Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Memura soruşturma açılırsa ne olur?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Memura soruşturma açılırsa ne olur?

Disiplin soruşturması sonucunda alınan karar, hakkında soruşturma açılan memura yazılı olarak tebliğ edilir. 657 Sayılı DMK m.135 uyarınca, disiplin amirleri tarafından verilen; uyarı, aylık kesme, kınama cezalarına karşı disiplin kuruluna, kademe ilerlemesinin durdurulması cezasına karşı ise yüksek disiplin kuruluna ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukidurum.com

Memur soruşturma ne kadar sürer?

Memurluktan çıkarma cezası için yapılan soruşturma dosyası, memurun bağlı olduğu kurumun yüksek disiplin kuruluna sunulduğu tarihten itibaren en geç altı ay içinde bu kurul tarafından karara bağlanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milhukuk.com

Disiplin soruşturmasında son savunmayı kim alır?

Soruşturmacı sadece ifade alır. İfade, savunma değildir. Savunma, soruşturmacı teklifiyle birlikte raporunu verdikten sonra, ceza vermeye yetkili amir veya disiplin kurulu tarafından alınacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuk.bingol.edu.tr

Memura neden soruşturma açılır?

Disiplin Cezaları

Düzenin sağlanması ve kamuya istenilen nitelikte bir hizmet sunulması kaidelere uyulması ile mümkündür. Memurun uymakla yükümlü olduğu kaidelerin ihlal edilmesi disiplin suçunun oluşmasına yol açtığında memur hakkında disiplin soruşturması açılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetalkan.av.tr

Disiplin soruşturmasında ilk kimin ifadesi alınır?

Disiplin soruşturması, disiplin amiri tarafından bir soruşturmacı (muhakkik) görevlendirilmesi ile başlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: or.av.tr

Memur Disiplin Soruşturması ve Disiplin Cezaları. Haklarınız Nelerdir?

İlgili 36 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Soruşturma kaç ay sürer?

Soruşturmanın tamamlanması için kanunda herhangi bir süre öngörülmemiş olmakla birlikte, somut olayın özelliğine göre soruşturmanın makul sürede bitirilmesi gerekir. Soruşturma, 1 ay sürebileceği gibi 1 yıl da sürebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Disiplin soruşturması kaç günde sonuçlanır?

Disiplin kurulu, dosyayı aldığı tarihten itibaren 30 (otuz) gün içinde soruşturma evrakına göre kararını bildirir. tevdiinden itibaren azami altı ay içinde bu kurulca, karara bağlanır. Yüksek Disiplin Kurulu'nun Karar Usulü (657 sayılı Kanun Madde-129):

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kafkas.edu.tr

Devlet memuru hangi hallerde açığa alınır?

Kamu hizmeti yapan memurun görevinde kalmasında sakınca görülmesi durumunda idare birimi tarafından görevden uzaklaştırma kararı verilebilir. Bu karar soruşturma veya kovuşturma evresinde de verilebilmektedir. İdarenin soruşturma başlamadan bu kararı alması durumunda ise 10 gün içinde soruşturma başlatılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetalkan.av.tr

Memur savunma vermezse ne olur?

Devlet memuruna disiplin cezası verilebilmesi için memura en az 7 günlük bir savunma hakkı tanınması gerekmektedir. Eğer savunma hakkı tanınmadan bir disiplin cezası verilirse bu durumda verilen ceza hukuka aykırı olacaktır ve idare mahkemelerinde bu disiplin cezası işlemlerinin iptalini talep etmek mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Memurdan savunmayı kim ister?

Yönetmeliğin 29. maddesinde ise “muhakkik” olarak adlandırılan bu kişilerin çalışma usulü düzenlenmiştir. Yönetmeliğin “Savunma” başlıklı m.30/1 uyarınca; “Memura savunma hakkı tanınmadan disiplin cezası verilemez. Savunma, soruşturma sürecinin son aşamasında disiplin amiri tarafından istenir”.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sen.av.tr

Devlet memuru kavga ederse ne olur?

Kademe İlerlemesinin Durdurulması: Memurun kavgaya karışması, kademe ilerlemesinin durdurulmasına neden olabilir. Bu durumda memur, belirli bir süre boyunca mevcut kademesinde sabitlenecek ve maaşında artış olmayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mdmhukuk.com

Memur soruşturma evrakını inceleyebilir mi?

(3) Hakkında disiplin soruşturması yapılan personel, ikinci fıkra gereğince kendisinden savunma istenmesinden itibaren soruşturma evrakını inceleme hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yoran.av.tr

Memur hakkında soruşturmayı kim açar?

Disiplin amirince yargısal veya idari diğer birimlerden soruşturmacı görevlendirilmesi Danıştay Başkanının onayı ile yapılır. Danıştay Başkanı da gerekli gördüğü hallerde Danıştay'da görevli tüm memurlar hakkında soruşturma açabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Soruşturma aşamasından sonra ne olur?

Soruşturma aşaması, ceza muhakemesinin önemli bir aşamasıdır ve şüpheli hakkında kovuşturma aşamasına geçilip geçilmeyeceğine karar verilir. Soruşturma sürecinin sonunda, savcı, elde edilen delil ve bilgiler ışığında şüpheli hakkında dava açmayı uygun görürse iddianame hazırlar ve mahkemeye sunar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Memur Suçları Nelerdir?

TÜRK CEZA KANUNUNDA MEMUR SUÇLARI: ZİMMET, İRTİKAP VE RÜŞVET. Türk Ceza Kanununun İkinci Kitabının Üçüncü Babının birinci, ikinci ve üçüncü fasıllarında; devlet idaresi aleyhinde işlenen suçlardan basit ve nitelikli zimmet ile devlet alım ve satımlarında menfaat sağlama, irtikap ve rüşvet suçları düzenlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuatdergisi.com

Soruşturma memurluğa engel mi?

Bu karar birey hakkında suç işlediğinin kesin bir kanıtı olmadığı ve masumiyet karinesi ile kişinin lekelenmeme hakkı gereğince kesinleşmiş bir hüküm bulunmadığı için memuriyete engel teşkil etmemektedir. Dolayısıyla takipsizlik kararı- kovuşturmaya yer olmadığına dair karar memuriyete engel değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Memura hangi durumlarda ceza verilir?

Görev mahallinde genel ahlak ve edep dışı davranışlarda bulunmak ve bu tür yazı yazmak, işaret, resim ve benzeri şekiller çizmek ve yapmak, Verilen emirlere itiraz etmek, Borçlarını kasten ödemeyerek hakkında yasal yollara başvurulmasına neden olmak, Kurumların huzur, sükün ve çalışma düzenini bozmak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Bir memur ne kadar ceza alırsa memuriyetten atılır?

Verilen hapis cezasının bir yıl veya daha fazla olması memuriyete engel durumu için yeterlidir. Ancak bir kişinin aynı eylemi kapsamında veyahut farklı zamanlardaki eylemleri kapsamında almış olduğu cezaların toplanması suretiyle memuriyete engel hâlinin olup olmadığı değerlendirilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Memurdan hangi durumlarda savunma istenir?

(2) Savunma, memur hakkındaki iddialar, bu iddiaların dayandığı deliller, isnat edilen fiil veya hâllerin hukuki nitelendirmesi ve 657 sayılı Kanunun 125 inci maddesinde sayılan fiil veya hâllerden hangisinin kapsamına girdiği bent ve alt bent belirtilerek istenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Memurun görevden alınma nedenleri nelerdir?

Mahiyeti itibariyle en ağır ceza olan devlet memurluğundan çıkarma cezası için; kişinin rüşvet alması, yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunması, devletin gizli bilgilerini açıklaması, siyasi partiye üye olması veya Atatürk aleyhine suç işlemesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Görevden uzaklaştırılan memur maaş alır mı?

"Görevden uzaklaştırılan veya görevinden uzak kalan memurların hak ve yükümlülüğü" başlıklı 141 inci maddesinde, “Görevden uzaklaştırılan ve görevi ile ilgili olsun veya olmasın herhangi bir suçtan tutuklanan veya gözaltına alınan memurlara bu süre içinde aylıklarının üçte ikisi ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: webdosya.csb.gov.tr

Görevden uzaklaştırma kaç ay olur?

"Süre" başlıklı 145 inci maddesinde, "Görevden uzaklaştırma; bir disiplin kovuşturması icabından olduğu takdirde en çok 3 ay devam edebilir. Bu süre sonunda hakkında bir karar verilmediği takdirde memur görevine başlatılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: webdosya.csb.gov.tr

Soruşturması olumsuz çıkan adaylar ne yapmalı?

Güvenlik soruşturması olumsuz çıktı diyen adayların başvurması gereken bazı yollar mevcuttur. Bunlardan ilki tavsiye etmesek de idari başvuru iken diğeri ise etkili ve çözüm üreten asıl yol olan idare mahkemesinde açılacak idari davadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Disiplin soruşturmasında ifadeyi kim alır?

-Soruşturmada gizlilik kanun emri olduğundan, yazışmaları da gizli kaydıyla yapar. -Soruşturulanın, tanık ve diğer kişilerin ifadelerini alır. İfade yüz yüze veya yazılı alınabilir. Bunun takdiri soruşturmacıya aittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuk.sakarya.edu.tr

Memur Suçları soruşturma Bürosu ne yapar?

Kamu görevlileri bürosunca, soruşturması özel usullere tabi olan vali, kaymakam, üniversite öğretim elemanları, memurlar gibi kamu görevlilerinin görevleriyle ilgili suçlara ilişkin soruşturmaları yürütmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezginhukuk.org

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT