Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Park alanı satılabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Park alanı satılabilir mi?

Park yapılacağına göre, belediye yetkileri içinde, belediyeye ait bir gayrimenkuldür. Bildiğiniz üzere devlet malları haczedilemez ve satılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Belediye Park alanını satabilir mi?

Belediyeler imar planlarını yaparken vatandaşların arsalarından yeşil alan, park, yol olarak ayırdıkları ve kamulaştırdıkları alanlar için para ödemiyorlar. Böylelikle taşınmaz sahipleri ne arazilerini kullanabiliyor nede arazilerini satabiliyorlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tevfikyildirim.av.tr

Park alanı imara açılır mı?

3194 sayılı İmar Yasasının 13 maddesinin 1. fıkrasında yer alan “Resmi yapılara, tesislere ve okul, cami, yol, meydan, otopark, yeşil saha, çocuk bahçesi, Pazar yeri, hal, mezbaha ve benzeri umumi hizmetlere ayrılan alanlarda inşaata ve mevcut bina varsa esaslı değişiklik ve ilaveler yapılmasına izin verilmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkerduman.av.tr

Devlet arsanın yüzde kaçını alabilir?

İmar uygulaması yapıldığında belediyelerin DOP kesintisi o bölgede yapılan 18. madde uygulamasındaki ortalamadır. Yani bir parselden yüzde 40 bir başka parselden belediye yüzde 30 kesemez. Ortalama oran belirlenir ve herkesten aynı şekilde bu oranda kesinti yapılabilir.” dedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emlakjet.com

Belediye arsaya el koyabilir mi?

İmar planları hazırlanırken ilgili belediye arsa veya arazi sahibinin rızasını alma gereği duymadan onun arsa veya arazisine el koyabilmekte, farklı parselleri birleştirebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 3ehukuk.com

APARTMAN ORTAK ALANLARINI İŞGAL EDENLER YAPI KAYIT BELGESİ ALABİLİR Mİ ?

İlgili 42 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Belediye arsa satar mı?

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun “Taşınır ve taşınmaz satışı” başlıklı 46 ncı maddesi “Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin her türlü taşınır ve taşınmazlarının satışına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: webdosya.csb.gov.tr

Tapusuz yere devlet el koyabilir mi?

Devletin hüküm ve tasarrufunda bulunan tapusuz taşınmazlar, bazı durumlarda kamu hizmetine tahsis edilmiş olabilir. Bu tahsis resmi/idari tahsis olabileceği gibi fiili bir tahsiste olabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafaaltun.av.tr

Belediye tapulu yeri istimlak edebilir mi?

Belediyeler, Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü ve Üniversiteler istimlak yapabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

%40 imarlı arsa ne demek?

Yüzde 40 İmar Ne Demek? “yüzde 40 imarlı” bir arsada emsal oranı (KAKS) %40, yani 0,40'dir. Bu da şu demektir: Bu parselde parsel alanının %40'ı kadar inşaat yapılabilir. Parselin yüzölçümü 1000 m2 ise bu parselde yapılacak inşaatın toplam alanı 400 m2'yi geçmemelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alptekinaydin.tawk.help

Belediye Arsamdan yol geçirdi ne yapmalıyım?

Eğer kamulaştırmasız el atma şartlarını sağlıyorsa size ödeme yapılabilir. Bu ödeme ilgili belediye ile anlaşılarak yapılabileceği gibi dava yoluyla da talep edilebilecektir. Belediyenin kamulaştırmasız el atma işlemini yapması için yani tapunuzdan yol geçirmesi için sizin rızanızı almasına gerek bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saldiroglu.com

Park alanı nedir?

Park, doğal yaşamı korumak için veya insanların gezmesi, eğlenmesi veya dinlenmesi amacıyla kullanılmak üzere ayrılmış arazi parçası. Jean-Jacques-Rousseau Parkı, Ermenonville, Fransa.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Park alanları ne demek?

Park; bir yerleşme merkezinde halkın gezip hava alması için düzenlenmiş ağaçlı ve çiçekli büyük bahçelere denilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimbilgisi.com

Park tescil edilir mi?

CEVAP) Bilindiği üzere yol ve park tescile tabi değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: imarkadastro.com

Park alanı kiraya verilir mi?

KMK md. 45 hükmünden ha- reketle doktrinde hâkim görüş ve Yargıtay, ortak yer ve tesislerin ancak kat maliklerinin oybirliği ile kiraya verilebileceği görüşündedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Belediyeden imar izni nasıl alınır?

İmar durum belgesi başvurusu yapabilmek için belediyeye dilekçe ile başvuru yapılmalıdır. Başvuru hakkı, arsa sahibine ve onun yetkili kıldığı kimseye aittir. Başvuru için tapu kaydı da gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: felixlegal.com.tr

Imara açma yetkisi kimde?

Ülkemizde kural olarak; nazım imar planlarını büyükşehir belediye meclisi, uygulama imar planlarını ilçe belediye meclisi yapma yetkisine sahiptir (3194 sayılı İmar Kanunu md. 8/b; 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu md.7/b; 5393 sayılı Belediye Kanunu md.18/c).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: jurix.com.tr

500 metrekare arsaya kaç metrekare villa yapılır?

500 m2 arsa için yukarıdaki bilgilere göre, toplamda 500 x 0,40 = 200 m2 villa yapılabilir. Farklı bir ifade ile; 200 m2 bir villa yapabilmek için 200 / 0,40 = 500 m2 arsa gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Yüzde 15 imarlı arsa ne demek?

“yüzde 15 imarlı” bir arsada emsal oranı (KAKS) %15, yani 0,15'dir. Bu da şu demektir: Bu parselde parsel alanının %15'i kadar inşaat yapılabilir. Parselin yüzölçümü 1000 m2 ise bu parselde yapılacak inşaatın toplam alanı 150 m2'yi geçmemelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gayrimenkulmevzuati.com

Imara açık olup olmadığını nasıl anlarız?

e-Plan otomasyon uygulaması ile imar durum belgelerine; il, ilçe, mahalle, ada, parsel ve plan bilgilerini girerek ulaşmak mümkündür. Detaylı bilgi için; https://e-plan.gov.tr/imar adresine gerekli bilgileri doldurarak ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Istimlak parası ne kadar?

İstimlak bedeli, mülk sahibinin mülkün kullanım hakkını başka bir kişiye verdiği ve bu kişinin mülkü belirli bir ücret karşılığında kullandığı bir anlaşma olarak tanımlanmaktadır. Bu nedenle, istimlak bedeli, mülk sahibi ve istimlakçı arasında yapılan istimlak sözleşmesinde belirlenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: remaxahenk.com

Istimlak bedelini kim öder?

Kamulaştırmanın temel unsuru kamu yararıdır ve kamulaştırma ile devlet, kişinin özel mülkiyet alanına müdahale eder. Devlet, kamulaştırdığı taşınmazın bedelini malike ödemek yükümlülüğü altındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sobehukuk.com

Tapulu araziden yol geçerse ne olur?

Tapu Müdürlüğünde satışı yapılmış bir parselden daha sonra yol geçmiş olmasında Tapu Müdürlüğünün sorumluluğundan bahsedilemez. Tapu Müdürlüğü, satışı yapılan her parselin daha sonra uygulanacak olan imar plânındaki durumunu bilemez. Bilse bile talep sahibine sözlemek gibi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tapu-kadastro.net

Muhtar tapusu geçerli midir?

Muhtar senediyle yapılan satışlar, satış tarihinde kadastro görmüş ve tapu almış yerler açısından geçerli değildir. Yani böyle bir senede dayanılarak tapu alınamayacağı gibi, tapu iptali veya tescili amacıyla da dava açılamayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mgc.com.tr

Bir tarlanın kadastro yolu olup olmadığı nasıl anlaşılır?

-Tarla ya imar planı içindedir ya da dışında. -İmar planı dışında ise mutlak suretle kadastral yola cepheli bir tarla olması gerekir. Kadastral yola cephe olup olmadığını belediyeden veya kadastro müdürlüğündeki kadastral paftalardan kontrol edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: linkedin.com

Zilyet hakkı kaç yıldır?

Zilyetlik hakkı kanunen 20 yıl olarak belirlenmiştir. Söz konusu olan zilyetlik durumunun 20 yıl boyunca fiilen ve yasal olarak her anlamda devam ediyor olması gerekir. Kişiler zilyet üzerinde haklara sahip olmakla beraber, zilyetin korunmasını ve kullanılmasını da sağlamalıdırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr
Önceki makale
Magnezyum sitrat nedir ne işe yarar?
Sonraki makale
TELC kaç puan?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT