Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Mersin balığı helal mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Mersin balığı helal mi?

lüfer, tuna, sardunya, morina, mezgit, alabalık ve ringa yer almaktadır. Yasaklı balıklar arasında ise köpek balığı, yılan balığı, yunus balığı gibi balık türleri sayılmaktadır. Yahudileri mersin balığını helal kabul ederler. Amerikan Yahudileri ise hem mersin balığını hem de kılıç balığını helal saymaktadırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: actaturcica.files.wordpress.com

Hanefi mezhebine göre hangi balıklar yenmez?

Hanefi mezhebine göre, deniz ürünlerinden yalnızca balık türleri tüketilebilir. Balık olması kaydıyla, yılan balığı dâhil her türlü balığın tüketilmesine izin verilmiş ancak balık dışındaki deniz ürünlerinin tüketimine ise izin vermemiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: researchgate.net

Hangi balıklar helal?

Daima suda yaşayan, hayvanlardan balık türündeki her nevi balık yenilebilir. Yeter ki balık cinsi olsun. Kalkan balığı, sazan balığı, yunus balığı, yılan balığı helâldir. Balık gibi suda yaşadığı halde balık cinsine dâhil olmayan pis olan diğer su hayvanları helâl değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milligazete.com.tr

Hangi balık ürünleri haram?

Diyanet İşleri Başkanlığı balık sınıfına girmeyecek midye, karides, kalamar, yengeç, ıstakoz gibi deniz hayvanlarının haram olduğunu duyurdu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: artigercek.com

Islam'a göre hangi deniz ürünleri yenir?

Aslında bu tür ihtilaflar meselelerin daha iyi anlaşılmasına katkı sunduğu gibi mükellefler için uygulamada kolaylık da sağlamaktadır. Yukarıda verilen bilgiler çerçevesinde yengeç, ıstakoz, karides, kalamar ve midye gibi ürünlerin üretimi ve tüketiminin helal olduğu söylenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

MERSİN KEFAL AVI.AVCILAR KOVALADI BİZ İZLEDİK.🙂

İlgili 23 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Suşi helal mi haram mı?

Söz konusu yemekte, balık türleri veya deniz ürünleri çiğ ya da pişmiş olarak kullanılabilmektedir. Buna göre, helâl deniz ürünlerinden yapılan suşi, sağlık açısından bir zararı bulunmadığı sürece tüketilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Ahtapot eti helal mi?

Buna göre ahtapot, yengeç, kaplumbağa ve su yılanının yenmesi helal değildir (Remlî Nihayetu'l-Muhtac, VIII, 113,150-152.)"

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sporx.com

Kokoreç yemek haram mıdır?

"Öncelikle temel hüküm hakkında bilgi verelim. Eti yenen canlıların (işkembe, karaciğer, dalak ve bağırsak vb.) sakatatlarının temizlenerek yenmesi dinimizce uygundur. Bununla ilgili bir zan ve şüphe yoktur, olmamalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Hanefi mezhebi neler haramdır?

Balık dışında kalan tüm deniz canlıları kendiliğinden ölürse haramdır. - Hem karada hem de suda hayatını devam ettiren kurbağa, yengeç, yılan, timsah ve kaplumbağa haram sayılmaktadır. - Hayvanların dışında alkol ve uyuşturucu da kesinlikle haram sayılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Hanefi mezhebine göre ahtapot yenir mi?

Hanefi mezhebi yorumunu dinimizde açıkça haram olduğu belirtilmeyen konulara haram denilemeyeceği için genellikle ahtapot yemek helal mi sorusuna helal değil, mekruhtur hükmünü veriyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: superhaber.com

Havyar yemek helal mi?

Kur'an-ı Kerim'de yer alan onlarca ayette de yazdığı gibi suda yaşayan canlıları yemek insanlar için caizdir. Havyar da bir balık yumurtası olarak helaldir. Dolayısıyla afiyetle yenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

At eti yemek caiz mi?

At eti helal midir? Kur'ân ve Sünnette at eti yemenin hükmü hakkında açık bir delil bulunmamaktadır. Hanefî mezhebinde İmam Ebû Hanîfe'den rivâyet edilip tercih edilen görüş ile Mâlikîlerden gelen bir görüşe göre at etinin yenilmesi tenzihen (helale yakın) mekruhtur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Köpek balığı eti helal mi haram mı?

Köpek balığı, deniz hayvanları arasında yer alır ve deniz hayvanlarının eti helaldir. Köpek balığı eti, protein açısından zengin ve lezzetlidir. Türkiye'de köpek balığı eti genellikle ızgara, buğulama veya kızartma olarak pişirilir. Köpek balığı eti, çiğ olarak da tüketilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: orduyorum.com

Hangi mezhep balık yemez?

Diyanet İşleri Başkanlığı sitesine göre Şafii mezhebindeki yaygın görüş kurbağa, yengeç, kaplumbağa ve su yılanı haricindeki deniz ürünlerinin helal olduğu yönünde. Kısacası ülkede en yaygın olan dinsel inanışa göre deniz ürünü yemek günah olarak nitelendirilmiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dogrulukpayi.com

Kaju yemek haram mıdır?

Kaju diğer çerezler gibi helaldir, haram olmasını gerektirecek herhangi bir sebep yoktur, haram olduğunu iddia edenler varsa onlardan bunun delilini talep etmeniz uygun olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fetvalar.hgev.org.tr

Şafiler hangi balıkları yer?

Deniz hayvanları

Balığın bütün çeşitleri helâldir. İslâm'ın geldiği dönemde Araplar tüm balık çeşitlerini temiz ve helâl kabul ediyorlardı. İslâm dinî de onların bu kabullerini benimseyerek her çeşit balığın yenmesini helâl kabul etmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Hanefî biri midye yiyebilir mi?

Hanefi mezhebi, zikredilen naslarda helal olduğu belirtilen 'deniz hayvanları' ifadesiyle balık türünün kastedildiği, dolayısıyla balık sınıfına girmeyen midye, kalamar, yengeç, ıstakoz, karides gibi deniz hayvanlarının helal olmadığı görüşünü benimsemiştir (Kâsânî, Bedâi', V, 35).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: indyturk.com

Türk Müslümanlar hangi mezhepten?

Türkiye'deki Türk ve diğer etnik gruplardan olan Sünnilerin çoğunluğu Hanefilik mezhebine mensuptur. Türkler arasında Şafii mezhebine mensup olana pek rastlanmamaktadır. Kürtler'in ise büyük bir bölümü Şafii mezhebinden olup, az bir kısmı Hanefi mezhebini takip etmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Sünnî ve Hanefî ayni mi?

Hanefîlik ya da Hanefî Mezhebi, (Arapça: اَلْحَنَفِيَْة veya اَلْمَذْهَبُ الْحَنَفِيُ) İslam dininin Sünnî (fıkıh) mezheplerinden biri.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Karides helal mi haram mı?

Diyanet açıklamasına göre karides haram mı sorusu karides gibi deniz ürünlerinin tüketilmesi helaldir olarak yanıtlanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Midye yemek helal mi haram mı?

Diyanet İşleri Yüksek Kurulu, bir soruya verdiği yanıtta midye, karides, kalamar, yengeç, ıstakoz gibi deniz hayvanlarının 'helal olmadığını' söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı, midye, karides, kalamar, yengeç, ıstakoz gibi deniz hayvanlarının 'helal olmadığını' belirtti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

Midye yemek neden günah?

Çünkü midye, balık suretinde değildir ve de o sınıfına girmez. Dolayısıyla balık suretinde olmayan bir deniz hayvanının etini yemek, caiz olmamaktadır. Suda yaşayan ve suda barınan hayvanlardan, her tür balığın eti ise yenilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Tavşan eti yemek haram mıdır?

Etlerinin yenmesinin helâl olduğu hususunda görüş birliği bulunan hayvanlar şunlardır: a) Sığır, manda, koyun, keçi, deve, tavşan, tavuk, kaz, ördek, hindi türünden evcil hayvanlar, b) Geyik, ceylan, dağ keçisi, yabanî sığır ve zebra gibi yabani hayvanlar, c) Güvercin, serçe, bıldırcın, sığırcık, balıkçıl gibi kuşlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Kurbağa eti helal mi?

Ancak aslen suda yaşayan fakat karada da yaşayabilme özelliğine sahip olan hayvanlara gelince bunlardan eti yenen kara hayvanlarına benzeyenlerin yenmesi, boğazlanması şartıyla helal, eti yenmeyenlere benzeyenlerin yenmesi ise haramdır. Buna göre kurbağa, yengeç, kaplumbağa ve su yılanının yenmesi helal değildir."

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Salyangoz eti helal mi?

Salyangoz, İslam hukukuna göre helal sayılmayan canlılardandır. Hanefi mezhebine göre deniz ürünlerinin helal olduğu kabul edilse de, salyangoz denizde yaşayan bir canlı olsa da bazı alimler tarafından istisna olarak kabul edilir. Diğer İslam mezheplerinde ise salyangozun tüketimi genellikle haram kabul edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT