Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Karakola ifade verince sicile işler mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Karakola ifade verince sicile işler mi?

Karakolda ifade sonucu sanığın ya da şüphelinin adli sicili etkilenmez. Bunun olabilmesi için sürecin sonunda sanık ya da şüphelinin ceza alması gerekir. Kesinleşen bu cezalar adli sicile işler. Ayrıca güvenlik tedbirleri de yine adli sicile işler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Emniyette ifade verdim sonra ne olacak?

Kolluk görevlileri ifade alınması hususundaki talimat kendilerince ulaşınca uygun bir süre içerisinde kişiyi ifadeye çağırır. Bu süre değişebilemekle birlikte ortalama 7-10 gün sürebilecektir. Ancak somut olaya göre kişinin ivedi olarak gözaltına alınması bile söz konusu olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avoktayaltunkaya.com

Karakolda verilen ifade geçerli midir?

Bazı durumlarda ise iki tarafında mağdur olduğu ya da bildirdiği olaylar vuku bulur. Burada kişi hem sanık hem de müşteki konumuyla ifadesini verir. Karakolda İfade vermek her ne kadar çok büyütülmese de kişinin söylediği her söz zapturapt altına alınır. Bu nedenle de delil sayılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Karakoldan savcılığa dosya kaç günde gider?

Soruşturmanın tamamlanması için kanunda herhangi bir süre öngörülmemiş olmakla birlikte, somut olayın özelliğine göre soruşturmanın makul sürede bitirilmesi gerekir. Soruşturma, 1 ay sürebileceği gibi 1 yıl da sürebilir. Ancak, soruşturma süresinin yapılacak işlemlerle orantılı olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Ifadem alındı dava açılır mi?

İfadenin alınmasının ardından Cumhuriyet savcısı tarafından şüphelinin tutuklanması talep edilebileceği gibi serbest de bırakılması istenebilir. İfade verildikten sonra ne kadar süre içerisinde dava açılacağı, her somut olaya göre değişkenlik göstermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gurses.av.tr

Savcılık Çağırdı Ne Yapmalıyım? Karakol Çağırdı Ne Yapmam Lazım?

İlgili 37 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Karakolda verilen ifade e devlette gözükür mü?

Hakkınızdaki şikayeti e-devlet üzerinden göremezsiniz. Çünkü soruşturma gizlidir. Her soruşturma gizli yürür. Bu sebeple bunu avukatınız dışında UYAP sisteminden görüntüleyemezsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tevfikyildirim.av.tr

Ifade vermek sicile işler mi?

Sadece ifade vermiş olan kişinin adli sicili de temiz gözükecektir. Karakolda ifade sonucu sanığın ya da şüphelinin adli sicili etkilenmez. Bunun olabilmesi için sürecin sonunda sanık ya da şüphelinin ceza alması gerekir. Kesinleşen bu cezalar adli sicile işler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Ifade verdikten kaç ay sonra mahkeme olur?

Soruşturma aşamasında toplanacak hiçbir delil yoksa ifade verdikten sonra yaklaşık 6 ay sonra kovuşturma aşamasında ilk mahkemeye çıkılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Karakolda şikayetçi olduktan sonra ne olur?

Karakola gitmeniz durumunda şikayetçi olmak istediğinizi söylerseniz ilgili memur ifadenizi alacak ve bunu zapta geçirecektir. Olayı anlatmanızın ardından şikayetçi olduğunuzu ve uzlaşmak istemediğinizi beyan etmenizin ardından emniyetteki süreç tamamlanacak ve ifadeniz cumhuriyet savcılığına gönderilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: galahukuk.com

Ifade verdikten sonra serbest kalmak ne demek?

Bunun yanıtı vereceğiniz ifadeye ve masumiyet seviyenize bağlıdır. Karakola ifade verdikten sonra eğer masum olduğunuza yetkililer karar kılar ise serbest bırakılırsınız. Aksi durumda tutuklama talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi hakimliğine sevk edilmeniz kaçınılmaz olacaktır. Buna itiraz hakkınız yok.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tozlubavul.com

Ilk ifade Önemli mi?

Zira avukat ifade esnasında ifadeye müdahale etmez, ifade bizatihi şüpheli tarafından verilir. Bu sebeple ifade öncesi avukat ile müvekkilinin görüşmesi son derece hayatidir. Sonuç olarak ilk ifadenin bir müdafi nezaretinde ve yukarıda anlattığımız bilgiler ışığında verilmesi sağlıklı bir savunmanın ilk aşamasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eteysehukuk.com

Ifade delil midir?

CMK md. 148/4 uyarınca müdafi hazır bulunmaksızın kollukça alınan ifade hakim veya mahkeme tarafından doğrulanmadıkça delil teşkil etmez. Sanık veya şüpheli ifadesini hakim veya mahkeme karşısında doğruladığını ifade etmedikçe müdafisiz alınan ifadeler kovuşturma aşamasında hükme esas alınamayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mermerogluhukuk.com

Karakola ifade vermek nedir?

İfade verme; hakkında savcılık tarafından bir soruşturma yürütülmekte olan şüphelinin kolluk kuvvetleri (polis, jandarma vb) veya Cumhuriyet savcısı tarafından suç konusu olayla ile ilgili bilgi vermesi için çağrılmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: olgun.av.tr

Karakolda ifade vermek zorunlu mudur?

Eğer kişinin o an müsaitliği yoksa kendisi ile iritbata geçen kolluktan süre isteyebilir, duruma göre ertesi gün yahut daha ileri bir tarihte gidebilir. Bu süreçte konuyla ilgili ceza avukatı ile görüşmekte yarar vardır. İfade Vermek Zorunlu Mudur: İfadeye gitmek zorunlu olsa da ifade vermek zorunlu değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Şüpheli sıfatıyla ifade vermek ne demek?

Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre “ifade verme” şüphelinin kolluk görevlileri veya Cumhuriyet savcısı tarafından soruşturma konusu suçla ilgili olarak dinlenmesi demektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Hakkımda şikayet varsa ne zaman?

Polis/savcılık bir suç duyurusu varsa tahmini olarak ne kadar sürede şüpheliyi ifade için çağırır? Savcılığın çalışma hızına göre ifadeye çağrılma süresi 1 hafta ile 1 ay arasında değişir. İfade sonrası savcılık delil toplar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatlarasor.net

Biri beni polise şikayet ederse ne olur?

En İyi Cevaplar. Seninle uğraşma çeşidine göre değişir. Uyarılmasını istersen karakola çekilir, hakkında tutanak tutulur ve sen şikayetinden şartlı vazgeçersen salınır. Yok şikayetinde ısrar edersen savcılığa sevkedilir, sana karşı yapılanın kişisel haklarına karşı olduğunu hükmederse mahkemeye sevkeder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Bir kişiden şikayetçi olduktan sonra ne olur?

Savcılığa şikâyet edilmiş olan kişiler, mahkemeye gönderilmez ise ifadelerini emniyet müdürlüğünde verir. Şüpheli olan yani savcılığa şikâyet edilen kişiler, ifade verdikten sonra ifadeler savcı tarafından incelenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vuralaltun.com

Karakolda şikayetten vazgeçilir mi?

Taraflar anlaşacaklarına dair olan inancı nedeniyle mevcut şikayetlerinden de sonradan vazgeçmiş olabilirler. Hukuk sistemimizde bir kez şikayetten vazgeçildiğinde, tekrardan aynı suçtan şikayetçi olunamaz. Yani şikayetten vazgeçmeden dönme mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezgenhukuk.com

Ilk mahkemede ne olur?

Ceza davalarının ilk duruşmasında, tanzim edilen iddianame sanığa okunarak il önce sanığın savunması alınır. Sanığın mahkeme huzurunda savunmasını yapmasının ardından varsa şikayetçi taraf dinlenerek davaya katılma talebinin bulunup bulunmadığı sorulur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinlaw.com

Emniyette verilen ifade mahkemede değiştirilebilir mi?

Müdafi hazır bulunmaksızın kollukça alınan ifade, hâkim veya mahkeme huzurunda şüpheli veya sanık tarafından doğrulanmadıkça hükme esas alınamaz. Şüphelinin aynı olayla ilgili olarak yeniden ifadesinin alınması ihtiyacı ortaya çıktığında, bu işlem ancak Cumhuriyet savcısı tarafından yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Ilk mahkeme kaç gün sonra olur?

Dava açıldıktan sonra 6 ay içinde davanın ilk duruşması belli olur. Mahkemenin yoğunluğuna göre en kısa zaman içinde duruşma davetiyesi kişilere ulaştırılır. Tensip zaptı ile duruşma günü belirlendikten sonra PTT aracılığı ile taraflara gönderilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuksitesi.com.tr

Ifade vermek memurluğa engel mi?

Yani,memuriyete başlamadan önce veya memuriyet sırasında yapılan güvenlik soruşturmasında, güvenlik soruşturmasının olumsuz olmasının; 1- Herhangi bir nedenle adli mercilerde veya güvenlik birimlerinde suç isnadından dolayı yargılanmanın veya ifade vermenin memuriyete engel olması mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Sicile işlenir mi?

Öte yandan, bir icra takibi sürecinin memur veya sözleşmeli personelin sicil kayıtlarına işlenip işlenmeyeceği de sıkça sorulan bir sorudur. Ancak, net bir şekilde belirtmek gerekir ki, icra takibi süreci sicil kayıtlarına işlenmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mdmhukuk.com

Karakola ifade vermeye gitmezsem ne olur?

İfadeye vermeye gitmezsem ne olur? İfadeye çağrıldığınız halde gitmezseniz hakkınızda gözaltı kararı verilebileceği gibi hakkınızda yakalama kararı da çıkartılabilir. Dolayısıyla herhangi bir soruşturma nedeniyle ifadeye çağrılma durumu söz konusu olduğunda süreci uzatmamak yeğlenmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: atamer.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT