Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Raporlu işçinin ücretinden kesinti olur mu?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Raporlu işçinin ücretinden kesinti olur mu?

Sağlık raporu alan günlük ücretle çalışan bir işçi, işe gelmediği günler için ücret alamaz. Dolayısıyla, rapor süresi boyunca işçinin maaşından kesinti yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelli.com

Raporluyken vergi kesilir mi?

Sonuç olarak, raporlu olduğu dönemde geçici iş göremezlik ödeneği alan işçiye işverence yapılan yardımlar için ücret bordrosu düzenlenmesi gerekmekle birlikte gelir vergisi kesintisi yapılmayıp sadece damga vergisi kesilmesi yeterli olacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

1 ay raporlu işçiye ücret ne kadar?

Ayakta tedavi durumunda bu ödenek günlük brüt ücretin 3'te 2'si kadar olur. Bu durumda asgari ücretle çalışan birinin iş göremezlik raporu için alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 223.5 TL'dir. Yatarak tedavide ise 167.68 TL tutarındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

Raporlu işçinin SGK primini kim öder?

Genel kural, raporlu olan işçi için işveren sigorta primi ödemez. İşçi, ortaya çıkan gelir kaybını prim ödediği hastalık, iş kazası veya analık sigortası kolundan karşılamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyegazetesi.com.tr

2 gün raporlu olan işçiye ücret ödenir mi?

İş kazası istisna olarak, 1 ya da 2 günlük rapor alan sigortalı çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumunca herhangi bir rapor parası ödemesi yapılmamaktadır. İş kazası nedeniyle rapor alan çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından her gün ödeme yapmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rasyoneldanismanlik.com

Raporlu işçinin maaşı kesilir mi?

İlgili 18 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kaç gün rapor alırsa maaştan kesinti olmaz?

Günlük ücretli çalışanlar için Sosyal Güvenlik Kurumu, genellikle 3 gün ve üzeri raporlar için rapor parası ödemektedir. Ancak, 1 ve 2 günlük raporlar için maaş kesintisi yapılır, bu durumda ne SGK ne de işveren tarafından ödeme yapılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelli.com

1 günlük rapor parası ne kadar?

Asgari ücretliler 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 223,5 lira, yatarak tedavide de 167,68 lira günlük rapor parası alıyor. Asgari ücrete gelecek olan zamla bu rakamlar da güncellenecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

1 ay rapor alınca maaş kesintisi olur mu?

Memur, kaza ya da hastalık sonucunda bir rapor aldığında maaşından bir kesinti yapılmaz. Ancak raporun uzaması durumunda ya da raporun yalan bilgiler içerdiği beyan edildiğinde denetim başlatılabilir. Böyle bir durumda memurun maaşında kesinti söz konusu olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

Raporluyken sigorta eksik yatar mı?

Genel kural olarak işçinin raporlu olduğu dönem için işverenin işçiye ücret ödeme ve işçi için sigorta primi yatırma yükümlülüğü bulunmamaktadır. Bu kuralın iki istisnası vardır. Birinci istisna aylık ücretli işçiler, yani raporlu ya da izinli olsa bile aylık ücretini tam çalışmış gibi tam alan işçilerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

Raporlu olunca sigorta ne kadar öder?

Geçici iş göremezlik halleri nedeniyle çalışamayan işçiye SGK tarafından ücretinin 2/3 oranındaki tutarı ödenir. Ücret hesaplanırken işçinin son 3 aylık çalışması dikkate alınarak hesaplama yapılmaktadır. Bu kapsamda işçinin prim ve ikramiyeleri de hesaba katılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okyanushukuk.com

10 günlük raporun kaç günü ödenir?

10 Günlük Rapor Parası Ne Kadar? Sosyal Güvenlik Kurumu 10 gün için tedavi gören işçiye Geçici İş Göremezlik raporu için 8 günlük bir ödeme yapmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu 1-2 gün için ödeme yapmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cozumavukatlik.org

Raporluyken maaşın ne kadarı yatar?

Hastalık halinde verilecek geçici iş göremezlik ödeneği, - Yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı, - Ayaktan tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

İşçi en fazla kaç gün rapor alabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumunun genelgesine göre 1 Ocak-31 Aralık zaman dilimini kapsayan bir yıl içerisinde işçiler, toplam 40 gün rapor alabilir. İlk etapta iş yeri hekiminden 2 gün istirahat raporu alan çalışanlar, doktor muayenesi sonrasında tek seferde 10 gün rapor alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Maaştan vergi kesilir mi?

2020 yılının gelmesiyle birlikte maaşlara zam yapılacak. Zammın yanında kesilecek vergiler de önemini koruyor. İlk başta yüzde 15 oranında vergi kesintisi yapılırken ilerleyen aylarda, maaşın yıl içi büyüklüğüne göre daha yüksek oranlarda (yüzde 20, 27, 35, 40) vergi kesilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Rapor maaş kesintisi nereden alınır?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Raporlu olunan günler borçlanabilir mi?

Sigorta borçlanması konusunu açıkladığımız yazımızdan da görebileceğiniz üzere (mustafabaysal.com/geriye-donuk-sigorta-nasil-kazanilir-ssk-borclanmasi-nasil-yapilir) raporlu günlerin geriye dönük borçlanması da ne yazık ki mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Raporlu personel bordroda tam gösterilir mi?

İşverenler istirahat raporu alan işçisi için aylık prim hizmet belgesinde günlerini 30 günden eksik girmek zorunda değillerdir. Gerek bireysel veya toplu sözleşme hükümlerinden kaynaklı olsun gerekse atıfet kabilinden işveren prim günlerini tam olarak bildirmek isteyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebenews.com

Işyeri raporu bildirmezse ne olur?

İşveren raporu bildirmezse 2 bin 502 lira ceza uygulanıyor

"İşveren olarak geç bildirdiğinizde, aylık asgari ücretin onda biri, hiç bildirmediğiniz tespit edildiğinde ise asgari ücretin yarısı oranında ceza uygulanıyor." 2022 yılı için ceza bedeli 2 bin 502 lira olarak belirlendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Raporlu işçi kendi isteği ile çalışabilir mi?

Sonuç olarak, istirahat raporu alan sigortalının ne mevcut işyerinde ne de başka bir işyerinde çalışamaz, mevcut işyeri de çalıştıramaz. Diğer işyeri bu kişinin istirahatli olduğunu tespit etmesi mümkün olmadığından istirahatli kişinin sorumluluğu kaçınılmazdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: proventus.com.tr

10 günlük raporda hafta sonu sayılır mı?

Yani, hafta içinde raporlu olunması halinde hafta tatili hakkı kaybedilmez. Bir haftalık süre içinde hekim raporuyla işe gelinmediği günler çalışılmış gibi sayılır ve o haftanın tamamı raporlu geçirilse dahi işçi hafta tatili hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Rapor kesintisi nasıl hesaplanır?

- Yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı, - Ayaktan tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisidir. Buna göre; Asgari ücretlilerin alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 144,5 liradan 223.5 TL'ye, yatarak tedavide de 108,42 liralık tutar 167.68 TL'ye yükseldi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

1 günlük iş göremezlik raporu maaştan kesilir mi?

Geçici iş görememezlik ödeneği SGK tarafından 3 gün ve daha fazlası raporlar için ödenmektedir.Yani ilk 2 gün için ücret ödeme zorunluluğu SGK'da değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelliler.biz

2 gün rapor alan işçinin ücretini kim öder?

Söz konusu maddelerde aylık ücretli çalışanlardan bahsedilmiş olduğundan, aylık maktu ücretle çalışanların hastalık nedeniyle rapor almaları durumunda, SGK tarafından ödeme yapılan tutar mahsup edilecek ve SGK nun ödeme yapmadığı ilk iki gün işveren tarafından ödenmek zorunda kalınacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eroglumuhasebe.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT