Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Reklam Kurulunun uyguladığı idari yaptırımlar nelerdir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Reklam Kurulunun uyguladığı idari yaptırımlar nelerdir?

Haksız ticari uygulamanın söz konusu olması halinde ise Reklam Kurulu tarafından 3 (üç) aya kadar tedbiren durdurma veya durdurma yaptırımı veya 11.429,00-TL idari para cezası uygulanmaktadır. Kurul, ihlalin niteliğine göre bu cezaları birlikte veya ayrı ayrı verebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: moral.av.tr

Reklam Kurulunun görevi nedir?

Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Reklam Kurulu da, reklamların idari denetimini yapmaya yetkili mercilerden birisidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: verdahukuk.com

Reklam durdurma cezası nedir?

(13) Bu Kanunun 62 nci maddesinde belirtilen yükümlülüklere aykırı hareket edenler hakkında haksız ticari uygulamanın üç aya kadar tedbiren durdurulması veya durdurulması yaptırımı veya beş bin Türk Lirası idari para cezası uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mermerogluhukuk.com

Reklam Kurulu Hangi Bakanlığa Bağlı?

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan Reklam Kurulu, "4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun"a dayanarak faaliyet yürütür ve bu kanunun 17. maddesi uyarınca oluşturulmuştur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ttb.org.tr

Reklam Kuruluna şikayet nasıl yapılır?

Reklam Kurulu'na yapılacak başvurular, yazılı şekilde ya da e-devlet üzerinden elektronik olarak yapılabilmektedir. Yapılacak başvuruda, şikâyete konu olan reklamın yayınlandığı tarih, mecra, reklam veren firma gibi bilgilere yer verilmesi talep edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erdem-erdem.av.tr

Webinar: Reklam Kurulu Kararları V - Sağlık Kuruluşlarına İlişkin Reklamlar

İlgili 39 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Bir kurumu nereye şikayet edebilirim?

Alo 174 İhbar ve Şikayet.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiye.gov.tr

Reklam kuruluna kimler başvurabilir?

(3) Kurul, gerekli gördüğü takdirde özel uzmanlık gerektiren hususlarla ilgili olarak ihtisas sahibi üniversite, kamu kurum ve kuruluşları veya özel hukuk tüzel kişileri ile gerçek kişilerin görüşüne başvurabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Reklamları kim denetler?

Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği üyeleri ile medya temsilcilerinin, dürüst olmayan reklamlara karşı oluşturdukları Reklam Özdenetim Kurulu (RÖK), 1994 yılından beri Uluslararası Reklam Uygulama Esasları'na aykırı bulduğu reklamların düzeltilmesini ya da yayınlanmamasını reklamverenlerinden rica etmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rok.org.tr

Reklamları nereye şikayet edebilirim?

Kişiler ticari reklamlar ile ilgili şikâyetlerini, Reklam Kuruluna E-Devlet üzerinden bırakılabilir. Başvuran kişinin adı, soyadı, T.C. kimlik numarası ve adresi ile başvuruda bulunabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: reklam.com.tr

Ticaret Bakanlığına şikayet nasıl yapılır?

Bakanlığımız bünyesinde oluşturulan “Alo 175 Tüketici Danışma Hattı” tüketicilerimizin karşılaştıkları sorunlara ilişkin çözüm yollarının sunulduğu ve tüketici uyuşmazlıklarının çözülmesi amacıyla başvurmaları gereken ilgili makamlara yönlendirildiği “bir çağrı merkezi” olarak hizmet vermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ticaret.gov.tr

Haksız reklam nedir?

Tüketiciye yönelik bir ticari uygulamanın; mesleki özenin gereklerine uymaması ve ulaştığı ortalama tüketicinin ya da yöneldiği grubun ortalama üyesinin, bir mal veya hizmete ilişkin ekonomik davranış biçimini önemli ölçüde bozması veya bozma ihtimalinin olması durumunda haksız olduğu kabul edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuketici.ticaret.gov.tr

Reklam Özdenetim Kurulu nedir?

Reklam Özdenetim Kurulu (“RÖK”) ise 1994 yayılında, reklamların tüketiciye ve topluma dönük sorumluluğu çerçevesinde reklamların yasal, ahlaki, dürüst ve doğru olmasını sağlamayı amaçlayan, Reklamverenler Derneği ve Reklamcılar Derneği üyeleri tarafından kurulmuştur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bi.legal

Örtülü reklam yasağı nedir?

Örtülü reklamın tanımı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun md. 61/4 uyarınca yapılmış, bu bağlamda açıkça reklam olduğu belirtilmeden mal ve hizmet ile ilgili reklam amacıyla yapılan her türlü ayırt edici özellik veya ismin tanıtıcı mahiyette paylaşılması yasaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: murathukuk.com

Reklamların hukuka uygunluğundan kimler sorumludur?

Reklam verenler, reklam ajansları ve mecra kuruluşları reklama ilişkin düzenlemelere uymakla yükümlüdür.İlgili mevzuata aykırı ticari reklamlarla ilgili olarak, tüketiciler, rakip firmalar, ilgili kurum ve kuruluşlar Reklam Kurulu'na başvurabileceği gibi, Kurul tarafından re´sen (kendiliğinden) inceleme de ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: globaldenetim.com.tr

Yanıltıcı reklam nereye şikayet edilir?

Şikayet/İhbar Başvuruları

(REKABET KURUMU - Üniversiteler Mahallesi 1597. Cadde No:9 Bilkent Çankaya 06800 / ANKARA) gönderilebileceği gibi, şahsen de Kuruma teslim edilebilir. Elektronik posta, faks, telefon gibi diğer yollarla da başvuru yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rekabet.gov.tr

Reklam verenler Kurulu nedir?

Reklamverenler Derneği 1992 yılında, "Türkiye'de reklamın önemini, etkinliğini, verimliliğini, bilincini anlatmak ve artırmak; reklamla ilgili tüm süreçlerde reklamverenlerin haklarını korumak" amacıyla kurulan dernek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Bir işletmeyi nasıl şikâyet ederim?

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İletişim Merkezi 'ALO 170'e, ve www.alo170.gov.tr web sitesine geçen yıl toplam 20 milyondan fazla ihbar/şikayet geldi. Çalışanlar İŞVERENlerini yoğun olarak şikayet ederek ihbar etmekteler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eforosgb.com

Bir reklam nasıl engellenir?

Gizlilik > Gelişmiş > Reklamlar'a dokunun. Reklam Kişiselleştirmeyi Devre Dışı Bırak'ı etkinleştirip yaptığınız değişiklikleri onaylayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: policies.google.com

CİMER şikâyet etme nasıl yapılır?

CİMER'e e-devlet üzerinden ya da Cumhurbaşkanlığı web sitesi üzerinden şikâyette bulunulabilmektedir. Ayrıca ALO 150 numaralı telefon hattını kullanarak, İletişim Başkanlığına mektup veya faks göndererek de şikâyet ve talepler iletilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Reklam yöneticisi ne yapar?

Reklam Müdürü; elindeki bir ürün ya da hizmetin pazarlama alanında öne çıkarılması için reklam bütçesini belirleyen, reklamını yapan, ürün ya da hizmetleri hedef kitle ile buluşturan kişiye verilen mesleki unvandır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Reklam Yasakları Nelerdir?

MADDE 5 – (1) Reklamlar; a) Genel ahlak kurallarına aykırı ifade ya da görüntüler içeremez. b) Kamu sağlığını bozucu nitelikte olamaz. c) Kamu düzenini bozan, şiddet hareketleri ile yasadışı veya kınanacak davranışlara yol açan, göz yuman, bu davranışları özendiren veya destekleyen unsurlar içeremez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Kamu kurumları reklam verebilir mi?

Bilindiği üzere, kamu kurumları sundukları hizmetlerin ve yaptıkları faaliyetlerin kamuoyuna duyurulması adına tanıtım faaliyetleri yapabilmektedir. Söz konusu tanıtım faaliyetleri kurumların resmi internet sitelerinde yapılabildiği gibi halka açık alanlarda tabela, billboard, afiş vb. araçlarla da yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lebibyalkin.com.tr

Kimler reklam yapamaz?

Ancak, aşağıda sayılan şartlara uyulması zorunludur:
  • Mesleklerini uygularken reklam yapamaz.
  • Ticari reklamlara araç olamaz.
  • Hekimlik mesleğine ve sağlık kurumlarına ticari bir görünüm veremez.
  • İnsanları yanıltıcı, paniğe düşürücü, yanlış yönlendirici davranışlarda bulunamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dijitalfabrika.com.tr

Reklam ajansında neler olur?

Reklam ajansı, müşterileri için, reklam oluşturma, planlama ve yönetimine odaklanan ve bazen promosyonun farklı türleriyle de ilgilenen, hizmet bazlı bir işletmedir. Reklam ajansı müşterisinden bağımsızdır ve müşterisinin ürün ve hizmetlerinin satışını dışarıdan bir bakış açısıyla ele alır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ajansara.com

Aldatıcı reklam ne demek?

yani tüketicilerin ekonomik davranışını etkileyebilecek nitelikte yanlış, yanıltıcı veya eksik bilgi içererek hitap ettiği kitlede orta seviyedeki (makul) tüketiciyi aldatan veya aldatma ihtimali bulunan reklamlar aldatıcı reklamlardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT