Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Özel sektör rapor alınca maaş kesintisi olur mu?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Özel sektör rapor alınca maaş kesintisi olur mu?

Aylık ücret alan bir işçi, sağlık raporu aldığında maaşında herhangi bir kesinti olmadan aynı miktarı alır. Rapor süresi ne olursa olsun, işçinin maaşı değişmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelli.com

Kaç gün rapor maaştan kesilir özel sektör?

Raporlu olunan sürenin 3. Gününden itibaren geçen günler işveren tarafından maaştan kesilir ve kesilen ücreti Sosyal Güvenlik Kurumu öder. Bu durumda 10 günlük rapor almış bir işçinin 3.,4.,5.,6.,7.,8.,9. ve 10. gündeki raporları için toplamda 8 günlük iş görmezlik rapor parası ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Rapor aldıktan sonra maaş kesilir mi?

Ancak hastalık halinde, 4/a kapsamında( hizmet akdi ile) çalışan sigortalıların aldığı istirahat raporlarının 3. Gününden başlayarak iş göremezlik ödeneği ödenir. Kurum raporun ilk iki günü için ödeme yapmamaktadır. 5510 Sayılı Yasa 18. Madde 1.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eroglumuhasebe.com

Rapordan dolayı maaş kesintisi nasıl alınır?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

2 gün rapor parası maaştan kesilir mi?

İş kazası istisna olarak, 1 ya da 2 günlük rapor alan sigortalı çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumunca herhangi bir rapor parası ödemesi yapılmamaktadır. İş kazası nedeniyle rapor alan çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından her gün ödeme yapmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rasyoneldanismanlik.com

Raporlu işçinin maaşı kesilir mi?

İlgili 35 soru bulundu

Soru cevap kısmı

1 gün raporlu işçiye ücret ödenir mi?

Rapor alınan gün sayısı 3 ve üzeri sayılarda, aşağıda belirtilen kriterler dahilinde Sosyal Güvenlik kurumu rapor parası ödemektedir. 1 ve 2 günlük raporlar için ise ne SGK ne de işveren tarafından ödeme yapılmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: maashesapla.com

1 günlük rapor parası ne kadar?

Asgari ücretliler 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 223,5 lira, yatarak tedavide de 167,68 lira günlük rapor parası alıyor. Asgari ücrete gelecek olan zamla bu rakamlar da güncellenecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Rapor kesintisi kaç TL?

- Yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı, - Ayaktan tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisidir. Buna göre; Asgari ücretlilerin alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 144,5 liradan 223.5 TL'ye, yatarak tedavide de 108,42 liralık tutar 167.68 TL'ye yükseldi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Raporlu işçinin sigortası kesilir mi?

Genel kural, raporlu olan işçi için işveren sigorta primi ödemez. İşçi, ortaya çıkan gelir kaybını prim ödediği hastalık, iş kazası veya analık sigortası kolundan karşılamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyegazetesi.com.tr

Kaç gün rapor alırsa maaştan kesinti olmaz?

Raporun üçüncü gününden itibaren rapor parası

İşçinin raporu kaç gün olursa olsun, üçüncü günden itibaren rapor parası ödenecektir. Hatta bazı hallerde rapor parası, sınırsız süre boyunca ödenmeye devam edebilir. Ancak şunu söyleyebiliriz ki; bir ya da iki günlük raporlarda işçiye rapor parası ödenmeyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Rapor aldıktan sonra maaş ne zaman yatar?

RAPOR PARASI NE ZAMAN YATAR? Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

3 günlük raporun kaç günü ödenir?

Ancak SGK'dan ödenek alabilmeniz için raporlu olunan gün sayısının 2 günden fazla olması gerektiğini belirtelim. Çünkü SGK, rapor paranızı 2 gün için ödemez. Raporlu olunan 3. gün ve sonrası için ödeme yapılır. İş göremezlik raporu hesaplaması yapmak biraz zor görünüyor olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

Özel sektörde en fazla kaç gün rapor alınır?

Sosyal Güvenlik Kurumunun genelgesine göre 1 Ocak-31 Aralık zaman dilimini kapsayan bir yıl içerisinde işçiler, toplam 40 gün rapor alabilir. İlk etapta iş yeri hekiminden 2 gün istirahat raporu alan çalışanlar, doktor muayenesi sonrasında tek seferde 10 gün rapor alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Rapor alınca devlet para veriyor mu?

Sosyal Güvelik Kurumu tarafından raporun değerlendirmesinin olumlu sonuçlanmasıyla birlikte çalışanlar PTT şubelerinden rapor parasını alabilirler. e-Devlet sistemindeki "İş Göremezlik Ödemesi Görme" hizmetiyle rapor parasının takibi yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

Işyeri raporu bildirmezse ne olur?

İşveren raporu bildirmezse 2 bin 502 lira ceza uygulanıyor

"İşveren olarak geç bildirdiğinizde, aylık asgari ücretin onda biri, hiç bildirmediğiniz tespit edildiğinde ise asgari ücretin yarısı oranında ceza uygulanıyor." 2022 yılı için ceza bedeli 2 bin 502 lira olarak belirlendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

2 günlük istirahat parasını işveren ödemek zorunda mı?

Örneğin toplu iş sözleşmesi ile böyle bir hak kazanılmışsa, 5 gün rapor alan işçi ilk 2 günün ücretini işverenden alır, diğer 3 gün için SGK'dan rapor parası alır. Okurumuzun işyerinde de bu durum söz konusu. Yani işveren SGK'nın karşılamadığı, ödeme yapmadığı raporun ilk 2 günü için işçiye ödeme yapıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

3 gün rapor alan işçinin ücretini kim öder?

Gereken şartlar sağlanmışsa başvuru tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde geçici iş göremezlik ödemesi PTT üzerinden yapılır. Ödemenin yapılmaya başlanacağı gün ile ilgili olarak hukuki bir düzenleme yoktur fakat uygulamada SGK, geçici iş göremezlik ödemesini raporun 3. günü itibarıyla yapmaya başlamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuveytturk.com.tr

Rapor kesintisi neye göre hesaplanır?

Günlük gelir hesaplaması son üç aylık prime esas kazanç toplamının son üç aylık prim gün sayısına bölünmesi ile yapılıyor. Alınacak rapor ücreti; yatarak tedavilerde günlük kazancın yarısı, ayakta tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisi olarak uygulanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyefinans.com.tr

5 güne kaç gün rapor parası alınır?

SGK'lı çalışanlara ödenen rapor parası en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Alınan sağlık raporunun en az 3 günlük olması gerekmektedir. Aksi takdirde 3 günden daha az olan raporlar için ödeme yapılmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

10 günlük raporda hafta sonu sayılır mı?

Yani, hafta içinde raporlu olunması halinde hafta tatili hakkı kaybedilmez. Bir haftalık süre içinde hekim raporuyla işe gelinmediği günler çalışılmış gibi sayılır ve o haftanın tamamı raporlu geçirilse dahi işçi hafta tatili hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

İstirahat raporunda çalışır yazıyor ne demek?

Aile hekimleri ise, tek seferde 10 gün rapor verebilmektedir. Bu rapor 10 günün sonunda sona eren bir “çalışır” raporu da olabilir, 10 günün sonunda tekrar hekim tarafından değerlendirilmesi yapılacak bir “kontrol” raporu da olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ogsmm.com

3 gün rapor parası nasıl alınır?

SGK'lı çalışanlara ödenen rapor parası en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Alınan sağlık raporunun en az 3 günlük olması gerekmektedir. Aksi takdirde 3 günden daha az olan raporlar için ödeme yapılmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasemin.com

E devlet rapor parası nasıl alınır?

e-Devlet rapor parası sorgulama ekranı

SGK rapor parası sorgulama işlemi için ilk olarak e-Devlet'e giriş yapılır. Daha sonra 'Sosyal Güvenlik Kurumu' bölümüne girilir. Oradan "4A/4B İşgöremezlik Ödemesi Görme" tıklanır. Ardından istenilen bilgiler eksiksiz doldurulduktan sonra detaylara ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com
Önceki makale
Kaç tane asal sayı var?
Sonraki makale
2023 maaş zammı ne kadar olacak?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT