Nikah memurları, nikah dairesi dışında da nikah kıyabiliyor. Bu hizmet ücrete tabi. Nikah memurunu düğün salonuna getirme ücreti başvuru yaptığın belediyeye göre değişiklik gösteriyor. Başvurduğun belediyenin belirlediği fiyatlar mekanın bulunduğu yerin mesafesine göre değişebiliyor.
Düğüne nikâh memurunu çağırmak isteyenlerin gözden çıkarması gereken ücret 650 ile 1550 lira aralığında ancak belediyelerin bu konuda sabit bir fiyatı olmadığını da hatırlatmak gerekiyor.
Nikah memurunu düğün organizasyonunuz için çağırmak son derece basit. Nikah dairesine giderek kayıt yaptırdığınız esnada nikah memurunun düğün organizasyonuna gelmesi için bizzat talepte bulunuyorsunuz. Bu talebiniz, tarih ve mekan durumu dikkate alınarak inceleniyor ve onay veriliyor.
1. hayır. başvuruyu nereye yaparsanız oradan gönderecekler.
Nikah memurlarının çalışması saatleri her memur ile aynıdır. Nikah memurları haftada 40 saat çalışır. Diğer memurlar ile aynı haklara sahiptir.
İlgili 18 soru bulundu
Nikâh memuru, Medeni Kanun'un ilgili maddesine göre, belediye başkanının kendisine verdiği yetkiye dayanarak şahitler huzurunda evlenecek çifte, “hiç bir etki altında kalmaksızın kendi arzularıyla evlenmeyi kabul edip etmediklerini” önce geline, sonra damada sorar.
Örneğin; İstanbul'da 2023 nikah işlem ücreti; Hafta içi: Nikah salonu ücreti ortalama 600-800 TL. Hafta sonu: Cumartesi ve pazar ile tatil günleri gerçekleşen nikahlar için ise 800-1.000 TL civarında. Bu ücretler genellikle hizmet bedeli, dosya ücreti ve evlilik cüzdanı maliyeti gibi masrafları da kapsıyor.
Nikah memuru, belediyeye bağlı görev alır. Bu görev içinde koşulsuz tüm nikah işlemleri için görev üstlenir. Özellikle giyimine özen gösteren, iletişim becerileri gelişmiş, hoşgörülü kişiler nikah memuru olarak atanır. Çoğunlukla da belediye altında yer alan Yazı işleri Müdürlüğü bu çalışma için uygun görülür.
Bilindiği gibi evlendirme memuru belediye bulunan yerlerde belediye başkanı veya bu işle görevlendireceği memur, köylerde muhtar idi. İçişleri Bakanlığı gerekli görmesi halinde il nüfus ve vatandaşlık müdürlüklerine, nüfus müdürlüklerine ve ilgili dış temsilciliklere evlendirme görev ve yetkisi verebilmektedir.
Yeni düzenlemeye göre, artık kadın veya erkeğin evlenme müracaatları, birinin oturduğu yerdeki evlendirme memurluğu sınırlarına bağlı olarak gerçekleşmeyecek.
Nikah memuru önce kimlik sorularını soracaktır: “Adınız, soyadınız, anne adınız, baba adınız?” Ve sonra da meşhur sorusunu soracaktır “Hiç kimsenin etkisi altında kalmadan.....” Kimisi sade bir “Evet” diyecektir . Kimisi “Çook istiyorum. Evet, evet, evet” diyecektir.
Başvuru için eşlerden birinin ikamet ettiği ilçe müftülüğüne başvuru yapılabiliyor. ►Köyde yaşayanlar için ise evlilik başvurusu köy muhtarlığına yapılıyor.
Evlendirme memuru, müracaat eden her Türk vatandaşından nüfus kayıt örneği ister ve dosyaya ekler. Sadece nüfus cüzdanına veya T.C. kimlik kartına göre evlenme yapılamaz.
HAFTA İÇİ MESAİ DIŞI RESMİ NİKAH ÜCRETİ 150,00 TL. 170,00 TL. HAFTA SONU RESMİ DAİRE NİKAH ÜCRETİ 250,00 TL. 270,00 TL.
Düğünlerin oturma düzeni, maske, mesafe ve temizlik kuralları ile nikah merasimi şeklinde en fazla bir saat süre içerisinde gerçekleştirilmesi, Ayrıca 30.07.2020 tarih ve 12682 sayılı Genelgemiz çerçevesinde toplu taziye yapılmamasına ilişkin hükümlerin eksiksiz uygulanması, sürdürülecektir.
5393 sayılı Belediye Kanununun 14'üncü maddesinin (a) bendi ile belediyelere nikâh kıyma görevi verilmiştir. Nikâh işlemleri geleneklere ve bu işlere tahsis edilen mekânların durumuna göre hafta sonu veya gece de yapılabilmektedir.
Bir nikah memuru, evliliklerin resmi olarak gerçekleştirilmesinden sorumlu kişidir. Nikah memuru, bu önemli görevi yerine getirirken bir ücret alır.
Evlenecek erkek, kızın vekâletini alarak, kızı tanıyan şahitlerin yanında nikâh yapabilir.
Belediye çalışanı olan adaylar, belediye başkanı tarafından yetkilendirilerek nikah memuru olabilirler. Nikah Memuru Olmak İçin Gerekenler Nelerdir? Eğitim ve şartlar adımlarını tamamlamış olan nikah memurlarının, mesleklerini yapabilmeleri için birtakım gereklilikleri bulunmalıdır.
Nikah Memuru, düğünlere, nikahlara giderek kişilerin resmi olarak evlenmesini sağlayan, nikah işlemine onay veren ve bu işlemi devlet kayıtlarına işleyen personeldir. Nikah Memuru, devletin en önemli birimi olan ailenin oluşmasına yardımcı olduğu için oldukça değerli bir görev icra etmektedir.
Yapılan arşiv ve aile taramasının ardından, bu göreve uygun görülen adaylar, nikah ile ilgili birtakım kurs ve seminerler almakta ve buralarda aldıkları eğitimi başarı ile tamamladıklarında da nikah memuru olmaya hazır hale gelmektedirler. Nikah memuru olabilmek için erkek ve kadınlarda ayrı şartlar aranmamaktadır.
1. Nikah ücretlerine Hazine ve Maliye Bakanlığının 2023 yılı için belirlediği Aile Cüzdanı bedeli (445 TL) ilave edilmiştir. 2. Fakirlik belgesi beyan edenlerden Belediye Salonlarımızdaki nikahlar için (Aile Cüzdan Bedeli Hariç ) bir ücret alınmaz.
Nikah tarihi almak isteyen çiftler, evrakların alındığı günden itibaren 6 ay içinde nikah tarihi alabilme hakkına sahiptir. Çünkü evrakların geçerlilik süresi 6 aydır. Bu nedenle 6 ay içinde nikah tarihi almak şarttır ve evlenmek gerekir.
Kadıköy Evlendirme Dairesine başvuru yapacak çiftlere 10.03.2022 tarihinden itibaren 180 Günlük (6 Ay) süreci kapsayacak şekilde nikah günü verilmeye başlanacaktır. ÖNEMLİ: Başvuru için verilen gün nikah günü değildir. Verilen güne, tüm evraklar hazır olarak gelinmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri