Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Patlıcana hangi ilaç kullanılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Patlıcana hangi ilaç kullanılır?

Bitkide meyvelerin dökülmesine yol açar; şiddetli enfeksiyonlarda ise bitki tamamen kurur. Sebzelerde %85'e varan düzeylerde verim kaybına neden olan kök-ur nematodlarına karşı seralarda BioAct + Velum Prime SC 400* patlıcan ilacı kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cropscience.bayer.com.tr

Patlıcan bitine ne iyi gelir?

Yaprak biti için doğal ilaç

Aspirinli su: Birkaç adet aspirin ile bir miktar suyu karıştırın. Aspirinler eridikten sonra bu karışımı bitkinin toprağına dökün. Bu karışım hem bitkiyi besler hem de bitkide yaşayan yaprak bitini ve böcekleri uzaklaştırmaya yardımcı olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Patlıcan hangi gübreyi sever?

Gübreleme : Patlıcanlar gübreyi çok sever. Patlıcan yetiştirilecek toprağın dikimden önce dekara 4-6 ton hesabı ile iyi vasıflı, yanmış ahır gübresi ve yardımcı olarak dekara fosforlu ve azotlu gübrenin yarısı dikim esnasında, azotlu gübrenin ikinci yarısı ise ilk sulamadan önce verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbul.tarimorman.gov.tr

Patlıcan kaç günde bir sulanır?

Patlıcan yetişme devresinde 7-8 günde bir sulanması gerekir. Aksi taktirde gelişme yavaşlar mahsul azalır ve meyvelerde acılık başlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimkutuphanesi.com

Patlıcan hastalıkları nelerdir?

Patlıcan mildiyö hastalığı, patlıcan erken yanıklık hastalığı, bakteriyel benek hastalığı, patlıcanda külleme hastalığı, kök boğazı çürüklüğü ve çökerten çökme hastalığı önemli hastalıklar olmaktadır. Diğer önemli hastalıklar ise, bakteriyel solgunluk, kök mantarı, sap çürüklüğü ve kurşuni küf hastalığı görülmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: intfarming.com

5 GÜNDE HEMOROİD BİTİYOR -PATLICAN SAPI KÜRÜ -BASUR TEDAVİSİ

İlgili 28 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Patlıcanda mantar hastalığı nasıl olur?

Hastalık Belirtisi

Yaprak, sap, çiçek ve meyve saplarında kahverengiden siyaha kadar değişen küçük lekeler oluşur. İlerleyen dönemlerde yapraklardaki küçük lekelerin birleşmesiyle daha bü- yük lekeler oluşur. Meyvelerde küçük, koyu kahverengi, yüzeysel kabarcıklar şeklinde lekeler görülür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kilis.tarimorman.gov.tr

Patlıcanda yaprak yanıklığı neden olur?

Hastalık etmeni hayatını topraktaki bitki artıkları üzerinde devam ettirmektedir. Patlıcan tohumu ile de bulaşma olmaktadır. Fide devresinde yapraklarda ölü hücrelerin oluşturduğu lekeler görülmektedir. Ayrıca bu şekilde, fidelerin ölmesine neden olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: intfarming.com

Patlıcan çiçek açtıktan sonra kaç günde bir sulanır?

En uygun ve tavsiye edilen sulama yöntemi damlama sulamadır. Patlıcan yetişme devresinde 7-8 günde bir sulanmalıdır; aksi takdirde gelişme yavaşlar mahsul azalır ve meyvelerde acılık başlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Patlıcan neden gelişmez?

Gece sıcaklığının 16°C'nin altına düşmesi ve düşük ışık şiddeti patlıcanda çiçek tozu canlılığını azaltır. Bu koşullar meyve tutumunu sekteye uğratır. Patlıcan sıcaklık ve bağıl nem miktarı yüksek olduğu zaman vejetatif olarak gelişme eğilimindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidedeposu.com

1 kök patlıcan kaç kilo verir?

Bitki başına 10-30 arasında meyve alınır. Dekara verim 2-13 ton arasındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adana.tarimorman.gov.tr

Patlıcan nasıl daha verimli olur?

Patlıcanlar İçin En Uygun Toprak

Organik maddenin zengin olduğu toprakta, patlıcanlar uygun tekniklerle yetiştirildiği takdirde en iyi verimliliği sağlar. Toprak isteği patlıcan yetiştirmek isteyenler için PH derecesi 6-7 arasında olması başarılı sonuçları elde etmek için yeterli olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ufuktarim.com

Patlıcan verimi nasıl artar?

Düzenli yapılan sulamalarda patlıcan verimi artmaktadır. Toprakta bakır, çinko ve manganez uygulaması yapılmaktadır. Bu şekilde, meyve tutumu ve verimi artmaktadır. Hasat zamanı verim ve ürün kalitesi için önemli olan diğer bir faktör olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: intfarming.com

Patlıcana üre gübresi ne zaman atılır?

Yaygın olarak uygulanan bir başka patlıcan gübreleme programı ise, üre, potasyum nitrat ve EDDHA uygulamaları içerir. Üre, dikimden 2-4 hafta sonra sulama sistemi üzerinden uygulanır, KN03, dikimden yaklaşık 6 hafta sonra ve hasattan önce son aşamalara kadar uygulanır, EDDHA ise büyüme dönemi boyunca uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Yaprak bitine hangi ilaç iyi gelir?

Kimyasal mücadelede Tarım Bakanlığı tarafından onaylanmış Acetamiprid, Chlorpyrifos ethyl ve Cypermethrin gibi ilaçlar kullanılır. Bu ilaçların da kullanım zamanı ve dozu bitki türlerine göre farklılık gösterebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Biti en hızlı ne geçirir?

Saç derisine iyice yedirilen beyaz sirke yaklaşık 2 saat kadar saçta bekletilir. Daha sonra ise aralıklı özel bit tarağı ile saç iyice taranır. Bu şekilde saçtaki ölü bitler hızla saçlardan uzaklaştırılır. Beyaz sirke ile yapılan uygulamanın ardından saç şampuan ile köpürtülerek bol su ile yıkanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Yaprak biti ile nasıl mücadele edilir?

Yeşil afidlerden kurtulmak için sirkeli karışımın yanı sıra arap sabunu da kullanabilirsiniz. 1 kaşık arap sabununu az miktarda suyla seyrelterek yaprak biti bulunan bölgelere sürmeniz yeterlidir. Hem arap sabunu hem de sirkeli karışım, yaprak biti ile mücadele aşamasında bitkilerin saplarına da uygulanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trendyol.com

Patlıcan bitkisi nasıl sulanır?

Özellikle hasat döneminde, her hasadın ardından sulamayı ihmal etmemelisiniz. Yetişme devresinde ise 7-8 günde bir sulama yapmalısınız. Patlıcan yetiştiriciliği için en uygun sulama yolunun damlama sulama olduğu biliniyor ancak ülkemizde hala masura usulü sulama yaygın kullanılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Patlıcan budaması ne zaman yapılır?

Genellikle hasat sonuna gelindiği zaman hasat süresini uzatmak amacıyla, gelişmesi duraklamış olan patlıcan bitkileri 2-3 yaprak üzerinden budanır. Şerbet verilir veya azotlu bir gübre ile gübrelenir. Böylece bitkinin kuvvetli sürgün vermesi teşvik edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Kurutmalik patlıcanın Kararmamasi icin ne yapma?

Patlıcanları yıkayıp uygun şekillerde kestikten sonra tuzlu su dolu bir kap içinde bir saat kadar bekletmeniz sebzenizin kararmadan kurumasını sağlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Patlıcan güneş sever mi?

Patlıcan yüksek sıcaklık istekleri olan bir bitkidir. Büyümek için 20 °C ila 30 °C sıcaklığa ve bol güneşe ihtiyaç duyar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Patlıcan haftada kaç gün sulanır?

Patlıcan yetişme devresinde 7-8 günde bir sulanmalıdır; aksi takdirde gelişme yavaşlar mahsul azalır ve meyvelerde acılık başlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isparta.tarimorman.gov.tr

Patlıcan kac santim arayla dikilir?

Dikim aralığı sıra üzeri 50-60 cm, sıra arası 70-100 cm arasında tercih edilir. Dikimden önce dekara 4-6 ton yanmış ahır gübresi ve yapılacak toprak tahlili sonuçlarına göre gerekli ticari gübrelerden verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Yaprak kuruması neden olur?

Toprakta yeteri kadar vitamin ve mineral olmaması çiçeklerin yapraklarında sararmaya neden olur. Topraktan yeteri kadar beslenemeyen kökler gövdeye de besin ulaştıramaz. Bu durumda besin takviyeleri veya toprak değişimi yapılması gerekir. Her çiçeğin hava, ışık ve su ihtiyacı diğerlerine göre farklıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Erken yaprak yanıklığı neden olur?

Erken yaprak yanıklığı (Alternaria cucumerina) nasıl ortaya çıkar? Hastalık enfeksiyon oluşumu için yüksek nem,15-21°C hava sıcaklığı ve ortalama 7-8 saat nemli yaprak yüzeyine ihtiyaç duymaktadır. Özellikle yağmurlama sulama yapılan üretim alanlarında hastalık şiddeti artmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: agro.basf.com.tr

Yaprak yanığı nedir?

Hastalık, fide döneminde kök çürüklüğü veya kök boğazı yanıklığı yapar. Sonraki dönemlerde ise yaprak, gövde ve meyvelerde lekeler halinde görülür. Bu lekeler önce küçük, düzensiz ve esmerdir. Sonra iç içe halkalar halinde 1-2 cm kadar büyürler ve koyu gri renk alırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: agro.basf.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT