Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kiracı zorunlu masrafları isteyebilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kiracı zorunlu masrafları isteyebilir mi?

Buna göre sözleşmenin sona ermesi halinde aksi kararlaştırılmamışsa taraflar arasında kiralanana yapılan faydalı ve zorunlu masrafların talep edilmesi mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avoktayaltunkaya.com

Kiracı zorunlu masrafları kiradan düşebilir mi?

Kiracı, apartman aidatı gibi binaya ait bakım ve temizlik giderlerini karşılamakla mükelleftir. Kira kontratında aksi belirtilmedikçe su, elektrik gibi faturaları da kiracının ödemesi gerekir. Bu masraflar kira bedelinden düşülemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Kiracı hangi giderleri ödemez?

Kiracının Ödemekle Yükümlü Olmadığı Masraflar

Söz gelimi kullanılmasa da o mülkün site aidat masrafı, çevre vergisi gibi giderleri olacaktır. Söz konusu giderler mülkün varlığından ileri geldiğinden mülk sahipleri bunlara katlanmak zorundadır. Çünkü mülkiyet hem haklar hem de yükümlülükler demetidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emsal.com

Kiracı lüks masrafları isteyebilir mi?

Önemle belirtmek gerekir ki; kiracı kiralanana yapmış olduğu lüks masrafları talep edemez. Kiracının burada ancak kiralananın bütünleyici parçası haline gelmemiş ve söküp alınabilecek lüks masrafını söküp alma hakkı bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okyayevren.com

Hangi masraflar ev sahibine aittir?

Binalardaki ortak kullanım alanlarıyla ilgili bakım-onarım giderleri de mülk sahibine aittir. Örneğin dış cephe boya badanası, mantolama, asansör bakım masrafları, bina tesisatında onarım, tadilat gibi masrafları mülk sahibi öder. Ancak mülk sahibi bu borcunu ödemezse kiracının kapısı çalınabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: takvim.com.tr

Bu Tuzağa Düşme! Evdeki Masrafları Ev Sahibi Öder.

İlgili 35 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kiracı bozulan kombiyi yaptırmak zorunda mı?

Kombinin bozulmasında kiracının herhangi bir kusuru yok ise; kombi tamiri, parça değişimi veya kombinin yenilenmesi ev sahibi tarafından yaptırılmalıdır. Eğer kombi arızası ile ilgili kiracının kusurlu olduğu tespit edilirse; bu kez oluşacak masraflar kiracı tarafından karşılanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozkombi.com

Evde bozulan eşyaları kiracı mı yaptırır ev sahibi mi?

Kiracı, aksine yazılı bir anlaşma yoksa, kiraya verenin rızasıyla yaptığı yenilik ve değişiklikler sebebiyle kiralananda ortaya çıkan değer artışının karşılığını isteyemez. Eşyalı ev kiralandığı zaman, eşyalarda meydana gelen arızanın tamir ücretini de mülk sahibi öder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Kiracı zorunlu masrafları ne zaman isteyebilir?

Kiracının tahliye sebebinin haklı/haksız olmasından bağımsız olarak kira sözleşmesinin usulüne uygun olarak sona ermesi ve tahliye edilmesi sonucunda kiracı şartları mevcutsa; kiralanana yaptığı zorunlu ve faydalı masrafları talep edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avoktayaltunkaya.com

Kiracı satılmak istenen evi göstermek zorunda mı?

Kiracı, kiralananı satın almak ya da kendisi çıktıktan sonra kiralamak isteyenlerin görmesine ve gezmesine izin vermekle yükümlüdür. Ev sahibi isterse fotoğraf çekimi de yapabilir. Ancak bu yapılırken kiracıya en uygun zaman seçilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Ev sahibi kiracı %100 zam yapabilir mi?

"Kiranızı yüzde 25 üzerinden zam yaparak yatırın"

Sınırın üstündeki artışı kanunen yapamazlar. Ev sahibiniz sizden yüzde 25'ten fazla artış talep ederse bankadan kiranızı yüzde 25 zamlı olarak yatırın ve devam edin. Bu süreç geçici, piyasa oturacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csb.gov.tr

Hangi masraflar kiradan düşer?

Kiraya veren, kiracıdan talep edilen giderlerin belgelerini saklamalı ve vergi beyannamelerinde kullanmak üzere muhasebe kayıtlarını tutmalıdır. Kiradan Düşülebilen Masraf Neye Göre Belirlenir? Kiradan düşülebilen masraflar, gayrimenkulün bakımı, onarımı ve işletilmesiyle ilgili giderlerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: satisgaranti.com

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Sorusu kiracıların sürekli sorduğu sorulardan biridir. Mevzuata göre ev sahibi, kira sözleşmesi süresi bitmeden kiracısına "Ya güncellenen yüksek kirayı öde ya da çık" şeklinde bir talepte bulunamaz. Ev sahiplerinin, kira sözleşmesinin bitmesinden dolayı kiracıyı evden çıkartması mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

Ev sahibi kiracıdan boya parası isteyebilir mi?

Bu gibi durumlarda kanun maddesi açık olup kiracının kiralananda meydana gelen olağan eskime ve bozulmalardan sorumlu olamayacağı belirtilmekte olduğundan bu sözleşme maddesine dayanarak ev sahipleri kiracıdan evi boyatmasını talep edemeyecekler ve sözleşme maddesi kanun hükmüyle beraber geçersiz hale gelecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

Klima tamirini kiracı mı öder ev sahibi mi?

“Kiracı; klima, kombi, radyatör veya ankastre ürünlerin yıllık periyodik bakımlarını karşılamak zorunda. Bunları kiradan düşemez. Ayrıca kullanım kaynaklı bir arıza ortaya çıkmışsa (Örneğin kombinin yanlış kullanılması kaynaklı bir arıza oluşmuşsa) bu gideri ya da malzeme değişimini yine kiracı ödemek zorunda...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi?

Ev Sahibi Kiracıyı Nasıl Evden Çıkarır? Ev sahipleri, sözleşme devam ettiği sürece kiracıyı istediği an evden çıkaramaz. Haklı gerekçeler varsa öncelikle kiracıya ihtarname çekilir. Bir yılda iki ihtarname gönderilen kiracı için tahliye kararı çıkarılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Ev sahibi düzenli kira ödeyen kiracıyı çıkarabilir mi?

Kirasını düzenli ödeyen kiracıya karşı, kiraya veren, sulh hukuk mahkemesinde “ihtiyaç nedeniyle tahliye davası” açabilir. Davada; kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya bakmakla yükümlü olduğu bir kişinin ihtiyacı nedeniyle kiralanan taşınmazın tahliye edilmesi zorunluluğu ispatlanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Kiracı evi kaç gün göstermek zorunda?

Kiraya veren, çalışmaları ve kiralananın gezilip görüleceğini uygun bir süre önce kiracıya bildirmek ve bunların yapıldığı sırada kiracının yararlarını göz önünde tutmak zorundadır.” Şeklinde düzenleme bulunmaktadır. Yasa gereğince kiracının evi göstermemek gibi bir hakkı yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatcerenyanik.com

Ev sahibi kendim oturacağım deyip kiraya verirse nereye şikayet edilir?

Ev Sahibi Kiracıyı Kendim Oturacağım Diye Çıkarabilir Mi? Kiraya veren kendi ihtiyacı nedeniyle kiracıyı evden çıkarabilir. Bunun için sulh hukuk mahkemesinde “ihtiyaç nedeniyle tahliye davası” açmalıdır. Davada ihtiyacının gerçek ve samimi olduğunu ispatlaması beklenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Evin odalarını kiraya vermek yasal mı?

Alt kiralama adı verilen bu kiralama modelinde kiracıların herhangi bir yasal hakları yoktur. Bu hakkın elde edilebilmesi ise esasında imkansız değildir. Bir yolla kiracı alt kiralama yapma hakkı elde edebilir. Kiracı eğer ev sahibinden izin alırsa evin odasını da bir başkasına kiralayabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: usakgundem.com

Kaç yıl oturan kiracı çıkarabilir?

Kira sözleşmesinin kurulmasından itibaren 10 yıllık uzama süresinin geçmiş olması gerekir. Kiraya veren 10 yıllık uzama süresinin bitiminden en az 3 ay önce kiracıya fesih bildirimi yapmalıdır. 10 yıllık uzama süresinden sonra kiracı ve kiraya veren arasında yeni bir sözleşme yapılmamış olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Kaç yıl oturan kiracı çıkarılabilir?

5 yılı dolduran kiracılar, belirtilen hukuksal sebepler olmadan evden çıkartılamaz. Ancak, 10 yılı doldurmuş kiracıların tahliyesi istenebilir. Her yeni kira döneminden 3 ay önce kiracıyı bildirimde bulunarak, kiracı tahliye edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Kiracı kaç ay içinde çıkar?

Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde her bir 6 ay fesih dönemidir. 6 aylık süre sonunda sözleşmenin feshedilebilmesi için kiracıya 3 ay önce bildirimde bulunulması gerekir. Kiracı bu bildirime rağmen, evi tahliye etmemişse tahliye davası açılabilir. Fesih döneminin bitmesinden itibaren 1 ay içerisinde açılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avmehmetgenc.com

Kiraci musluk yenilenmesini ev sahibinden ister mi?

Kiracı eğer ki evde musluk bozulursa bu durumu ev sahibine bildirmesi mümkün olmadığı gibi kendinden kaynaklı sorunlar nedeni ile bozulduysa kendisi yaptırmak ile yükümlüdür. Eğer ki eve girdiğinde musluk bozuk ise bunu ev sahibinin yaptırması gerekmektedir. Ev kiralamalarında, taraflar arasında bir sözleşme yapılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Ev sahibi kiracının evini kontrol edebilir mi?

Özetle; kiracının evi göstermemek gibi bir hakkı yoktur. Kiracı yönünden kendi belirlediği saatlerde ve koşullarda satış ve kiralama için evi üçüncü kişilere ve emlakçılara gezdirmek yasal yükümlülüktür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Duşakabin patlarsa kim öder?

Bir kiralık evde duşakabin kırılmışsa bu kırılmanın sebebine bakılması gerekir. Bu şekilde mesele kolay bir şekilde çözüme ulaştırılır. Kullanıcı hatasıysa masrafı kiracı, değilse ev sahibi öder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emlak365.com
Önceki makale
Ilk mezhep hangisi?
Sonraki makale
Asbest hangi ürünlerde bulunur?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT