Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Mavi kartlılar araç getirebilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Mavi kartlılar araç getirebilir mi?

Mavi Kart Sahipleri ÖTV' siz Araç Getirebilirmi? En çok merak edilen konu budur. Normal şartlar altında getiremez ve kullanamazlar. Ancak bazı şartlar yerine getirilirse mavi kart sahipleri ÖTV siz MA plaka olarak adlandırılan araçları satın alabilir yada yabancı ülkeden getirdikleri araçları MA plakaya çevirebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gulizaroztemel.av.tr

Mavi Kart sahipleri araç getirebilir mi?

Cevap: Türkiye Gümrük Bölgesi dışından emekli mavi kart sahibi kişilerin, Yabancı Taşıtlar Geçici Giriş Karnesi veya Yabancı Taşıtlar Geçici Giriş Formu kapsamında taşıt getirmesi mümkün bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ticaret.gov.tr

Mavi kartlılar Türkiye'de araba alabilir mi?

Yabancı üniversite öğrencileri (örgün öğretim), Yüksek Öğretim yapan mavi kartlı Türk soylular. Yabancı Sporcular ve Yabancı Basın Kuruluşu Mensupları yabancıdan yabancıya vergisiz araç alabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: taxfreecar.net

Yurt dışından vergisiz araç getirebilen kişiler kimlerdir?

Yurt dışından araba getirmek vergisiz ya da daha bilinen söyleniş biçimi ile Taxfree olarak ülkemize araç getirebilecek kişilerin listesi aşağıda olduğu biçimdedir: Türk vatandaşlığından çıkmış olan mavi kart sahipleri ile ve Türkiye'de ikametgah ederek öğrenim gören. Çalışmakta olan, yabancı uyruklu olan bireyler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: experix.com.tr

Türkiye'de yaşayan Alman vatandaşı Almanyadan araba getirebilir mi?

Ülkemizde yurt dışından araç getirmek için herhangi bir kısıtlama yoktur. Yurt dışında ikamet eden bir kişi pasaporta işlemek şartı ile istediği kadar yabancı plakalı araçları Türkiye'ye getirebilir. Bunun için de her araca maksimum 24 ay süre verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkpermit.com.tr

Yurtdışından Araç getirmek/İthal etmek - Misafir/Mavi/MA Plaka - PERMİ - 2 yıllık getirmek

İlgili 18 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Alman vatandaşı Türkiye'de vergisiz araba alabilir mi?

Vergisiz araç almaya hak kazanan yabancılar, diğer yabancılardan da ikinci el mavi plakalı araç satın alabilmektedir. Mavi plakalı araçlar Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisinden (KDV) muaftır. Ancak muafiyet, yıllık yol vergisi olan bandrol vergisini kapsamamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: antalyahomes.com

Alman vatandaşı Türkiye'de vergisiz araç alabilir mi?

TaxFree (Vergisiz) araç kullanma hakkına sahip kişiler araçlarını kendi ülkelerinden (sürerek veya taşıtarak) geçici olarak ithal edip Türkiye'de sahip olduğu statüye göre resmi işlemlerini yapıp kullanabilirler. Türkiye'de yabancıdan yabancıya satış ile bir araba alabilir (CD-MA/MZ).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: diplomaticplate.com

Yurtdışından gelen arabayı kimler kullanabilir?

❖ Yabancı plakalı taşıtlar; taşıt programına kaydı yapılan izin hak sahibi, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi, anne-babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. ❖ Acil durumlar hariç izin hak sahibi araç içinde bulunsa dahi yukarıda belirtilen kişiler dışında taşıtın kullanılması mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfa.gov.tr

Yurt dışından getirilen aracı kimler kullanabilir?

Yabancı plakalı taşıtlar; Türkiye ye giriş yaparken adına kaydedilmiş olan kişinin yanı sıra, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi annesi babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. Yabancı plakalı taşıtın adına kayıtlı olduğu kişi taşıtın içinde olsa bile yukarıda belirtilenlerden başka hiç kimse taşıtı kullanamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gumrukrehberi.gov.tr

Yabancı vatandaşlar vergisiz araba alabilir mi?

Belirtmek gerekir ki; Türk vatandaşları, çifte vatandaşlığı olan Türkler, çalışma izni olmayan yabancılar ülkemizde vergisiz araba alım satımı yapamaz. Başka bir deyişle yabancıdan yabancıya vergiden muaf araba alamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Mavi kartlılar ne yapamaz?

Mavi Kartlılar Kütüğünde kayıtlı kişiler, bir kadroya dayalı ve kamu hukuku rejimine tabi olarak asli ve sürekli kamu hizmeti görevlerinde bulunamazlar. Ancak kamu kurum ve kuruluşlarında işçi, geçici veya sözleşmeli personel olarak çalıştırılabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfa.gov.tr

Mavi kartlılar vergisiz araba alabilir mi?

İstisnadan, Türkiye'de ikamet eden ve ikamet tezkeresine sahip yabancı ülke vatandaşları ile yurt dışında ikamet eden Türk uyruklu mavi kart sahipleri de yararlanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelliler.biz

Mavi kart avantajı nedir?

Mavi Kart Avantajları

İş kurma ve çalışma hakkı: Mavi kart sahibi olan kişiler, Türkiye'de iş kurabilir ve çalışabilirler. Bu, kişilerin ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlar. Eğitim hakkı: Mavi kart sahibi olan kişilerin çocukları, Türkiye'de devlet okullarında ücretsiz eğitim alabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Mavi kart hakları nelerdir?

Özetle; mavi kartlılara seçme ve seçilme hakkı, vergisiz araç ithal etme hakkı, ev eşyası ithal etme hakkı, memuriyete girme hakkı dışında, Türk vatandaşlarına tanınan tüm haklar tanınmıştır. Mavi kart uygulaması olması için çıkma izni ile vatandaşlığın kaybedilmiş olması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Mavi kart sahibi Türkiye'de ev alabilir mi?

Evet, mavi kartlıların Türkiye'deki taşınmazlar üzerinde mülkiyet hakkına sahip olması mümkündür. Türk Vatandaşlığından Çıkma İzni İle Ayrılan Mavi Kartlıların Miras Hakkı Devam Eder Mi?

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Mavi kart sahibi Türkiye'de ne kadar kalabilir?

Bu süre doksan günü geçmemektedir. Türk vatandaşı iken izin almak suretiyle Türk vatandaşlığından çıkarak mavi kart hakkı elde edenler, Türkiye'de vize ya da vize muafiyetinin sağladığı süreden daha fazla Türkiye'de yaşamak istediklerinde ikamet izni almadan kalabilmektedirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bayar.av.tr

Misafir plakalı aracı kimler kullanabilir?

Turistik kolaylıklardan faydalanılarak geçici olarak ithal edilen taşıtlar, taşıt sahibinin eşi veya usul ya da füruu olan (ana, baba, eş ve çocuklar) ve yerleşim yeri Türkiye Gümrük Bölgesi dışında bulunan kişilerce kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuncayilcim.av.tr

Yurt dışından araç getirme şartları nelerdir?

Arabayı Yurt Dışından Almak

Bunun için yapılması gereken bazı hususlar mevcut. İlk koşul, yurt dışında (herhangi bir yerinde) en az 185 gün kalmış olmaktır. İkinci koşul ise arabanın satın alınacağı ülkede oturma izninin olmasıdır. Araba ile sınırı geçerken bazı belgelerin de mutlaka sürücünün yanında olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Yabancılar Turkiyeye araba getirebilir mi?

1. Yabancı plakalı taşıtınızı Türkiye'ye getirmek için taşıtın kayıtlı olduğu ülkede olağan ikametinizin olmasının yanı sıra Türkiye'ye giriş yapmak istediğiniz tarihten geriye doğru son 1 yıl içerisinde en az 185 gün fiilen yurtdışında bulunmanız gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfa.gov.tr

Emekliler yurt dışından araba getirebilir mi?

Yurt dışında emekli olmuş kişilerin Türkiye'ye araç getirmesi için '185 gün kuralı' yok! Yurt dışından Türkiye'de giden araçların 2 yıl boyunca kalmasına izin veriliyor. Ancak Türkiye'ye giriş tarihinden bir yıl öncesine kadar en az 185 günü yurtdışında geçirmiş olmak gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arti49.com

Yurtdışından getirilen araba satılabilir mi?

Kişiler, ithal edilmiş olan araç hakkında, 12 ay geçmedikçe herhangi bir tasarrufta bulunamazlar. Bu nedenle, ithal edilen araç, 12 ay süreyle satılamaz ve başkasına devredilemez. Bireysel gümrük işlemleri kapsamında, yurt dışından getirilecek araçlar için belirli müracaat süreleri vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gumrukrehberi.gov.tr

Gümrükten araba almak mantıklı mı?

Öncelikle bu soruya cevabımız evet alınabilir. Ancak her ticarette olduğu gibi bu konuda da dikkat edilmesi gereken önemli hususlar vardır. Almak istediğiniz aracı açık arttırma ile satışa çıkaran ihale kurumunu araştırmalı ve ihaleye konu olan araçların durumundan emin olmalısınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Almanya'dan kesin dönüş yapan araba getirebilir mi?

Tahmin edebileceğiniz gibi Almanya'dan kesin dönüş yapanların hakları arasına araç getirme de bulunuyor ancak bunun için bazı özel prosedürlerin geçerli olduğunu da unutmamak gerekir. Bu özel hususlardan ilki ikamet süresidir. Türkiye'ye aracını getirmek isteyenlerin Almanya'da en az 185 gün kalmış olmaları gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vetracogroup.co

Türkiye'de yasayan yabancılar nasil araba alir?

Türkiye'de yaşayan yabancılar genel olarak iki farklı yöntemle taşıt satın alabilirler. Bunlardan ilki, mavi plakalı araç olarak bilinen yabancıdan yabancıya araç uygulamasıdır. İkinci yöntem ise tıpkı Türk vatandaşları gibi yabancıların doğrudan bayiden sıfır veya ikinci el araç almaları mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: atakurumsal.com

Almanya'dan Türkiye'ye araba getirmek için ne kadar vergi ödenir?

-1600 cm3 silindir hacmine kadar, vergisiz satışı 70.000 - 120.000 TL arası araçlarda %50; 120.000 TL üzeri olan araçlarda %60, - 1600 - 2000 cm3 arası silindir hacmi olan ve vergisiz satışı 170.000 TL'ye kadar olan araçlarda 0;170.000 TL üzeri olan araçlarda 0 ÖTV vergisi ödemeniz gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT