunulmuş olmasıdır. Yani bir başka ifadeyle, dükkan sahibinin de bu ortak kullanım alanında diğer malikler kadar hakkı vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alemdarbinayonetimi.com.tr

Ortak alan işgali nereye şikayet edilir?

Ortak yere yapılan müdahalenin önlenmesi talebi (ortak kullanım alanı işgali şikâyet dilekçesi) ile Sulh Hukuk Mahkemesi'nden kat maliki hakkında işlem yapılması talep edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: apsiyon.com

Sığınaklara eşya konulabilir mi?

Sığınağın amacı bellidir, adı üzerinde ihtiyaç halinde sığınılacak yer. Dolayısı ile buraya iyi veya kötü hiçbir eşya konulamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: posta.com.tr

Apartman boşluğuna eşya koymak yasak mı?

Apartmanda ortak yerler Kat Mülkiyeti Kanunu 4. maddede düzenlenmiştir. Binalarda kapı önleri, apartman girişleri de ortak alan olarak kabul edilmiştir. Hiç kimse apartman boşluğunda bir başkasının eşyasını görme mecburiyetinde değildir. Dairelerin küçüklüğü, eşyaların ortak alana konulması işgal etme sebebi olamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: konsiyon.com

Bahçe katı Kaçıncı kat?

Bahçe katı; apartmanların giriş seviyesindeya da kot 1 ve kot 2 katında bulunan katlara verilen isimdir. Bahçe katında isminden anlaşılacağı üzere ufak bir bahçe de bulunabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: projedefirsat.com

Komşu saat kaça kadar gürültü yapabilir?

Apartman Gürültü Yönetmeliğine göre; Mesai günlerinde 13:00-15:00 saatleri arasında ve 19:00-07:00 saatleri arasında yüksek sesle müzik dinlemek ya da yüksek sesli elektrik süpürgesi çalıştırmak gibi uygulamalar yasaktır. Aynı yasaklar hafta sonlarının ise tamamını kapsar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Binalarda bodrum kat kime ait?

Madde 13 - Yapıların bodrum katında veya bahçelerinde yapılacak sığınaklar kat maliklerinin müşterek mülkü olarak tapuya tescil edilir. Sığınaklar Kat Mülkiyeti Kanunu'nda belirtilen ortak alanlardan olup bu hali ile yönetilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

En üst katta oturanlar çatıyı kapatabilir mi?

Yani çatılar ortak kat alanıdır. Bu nedenle üst katta oturanlar imara aykırı şekilde çatıyı kendi isteklerine göre düzenleyemez, ek oda bölüm haline getiremez veya kendi kullanımına ayıramaz. Kısaca çatılar binanın ortak kullanım alanıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ayvalikvizyonemlak.com

Çatıyı kaldırıp teras yapmak yasal mı?

Özetle; Kat Mülkiyeti Kanuna göre çatı ortak alan olarak kabul edilmekte olup tüm kat maliklerinin ortak rızası olmadan çatının kapatılması ya da tek bir kişiye tahsis edilmesi mümkün değildir. Sadece son katta oturanların çatının akması durumunda bu çatıyı tadilat ettirilmesini talep etme hakkı bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gebzehurses.com

Terası camla kapatmak yasal mı?

Balkon Kapatma,pergola,kamelya,çardak yapmak yasaldır !

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hayercati.com

Haksız işgalci nasıl çıkartılır?

Taşınmazın sahiplerinin, haksız işgali öğrendikleri tarihten itibaren 60 gün içinde valiliğe veya kaymakamlığa başvurmaları gerekmektedir. Ancak tecavüz veya haksız işgalin oluşundan itibaren bir yıl geçtikten sonra bu makamlara başvuruda bulunulamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kayapartner.com

Fuzuli işgal ihtarname şart mı?

Ecrimisil Davasında İhtar Şartı

Hak sahibi tarafından açılan ecrimisil davasından önce, haksız işgalde bulunan tarafa ihtar çekme zorunluluğu yoktur. Buna rağmen davacılar dava açmadan önce haksız işgal yapan tarafa ihtar çekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: irembikedemirhan.com

Fuzuli işgal için nereye başvurulur?

Öncelikle belirtmek gerekir ki herhangi bir işgal halinde söz konusu taşınmazın sahiplerinin, haksız işgali öğrendikleri tarihten itibaren 60 gün içinde valiliğe ya da kaymakamlığa başvurmaları gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mukyenhukuk.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT