Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Müdür memura bağırabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Müdür memura bağırabilir mi?

Görüldüğü üzere amirin personeline kötü davranması, bağırıp çağırmayı bir iş gördürme yöntemi olarak uygulaması disiplin kurallarının, ayrımcılık yasağının, etik davranış ilkelerinin ihlalini oluşturduğu gibi ceza kanunlarına göre suç boyutuna da ulaşabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Amir memura emir verebilir mi?

Amir, maiyetindeki memurlara kanunlara ve Cumhurbaşkanlığı kararnamelerine aykırı emir veremez ve maiyetindeki memurdan hususi bir menfaat temin edecek bir talepte bulunamaz, hediyesini kabul edemez ve borç alamaz. Devlet memurlarının görev ve sorumlulukları: Madde 11 – (Değişik: 12/5/1982 - 2670/4 md.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Personele bağırmak suç mu?

Mobbing genellikle psikolojik şiddet olarak kendini gösteriyor. Yüze karşı bağırma, baskı, özel hayata karışma, yapılan işi beğenmeme gibi davranışlar bunlardan sadece birkaçı... Yönetici ya da patronlar mobbing yaparsa, 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla da karşı karşıya.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetevatan.com

Memur Müdürü döverse ne olur?

Devlet memurlarının, görevi sırasında amirine karşı sözle saygısızlık göstermesi, 657 sayılı Kanun'un 125'inci madde düzenlemesi gereği aylıktan kesme disiplin cezasını gerektirir. Aylıktan kesme disiplin cezası ise memurun, brüt aylık ücretinden 1/8 – 1/30 arasında kesinti yapılmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Memur amirin her dediğini yapmalı mıdır?

MEMUR, 2 İSTİSNA DIŞINDA, VERİLEN HER GÖREVİ YAPMALIDIR

Amir emri bu kez yazılı olarak verebilir. Görev yazılı olarak verilirse bu kez yerine getirilmelidir. Memura düşen sadece yazılı görev emrinin iptali içini tebliğ tarihinden itibaren 60 gün içinde idare mahkemesinde dava açmaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

💥 İş yerinde mobbing nasıl tespit edilir? Mobbing örnekleri

İlgili 31 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Amir memura hakaret edebilir mi?

Memurun Amirine Küfür Etmesi İdari Soruşturma ve Sonuçları

Memurun amirine küfür etmesi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125. maddesinin C fıkrasının “e” bendinde düzenlenen bir disiplin suçudur. Bu suç nedeniyle verilecek ceza, aylıktan kesme disiplin cezasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mdmhukuk.com

Hakarete uğrayan memur ne yapmalı?

1- Devlet Memurlarının Müracaat ve Şikayetleri Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olarak, silsile yoluyla durumu en yakın amirine bildirmelidir. Amir eğer yetkisi dahilindeyse konuya eğilmeli, değilse talebi yetkili amire bildirmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Memur amirin telefonunu açmak zorunda mı?

Aynı mevkideki kişiler arasında yapılan telefon konuşmalarında, önce telefonu açan kapar, amir - memur durumunda ise telefonu önce amir kapatır. Ast durumunda olan görevlinin, sekreter kanalı ile amiriyle görüşmesi nezaketsizlik kabul edilir. Astın üste telefonu bizzat açması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istesob.org.tr

Memur hangi hallerde görevden uzaklaştırılır?

Memuru Görevden Uzaklaştırma Nedenleri Nelerdir? 657 numaralı Kanunun 137'nci maddesine göre memurların görevden uzaklaştırılma nedenleri ikiye ayrılmaktadır. Bunlar kamu hizmetlerinin gerektirdiği durumlarda memurun görevi başında bulunmasında sakınca ve memurun hakkında mahkemelerce cezai kovuşturmasının olmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: agahhukuk.com

Memur iş yerinde kavga ederse ne olur?

Kavga eden memurlara hangi disiplin cezası verilir? 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125/D-(l) maddesinde, "Amirine, maiyetindekilere, iş arkadaşları veya iş sahiplerine hakarette bulunmak veya bunları tehdit etmek" fiili, kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren fiil ve haller arasında sayılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Amir personele bağırabilir mi?

Görüldüğü üzere amirin personeline kötü davranması, bağırıp çağırmayı bir iş gördürme yöntemi olarak uygulaması disiplin kurallarının, ayrımcılık yasağının, etik davranış ilkelerinin ihlalini oluşturduğu gibi ceza kanunlarına göre suç boyutuna da ulaşabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Yönetici çalışana bağırabilir mi?

Şef, Usta, Müdür gibi Diğer İşçilerin İşçiye Hakaret Etmesi

Özellikle, şef, usta, müdür gibi üst grup çalışanların kendi alt gruplarında çalışan işçilere hakaret ettiği görülür. Bu kimseler tarafından da kendisine hakaret edilen işçi, yine işvereni sorumlu tutarak dava açabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avfatihozdemir.com

Müdürün işçiye bağırması suç mu?

İş Kanunu'nun 24/2 maddesince düzenlenmiş ve uygulanmaktadır. İşverenin işçiye belirtilen hallerdeki hakaretleri etmesi durumunda, işçinin iş sözleşmesini feshetme hakkı oluşmaktadır. Fesih haklı şekilde gerçekleştirildiği için işçinin işverenden kıdem tazminatı alma hakkı da doğacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Memur memura emir verebilir mi?

Amirlik yetkisini kanun, tüzük ve yönetmeliklerde belirtilen esaslar içinde kullanır. Amir, maiyetindeki memurlara kanunlara aykırı emir veremez ve maiyetindeki memurdan hususi bir menfaat temin edecek bir talepte bulunamaz, hediyesini kabul edemez ve borç alamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: balikesir.gov.tr

Memur kimden emir alır?

Baskı, Savaş Yayınevi, İstanbul, Ekim 2019, s.170. 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 9. maddesinin 2. fıkrasının A bendinde emir verme yetkisi açıkça düzenlenmiştir. Buna göre “Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, görevlerine ait işleri için valilere re'sen emir ve talimat verirler.”.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Devlet memur istemediği yerde zorla çalıştırılabilir mi?

Devlet memurları, istekleri dışında ve haberleri olmaksızın kurumlarının başka bir biriminde ya da başka kurumlarda geçici süreyle görevlendirilebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mebpersonel.com

Memurları kim görevden alır?

657 Sayılı Kanun'a Göre Görevden Uzaklaştırma (Memur)

Bu tedbir atamaya yetkili amirler, bakanlık ve genel müdürlük müfettişleri, illerde valiler ve ilçelerde kaymakamlar tarafından alınır (DMK, m. 138).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Memuru görevden alma yetkisi kime aittir?

Bakanlık müfettişleri görevden uzaklaştırma kararı alma yetkisine sahiptir. İllerde valiler il idaresine bağlı olan bütün memur ve amirleri görevden alabilir. İlçelerde ise kaymakamlar yasal koşullar sağlanması halinde emrindeki her memuru görevden uzaklaştırabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetalkan.av.tr

Görevden uzaklaştırılan memur maaş alır mı?

Bilindiği üzere; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Değişik 141 inci maddesinde; “Görevden uzaklaştırılan ve görevi ile ilgili olsun veya olmasın herhangi bir suçtan tutuklanan veya gözaltına alınan memurlara bu süre içinde aylıklarının üçte ikisi ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cdn.bartin.edu.tr

Memur amirine ismiyle hitap edebilir mi?

Bir diğer ifade ile herkes birbirinin kişilik hakkına saygı göstermek zorundadır. Bu bağlamda, Amir memura saygılı ve nazik davranmak zorundadır. Amir kendinden yaşça bariz şekilde büyük bir çalışanına ismi ile hitap etmesi etik dışıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Memur içki içebilir mi?

Yani ilgili maddede; görevden önce içki içmek yasaklanmamış, göreve içki içtiği belli olacak şekilde gelmiş olma veya sarhoşluk durumu yasaklanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlarhukuk.net

Devlet memuru hafta sonu izinsiz il dışına çıkabilir mi?

Eskiden il dışına izinsiz çıkmaya disiplin cezası veren yasa hükmü vardı. Ama bu hüküm 2011 yılında 657 de yapılan değişiklikle kaldırıldı. O yüzden il dışına çıkarken izin almaya gerek yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelliler.biz

Memur amirini nasıl şikayet eder?

Yazılı şikâyet bir dilekçe ile yapılır ve dilekçede şikâyet konusu ile bunu ilgilendiren mevzuat açıklanır, dilekçe şikâyet eden tarafından imzalanarak ilgili amire verilir. Sözlü bir şikâyet olduğunda ise bu durum amir ve memur arasında düzenlenecek bir tutanağa bağlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Küfür etmek memuriyete engel mi?

Cumhurbaşkanına hakaret suçu memuriyete engel mi

Söz konusu suç memuriyete girişte engel oluşturmaz. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde, Devlet memuru olmanın genel ve hususi şartları belirtilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zengin.av.tr

Memura hakaret uzlaşmaya tabi mi?

Dolayısıyla hakaret suçu uzlaşma kurumunun işletilebileceği/ uzlaşılabilecek suçlar arasındadır. Ancak kamu görevlisine karşı görevinden dolayı işlenen hakaret suçu ve cumhurbaşkanına hakaret suçu uzlaştırma kapsamında olan suçlardan değildir. Zira bu suçların takibi şikayete tabi olmayıp suçun mağduru kamudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr
Önceki makale
4 yılın yatarı var mı?
Sonraki makale
Gölge değişken Nedir?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT