Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kiracı taşınma ücreti talep edebilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kiracı taşınma ücreti talep edebilir mi?

Kiracı taşınırken ev sahibinden para talep edemez. Kiracının bahsettiğimiz gibi taşınma masrafları ya da para istemek, kalan aylarda kira ödememek ve yeni evin depozitosunu almak gibi taleplerde bulunmasının hukuken bir dayanağı yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ensonhaber.com

Kiracı taşınma parası isteyebilir mi?

Eğer kiracı, sözleşmede belirtilen koşullara uygun şekilde evi teslim ederse, ev sahibi herhangi bir tazminat talep edemez. Ancak, kiracı evi sözleşmede belirtilen koşullara uygun şekilde teslim etmezse, ev sahibi uğradığı zararların tazmin edilmesini talep edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Ev sahibi ben taşınmak için kiracısını çıkarabilir mi?

Ev sahibi ben oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi? Ev sahibinin konut ihtiyacı üzerine kiracı evden çıkartılabilir. Ancak ihtiyaç sebebiyle boşalan taşınmaz, 3 sene boyunca eski kiracı dışında kimseye kiralanamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Kiracı hangi masrafları isteyebilir?

Kiracı, apartman aidatı gibi binaya ait bakım ve temizlik giderlerini karşılamakla mükelleftir. Kira kontratında aksi belirtilmedikçe su, elektrik gibi faturaları da kiracının ödemesi gerekir. Bu masraflar kira bedelinden düşülemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Kiracı hangi giderleri ödemez?

Kiracının Ödemekle Yükümlü Olmadığı Masraflar

Söz gelimi kullanılmasa da o mülkün site aidat masrafı, çevre vergisi gibi giderleri olacaktır. Söz konusu giderler mülkün varlığından ileri geldiğinden mülk sahipleri bunlara katlanmak zorundadır. Çünkü mülkiyet hem haklar hem de yükümlülükler demetidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emsal.com

Kiracının Tüm Hakları! Ev Sahibi Kirayı Arttırabilir Mi? Kiracıyı Evden Çıkarabilir Mi?

İlgili 16 soru bulundu

Soru cevap kısmı

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Sorusu kiracıların sürekli sorduğu sorulardan biridir. Mevzuata göre ev sahibi, kira sözleşmesi süresi bitmeden kiracısına "Ya güncellenen yüksek kirayı öde ya da çık" şeklinde bir talepte bulunamaz. Ev sahiplerinin, kira sözleşmesinin bitmesinden dolayı kiracıyı evden çıkartması mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

Evden çıkan kiracı son ay kira öder mi?

Kiracılar bazen kontrat bitmeden evi terk etmek isteyebilir. Erken çıkan kiracı, kalan ayların kirasını ödeme zorunda mıyım diye sıklıkla sormaktadır. Bu durumda kontrat süresinin sonuna kadar ödeme yapmaları gerekmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezgenhukuk.com

Ev sahibi kiracıdan boya parası isteyebilir mi?

Bu gibi durumlarda kanun maddesi açık olup kiracının kiralananda meydana gelen olağan eskime ve bozulmalardan sorumlu olamayacağı belirtilmekte olduğundan bu sözleşme maddesine dayanarak ev sahipleri kiracıdan evi boyatmasını talep edemeyecekler ve sözleşme maddesi kanun hükmüyle beraber geçersiz hale gelecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

Kiracı zorunlu masrafları ne zaman isteyebilir?

Kiracının tahliye sebebinin haklı/haksız olmasından bağımsız olarak kira sözleşmesinin usulüne uygun olarak sona ermesi ve tahliye edilmesi sonucunda kiracı şartları mevcutsa; kiralanana yaptığı zorunlu ve faydalı masrafları talep edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avoktayaltunkaya.com

Kombi arızası kiracı mı öder ev sahibi mi?

Kombinin bozulmasında kiracının herhangi bir kusuru yok ise; kombi tamiri, parça değişimi veya kombinin yenilenmesi ev sahibi tarafından yaptırılmalıdır. Eğer kombi arızası ile ilgili kiracının kusurlu olduğu tespit edilirse; bu kez oluşacak masraflar kiracı tarafından karşılanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozkombi.com

Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Kirasını düzenli ödeyen kiracıya karşı, kiraya veren, sulh hukuk mahkemesinde “ihtiyaç nedeniyle tahliye davası” açabilir. Davada; kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya bakmakla yükümlü olduğu bir kişinin ihtiyacı nedeniyle kiralanan taşınmazın tahliye edilmesi zorunluluğu ispatlanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Kiracı kira artışını kabul etmezse ne olur?

Kira hukuku uzmanı avukat Olcay Göçüm'e göre, beş yıllık süre dolmadan yeni ev sahibi, satın aldığı evde oturan mevcut kiracıdan, kanun gereği TÜFE oranında artış dışında kira artışı isteyemez. Ek zam yapılmadığı ve talep edilen yüksek kira ödenmediği için de evde oturan kiracının tahliyesi talep edilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: posta.com.tr

Ev sahibi 25 den fazla zam yaparsa ne olur?

"Kiranızı yüzde 25 üzerinden zam yaparak yatırın"

Sınırın üstündeki artışı kanunen yapamazlar. Ev sahibiniz sizden yüzde 25'ten fazla artış talep ederse bankadan kiranızı yüzde 25 zamlı olarak yatırın ve devam edin. Bu süreç geçici, piyasa oturacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csb.gov.tr

Devlet taşınma parası veriyor mu?

Riskli yapı raporu alınarak yıkılmasına karar verilen binalarda ikamet eden ya da iş yeri sahibi olanlar için devlet tarafından kira yardımı desteği verilir. Kiracı konumunda olanlar için sağlanan maddi destek ise taşınma yardımı olarak adlandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: katilimevim.com.tr

Taşınma parası nasıl alınır?

TAŞINMA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Depremzedelerin konutlarında tespit edilen yıkık/acil yıkılacak/ağır veya orta hasarlı yapılar için 15 bin TL taşınma yardımı yapılıyor. Başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleşiyor. e-Devlet üzerinden "afetzede barınma desteği" sayfasına girerek başvuru gerçekleştiriliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.haber7.com

Kaç yıl oturan kiracı çıkarabilir?

Kira sözleşmesinin kurulmasından itibaren 10 yıllık uzama süresinin geçmiş olması gerekir. Kiraya veren 10 yıllık uzama süresinin bitiminden en az 3 ay önce kiracıya fesih bildirimi yapmalıdır. 10 yıllık uzama süresinden sonra kiracı ve kiraya veren arasında yeni bir sözleşme yapılmamış olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Kiracı evi haftada kaç gün göstermek zorunda?

Kiraya veren, çalışmaları ve kiralananın gezilip görüleceğini uygun bir süre önce kiracıya bildirmek ve bunların yapıldığı sırada kiracının yararlarını göz önünde tutmak zorundadır.” Şeklinde düzenleme bulunmaktadır. Yasa gereğince kiracının evi göstermemek gibi bir hakkı yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatcerenyanik.com

Kiracı kaç ay içinde çıkar?

Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde her bir 6 ay fesih dönemidir. 6 aylık süre sonunda sözleşmenin feshedilebilmesi için kiracıya 3 ay önce bildirimde bulunulması gerekir. Kiracı bu bildirime rağmen, evi tahliye etmemişse tahliye davası açılabilir. Fesih döneminin bitmesinden itibaren 1 ay içerisinde açılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avmehmetgenc.com

Kiraci musluk yenilenmesini ev sahibinden ister mi?

Kiracı eğer ki evde musluk bozulursa bu durumu ev sahibine bildirmesi mümkün olmadığı gibi kendinden kaynaklı sorunlar nedeni ile bozulduysa kendisi yaptırmak ile yükümlüdür. Eğer ki eve girdiğinde musluk bozuk ise bunu ev sahibinin yaptırması gerekmektedir. Ev kiralamalarında, taraflar arasında bir sözleşme yapılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Kiracı satılmak istenen evi göstermek zorunda mı?

Kiracı, kiralananı satın almak ya da kendisi çıktıktan sonra kiralamak isteyenlerin görmesine ve gezmesine izin vermekle yükümlüdür. Ev sahibi isterse fotoğraf çekimi de yapabilir. Ancak bu yapılırken kiracıya en uygun zaman seçilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Kiracı evden çıkarken depozitoyu nasıl alır?

Depozitoyu geri almak için mülk sahibine, mülkün boşaltılacağının bilgisinin verilmesi gerekir. Mülk sahibi ve kiracı, kendi aralarında anlaşarak depozito ödemesini tek seferde ya da taksitler halinde gerçekleştirebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Depozito son kira yerine geçer mi?

Depozito Son Kira Yerine Sayılır Mı? Hayır, sayılmaz. Kiracı kira sözleşmesi devam ettiği süre boyunca tüm aylara ait kira bedellerini ödemekle yükümlüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avoktayaltunkaya.com

Depozito ilk kira mı son kira mı?

Eğer depozito, aylık kira olarak alındıysa iade durumunda da kira artış oranı dikkate alınarak son güncel kira bedeli üzerinden iade yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: atamer.av.tr

Depozito Kira arttıkça artar mı?

Yani faizsiz bir şekilde sadece aldığı depozitoyu iade edemez. Bu sebeple kira sözleşmesine, depozitonun tutarını değil, kaç aylık net kira bedeli karşılığı olduğu yazılması daha doğru. Aksi takdirde depozito sabit kalır, kira bedeli yıllık kira artışlarıyla yükselmiş olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com
Önceki makale
İncir ağacı neden sıkıntılı?
Sonraki makale
Dominant erkek ne demek?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT