Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Raporun son günü rapor alınır mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Raporun son günü rapor alınır mı?

Heyet raporu bitmeden rapor alınır mı? Rapor üstüne rapor alınması gayet mümkün olup bu kural hem tek hekim hem de heyet raporları için geçerlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Ileri bir tarihe rapor verilir mi?

İkinci bir doktor kontrolünün arından bu süre 20 güne kadar uzayabilir. Elbette konu özelindeki inisiyatif doktora ait. Rapor süresinin 40 günü geçmesi durumunda da rapor, Sosyal Güvenlik Kurumunun ilgili kurulları tarafından incelenir. Raporun onaylanması hâlinde ise işçiye iş göremezlik ödeneği verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Rapor üstüne rapor alınabilir mi?

Yukarıdaki hükme göre üst üste heyet raporu alınır mı sorusunun cevabı evet olacaktır. Bu durumda; Mevcut rapor bitmeden alınacak yeni iş göremezlik raporu ilk raporu kesmektedir. Mevcut raporun geçerliliği alınan yeni raporun 1 gün öncesinden sona ermiş olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgkbilgisi.com

Rapor bitiminde göreve başlamadan rapor alınır mı?

Bu sebeple, memura verilen tek hekim raporunda kontrol muayenesinin yapılacağının belirtilmemesi ve rapor süresi bitiminde memurun aynı hastalığının devam etmesi veya farklı bir hastalığa yakalanması halinde göreve başlamadan tek hekim raporu alınmasının mümkün olduğu değerlendirilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gtu.edu.tr

Ertesi gün için rapor verilir mi?

Acilden Kaç Gün Rapor Alınabilir? Hastanelerin acil servislerinden rapor alınabildiği gibi kaç gün rapor alınabileceği de merak edilenler arasındadır. Tek bir hekim bir hastaya en fazla 10 güne kadar rapor verebilir. Daha uzun süreli raporlar için heyet muayenesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Rapor almak isteyenler dikkat!

İlgili 26 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Acilden alınan rapor e devlette görünür mü?

Sağlık Bakanlığı ve e-Devlet ortaklığıyla vatandaşlara sunulan istirahat raporu sorgulama işlemi birkaç adımda tamamlanıyor. Vatandaşlar aynı zamanda raporlarının çıktılarını da barkodlu belge şeklinde e-Devlet üzerinden alabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: onedio.com

Rapor tarihi ne zaman biter?

Son olarak geçerlilik süresi 30 Hazirana kadar uzatılmıştı. Raporunu henüz yenileme imkânı bulamayan, güçlük yaşaması muhtemel vatandaşlarımız olduğundan mağduriyet yaşanmaması amacı ile süreli sağlık raporlarının geçerlilik süreleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar yeniden uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Rapor bittikten sonra tekrar rapor alınır mi?

Aile hekimi eğer rapor sonunda “kontrol” notu belirtmişse, işçinin rapor bitiminden sonra tekrar istirahat etmesi gerekiyorsa, vereceği rapor yine en fazla 10 günü geçemiyor. Bu duruma göre, aile hekimi tek seferde en fazla 10 gün olmak üzere toplamda en fazla 20 gün rapor verebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iskanunu.com

Rapor süresi dolmadan yenilenebilir mi?

Sorun Olmaz. 20 Şubat 2019'da çıkan yeni yönetmeliğe göre Süreli Raporların dolmasına 6 aydan az bir süre kaldığında tekrardan Heyete Başvurulabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelliler.biz

Alınan rapor kaç günde teslim edilmeli?

1- Alınan bir sağlık raporu, raporun düzenlendiği günü takip eden mesai saatine kadar kuruma bildirilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Arka arkaya rapor alınabilir mi?

İş yeri hekimi sigortalı olan kişiye bir defada en fazla iki gün rapor verebilmektedir. Tek bir hekim raporu ile kişiler en fazla 10 günlük rapor izni kullanabilmektedir. Bunun yanında eğer kontrol muayenesi de raporda detaylı olarak belirtilmiş ise 20 günü geçmeyecek şekilde daha uzun kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Il dışında alınan raporlar geçerli mi?

Mesai günü memuriyet mahalli dışından yani il dışından alınan hastalık raporlarının geçersiz olduğu ancak mevzuat gereği yalnızca geçici görev ve kanunî izinlerin kullanılması durumu ile acil vakalar durumunda il dışından rapor alınabileceği belirtilmekte ise de bu kural birçok memur tarafından bilinmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adalet.gen.tr

Rapor alan kişi şehir dışına çıkabilir mi?

Kısaca, ülkemizde seyahat özgürlüğü kapsamında yukarıda açıklanan hususlar çerçevesinde işçinin farklı bir ilden (hafta tatili ya da yıllık izni dönüşünde çalıştığı yere (il'e) hiç gelmeden dahi olsa) sağlık raporu alabileceği, bu raporun sahteliği veya fenne aykırı olduğu ispatlanmadığı müddetçe geçerli olduğu ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kamuiscileri.net

Rapor uzatılabilir mi?

– Sigortalılara tek hekim raporu ile bir defada en çok 10 gün istirahat verilebilir. İstirahat sonrasında kontrol muayenesi raporda belirtilmiş ise toplam süre 20 günü geçmemek kaydı ile istirahat uzatılabilir. 20 günü aşan istirahat raporlarının sağlık kurulunca verilmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isvesosyalguvenlik.com

Süresiz rapor nasıl olur?

Engelli raporları kendi içinde "süreli" ve "süresiz" olmak üzere ikiye ayrılır. Süresiz raporun alınabilmesi için engele sahip kişinin fiziken ya da ruhen en az %40 oranında engel raporuna sahip olması gerekir. Süresiz engelli raporu iptal edilemeyen, hayat boyunca geçerli olan bir engelli raporudur ve iptali yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Ayakta rapor bitiş tarihi ne demek?

Ayakta başlama rapor başlangıcının ilk tarihi, ayakta bitiş ise son tarihidir. Ayakta bitiş tarihinden sonraki gün işbaşı günüdür. Ayakta bitişte 13.06.2017 yazıyorsa işbaşı tarihi 14.06.2017 dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.mustafagulsen.com

Rapor yenilenmezse ne olur?

Sosyal Güvenlik Kurumu, bazı kronik hastalık ilaç gruplarına ilişkin verilen raporların 28 Şubat'a kadar yenileme kararı vermişti. Eğer bu tarihe kadar rapor yenilenmezse o ilaçlar verilemeyecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Rapor geçerlilik süresi nedir?

Az tehlikeli sınıfında yer alan iş yerlerinde en geç 5 yılda bir defa, Tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde en geç 3 yılda bir defa, Çok tehlikeli sınıfında yer alan iş yerleri için ise en geç yılda bir defa işe giriş sağlık raporları yenilenmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cozummed.com

Sağlık rapor yenilemek için ne yapmalıyım?

Bu kapsamda engelli vatandaşlar kendi ikamet illerinde yer alan Sağlık Müdürlüklerine giderek, temin ettikleri engelli sağlık kurulu rapor yenileme dilekçesini doldurmalı ve teslim etmelidirler. Aynı anda, gerekli evrakların da teslimi yapılır. İşlem ardından müdürlükçe inceleme yapılarak, onay verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ssk.biz.tr

Raporda Cumartesi Pazar günü sayılır mı?

Kanunda geçen söz konusu maddeye ek olan 2. Maddeye göre, “Bir haftalık süre içinde kalmak üzere işveren tarafından verilen diğer izinlerle hekim raporuyla verilen hastalık ve dinlenme izinleri çalışılmış günler gibi hesaba katılır.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Iki gün üst üste rapor alınır mı?

Üst üste 2'şer günlük iki istirahat raporu alan işçi, ikinci rapor ilk raporun devam raporu değilse, her 2 gün için de SGK'dan rapor parası alamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

Başka bir aile hekimi rapor verebilir mi?

UYARI: İstirahat dışındaki raporları sadece bağlı bulunduğunuz aile hekiminden alınız. E imza ile rapor düzenlendiği için aile hekimi dışında başka hekime sistem rapor vermeye izin vermemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkozuasm.org

Aile hekimi rapor yeniler mi?

İlaç raporları genellikle 3-6-9 ya da 12 aylık olarak verilir. Süresi biten ilaç raporları bu sürenin bitiminden sonra yenilenir. İlaçların süresi bitmeden 15 gün öncesinden doktora giderek raporunuzu yeniletebilirsiniz. Raporunuz devam ediyorsa ilacı aile hekimi de yazabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniakit.com.tr

Rapor onaylarken bitiş tarihi ne yazılır?

– Rapor bitim tarihini takip eden ayın beyanname sürelerine göre belirlenir. – Buna göre muhtasar ve prim hizmet beyannamesi veren işyerleri için işçi rapor onaylama süresi rapor bitimini takip eden ayın 26'sı, yani muhtasar ve prim hizmet beyannamesinin son tarihidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebebilenler.com

Sağlık ocağı istirahat raporu geçerli mi?

Aile hekimlerinin muayene etme, ilaç yazma gibi yetkileri olduğu gibi hastaya rapor yazma hakkı da vardır. Aile hekimlerinin bir hastaya ayda en fazla 10 gün rapor verme yetkisi vardır. Kişinin raporu bittikten sonra hastalık durumu dikkate alınarak bir 10 gün daha rapor verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr
Önceki makale
37 Yalancı asal sayı mı?
Sonraki makale
Bakarsan bağ olur ne demek?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT