Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kayıtsız IMEI her yıl yenilenir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kayıtsız IMEI her yıl yenilenir mi?

Aksi durumlarda telefon, kullanım hakkını tamamlamış sayılır ve iletişim için kullanılamaz. Her yıl IMEI kaydı olmadan tanımlanan süre yenilenir ve kullanıcı bir sonraki yıl için yeniden dört aylık bir kullanım hakkı elde eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortaladim.com

Yurt dışı cihaz her yıl yenilenir mi?

Ancak BTK tarafından yurtdışından gelen telefonların kullanım hakkı her yılbaşında 120 gün (4 ay) olarak sıfırlanır. IMEI kaydı olmadığı için telefonu kapananlar yılbaşından itibaren Nisan ayına kadar telefonlarını kullanabilirler. Çift sim kart yuvası olan telefonlar için ise bu süre 120+120 gündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sporx.com

IMEI kayıt süresi 1 yıl mı?

1 Ocak 2024'ten itibaren 1 yıl kesintisiz sinyal alınamayan telefonların IMEI kaydı silinecek. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hazırlanan "Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

IMEI kaydı olmadan kaç ay kullanılır?

Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuketici.btk.gov.tr

Kayıtsız cihaz ne kadar kullanılır?

AK Parti Seçim Beyannamesi'nde, yurt dışından getirilen mobil cihazların Türkiye'de kayıtsız kullanım sürelerinin 120 günden 180 güne çıkarılacağı açıklandı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: teyit.org

Yurt Dışı Telefonu 16 Ay Kayıtsız Kullanma - imei Kaydı Yapmadan Kayıtsız Kullanma

İlgili 31 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kayıtsız telefon kullanım süresi nasıl öğrenilir?

Kayıt başvurusundan sonra cihazın kayıt edilip edilmediğini nasıl öğrenebilirim? Cihazın kayıtlı olup olmadığı; e-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama) veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranarak öğrenilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfa.gov.tr

Yurtdışı telefon 3 yıl sonra ne olur?

Cevap: Kendi hattınızın takılı olduğu telefon haricinde bir adet telefon getirebiliyorsunuz. Bir sonraki hakkınız üç sene sonra doğuyor. Hakkınız olmaması halinde getirirseniz Gümrük Muhafaza Ekipleri tarafından ürün ambara alınıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hwp.com.tr

IMEI kayıt edilmezse ne olur?

Yurt dışından getirilen ve Türkiye'de kaydı yapılmayan bir telefonun IMEI kaydı yapılmazsa, telefonun şebeke erişimi 120 gün sonra kapatılır. Bu durumda telefonun sadece mobil ağ bağlantısı kesilir, diğer özellikleri kullanılabilir. Ancak, yasal olarak kaydettirilmemiş bir telefon kullanmak suç teşkil edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dijipol.com

IMEI süresi kaç yıl?

Bugün ise resmi gazete ile duyurulan yeni karara göre yurt dışından akıllı telefon getirme süresi 3 yıla çıkarıldı. Kısacası yurt dışından getirilen akıllı telefonların IMEI kaydı yapıldığında pasaportunuzda 2 değil 3 yıl boyunca bu kayıt işlemi kalacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: webrazzi.com

IMEI kayıt süresi kaç yıl?

IMEI İşlemleri

Yurt dışından yanımda getirdiğim cihaz için ne kadar sürede IMEI kaydı yaptırmalıyım? Cihaz yurt dışından Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra, en geç 120 gün içerisinde kayıt işlemini yaptırmanız gerekir. 120 gün geçtikten sonra yapacağınız başvurular kabul edilmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vodafone.com.tr

Yurtdışı telefon kayıt süresi geçerse tekrar açılır mı?

Belirtilen 120 günlük kullanım süresi içinde kayıt altına alınmayan cihazlar açısından, salgın da dikkate alınarak yurda giriş tarihinden geçerli olmak üzere 365 gün içinde kayıt yaptırma ve yeniden kullanıma açtırma olanağı sağlanmış oldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Kaçak Iphone nasıl açılır?

Gümrük Prosedürleri. Yurtdışından getirilen telefonlar, Türkiye'ye girdiği anda gümrükte kayıt altına alınır. Bu işlem, telefonun pasaportu ibraz edilerek gerçekleştirilir. Pasaport ibraz edildiğinde, telefonun IMEI numarası kayıt altına alınır ve telefon kullanıma açılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: serbestiyet.com

IMEI kayıt kaç kere yapılır?

IMEI İşlemleri

Aynı yıl içinde birden fazla cihaz için IMEI kayıt işlemi yapabilir miyim? Hayir. 2 yıl içinde sadece 1 kez cihaz kayıt işlemi yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vodafone.com.tr

Kayıtsız iphone ne kadar kullanılır?

Yurtdışından alınan iphone kayıtsız kullanım sırasında 120 gün kullanım sonrası şebeke kapanır ancak e-sim barındıran iphonelarda bayiye giderek e-sime geçiş yapıp +120 gün daha kullanabiliyorsunuz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

Çift sim li telefonları IMEI kaydı yaptırmadan kullanmak mümkün mü?

IMEI kayıt ücreti Kasım 2018'de 170,70 TL'den 500 TL'ye, Haziran 2019'da 618 TL'ye, Temmuz 2019'da ise 1500 TL'ye çıkmıştı. Ve 2020 yılında bu ücret 1838 TL oldu. Ama bu kayıt işlemini yaptırmadan da telefonunuzu kullanmak mümkün olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medium.com

Kayıt parası ne kadar 2023?

Yani yurt dışından getirilen bir akıllı telefonun Türkiye'de kayıtlı hâle getirilmesi için yapılması gereken ödeme. Bilenleriniz vardır; bu tutar, 2023'ün başında 6.091 TL idi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aldığı bir karar ile bu tutarın 20 bin TL'ye yükseltilmesine karar vermişti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sporx.com

IMEI süresi biterse ne olur?

Telefonunuz iletişime kapanıyor SIM değil yani 120 gün içerisinde IMEI kaydı yaptırmazsanız o cihazı Türkiye'de kullanamazsınız. Wi-Fi bağlanarak istediğinizi yapabilirsiniz onda bir kısıtlama yok. Evet, 1 sene sonra gidip kayıt yaptırabilirsiniz, kayıt hakkınız her zaman geçerli.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Süresiz IMEI ne kadar?

Buna göre 2023 yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye'de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti. 2023 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde 117 TL yerine 260 TL maktu ÖİV alınacak. IMEI kayıt harcı ise 2732 TL'den 6091 TL'ye çıkarıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Yurda giriş yapmadan IMEI kaydı yapılır mı?

Dikkat edilmesi gerekenler; - 2023 yılı için güncel kayıt ücreti 6.090 TL - Kayıt yapmak için son 1 yıl içinde yurtdışına çıkış ve yurda giriş yapmış olmanız gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

IMEI kaydı kalıcı mı?

Daha önce kayıt yaptırdıysanız, kayıt yaptırdığınız yıl ve takiben 2 yıl yeni kayıt hakkınız bulunmaz. Sonraki yılın girmesiyle (1 Ocak itibariyle) kayıt hakkınız doğar. Yurtdışından getirdiğiniz telefonu kayıt ettirmeden (kayıtsız olarak) en fazla 120 gün kullanabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: donanimhaber.com

Yurt dışı telefon kaç yıl satılamaz?

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünce, 30 Mayıs 2019 tarihinde getirilen düzenleme kapsamında süre iki yıldan üç yıla çıkarılmış ve yurt dışından getirilen telefonlar için "yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlarla kullanılma şartı” da eklendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

IMEI kaydı yapılmazsa telefon kapanır mı?

IMEI Kaydı Yaptırdıktan Sonra Telefon Kapanır mı? Yurt dışından getirilen ve yasal düzenlemelerle belirlenen süre içerisinde IMEI kaydı yapılan telefon, kayıt sonrası kapanmaz. Ancak belirlenmiş olan 120 gün içerisinde IMEI kaydı yapılmazsa telefon kullanıma kapanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pwc.com.tr

Yurtdışından gelen telefon hattı kimin üstüne olmalı?

Son tahlilde durum şudur: 30 Mayıs'tan bu yana pasaport sahibi, adına kayıt harcı ödenecek olan kişi, hattın ait olduğu kişi ve dolayısıyla telefonu kullanacak olan artık aynı kişi olması gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Yurtdışından gelen telefonu başkası ne zaman kullanabilir?

Okumadan asla telefon almayın! Yurt dışından getirilen cihazımı Türkiye'de kullanabilir miyim? Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Yurtdışı telefon kaç yıl sonra satılabilir?

3 yıl içinde satamazsın. 3 yıl sonra satabilirsin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: technopat.net
Önceki makale
Dön Gel duası Nedir?
Sonraki makale
Pamuklu programı kaç dakika?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT