Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Namazda Rekatları karıştırırsak ne olur?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Namazda Rekatları karıştırırsak ne olur?

Cevap: Herhangi bir namazı kaç rekat kıldığını şaşırıp, namaz içinde düşünmesi, sonraki rüknün veya vacibin, bir rükün zamanı kadar gecikmesine sebep olursa, bu arada, ayet ve tespih okusa bile, secde-i sehiv lazım olur. Namazın içindeki farzlara Rükün denir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniakit.com.tr

Namazda Rekatları şaşırmak günah mı?

Cevap: Bir kimse, namazını bitirdikten sonra, kaç rekat kıldığında şüphe ederse, buna vesvese denir. Buna ehemmiyet vermez. Ancak namazdan sonra, bir adil Müslüman, yanlış kıldın derse, tekrar kılması iyi olur. İki adil kimse söylerse, tekrar kılması vacib olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dinimizislam.com

Namazda kaç rekat kıldım vesvesesi?

Namazda zaman zaman şüpheye düşüp kaç rekât kıldığı hususunda kesin bir kanaate varamayan kimse, kıldığına emin olduğu en az rekât sayısını esas alarak namazına devam eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Namazda hangi rekatta olduğunu karıştırmak?

Namaz kılan biri namazında şüphelenerek kıldığını rekatları hatırlamasa, hangi rekatta olduğunu unutursa, ve bu olay başına ilk defa geliyorsa namazını yeniden kılmak en doğrusudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: namazsitesi.com

Namazda rekat şaşırmak ne yapmalıyım?

Farz tamam olur sehiv secdesi yapması gerekir. Ibni Ebu Şeybe de Ibni Ömer'den şu hadisi rivayet etmiştir: "Üç rekât mı, dört rekât mı, kaç rekât kıldığını bilemeyen kişi, kaç kıldığını hatırlayıncaya kadar namazını yeniden kılacaktır."

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Namazda kaç rekat kıldığını unutan kişi ne yapmalıdır? | Rekat sayılarında şüpheye düşmek!

İlgili 21 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Ne yaparsa yapsın namazı kabul olmayan 2 kişi?

Allah Resûlü (s.a.a.) şöyle buyurdu: "İki kişinin namazı başlarından yukarıya çıkmaz: Efendilerinden kaçan köle; tekrar onlara dönünceye dek. Kocasına isyan eden kadın; tekrar evine dönünceye kadar." (Taberânî, el-Mu'cemu'l-Evsat ve's-Sağîr).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenimesaj.com.tr

Namazın kabul olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Sahih olup da, kabul olmayan ibadet için azap yapılmaz ise de, o ibadetin sevabına kavuşamaz. İbadetin kabul olması için, önce sahih olması yani o ibadete mahsus olan şartların yerine getirilmiş ve ihlas ile yapılmış olması lazımdır. Namazın sahih olması için, vaktinde kıldığını iyi bilmek de şarttır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Namazda karıştırmak namazı bozar mı?

Özellikle birbirne benzeyen harfleri karıştırmak namazı bozmaz. Buna göre Fatiha suresindeki birbirine benzeyen sin, sad; ya da dad, tı, zı harflerini karıştırmak birinin yerine diğerini okumak namazı bozmaz. Namaz içinde meydana gelen bir okuyuş yanlışlığı ile namaz bozulur mu, bozulmaz mı konusu pek önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Namaz kılarken hata yapılırsa ne olur?

Muhammed (s.a.v) tarafından da namazda yapılan yanlışlıkların telafisinin sehiv secdesi ile mümkün olduğu ifade edilmiştir. Sehiv secdesinin yapılması ise şu şekilde gerçekleştirilmektedir. Namazın son oturuşunda ettehiyyatü duası okunur. Ettehiyyatü duası okunduktan sonra sağ tarafa selam verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Yanlış namaz kılmak günah mı?

Namazı yanlış kılmakla ve Kur'ân'ı ister namaz içinde, ister namaz dışında yanlış okumakla insan günahkâr olmaz, bilmeden namazda yanlış okumakla namazı da bozulmaz. Namazda veya Kur'ân'da bilmeden yanlış okumakla bir amelin makbul olmayacağını çıkarmak da doğru değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniasya.com.tr

Namaz kılarken akla gelen düşünceler namazı bozar mı?

İslam âlimleri bu hadisi şeriften hareketle namazda, akla ve kalbe gelen düşüncelerden dolayı, namazın bozulmayacağını ifade etmişlerdir (Kâsânî, Bedâî', I, 215; Şevkânî, Neylü'l-evtâr, III, 392).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vavtv.com.tr

Namaz kılarken neler namazı bozar?

Amel-i kesir: Namazı bozan çok hareket. Rükün: Namazın içindeki bir farz. Rüku: Namazda, elleri dize koyup yaklaşık 90 derece eğilmek. Necaset: Gaita, idrar, kan gibi pislik.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Namaz kılarken şeytan vesvese verir mi?

Hacı Turgut: “Neredeyse bütün vakit namazlarında şeytan kalbime vesvese veriyor. Ya kaç rekât namaz kıldığımdan emin olamıyorum, ondan emin oluyorsam namazımın sıhhatini bozabilecek herhangi bir şeyden şüpheye düşüyorum.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniasya.com.tr

Namazda düşünmek günah mı?

İslâm âlimleri bu hadisi şeriften hareketle namazda, akla ve kalbe gelen düşüncelerden dolayı, namazın bozulmayacağını ifade etmişlerdir (Kâsânî, Bedâî', 1/215; Şevkânî, Neylü'l-evtâr, 2/397-398 [861]).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Namazda hata yaparsak kabul olur mu?

Hata ile veya unutarak yanlış okunması hâlinde ise; a. Yanlışlık kelimelerin harekelerinde ise manada bir değişiklik olsa da namaz bozulmaz. b. Yanlışlık durak yerlerinde yapılırsa; yani durulacak yerde geçilip geçilecek yerde durulursa, manasında değişiklik olup olmadığına bakılmaksızın namaz bozulmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Namazda hata yapınca tekrar kılınır mı?

Namazda yapılan bir hata namazı bozacak şeylerden değilse, bunların telafisi yapılır ve sehiv secdesi yapılarak namaz tamamlanır. Sizin sorduklarınız bu kısma girmektedir. Her namazın son rekatında oturmak farzdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Namazda karıştırmak günah mı?

Mana bozulmadığı takdirde namaz bozulmaz. Zammı süreyi okurken hata edilse ve o hatayı düzeltmek için baştan alınırsa veya başka sureye geçilirse sehiv secdesi gerektirmez. Ancak sure okunmasa veya yanlış yapılıp baştan alınmazsa sehiv secdesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Eksik sure okumak namazı bozar mı?

Namaz esnasında az veya çok miktarda ayet atlamakla namaz bozulmaz. Bir kimse, kıraati, namazı bozacak derecede hatalı yapar ancak geri dönüp hatasını düzeltirse namazı caiz olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: diyanethaber.com.tr

Namaz kılarken namazı bozmak günah mı?

Namazı, mazeretsiz bozmak haramdır. Ancak bazı durumlarda namazı bozmak vacip, bazı durumlarda mübah, bazen de müstehap olur. İnsan canına yönelik bir tehlike karşısında; mesela saldırıya uğrayan, ateşe, suya düşen bir insanın yardım istemesi hâlinde ona yardım etmek maksadıyla namazı bozmak vacip olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fetva.diyanet.gov.tr

Namazımızı yanlış kıldım ne yapmalıyım?

Dinin en temel direği olarak adlandırılırken, farz olan ibadetlerdendir. Namaz kılarken unutma, yanılmaz gibi durumlar ise hemen herkesin başına gelebilecek bir durumdur. Bu gibi hallerde ise sehiv secdesi yapılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.sabah.com.tr

Namaz kılarken kaçıncı rekatta olduğumu unutuyorum?

Ibni Ebu Şeybe de Ibni Ömer'den şu hadisi rivayet etmiştir: "Üç rekât mı, dört rekât mı, kaç rekât kıldığını bilemeyen kişi, kaç kıldığını hatırlayıncaya kadar namazını yeniden kılacaktır."

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Hangi hatalar namazı bozar?

Namazda okunan sûre ve dualarda, kelimeyi tekrarlayınca mana değişirse, namaz bozulur. Rabbi Rabbil'âlemîn, mâliki mâliki yevmiddîn deyince bozulur. Fakat, mananın değiştiğini bilmezse veya ağzından kaçarsa yahut harfi doğru okumak için tekrar ederse, namaz bozulmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Hangi kadının namazı kabul olmaz?

Başka bir hadiste de, “Allah ergenlik çağına ulaşan kadının başörtüsüz olarak kıldığı namazını kabul etmez.” buyurmuştur (Hakim en-Neysabûrî, Müstedrek, I, 251; Ebu Dâvûd, Salat, 85, No: 641, I, 422; Tirmizî, Salat, 277, No: 377, II, 215; İbn Mâce, Tahâre, 132, No: 655, I, 214; Ahmed b.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Neyin önünde namaz kılınmaz?

1) Hamamda. 2) Tuzlada. 3) İnsan karşısında. 4) Açık kapı karşısında.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sistani.org

Namaz kılmaya ara verilir mi?

Namaz; uyuyakalmak, unutmak ve baş ile de olsa îma ile kılamayacak kadar hasta olmak gibi meşru bir mazeret bulunmadıkça kazaya bırakılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr
Önceki makale
Bağlaç nelerdir?
Sonraki makale
Primi dolmayan EYT den yararlanabilir mi?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT