Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kiracı istediği zaman evi tahliye edebilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kiracı istediği zaman evi tahliye edebilir mi?

Kiracı dilediği zaman evi tahliye edebilir. Gayrimenkul sahibinin, kiracının tahliyesini isteyebilmesi için kira sözleşmesini imzalandığı tarihten itibaren 10 yıl geçmesi gerekir. Ancak belirli ya da belirsiz süreli kira sözleşmelerinde evi boşaltma süresinde uygulanan bir istisna bulunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Kira sözleşmesinde kiracı istediği zaman çıkabilir mi?

Türk Borçlar Kanunu 35. maddede yer alan hükümlere göre; kiracının kira sözleşmesi bitmeden önce evden çıkması mümkündür. Fakat burada söz konusu kiracının hukuki sorumluluğu ortaya çıkar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mukyenhukuk.com

Ev sahibi ben oturacağım diye kiracıyı ne kadar sürede çıkarabilir?

Yeni ev sahibi, kiracıyı ancak, haklı nedenlerle tahliye edebilir. Haklı nedenler, kiracının kira bedelini ödememesi, kiralananı tahrip etmesi veya kiralananı başka amaçla kullanmak gibi nedenlerdir. Yeni ev sahibi, kiracıyı tahliye etmek isterse, kiracıya en az 30 gün önce yazılı olarak bildirimde bulunmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: missafir.com

1 yıllık kira sözleşmesi bitmeden kiracı evden çıkabilir mi?

Sözleşme bitmeden kiracının çıkarılması söz konusu olamaz. Ev sahibinin bunu yapabilmesi için haklı nedenleri olmalı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyehukuk.org

Ev sahibi kiracıyı ne zaman tahliye edebilir?

Şöyle ki yeni ev sahibi kiracının evi tahliye etmesini talep edebilir. Ev sahibi, evi aldıktan sonra kiracıya ihtar çekip evin tahliyesi için 6 ay süre tanıma hakkına sahip olur. Bu durumda sözleşmeden bağımsız olarak, kiracının en fazla 6 ay içinde evi tahliye etmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altuntas.av.tr

Kiracıyım taşınmazı erken tahliye edebilir miyim?

İlgili 19 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Ev sahibi 1 sene sonra kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracı dilediği zaman evi tahliye edebilir. Gayrimenkul sahibinin, kiracının tahliyesini isteyebilmesi için kira sözleşmesini imzalandığı tarihten itibaren 10 yıl geçmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Ev sahibinin kiracıyı çıkarma hakkı var mı?

Ev sahibinin konut ihtiyacı üzerine kiracı evden çıkartılabilir. Ancak ihtiyaç sebebiyle boşalan taşınmaz, 3 sene boyunca eski kiracı dışında kimseye kiralanamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Evden çıkmayan kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracının verdiği taahhüdün yazılı olması gereklidir. Kiracı bu taahhüde rağmen taşınmazdan çıkmazsa, kiraya veren icraya başvurarak veya dava açmak suretiyle çıkarabilir. Boşaltmaya yönelik tahliye davası veya icra takibi, taahhütte belirtilen tarihi izleyen bir ay içerisinde açılmış olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Kirasını düzenli ödeyen kiracıya karşı, kiraya veren, sulh hukuk mahkemesinde “ihtiyaç nedeniyle tahliye davası” açabilir. Davada; kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya bakmakla yükümlü olduğu bir kişinin ihtiyacı nedeniyle kiralanan taşınmazın tahliye edilmesi zorunluluğu ispatlanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Kiracı kira artışını kabul etmezse ne olur?

Kira hukuku uzmanı avukat Olcay Göçüm'e göre, beş yıllık süre dolmadan yeni ev sahibi, satın aldığı evde oturan mevcut kiracıdan, kanun gereği TÜFE oranında artış dışında kira artışı isteyemez. Ek zam yapılmadığı ve talep edilen yüksek kira ödenmediği için de evde oturan kiracının tahliyesi talep edilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: posta.com.tr

Ev sahibi kendim oturacağım deyip kiraya verirse nereye şikayet edilir?

Ev Sahibi Kiracıyı Kendim Oturacağım Diye Çıkarabilir Mi? Kiraya veren kendi ihtiyacı nedeniyle kiracıyı evden çıkarabilir. Bunun için sulh hukuk mahkemesinde “ihtiyaç nedeniyle tahliye davası” açmalıdır. Davada ihtiyacının gerçek ve samimi olduğunu ispatlaması beklenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Aynı yıl içinde kiracı kirayı ödemeyi 2 kere geciktirirse ve ev sahibi olarak 2 tane ihtar gönderdiyseniz kira süresinin bitiminden itibaren tahliye davası açabilirsiniz. Davayı kazanmanız durumunda kiracının tahliyesi gerçekleşebilir. 10 yıllık sürenin sonunda ev sahibi kiracıyı yasal olarak tahliye edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

Ev sahibi kiraya fazla zam yapmak isterse kiracı ne yapmali?

"Kiranızı yüzde 25 üzerinden zam yaparak yatırın"

Sınırın üstündeki artışı kanunen yapamazlar. Ev sahibiniz sizden yüzde 25'ten fazla artış talep ederse bankadan kiranızı yüzde 25 zamlı olarak yatırın ve devam edin. Bu süreç geçici, piyasa oturacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csb.gov.tr

Kiracı 1 yıldan önce çıkarsa ne olur?

Kiracının kira sözleşmesinden önce sözleşmeyi fesh etmesi durumunda kiracı mülk sahibine erken tahliye tazminatı ödemek zorundadır. Bu yüzden kiracı evden çıkmaya karar verdiğinde öncelikli olarak mal sahibi ile anlaşma yoluna gitmelidir. Anlaşma sağlanamaması durumunda ise kiracı gerekli tazminatı öder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emlakjet.com

Kiraci erken çıkmak isterse ne olur?

Kira sözleşmesinin 10. maddesinde kiracının kiralanan yeri kira süresinin bitiminden önce tahliye etmesi halinde kira süresi ile sınırlı olmak üzere kiralanan yerin boş kaldığı zamana ilişkin kira paralarını ödemek zorunda olduğu kararlaştırılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gayrimenkulhukuk.com

Kiracı erken çıkarsa depozito alabilir mi?

Kiracının sözleşmeye aykırı olarak haklı bir nedeni olmaksızın kiralanandan erken çıkması halinde belli bir tazminat yükümlülüğü oluşsa da; bu durum kira ilişkisi kapsamında ödediği depozitonun iadesini talep edemeyeceği anlamına gelmeyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avoktayaltunkaya.com

Hangi hallerde kiracı tahliye edilebilir?

Evin yeniden yıkılıp yapılması ya da onarılması gerektiği mahkeme yoluyla ispat edilirse kiracı tahliye edilebiliyor. Ayrıca kira sözleşmesi bir yıllık yapılmışsa ve süresi dolmuşsa kiracı çıkarılamıyor. Kanun, 10 yıllık uzama süresi öngörüyor. 10 yılın sonunda ise ev sahibi kiracıyı tahliye edebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ne olur?

Türk Borçlar Kanunu'nda yer alan maddeler ışığında belirli süreli kira sözleşmesi yani genellikle uygulamada görülen 1 yıllık kira sözleşmesi bittiğinde kira sözleşmesini sona erdirme hakkı kiracıda ol yönündedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Ev sahibinin eve ihtiyacı olması durumunda ne yapılır?

Ev sahibinin evi satması, kendisinin veya yakınının ihtiyacı söz konusu olduğu için kiracıyı çıkarmak istemesi gibi durumlarda bunu ihtarnameler ile bildirmesi gerekmektedir. Ve böyle durumlarda kiracıya 6 ay süre verilmesi şarttır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altuntas.av.tr

Ev sahibi ihtarname gönderdi ne yapmalıyım?

Kiracı 7 gün içinde itiraz etmez ve 30 gün içinde de ödemeyi yapmazsa mal sahibi İcra Mahkemesi'ne yapacağı başvuru ile tahliye talep edebilir. Mal sahibi ihtarname gönderdikten sonra tahliye davasını Sulh Hukuk Mahkemesi kanalıyla da talep edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ghdernegi.com

Ev sahibi kiracı tahliye davası ne kadar sürer?

Kira davalarının sonuca kavuşturulması için yargının hedefi 300 gündür. Avukatlık hizmeti alındığında bu süre içerisinde karar alınabilirken, avukatlık hizmeti alınmadığında bu süre 1 ila 1,5 yıl arasında değişmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Kiracıyı evden çıkarmak için ne yapmak lazım?

Kira kirayı ödenmezse aynı kira yılı içerisinde iki haklı ihtar gönderilerek kiracının çıkarılması mümkündür. Kiracı kirayı ödemezse tahliye talepli icra takibi yapılarak kiracıya süre tanınır ve süre sonunda ödenmemesi halinde icra hukuk mahkemesinde daha kısa süren bir tahliye davası açılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Ev sahibinin eve ihtiyacı varsa ev sahibi kiracıyı tahliye edebilir mi?

Ev sahibinin gereksiniminin zorunlu ve gerçek olması durumunda kiracıya tahliye davası açabilir. Kiracı, tahliye taahhütnamesini kabul ediyorsa süreç çok uzamadan anlaşmaya varılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ruuf.com.tr

Tahliye davasını kaybeden kiracı ne kadar öder?

Davanın kaybedilmesi durumunda karşı tarafın avukatlık ücreti ve yapılan yargılama giderleri kaybeden tarafın üzerinize bırakılacaktır. Burada avukatın para ödemesi söz konusu değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Kiracı kaç yıl sonra tahliye edilir?

10 yıllık kiracının tahliyesi için 10 uzama yılının tamamlanması gerekir. Türk borçlar kanunu 347. maddesine göre 10 yılını dolduran kiracı hiçbir sebep gösterilmeksizin tahliye edilebilir. Buna göre; 10 yıllık sürenin ne zaman başlayacağı hususu üzerinde durulması gereken önemli bir noktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT