Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Raporluyken iş yeri kapanırsa ne olur?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Raporluyken iş yeri kapanırsa ne olur?

İşyeri kapansa bile sgk sistemi açıktır. Rapor bitiş tarihi itibariyle çalışmamıştır diye onaylayın. Manuel girişlerine istinaden sgk işlem yapmıyor. Ayrıcı siz onaylamazsanız hem işçi sgk dan ücret alamayacak hemde sgk size ipc kesecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.mustafagulsen.com

Raporluyken işten çıkarılma olur mu?

Sağlık (istirahat) raporu olan işçi, işveren tarafından işe çağrılsa bile işe gitmek zorunda değildir. İşçinin raporluyken çalışması nedeniyle işten çıkarılması İş Yasası'na aykırı olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

Raporluyken işten çıkarılması ne yapmalıyım?

Sağlık raporu almış bir işçinin iş sözleşmesinin feshedilebilmesi için işçinin ihbar süresine altı hafta eklenir (burada altı hafta + ihbar süresi formülü uygulanır). Bu süre dolduktan sonra işveren isterse işçiyi işten çıkarabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: demirkiransmmm.com

Rapor bittikten kaç gün sonra işten çıkarılır?

Raporlu iken işten çıkarılır mı? Eğer rapor 6 haftadan fazla ise iş veren iş sözleşmesinin feshedebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kucukokka.av.tr

Raporlu işçi işten çıkarılırsa ne olur?

İşverence işçinin raporlu iken işten çıkarılması durumunda, işverence kıdem tazminatı işçiye ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkayhukukburosu.com

Uzun Süre Rapor Alan İşçi İşten Çıkarılırsa Ne Olur?

İlgili 38 soru bulundu

Soru cevap kısmı

İşçi en fazla kaç gün rapor alabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumunun genelgesine göre 1 Ocak-31 Aralık zaman dilimini kapsayan bir yıl içerisinde işçiler, toplam 40 gün rapor alabilir. İlk etapta iş yeri hekiminden 2 gün istirahat raporu alan çalışanlar, doktor muayenesi sonrasında tek seferde 10 gün rapor alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

40 gün rapor hakkı biterse ne olur?

Çalışanın rapor hakkı 1 Ocak ile 31 Aralık tarihleri arasını kapsar. Yani bir çalışan bu süre içerisinde tek bir hekim imzası ile en fazla 40 gün rapor alabilir. 1 Ocak tarihinden itibaren bu 40 günlük rapor hakkı tekrar başlar. Önceki yıldan 40 güne tamamlanmamış olan rapor hakları yeni yıla devretmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Raporun son günü istifa edilir mi?

Raporlu olduğunuz dönemde istifa edebilirsiniz ancak bildirim süreniz rapor bitim tarihinden itibaren başlar. Haklı bir fesih sebebiniz varsa ihbar öneli verme zaruretiniz bulunmadığından işi rapor süresi içinde sonlandırabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Sigortalı biri işten çıkarılabilir mi?

Buna göre; iş güvencesine sahip işçiler sebepsizce veya haksız sebeplerle işten çıkarılıp iş sözleşmeleri feshedilemeyecektir. İşçinin haksız nedenle işten çıkartılması halinde ise işçinin İşe İade Davası açabilmesi mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Raporun bittiği gün istifa edilir mi?

İstifa da hiçbir yasal sıkıntı bulunmamaktadır. İşveren ise işçi raporlu iken işten çıkışını verirse; İş Kanunu, işçinin uzun süreli ve kesintisiz devam eden bir raporu var ise raporluluk süresinin ihbar süresini 6 hafta daha aşması durumunda, işverene sözleşmeyi haklı bir nedenle feshedebilme hakkı tanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: logomuhasebe.com

Raporluyken tazminat alınır mı?

İşçinin raporlu bulunduğu süre içinde işyerinde çalışması söz konusu değildir. İşçinin hizmet sözleşmesi sona erdiğinde, kısa süreli raporları kıdem tazminatına dahil edilmekte ancak bu süre makul ölçüyü aştığı takdirde sözleşme askıya alınmış varsayılarak, kıdem tazminatı hesabına dahil edilmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tiryakidanismanlik.com

İşveren işçiyi ne zaman işten çıkarabilir?

4857 sayılı İş Kanununun 25 inci maddesinde belirtilen sağlık sebepleriyle, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan hallerde ve zorlayıcı sebeplerin varlığında, işveren iş sözleşmesini derhal feshedebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csgb.gov.tr

Raporluyken maaş kesintisi nereden alinir?

SGK etkilileri raporu inceler ve onay verir. Onaylandıktan sonra ise PTT'ye ödeme talimatı gönderirler. İşçiye SMS gönderilir. Tüm bu aşamaların sonunda işçi PTT'ye giderek rapor parasını alır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Raporluyken sigorta eksik yatar mı?

Genel kural olarak işçinin raporlu olduğu dönem için işverenin işçiye ücret ödeme ve işçi için sigorta primi yatırma yükümlülüğü bulunmamaktadır. Bu kuralın iki istisnası vardır. Birinci istisna aylık ücretli işçiler, yani raporlu ya da izinli olsa bile aylık ücretini tam çalışmış gibi tam alan işçilerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

Raporluyken sigortayı kim öder?

İş kazası istisna olarak, 1 ya da 2 günlük rapor alan sigortalı çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumunca herhangi bir rapor parası ödemesi yapılmamaktadır. İş kazası nedeniyle rapor alan çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından her gün ödeme yapmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rasyoneldanismanlik.com

Raporluyken maaş eksik yatar mı?

Sağlık raporu alan günlük ücretle çalışan bir işçi, işe gelmediği günler için ücret alamaz. Dolayısıyla, rapor süresi boyunca işçinin maaşından kesinti yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelli.com

İşten çıkan kişinin Sgk'dan ne kadar yararlanır?

İşten kendi rızası ile ayrılanların ya da işten çıkarılanların eğer çıkış yapılan tarihten önceki bir yıl içinde 90 gün prim ödemesi yapılmışsa 100 gün doktor muayenesi ve eczane hizmetlerinden yararlanmaya devam eder. İstenen prim gün sayısı doldurulmamışsa bu süre 10 güne kadar kısalır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

İşten çıkarılan bir kişi işsizlik maaşı alabilir mi?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, işsizlik maaşına hak kazanabilmek için işçinin iş sözleşmesini haksız nedenle sona erdirmemiş olması gerekir. Bu durumlarda işçinin kusuru olmadığı kabul edilir. Yani işçi, İş Kanunu md.24'te yer alan sebepler dışında iş sözleşmesini sona erdirmişse işsizlik maaşı alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekavukat.com

İşten çıkarılan işçi hangi tazminatları alır?

İşten çıkarılan işçinin hakları en temelde; kıdem, ihbar, fazla mesai, ücret, yıllık izin, abi vb. tazminatlardır. Bunun haricinde özel duruma göre ayrımcılık tazminatı, sendikal tazminat vb. ek alacaklar doğabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

10 günlük raporun kaç gününü işveren öder?

Raporlu olunan sürenin 3. Gününden itibaren geçen günler işveren tarafından maaştan kesilir ve kesilen ücreti Sosyal Güvenlik Kurumu öder. Bu durumda 10 günlük rapor almış bir işçinin 3.,4.,5.,6.,7.,8.,9. ve 10. gündeki raporları için toplamda 8 günlük iş görmezlik rapor parası ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Işyeri yeri raporun kaç gününü öder?

Çünkü SGK, rapor paranızı 2 gün için ödemez. Raporlu olunan 3. gün ve sonrası için ödeme yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

Raporluyken haftalık izin yanar mı?

Maddeye göre, “Bir haftalık süre içinde kalmak üzere işveren tarafından verilen diğer izinlerle hekim raporuyla verilen hastalık ve dinlenme izinleri çalışılmış günler gibi hesaba katılır.” Yani, hafta içinde raporlu olunması halinde hafta tatili hakkı kaybedilmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Rapor alan işçi tazminatsız çıkarılır mı?

İş kazası raporu alan ve işe gidemeyen işçi işveren tarafından işten çıkarılamamaktadır. İş Kanunu'nu gereğince bu işlemi gerçekleştiremez. Ancak böyle bir durum gerçekleşir ve işveren işçiyi çıkarması durumunda işçi ihbar tazminatı ve kıdem tazminatı ödemeye zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cozumavukatlik.org

Özel hastane en fazla kaç gün rapor verebilir?

Tek hekim raporu ile 10 güne kadar istirahat verilebilir. İstirahat sonrası kontrol muayenesi belirtilmişse -toplamda 20 günü geçmemek üzere- hekim istirahat raporunu uzatabilir. Ancak 20 günü aşan raporlar Sağlık Kurulu tarafından verilir. Özel hastanelerin Sağlık Kurulları da 20 günü aşan istirahat raporu verebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

Heyet raporu olumsuz olursa ne olur?

Sağlık kurulu raporu “Olumsuz” olan adayların, sağlık kurulu işlemlerine itiraz etme hakları bulunmaktadır. İtiraz işlemleri için; adayların “Olumsuz” olarak aldığı sağlık raporu ile (3) gün içinde İl Sağlık Müdürlüğüne başvuru yapması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milhukuk.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT