Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Memur başka bir ilde ikamet edebilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Memur başka bir ilde ikamet edebilir mi?

657 sayılı Kanun'daki farklı ide ikamet yasağı 2011'de kaldırıldığı için, başkaca bir kanun ile özel yasaklama koyulmadığı müddetçe, memur istediği ilde ikamet edebilir ya da il sınırlarını istediği zaman terk edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Memur memuriyet mahallinde ikamet etmek zorunda mı?

(6111 sayılı Kanunun 117 inci maddesi ile yürürlükten kaldırılmıştır.) Şuan için, geçerli olan mevzuatımızda, artık görev mahallinde ikamet etme mecburiyeti bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Memur istediği yere atanabilir mi?

Can güvenliği mazeretine dayalı olarak yapılacak yer değişikliğinde memur; aynı hizmet bölgesi içindeki başka bir hizmet alanına, görev yaptığı hizmet bölgesinde ihtiyaç bulunmaması halinde ise diğer hizmet bölgelerine atanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Polis il dışında ikamet edebilir mi?

Devlet memurları, ikamet ettikleri il hudutlarını tatillerde ancak yetkili amirin izniyle terk edebilirler." Ancak, bu hüküm 2011 yılında kaldırılmıştır. Sonuçta, artık görev mahallinde ikamet etme mecburiyeti bulunmamaktadır. Mesai saatlerine uymak kaydıyla, Türkiye'nin her yerinde ikamet mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorucevap.memurlar.net

Devlet memuru şehir dışına çıkabilir mi?

Şu anda 657 sayılı Kanuna göre memurlar görevdeyken ya da izinli olduklarında ikamet ettikleri il dışına çıkmalarına engel bir durum bulunmadığı gibi, memurun görev yaptığı il dışında ikamet etmesi de mümkün.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saglikpersonelihaber.net

Memurların Çalışmış Olduğu Şehirler Vatan-ı Aslî midir?

İlgili 40 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Memur izinsiz şehir dışına çıkarsa ne olur?

657 sayılı Kanunun 125 inci maddesinde ise; İkamet ettiği ilin hudutlarını izinsiz terkeden memurların Aylıktan kesme cezası ile cezalandırılacağı, bu cezanın da memurun, brüt aylığından 1/30-1/8 arasında kesinti yapılmak suretiyle uygulanacağı belirtilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Devlet memuru şehir dışından rapor alabilir mi?

Mesai günü memuriyet mahalli dışından yani il dışından alınan hastalık raporlarının geçersiz olduğu ancak mevzuat gereği yalnızca geçici görev ve kanunî izinlerin kullanılması durumu ile acil vakalar durumunda il dışından rapor alınabileceği belirtilmekte ise de bu kural birçok memur tarafından bilinmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adalet.gen.tr

Ikametgah farklı şehirde olanlar çalışabilir mi?

Gerek herhangi bir tebligat zorunluluğu gerekse de sizinle irtibata geçebilmelerinin gerekliği yönünden çalıştığınız şehirde de bir adresinizin olması gerektiği tabidir. SGK yönünden önemli sorun değil adresiniz başka şehirde olup siz bir başka şehirde elbette çalışabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.mustafagulsen.com

Polis adres tespiti yapar mı?

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesiyle polisin adres tespiti işlemlerini takip etme uygulamasına son verildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Polis kendi şehrinde görev yapabilir mi?

Maddenin kaldırılmasıyla, memurların tamamı, nüfusuna bakılmaksızın, nüfusa kayıtlı oldukları il ve ilçelere atanabilecek. Bilindiği gibi Emniyet ve Askeri Personel nüfusa kayıtlı olduğu illerde çalışamıyordu. Bu değişiklikle artık Polisler ve Askerler kendi memleketlerinde görev yapabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: polem.org

Memurlar istediği şehirde çalışabilir mi?

Can güvenliği mazeretine dayalı olarak yapılacak yer değişikliğinde memur, aynı hizmet bölgesindeki başka bir hizmet alanına, görev yaptığı hizmet bölgesinde ihtiyaç bulunmaması halinde ise diğer hizmet bölgelerine atanabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Memur istediği zaman tayin isteyebilir mi?

3 yılını dolduran ve devlet memurluğu statüsüne geçen personelin mazeret tayinleri olan eş durumu, sağlık mazereti ve can güvenliği tayinleri yapılmaktadır. Ancak isteğe bağlı tayinleri isteyebilmesi için kadroya geçtikten sonra artı bir yıl daha görev yapması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

1 yılını dolduran memur tayin isteyebilir mi?

ADAY MEMUR TAYİN İSTEYEBİLİR Mİ? 657 sayılı Kanunu'nun 54'üncü maddesinde “ Aday olarak atanmış devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz" ifadeleri yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Memurlar şehir değiştirebilir mi?

Başvuruda bulunan personel Bakanlıkça belirlenen ve durumlarına uygun kurumlar arasından en fazla yirmi kuruma atanmak üzere tercihte bulunulabilir. Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında geçici görevli olanlar ile aylıksız izinli olanlar, iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Ikametgahı değişmeyen memura sürekli görev yolluğu ödenir mi?

Buna göre memur veya hizmetlinin ikametgahı da memuriyet mahalli olarak tanımlanmıştır. Bu nedenle başka bir göreve atanmakla beraber ikametgâhı değişmeyen memurun memuriyet mahalli değişmediğinden sürekli görev yolluğuna hak kazanması mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: siverek.meb.gov.tr

Ikamet adresinde oturmamak suç mu?

Bildirim süresi içinde ikametgâhını bildirmeyen kişilere 128,00 TL, gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan kişilere ise 2.673,00 TL idari para cezası uygulanacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

Ikametgah değişikliği sonrası polis gelir mi?

EMNİYET GÜÇLERİ DEVREYE GİRİYOR

Sizin eski evinize taşınan kişi, kendisi için adres beyanında bulunduğunda, bu ev hala sizin üzerinize kayıtlı gibi göründüğü için, ilçe müdürlüklerindeki sistem bu beyanı “incelenecekler” listesine atıyor ve adres otomatik olarak emniyet güçlerine bildiriliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Adres bildirimi yapılmazsa ne olur?

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 50'nci maddesine göre, adres değişikliği bildirimi, 20 iş günü içerisinde yapılmalıdır. Süresi içerisinde adres değişikliğini bildirmeyenlere 285,00 TL idari para cezası uygulanmaktadır. Gerçeğe aykırı adres bildiriminde bulunanlara 5958,00 TL idari para cezası uygulanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nvi.gov.tr

Adres kaydı cezası var mı?

Gerçekleştirilen adres değişikliği 20 gün içerisinde bildirilmediği takdirde 285 TL ceza uygulanmaktadır. Eğer bu cezadan kurtulmak için asılsız şekilde adres beyanı yapıldığında, 5.958 TL gibi bir ceza ile karşı karşıya kalınmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

2 farklı yerde ikametgah olur mu?

Kişinin aynı anda birden çok yerleşim yeri adresi olamaz. (2) Yerleşim yeri dışında kalan ve geçici süre ile oturulan yazlık, kışlık, ikinci veya üçüncü gibi konutlar da kişinin talebi halinde diğer adres olarak tutulur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Başka Şehirden ikametgah değiştirilir mi?

İkametgah değişikliği, belirli dönemlerde hemen her yurttaşın ihtiyacı olan işlemlerden biri. Farklı bir şehir veya mahalleye taşınan yurttaşlar ikametgah değişikliğini nüfus müdürlüklerine bildirmek zorunda.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Bir ilden başka bir ile ikametgah nasıl alınır?

Adres değişikliği randevusu https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden alınabilir. Eğer taşınılan adres daha önce başka biri tarafından beyan edilmişse, elektrik, su, doğalgaz ve telefon faturası gibi belgeler istenir. Ancak beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belgeye ihtiyaç duyulmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Memur şehir dışında hastaneye gidebilir mi?

NOT: (Hastalanan memur, memuriyet mahallindeki sağlık kurumları tarafından sevk edilmeksizin mesai saatleri içinde memuriyet mahalli dışındaki sağlık kurumlarına gidemez. Gitmesi halinde de izinli sayılmaz.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nallihan.meb.gov.tr

Memur bir yıl içinde kaç gün rapor alabilir?

Peki, bu yasaya göre memurlar yılda kaç gün rapor alabilir? Memurlar ayrı ayrı hekimlerden olmak şartı ile toplamda 40 gün rapor kullanabilir. Memurların tek seferde alabileceği rapor ise 10 günü geçemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Hastaneye giden memur o gün izinli sayılır mı?

Devlet memurunun hastalanması sebebiyle sağlık kurum ve kuruluşlarına müracaat ederek muayene edilmesi sırasında ya da muayene sonrası tetkik ve tahlillerde geçirdiği sürelerde memurun izinli sayılması, ancak bu izin muayene süresi, tetkik ve tahlil süresi ile sınırlıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.ksbu.edu.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT