Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Raporlu iken çalışırsa ne olur?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Raporlu iken çalışırsa ne olur?

Raporlu işçinin çalıştırılması işçinin sağlık ve güvenliği de tehlikeye atabileceği için işverenin raporlu işçiyi çalışmaya zorlaması İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'na da aykırıdır. Öte yandan raporlu işçiyi çalıştıran ancak bu durumu SGK'ya bildirmeyen işverene ayrıca idari para cezası da kesilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

Raporlu işçi çalışırsa ne olur?

İstirahat raporu alan çalışanın istirahatli olduğu süre zarfında çalışması durumunda, işverenin söz konusu kişinin çalıştığını SGK'ya bildirmesi şart. Raporlu işçisinin çalıştığını SGK'ya bildirmeyen işverene, brüt asgari ücretin yarısı kadar, 1.788 TL ceza uygulanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uzmanpara.milliyet.com.tr

Raporlu işçi çalıştırmanın cezası nedir?

2.502 TL cezası var

Böyle bir durum tespit edildiğinde, işverene idari para cezası da uygulanıyor. Buna göre, kişinin raporluyken çalıştığını SGK'ya bildirmeyen işverene, bu bildirimi yapmaması nedeniyle brüt asgari ücretin yarısı tutarında idari para cezası kesiliyor. Bu tutar da 2022 yılı için 2 bin 502 TL.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uzmanpara.milliyet.com.tr

Raporlu personel başka işte çalışabilir mi?

İşçi yıllık ücretli izinde ve raporlu iken başka bir işyerinde ücret karşılığında çalışamaz. Kanuna aykırı olan bu durumun tespit edilmesi haline, izin süresi içinde kendisine ödenen izin ücreti işveren tarafından geri alınabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

İstirahat raporunda çalışır yazıyor ne demek?

Birinci satıra ilk on günlük istirahatin başlangıç tarihi, satıra ikinci on günlük istirahatin başlangıç tarihi, Üçüncü satıra istirahatin bitiş tarihi yazılarak istirahat süresi sonunda çalışacak ise kontrol kelimesi, kontrol istenmiyorsa çalışır kelimesi çizilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Rapor alan işçinin SGK günü ve Muhsgk bildirimi nasıl yapılır?

İlgili 31 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Sağlık raporunda rapor durumu çalışır ne demek?

Aile hekimleri ise, tek seferde 10 gün rapor verebilmektedir. Bu rapor 10 günün sonunda sona eren bir “çalışır” raporu da olabilir, 10 günün sonunda tekrar hekim tarafından değerlendirilmesi yapılacak bir “kontrol” raporu da olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ogsmm.com

1 günlük rapor sisteme girilir mi?

Dolayısıyla 5510 sayılı Kanunun 4/1-a bendi kapsamında sigortalı olup, 1 veya 2 gün istirahat raporu almış olan sigortalılara geçici iş göremezlik ödeneği verilmeyeceğinden, işverenleri tarafından çalışılmadığına dair bildirim yapılmasına da gerek bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: serkankaplan.com.tr

Rapor bildirimi yapılmazsa ne olur?

Raporu Bildirmeme Cezası 2023

2- E-rapor ekranından işçinin çalışıp çalışmadığını “Çalışmadı” veya “Çalıştı” olarak, bildirmeyen işverenlere asgari ücretin yarısı, geç bildirenlere ise asgari ücretin onda biri tutarında idari para cezası uygulanacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bibilenvar.com

Raporlu çalışanın maaşı kesilir mi?

İşçinin raporlu olduğu süre boyunca maaşı tam olarak ödenir, bununla birlikte SGK'ya tahsil edilecek sigorta primine karşılık SGK tarafından ödenecek Geçici İş Göremezlik ücretinin mahsup edilmesi sağlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuveytturk.com.tr

Raporlu bir işçi ne kadar ücret alır?

Ayakta tedavi durumunda bu ödenek günlük brüt ücretin 3'te 2'si kadar olur. Bu durumda asgari ücretle çalışan birinin iş göremezlik raporu için alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 223.5 TL'dir. Yatarak tedavide ise 167.68 TL tutarındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

İşveren rapora onay vermezse ne olur?

İşveren raporu bildirmezse 2 bin 502 lira ceza uygulanıyor

"İşveren olarak geç bildirdiğinizde, aylık asgari ücretin onda biri, hiç bildirmediğiniz tespit edildiğinde ise asgari ücretin yarısı oranında ceza uygulanıyor." 2022 yılı için ceza bedeli 2 bin 502 lira olarak belirlendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

1 yılda en fazla kaç gün rapor alınır?

Sosyal Güvenlik Kurumunun genelgesine göre 1 Ocak-31 Aralık zaman dilimini kapsayan bir yıl içerisinde işçiler, toplam 40 gün rapor alabilir. İlk etapta iş yeri hekiminden 2 gün istirahat raporu alan çalışanlar, doktor muayenesi sonrasında tek seferde 10 gün rapor alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Rapor alan işçi tazminatsız çıkarılır mı?

İş kazası raporu alan ve işe gidemeyen işçi işveren tarafından işten çıkarılamamaktadır. İş Kanunu'nu gereğince bu işlemi gerçekleştiremez. Ancak böyle bir durum gerçekleşir ve işveren işçiyi çıkarması durumunda işçi ihbar tazminatı ve kıdem tazminatı ödemeye zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Raporlu işçi Kovulabilir mi?

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nin 2007/15398 Esas, 2007/16979 Karar sayılı ve 28.05.2007 tarihli ilamında; işçinin sık sık rapor alması her ne kadar geçerli bir fesih sebebi olsa da, fesihten önce işçiden savunmasının alınmaması söz konusu feshi geçersiz hale getirdiği içtihat edilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Sık sık rapor alan işçi tazminat alabilir mi?

İstirahat raporunu aslında işçi almaz, doktor verir. Ancak, sık sık rahatsızlanan ve sık sık hekim tarafından rapor verilen işçiyi işveren ancak tazminatlarını ödeyerek işten çıkarabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebeanaliz.com

2023 30 günlük rapor parası ne kadar?

- Yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı, - Ayaktan tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisidir. Buna göre; Asgari ücretlilerin alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 144,5 liradan 223.5 TL'ye, yatarak tedavide de 108,42 liralık tutar 167.68 TL'ye yükseldi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

2 günlük raporda maaş kesintisi ne kadar?

İş kazası istisna olarak, 1 ya da 2 günlük rapor alan sigortalı çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumunca herhangi bir rapor parası ödemesi yapılmamaktadır. İş kazası nedeniyle rapor alan çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından her gün ödeme yapmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rasyoneldanismanlik.com

Özel sektör rapor alınca maaş kesintisi olur mu?

Bu rapor, çalışanın iş göremezlik süresini belirler ve iş göremezlik ödemesinin alınmasını sağlar. İş göremezlik süresi bir sağlık kurulundan aldığınız raporda uzman doktor veya heyet tarafından belirtilen istirahat sürenizi kapsar ve işvereniniz raporlu olduğunuz gün sayısı kadar maaşınızdan kesinti yapar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyefinans.com.tr

Çalışır rapor ne demek?

İş göremezlik raporu, Sosyal Güvenlik Kurumu'na kayıtlı olarak çalışan kişilerin hastalık, iş kazası ya da gebelik gibi durumlarda gelir kaybı yaşamamasını sağlayan belgedir. Genel olarak Sosyal Güvenlik Kurumu'na kayıtlı çalışanların raporlu oldukları gün sayısı kadar maaş kesintisi gerçekleşir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

İşveren raporu onaylamak zorunda mı?

Rapor bitiş ve işe başlama tarihinden bir sonraki ayın 26'sı işverenin rapor onaylama ve bildirim süresi olarak belirlenmiştir. İşçinin iş göremezlik ödeneği alabilmesi için işverenin en geç işe başlangıç tarihinden bir sonraki ayın 26'sına kadar raporu onaylaması ve bildirmesi çok önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cavitbulut.com

Rapor onaylama süresi kaç gündür?

Bu durumda işverenler tarafından yazının tebliğ alındığı günden itibaren 5 iş günü içinde bildirim yapılması gerekmektedir. On günden uzun süreli istirahatlerde, her 10 günlük sürenin sonunda bildirim yapılması, sigortalının talebine bağlıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lebibyalkin.com.tr

2023 3 günlük rapor parası ne kadar?

Görüleceği üzere Ekim 2023 itibari ile asgari ücret almakta olan bir sigortalı çalışanın; günlük yatarak tedavi durumunda yapılacak ödemesi 223,5 Türk lirası, Günlük ayakta tedavi durumunda ise kendisine yapılacak ödeme 298 Türk lirasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Onaylanan rapor iptal edilir mi?

21.03.2020 tarihinden önce oluşturulmuş İl Sağlık Müdürlüğü onayına tabii tutulan onay bekleyen, onaylanmış veya reddedilmiş raporlar iptal edilemeyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erapor.saglik.gov.tr

Rapor çalışma süresinden sayılır mı?

Hastalık izni ile ilgili kanun maddesi

4857 sayılı İş Kanunu'nun 46. maddesinde; “Bir haftalık süre içinde kalmak üzere işveren tarafından verilen diğer izinlerle hekim raporuyla verilen hastalık ve dinlenme izinleri, çalışılmış günler gibi hesaba katılır.” ifadesi yer alır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: izinturleri.com

1 günlük iş göremezlik raporu maaştan kesilir mi?

Kurum raporun ilk iki günü için ödeme yapmamaktadır. 5510 Sayılı Yasa 18. Madde 1.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eroglumuhasebe.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT