Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Raporluyken ücretsiz izin verilir mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Raporluyken ücretsiz izin verilir mı?

Analık izni sonrası rapor, ücretsiz izne engel değil | Ekmek ve Gül. Kadın işçinin analık izni sonrası rapor alması, 6 aya kadar ücretsiz izin hakkını kullanmasına engel teşkil etmez. Ancak rapor süresi 6 aydan düşülür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

Rapor ücretsiz izinden düşer mi?

Tüm yılı aylıksız izinli olarak geçirenlerin ilgili yıla ait yıllık izin hakkı bulunmaz. Yıllık izin sırasında hastalanan personelin, sağlık kurumları tarafından verilmiş raporun izne çevrilmesi durumunda raporlu olduğu günler yıllık izinden sayılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.ksbu.edu.tr

Ücretsiz izinde iken rapor alınırsa ne olur?

Ücretsiz izin kullanan işçi bu sırada doğum yapsa veya hastalanıp istirahat raporu alsa SGK rapor parasını ödemiyor. Dahası, bir biçimde (hataen) ödemişse de geri istiyor... Belirtelim ki, yerel mahkemelerin yanı sıra Yargıtay'da SGK'nın tutumunu reddiyor ve ücretsiz izinde rapor parası ödenebileceğini kabul ediyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr-tr.facebook.com

Hangi durumlarda ücretsiz izin verilir?

Nedenler arasında yurtdışında eğitim öğretime devam etme isteği, gebelik, özel durumlar, ailevi nedenler, hastalık gibi durumlar bulunabilmektedir. Bu talepte bulunmakta olan çalışanlar uygulama başladığından itibaren görevini yerine getirmediği için ücreti ödenmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Sağlık raporu ücretsiz izin mi?

Hastalık izni kullanmak isteyen bir işçi, hastalandığına ve istirahat etmesi gerektiğine dair doktor raporu almak zorundadır. Böylece hastalığını belgeleyebilir ve belgeyi işverene teslim ederek bu hakkı kullanabilir. Hastalık izni alan işçi için işveren, o işçinin çalışmadığı günler için ücret ödemek zorunda değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: izinturleri.com

Zorla Ücretsiz İzin ya da Yıllık İzin Olur mu?

İlgili 35 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Rapor izni keser mi?

İşçi yıllık izindeyken aldığı sağlık raporları yıllık iznini keser. Örneğin: İşçi, işverenden iki tam hafta olmak üzere toplam 12 gün yıllık izin almış ve izne ayrılmıştır. Ancak izninin üçüncü gününde hastalanmış ve 10 gün sağlık raporu almıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kirsehirtso.org.tr

İşçi en fazla kaç gün rapor alabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumunun genelgesine göre 1 Ocak-31 Aralık zaman dilimini kapsayan bir yıl içerisinde işçiler, toplam 40 gün rapor alabilir. İlk etapta iş yeri hekiminden 2 gün istirahat raporu alan çalışanlar, doktor muayenesi sonrasında tek seferde 10 gün rapor alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Ücretsiz izinde maaş yatar mı?

Ücretsiz İzne Çıkan İşçiye Maaş Ödenir mi? Ücretsiz izin süresince işçi çalışmayacak ve iş sözleşmesi askıda kalacaktır. Bu nedenledir ki ücretsiz izne çıkan işçiye maaş ödenmez. İşçi daha sonra ücretsiz izinde olduğu sürelerde ücret ödenmediğinden bahisle herhangi bir talepte bulunamayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekcan.av.tr

Ücretsiz izin hakkı kimlere verilir?

Kanundan doğan haller; işçinin evlenmesi, yakın birinin vefatı, yol izni, mazeret izinleri ve doğum iznidir. İkincisi ise tarafların anlaşmaları doğrultusunda söz konusu olan aylıksız izindir. Tarafların iradeleri doğrultusunda gerçekleşen ücretsiz izne dair kanunda bir düzenleme yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: besler.av.tr

Ücretsiz izne ayrılmak için ne yapmalıyım?

Ücretsiz izne ayrılmak için; İlgili personel, doğum belgesiyle birlikte doğum sonrası ücretsiz izin talebini içeren dilekçesini birimine iletir. Ücretsiz izin talebi, ilgili birim tarafından Personel Daire Başkanlığı'na gönderilir. Ücretsiz izin tarihi itibariyle ilgili sistemlerden çıkış işlemleri gerçekleştirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.iyte.edu.tr

Ücretsiz izinde devlet para veriyor mu?

Bakan Selçuk, “Koronavirüsle mücadele sürecinde, işçilerimize ücretsiz izinde bulundukları veya işsiz kaldıkları süre boyunca aylık 1.177 TL gelir desteği sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aile.gov.tr

Ücretsiz izinde SGK çıkış yapılır mı?

Madde 61 - Sigortalılara yıllık ücretli izin süresi için ödenecek ücretler üzerinden iş kazaları ile meslek hastalıkları primleri hariç, diğer sigorta primlerinin, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunundaki esaslar çerçevesinde işçi ve işverenler yönünden ödenmesine devam olunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: calisanrehberi.isteasistan.com

Ücretsiz izinde hastaneye gidilir mi?

Buna göre, ücretsiz izin kullandırıldığı dönemde genel sağlık sigortalılığınız devam edeceğinden, sağlık hizmeti almaya devam edersiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Rapor alınca izin iptal olur mu?

Maddeye göre, “Bir haftalık süre içinde kalmak üzere işveren tarafından verilen diğer izinlerle hekim raporuyla verilen hastalık ve dinlenme izinleri çalışılmış günler gibi hesaba katılır.” Yani, hafta içinde raporlu olunması halinde hafta tatili hakkı kaybedilmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Raporlu iken çıkış verilir mi?

Raporluyken işe çağrılan işçi işe gitmek zorunda değildir | Ekmek ve Gül. Sağlık (istirahat) raporu olan işçi, işveren tarafından işe çağrılsa bile işe gitmek zorunda değildir. İşçinin raporluyken çalışması nedeniyle işten çıkarılması İş Yasası'na aykırı olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

En az ne kadar ücretsiz izin alınır?

Memur 12 aylık süreyi aşamaz fakat bu sürenin altında 5 ay 10 ay gibi izin alması mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yyu.edu.tr

En fazla kaç gün ücretsiz izin verilebilir?

Ücretsiz izin şartları ve süreleri, 4857 Sayılı İş Kanunu ile korumaya alınmıştır. İşveren, işlerinin azalmasından dolayı kendi iş yerini korumak amacıyla çalışanı ücretsiz izne çıkarabilir. Bu ücretli izni, işveren çalışanına yazılı olarak bildirmek zorundadır. Bu süre en fazla 3 ay olarak belirlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: onedio.com

Ücretsiz izin hakkı maaştan kesilir mi?

Ücretsiz izne ayrılmış olan işçiler bu süreçte işsizlik maaşı ya da kısa çalışma ödeneği gibi ücretler alamazlar. Bunun yanı sıra bilindiği üzere kadın çalışanlar doğum yapacakları zaman doğum öncesinde 8 hafta ve doğum sonrasında 8 hafta olacak şekilde 16 haftalık bir doğum izni hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eleman.net

Ücretsiz izin dilekçesi kaç gün önceden verilir?

Doğum sonrasında ücretsiz izin hakkı kullanmak için işverene dilekçe ile başvuruda bulunmak gerekir. Bu izin dilekçesi izni kullanmaya başlamadan 1 ay önce verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Ücretsiz izin e devlette görünür mü?

E-Devlet üzerinden ücretsiz izin ödeneği sorgulama işlemi yapabilirsiniz. İlk olarak ücretsiz izne çıkarılan işçiler destekten yararlanabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: takvim.com.tr

Ücretsiz izinde ne kadar para alıyor?

Ücretsiz izin, çalışana işveren tarafından belirlenen çalışmama iznidir. Çalışan bu süre zarfında herhangi bir ücret ödemesi almaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: manpower.com.tr

Ücretsiz izin hakkı kaç yıl?

Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

İşveren sürekli rapor alan işçiyi işten çıkarabilir mi?

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nin 2007/15398 Esas, 2007/16979 Karar sayılı ve 28.05.2007 tarihli ilamında; işçinin sık sık rapor alması her ne kadar geçerli bir fesih sebebi olsa da, fesihten önce işçiden savunmasının alınmaması söz konusu feshi geçersiz hale getirdiği içtihat edilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Aynı doktor kaç gün rapor verebilir?

Ancak o yerde sağlık kurulu bulunan SGK ile sözleşmeli bir sağlık hizmet sunucusu bulunmaması ve hastanın tıbbi sebeplerle sağlık kurulu bulunan SGK ile sözleşmeli sağlık hizmet sunucusuna nakline imkan bulunmaması halinde tek hekimler en çok 10 gün daha hastalık raporu düzenleyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Özel sektörde rapor parası ne kadar?

Sigortalı kişi yatarak tedavi edilecekse günlük kazandığı brüt ücretinin yarısı SGK tarafından ödenir. Ayakta tedavi durumunda bu ödenek günlük brüt ücretin 3'te 2'si kadar olur. Bu durumda asgari ücretle çalışan birinin iş göremezlik raporu için alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 223.5 TL'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT