Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Mesaj ile istifa edilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Mesaj ile istifa edilir mi?

İşveren eğer iş akdini İş Kanunu 25. Maddesi 2. Fıkrası gereğince haklı nedenle feshederse işçiye yazılı bildirim yapmasına gerek kalmayacaktır. Bu kapsamda SMS yoluyla bildirim yapılarak ancak 25/2 maddesi çerçevesine giren bir durum söz konusu ise iş akdinin feshi usule uygun olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sanalhukuk.net

Whatsapp üzerinden istifa geçerli mi?

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, whatsapp konuşmalarının gizlilik içeren kişisel veri niteliğinde olduğundan, salt nasıl temin edildiği anlaşılamayan bu yazışmalara dayanılarak iş akdinin feshinin haksız olduğuna karar verdi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Mail yolu ile istifa edilebilir mi?

Resmi mektubunuz/mail'iniz istifanızın kanıtı olur. Herhangi bir anlaşmazlık durumunda, bu belge sizi korur ve daha ciddi bir durum ortaya çıktığında haklarınızı yasal olarak koruma altına alır. İstifa mektubunuzun/mail'inizin ikinci amacı, mesleki itibarınızla bağlantılıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uzmanposta.com

İşten çıkarken istifa dilekçesi yazmak zorunlu mu?

İş sözleşmenizi feshederken istifa dilekçesi vermek zorunda olmadığınızı ifade edebiliriz. Ülkemizde ise, işten hangi nedenle çıkarsanız çıkın, işverenler işçileri istifa dilekçesi imzalatmaya zorlayabiliyor. Ancak, imzaladığınız istifa dilekçelerindeki ifadeleriniz, kıdem tazminatı alıp alamayacağınızı etkiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: olgun.av.tr

Patron istifayı kabul etmezse ne olur?

İşçi bu durumda söz konusu istifasının kabul edilmediğine dair yazıya tekrar herhangi bir şekilde ihtirazi bir kayıt ileri sürmedikçe işyerindeki çalışmasına devam edebilecektir. İstifa işveren tarafından kabul edilmek zorunlu değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: proventus.com.tr

İşten Nasıl İstifa Edilir? İhbar Süresi Nedir? Nelere Dikkat Etmelisiniz? Haklarınız Nelerdir?

İlgili 23 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Sessiz istifa ne demek?

Sessiz istifa, bir çalışanın mutsuz olduğu iş yerinde işten ayrılmak yerine inisiyatif almayı bıraktığı ve sadece beklenen en az çabayı sarf ettiği bir senaryoyu tanımlamak için kullanılan yeni bir terimdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: speakeragency.com.tr

Aynı gün istifa edilir mi?

Bir işe girildikten sonra ilk 2 ay içerisinde istifa edilmek isteniliyorsa, bu durumda herhangi bir ihbar süresi geçerli değildir. İlk 2 ay hem işverenin hem de çalışanın deneme süresidir. Bu yüzden de ilk 2 ayda istifa etmenin herhangi bir bağlayıcılığı yoktur. Çalışan dilekçesini vererek doğrudan ayrılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pusula360.com

İşçi hemen istifa edebilir mi?

İş sözleşmesinde 2 ay deneme süresi olan bir çalışan, işe başladığı tarihten itibaren 2 ay içinde istifa edecekse ihbar süresini kullanmaz. İşveren de aynı şekilde işçiyi ilk 2 ay içinde işten çıkartacaksa herhangi bir sebep belirtmeksizin ve bildirim sürelerine uymadan sözleşmeyi sonlandırabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iskanunu.com

İstifa yazarken nelere dikkat edilmeli?

İstifa Dilekçesi Verirken Dikkat Edilmesi Gereken 7 Nokta
  1. Fesih Sebebi Belirlenmeli. ...
  2. İstifa Dilekçesi Hazırlarken İhbar Süresine Uyulmalı ...
  3. İstifa Dilekçesi Dikkatli Yazılmalı ...
  4. İşyeri ile İlgili Olumsuz Konuşmalardan Kaçınmalı ...
  5. İstifa Edince Arkada Güzel İşler Bırakmalı ...
  6. Eski İşverenden Referans İstemeyi Unutmamalı

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: idenfit.com

Istifam kabul edilmedi ne yapmalıyım?

İşçinin gerçek irade beyanıyla yaptığı istifa (yazılı olmalıdır) hukuki değerliliğe sahip olup, işveren tarafından yasal ve hukuken kabul etmeme durumu söz konusu olamaz. Kaldı ki, işveren tarafından işçinin istifasının kabul edilmemesi halinde, işçi gerekirse istifa ettiğini noter kanalıyla işverene ulaştırmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vizyongrubu.com

İstifa dilekçesi elle yazılmak zorunda mı?

İstifa dilekçesi hazırlayan kişiler ayrılma nedenleri de kısaca belirtmektedir. İstifa dilekçeleri yalnızca el ile yazılmalıdır. Bilgisayar ortamında yazılan istifa dilekçelerinin herhangi bir geçerliliği bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

İstifa ederken ne söylenir?

“Şu tarihte başladığım şu pozisyondan, şu tarihte kendi isteğimle ve gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum. Gereğinin yapılmasını rica ederim” diyerek, tarih ve imzayı atarak süreci tamamlayabilirsin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kigem.com

İstifa ettikten sonra kaç gün çalışmak zorundayım?

İşçinin hizmet süresi 6 aydan az ise 2 hafta, 6 ay-1,5 yıl arasında ise 4 hafta, 1,5 yıl-3 yıl arasında ise 6 hafta ve 3 yıldan fazla ise 8 hafta önce işten ayrılacağını işverene bildirmesi gereklidir. Bildirim şartına uymayan taraf, bildirim süresine ilişkin ücret tutarında tazminat ödemek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csgb.gov.tr

İstifa dilekçesini imzalamazsa ne olur?

Zorla İstifa İmzalanmazsa Ne Olur? Bu durumda hiçbir şey olmaz. Uygulamada işverenler bazen işçiyi istifa dilekçesini imzalatmak için işçiyi zorlayabilir. İşçi imzalamaz ise hakları verilmez ya da çıkışı verilmeyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okyanushukuk.com

İstifa kabul edilmek zorunda mı?

İstifa işçinin işvereninin kabulüne bağlı değildir. İşveren bunu ister kabul etsin ister kabul etmesin işçiler istifa ederek işten ayrılabilir. Ancak işverenin kabulüne bağlı olmasa da istifa edilirken ihbar sürelerine uyulması gerekmektedir. Aksi takdirde ihbar tazminatı ile karşı karşıya kalınacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pinarileri.com

Istifayı kim onaylar?

İstifanın kabul edilmesi veya yerine birinin gelmesinin bir aydan fazla sürmesi halinde memur üstüne haber vererek görevini bırakır. Memur, yazılı müracaat şartı aranmaksızın Kanun'un 94'üncü maddesi uyarınca çekilmiş sayılır. ile ilgili atamaya yetkili amirden onay alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ktu.edu.tr

İstifa dilekçesi olmadan çıkış yapılır mı?

İstifa dilekçesi olmadan işten çıkarılma durumunda iki taraf için incelemeler gerçekleştirilmeli ve yasal düzeyde kanıtlar sunulmalıdır. İş veren tarafından istifa dilekçeniz olmadan işten çıkarılıyorsanız, dava edebilir ve işe geri dönüşünüzü talep edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: candanhukuk.com

İstifa nasıl yazılmalı?

3.Peki istifa dilekçesi nasıl yazılır? İstifa mektubunun uygun bir üslup ile yazılarak elden verilmesi gerekiyor. Mektubun kısa, net ve anlaşılır olması oldukça önemli. Mektubun eğer varsa İnsan Kaynakları Müdürlüğü'ne, eğer yoksa Genel Müdürlüğe ya da yetkili departmana hitaben yazılması gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

İstifa sebebine ne yazılır?

/….. tarihinde ayrılmak istediğimi bildiriyorum. İşyerinizde çalışma sürem zarfında doğan tüm haklarımı aldım. İşyerinizden ayrılış kararımı şahsi nedenlerimde, kendi istek ve rızamla herhangi bir baskı altında olmadan aldığımı bilmenizi isterim. Gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pusula360.com

İşten ayrılmadan kaç gün önce bildirmek gerekir?

İşi 6 aydan az sürmüş olan işçi için 2 hafta (14 gün), İşi 6 aydan 1,5 yıla kadar sürmüş olan işçi için 4 hafta (28 gün), İşi 1,5 yıldan 3 yıla kadar sürmüş olan işçi için 6 hafta (42 gün), İşi 3 yıldan fazla sürmüş olan işçi için 8 hafta (56 gün)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

İstifa eden işçi para alır mı?

Genel kurala göre istifa eden (İş sözleşmesini İş Kanunu'na uygun biçimde süreli fesih yoluyla fesheden) işçinin kıdem tazminatına hak kazanabilmesi mümkün değildir. Bir başka deyişle hiçbir gerekçe belirtmeden istifa eden işçi kıdem tazminatı alamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aydinhukukburosu.com

İstifa eden işçi ne alır?

Kıdem tazminatı iş sözleşmesi belirli sebeplerle sona eren işçilere yapılan toplu bir ödemedir. Kural olarak, işten kendi rızasıyla ayrılan yani istifa eden işçinin kıdem tazminatı talep etme hakkı bulunmamaktadır. Fakat haklı bir sebep ileri sürülerek işten ayrılma durumunda, istifa eden işçi kıdem tazminatı alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

İstifa edince maaş yatar mı?

İşçi kendi dahi istifa etmiş olsa, işveren işçiye ödenmeyen ücretini ve varsa fazla çalışma ücretini ve yine işçi hak kazanmış ve kullandırılmayan yıllık izin ücreti alacağını da ödemek durumundadır. Ücretin ödendiğinin ispatı işverene aittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrensel.net

İşçinin istifa ettiği nasıl ispatlanır?

İşçi çalışırken alınan istifa dilekçelerinin de geçerliliği bulunmamaktadır. Bu halde de feshin işverence gerçekleştirildiği kabul edilmektedir. İstifa iradesinin bulunmadığına yönelik olarak irade fesadı iddiasının tanık dahil her türlü delil ile işçi tarafından ispatlanması mümkün bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bariserdem.com

İstifa kaç günde geri çekilir?

Çekilme kamu işverenine başvurma tarihinden başlayarak otuz gün sonra geçerli olur. Çekilenin bu süre içinde başka bir sendikaya üye olması halinde yeni sendikaya üyeliği, bu surenin bitim tarihinde kazanılır.” hükmü yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuattakip.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT