Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Pekiştirme tedavisi yapılmazsa ne olur?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Pekiştirme tedavisi yapılmazsa ne olur?

Pekiştirme tedavisi yapılmazsa, dişlerin yeniden çarpıklaşması mümkündür. Bu, tedavi sürecinde harcanan zaman ve maliyetin tekrarlanmasına neden olabilir. Dişlerin yeniden çarpıklaşması, özellikle tedavi sonrası ilk birkaç ay içinde meydana gelebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentalis.com.tr

Pekiştirme tedavisi olmazsa ne olur?

Ortodonti tedavisi sonrasında düzelen dişler, çoğunlukla 'pekiştirme tedavisi' (retansiyon) yapılmaz ise eski haline dönebilir, konumları bozulabilir. Bu tedavinizin kötü yapıldığı anlamına gelmez. Sadece tekrar eski haline dönmemesi için bir önlemdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hakandonmez.com

Pekiştirme tedavisi zorunlu mu?

Pekiştirme tedavisi düzenli bir şekilde uygulanması gereken bir tedavidir. Çünkü ortodonti tedavisi sonrasında pekiştirme tedavisinin ihmal edilmesi aldığınız sonucun kaybolmasına neden olabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentevim.com

Ortodonti tedavisi yapılmazsa ne olur?

Ortodontik tedavi yapılmazsa ne olur? Fark edilen ortodontik bozukluklar giderilmediğinde diş çapraşıklıkları ve iskeletsel düzensizlikler, çiğneme sorunları, çene eklemi ağrıları ve kilitlenmeler, konuşma problemleri, diş çürükleri ve dişeti iltihapları ile karşılaşılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bursadentalklinik.com.tr

Retainer teli takmak zorunlu mu?

Ortodontik tedavi sonrasında elde edilen sonucun korunabilmesi için hastalara ek olarak Retainer teli takmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drbursaortodontist.com

Ortodonti tedavisinden sonra dişler eski haline döner mi? (Pekiştirme Tedavisi)- Dr. Hakan Dönmez

İlgili 27 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Retainer teli kaç yıl kalır?

Essix plakları ise dişlerin üzerine eldiven gibi geçen şeffaf plaklardır. içeriden yapılan tellerin (retainer telleri) minimum 2 yıl kalması istenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bursaortodontist.com

Diş teli takılmazsa ne olur?

Diş teli takılmazsa karşılaşılabilecek en önemli problem dişlerin çürümesi ve buna bağlı olarak kaybedilmesidir. Diş araları çapraşıklık nedeniyle yeterince temizlenemediğinden diş çürümeleri meydana gelecek ve diş taşları oluşacaktır. Temizlenmeyen diş taşları da çürüklere ve diş kayıplarına neden olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: disteli.com.tr

Diş teli tedavisi yüz şeklini değiştirir mi?

Diş telinin yüz, ağız ve dudak şeklini değiştirmesi mümkündür. Dişleriniz hareket ettikçe ve çene yapınız değiştikçe doğal olarak yüzünüzde de olumlu yönde değişiklikler gerçekleşir. Diş telinin yüzü ne kadar değiştireceği ise tedavi öncesi diş ve ağız yapısına ve yaşa göre farklılık gösterir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentopol.com

Diş teli varken diş çürür mü?

Braketler ve diş telleri bilinenin aksine herhangi bir şekilde diş çürüğüne neden olmaz. Bu ortodonti tedavisi alacak hastaların en çok merak ettiği konulardan biri olarak bilinmektedir. Ağız sağlığına dikkat edilmediği takdirde teller ağız içerisinde uzun süre kaldığı için diş çürüğüne yol açabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acildis.com.tr

Pekiştirme tedavisinden sonra dişler bozulur mu?

Diş telleri çıkarıldıktan sonra belli bir süre pasif tedavi dediğimiz ve pekiştirme apareyleri kullanılarak uygulanan tedavide dişlerdeki bozulma takip edilir. Eğer hasta, pekiştirme tedavisi randevularını aksatmazsa bu dönemdeki bozulmalar olsa dahi tekrar tel takmadan düzeltme sağlanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: disteli.com.tr

Pekiştirme tedavisi kaç ay sürer?

Diş teli pekiştirme tedavisi genel olarak 6 ay boyunca tüm gün takılarak devam eder. Dolayısıyla tel çıkartıldıktan sonra bu süreç daha hafif olarak 6 ay daha devam eder. Aparat olarak görülen bu tedavide dişlerin fırçalanması ya da yemek saatlerinde çıkartılması tavsiye edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kastipmerkezi.com.tr

Diş teli çıktıktan sonra sabitleyici ne kadar kullanılır?

Diş telleri çıkarıldıktan sonra yerine oturabilmesi için bir süre geçmesi gerekiyor. Yukarıda da belirttiğimiz üzere tedavinin sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için Retainer tellerinin 6 ay boyunca ağızda 24 saat durması gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drbursaortodontist.com

Pekiştirme plağı dişi düzeltir mi?

ŞEFFAF PEKİŞTİRME PLAKLARININ KULLANIMI

24 saatte bile dişlerde hafif bir bozulma olabilecektir. Gerçi bir gün önceki dizilim ile alınan ölçüye göre yapılan plak dişleri hemen yine düzeltecek, ölçü alındığı andaki düzgün hale getirecektir, ama buna gerek kalmamalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ergir.com

Diş teli sonrası plak zorunlu mu?

Her hastanın durumu farklı olduğu için, şeffaf plaklar her zaman zorunlu bir gereklilik değildir. Diş teli tedavisi tamamlandıktan sonra, diş hekiminiz tedavinin devamı veya sonlandırılması için size en uygun planı önerir. Bazı durumlarda, şeffaf plaklar kullanılabilirken, bazı durumlarda ise kullanılmayabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: merttopbasi.com

Diş teli çıktıktan sonra takılan şeffaf plak ne işe yarar?

Şeffaf plak, diş çapraşıklığını düzeltmek için kullanılan metal ve porselen diş tellerine alternatif olarak geliştirilmiş apareylerdir. Belli düzeydeki çapraşık dişlerin tedavisinde kullanılan şeffaf plaklar, yemek yerken ya da diş fırçalama sırasında çıkarabilir olması sayesinde avantaj sağlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ercagdis.com

Diş teli çıktıktan sonra dudak büyür mü?

Diş teli tedavisinde bilinen en büyük yanlışlardan biri de diş telinin dudak şeklini değiştirdiği düşüncesidir. Takılan tel dudak şeklini bozmaz tam aksine dudak şeklini onarır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mehmetemreyilmaz.com

Diş teli burnu etkiler mi?

Estetik olarak burunda değişiklik yapılacaksa ortodontik tedavinin bitmesi beklenilmelidir. Ortodontik tedavi ile dişlerin ve dudakların pozisyonları değişmektedir. Bu sebeple burun estetiği ortodontik tedavi sonrasına bırakılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentaluna.com

Diş teli kaç ayda bir değişir?

Diş teli tedavisinin ortalama uygulama süresi 1 ila 3 yıl olsa da bazı hastalarda daha uzun süre tedavi uygulanması gerekebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicana.com.tr

1 tane yamuk diş nasıl düzeltilir?

Tek yamuk diş kısa süreli ortodonti tedavisiyle düzeltilebilir. Bu tedavi diş telleriyle yapılabileceği gibi, şeffaf plaklar ile telsiz bir şekilde de yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: klinikartibir.com

Diş teli çıktıktan sonra dişler neden bozulur?

Ortodonti tedavisi bitimi sonrasında çıkan 20 yaş dişlerinin ön dişlerde baskı yapmasından dolayı, Diş telleri çıktıktan sonra diş sıkma veya gıcırdatma alışkanlıklarının devam ediyor olmasından dolayı dişler eski haline dönebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ortonorm.com

Diş teli olmadan dişler düzelir mi?

Diş teli takmadan dişler kendiliğinden düzelmez. Çünkü herhangi bir müdahale olmadan çarpık, yamuk dişlerin kendiliğinden düzelmesi mümkün değildir. Bunun birçok nedeni vardır. Öncelikle kas ve kemik yapısının oturmuş bir konumu olduğundan düzelebilmesi için dışarıdan bir kuvvetin uygulanması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hakandonmez.com

Retainer teli Çürük Yapar Mı?

Retainer'lar dişlerde çürük veya diş taşı oluşumuna neden olmaz. Retainer takıldıktan sonra da ağız hijyenine dikkat edilmeli ve günde en az 2 kere dişler fırçalanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentadent.com.tr

Retainer ile MR çekilir mi?

Görüntüyü bozmayacak alanda çekilen MR için diş tellerini çıkartmaya gerek yoktur. Görüntünün teşhis için önemli olduğu ve tellerin o bölgenin görüntüsünü bozduğu durumlarda diştelleri çıkartılabilmektedir. Tedavi sonrası içten tel takılan teller de MR çekimini olumsuz etkilemez, görüntüyü bozmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aysegulgenccan.com

Pekiştirme plağı nasıl temizlenir?

Plaklarınızı ağzınızdan çıkardığınızda hemen soğuk suyla ya da ılık aka suyun altında yıkayın. Üzerinde artık ya da plak görüyorsanız ellerinizi kullanarak biraz ovalayabilirsiniz. Plaklarınızın yeterince temiz olmadığını hissediyorsanız en az 5 dakika suda bekletmeniz yararlı olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drozlemorto.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT