Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Memur ikamet ettiği yerden rapor alabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Memur ikamet ettiği yerden rapor alabilir mi?

Ayrıca ikamet ettiği ve görev yaptığı yerler farklı olan memur her iki yerden de rapor alabilecek bu raporlar karşılığında hastalık izni kullanabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Memur ikamet adresinden rapor alabilir mi?

Evet, memur hafta sonu başka ilden ya da ilçeden, görev mahalli dışındaki herhangi bir yerden sağlık raporu alabilir; fakat bu raporun izne çevrilmesi için MUTLAKA ACİL'den alınmış olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Devlet memuru başka ilden rapor alabilir mi?

Memurlar zaman zaman mesai günü görevde olması gerektiği zaman diliminde memuriyet mahalli dışından hastalık raporları alabilmekte ancak bu raporlar mevzuat gereği geçersiz sayılmakta ve ilgili memur görevine çağrılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adalet.gen.tr

Memur görev yeri dışında rapor alabilir mi?

Nitekim, Mülga Devlet Personel Başkanlığı 30.12.2011 tarihli ve 23126 sayılı görüş yazısında; kanuni izin, geçici görev ve acil vakalar haricinde mesai saatleri içinde memuriyet mahalli dışında alınan hastalık raporlarının hastalık iznine çevrilemeyeceği belirtilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Memur şehir dışında hastaneye gidebilir mi?

NOT: (Hastalanan memur, memuriyet mahallindeki sağlık kurumları tarafından sevk edilmeksizin mesai saatleri içinde memuriyet mahalli dışındaki sağlık kurumlarına gidemez. Gitmesi halinde de izinli sayılmaz.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nallihan.meb.gov.tr

Memur İl Dışından Rapor Alabilir mi? Öğretmenler Tatilde Hastalanırsa Rapor Alabilir mi?

İlgili 19 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Memur rapor alıp şehir dışına çıkabilir mi?

İstirahat raporları ve Refakat İzni konulu 31 sayılı genelgenin 11. Maddesinde; istirahat raporu memurun görev yaptığı biriminde izin vermeye yetkili kılınan birim amiri tarafından hastalık iznine çevrilmedikçe memur il dışına çıkmamalıdır '' hükmüne yer verilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlarhukuk.net

İstirahat raporu varken şehir dışına çıkabilir mi?

Sonuç olarak, SGK mevzuatı açısından da istirahat durumunda yurt dışına çıkışla ilgili bir yasak söz konusu değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: karayoldemirlaw.com

Başka bir şehirden sağlık raporu alınır mı?

Altı ayin geçmesini beklemeniz gerekir ancak hastaliklarinizin arttığını belirtmek, gerekçe göstermek zorunda değilsiniz, kendi ilinizde ya da başka bir ilde rapor verebilen hastaneleri arayın, durumunuzu belirtin, hangisi size uygunsa da gidip ordan alabilirsiniz raporunuzu, tabi altın kural altı ayin dolmasını ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelliler.biz

Işçi farklı ilden rapor alabilir mi?

İstirahat raporlarının işçinin ikametgahının bulunduğu il sınırları içerisinde yer alan sağlık hizmeti sunucuları tarafından düzenlenmesi esas olmakla beraber bazı zorlayıcı ve zorunlu nedenlerle başka bir yerde düzenlenmesi de mümkün olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kamuiscileri.net

Devlet memuru nereden rapor alabilir?

Hastalık izni verilebilmesi için hastalık raporlarının, geçici görev ve kanunî izinlerin kullanılması durumu ile acil vakalar hariç, memuriyet mahallindeki veya hastanın sevkinin yapıldığı sağlık hizmeti sunucularından alınması zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.ksbu.edu.tr

Yıllık izindeyken başka şehirden rapor alınır mı?

Sonuç olarak; yıllık izniniz Cuma günü itibariyle sona erdiğinden, poliklinikten aldığınız 7 günlük rapor hafta sonu tatilinde, memuriyet mahalli dışında alındığından hastalık iznine çevrilmesi mümkün değildir. Raporuın acilden alınması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Devlet memuru en fazla kaç gün rapor alabilir?

Peki, bu yasaya göre memurlar yılda kaç gün rapor alabilir? Memurlar ayrı ayrı hekimlerden olmak şartı ile toplamda 40 gün rapor kullanabilir. Memurların tek seferde alabileceği rapor ise 10 günü geçemez. Raporda kontrol muayenesi belirtilirse aynı hekim, 20 güne kadar rapor verebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Rapor alan memura soruşturma açılır mı?

Üstüne vurgulayarak söyleyelim ki rapor alan öğretmen olmaz raporlu olan ya da rapor verilen (düzenlenen) öğretmen olur. Bu rapor mevzuatta hastalık raporu olarak geçer ve doktor tarafından istirahati gerekli görülen hastalara verilir. Verilen hukuka uygun hastalık raporuna istinaden soruşturma açılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Il dışında alınan raporlar geçerli mi?

Diğer taraftan, mezkur Yönetmelikte belirtilen istisnalar saklı kalmak üzere mesai saatleri içinde memuriyet mahalli dışından alınan hastalık raporlarının hastalık iznine çevrilmesi mümkün bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Memur çalıştığı yerde ikamet etmek zorunda mı?

Yukarıda zikrettiğim “memurun görev yaptığı yerde ikamet etmesinin zorunlu olmadığı” kuralı 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi tüm memurları kapsasa da özel durumu nedeniyle bazı mesleklerde bunun aksine düzenlemeler yer alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Memur istirahat raporu alabilir mi?

Bu Yönetmelikler gereği; memurlara tek hekim raporu ile bir defada en çok 10 gün rapor verilebilir. Raporda kontrol muayenesi öngörülmüş ise kontrol muayenesi sonrasında tek hekim tarafından en çok 10 gün daha rapor verilebilir. Bu şart altında memura tek hekim 10 + 10 = 20 gün rapor verebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Sağlık ocağından alınan rapor iş yerine geçer mi?

Aile hekimi bir defada en çok 10 günlük rapor verebilir. Bu süre -kontrol muayenesi- ile 20 güne kadar çıkarılabilir. İşveren usulüne uygun raporu kabul etmek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

Devlet memuru özel muayenehaneden rapor alabilir mi?

Hastalık raporları hasta memurun tedavisi sırasında tabipçe veya sağlık kurullarınca verilmektedir. Bazı hallerde Sağlık Memuru, Hemşire ve Ebelerde hastalık belgesi düzenleyebilmektedir. Ayrıca özel sağlık kurumları ve serbest tabipliklerde hastalık raporu düzenleyebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Memur rapor üstüne rapor alabilir mi?

Rapor üstüne rapor alınır mı? Evet, usulüne uygun olduğu müddetçe hem de defalarca alınır. Yalnız, alınan her yeni raporun önceki raporu sona erdirdiği unutulmamalıdır. Eğer çalışan, rapor bitmeden rapor aldığında; tüm rapor sürelerini toplayarak toplam istirahat süresini hesaplarsa yanlış yapacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Başka şehirdeki aile hekiminden sağlık raporu alınır mı?

Çalışma Bakanlığının genelgesi ile işe giriş ve çalışanların sağlık raporları için 1.1.2013 ten itibaren Ortak Sağlık Güvenlik Birimi adıyla faaliyet gösteren yerlerden ya da işyeri hekiminden rapor alınacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkozuasm.org

Ikametgah dışında sağlık raporu nasıl alınır?

Kardeşim şahsi başvuru ile rapor almak istiyorsan 81 ilin hangisinden istersen alabilirsin,yalnız tek şart raporunu sağlık kurulu raporu vermeye yetlili hastanelerden alacaksın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelliler.biz

Başka şehirde sağlık ocağından sağlık raporu alınır mı?

Herhangi bir sağlık ocağından sağlık raporu alınamaz. Sağlık raporu almak isteyen kişilerin aile hekimlerinin bulunduğu sağlık ocağına giderek sağlık raporu talebinde bulunmaları gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: takvim.com.tr

Şehir dışından rapor alabilir mi?

(6) Hastalık izni verilebilmesi için hastalık raporlarının, geçici görev ve kanuni izinlerin kullanılması durumu ile acil vakalar hariç, memuriyet mahallindeki veya hastanın sevkinin yapıldığı sağlık hizmeti sunucularından alınması zorunludur." hükümleri yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

İstirahat raporu bildirilmezse ne olur?

İşveren raporu bildirmezse 2 bin 502 lira ceza uygulanıyor

"İşveren olarak geç bildirdiğinizde, aylık asgari ücretin onda biri, hiç bildirmediğiniz tespit edildiğinde ise asgari ücretin yarısı oranında ceza uygulanıyor." 2022 yılı için ceza bedeli 2 bin 502 lira olarak belirlendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Raporlu personel nakil yapılabilir mi?

Raporu onaylayıp istirahatli bildiriminde bulunmanız gerekmektedir. Merkezden rapor onaylı olursa İşçinin nakledilmesi raporu için engel teşkil etmeyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebenews.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT