Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kadrolu memur başka bir kadroya geçebilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kadrolu memur başka bir kadroya geçebilir mi?

“Memurların bu Kanuna tabi kurumlar arasında, kurumların muvafakatı ile kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde derece yükselmesi suretiyle, bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle girebilecekleri sınıftan, bir kadroya nakilleri mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Kadrolu memur başka kuruma geçebilir mi?

Aynı fıkranın (b) bendi kapsamında memur kadrolarına atananların il özel idaresi, belediye ve bağlı kuruluşları ile mahalli idare birlikleri dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarına nakli yapılamaz. ...” hükmü yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Kadrolu memur başka kuruma nasıl geçer?

Memur kurumlar arası atama süreci şu şekilde ilerler:
  1. Bir başka kuruma nakil talep eden memur, geçmek istediği kurumlara yazılı başvuruda bulunur. ...
  2. Başvuruda bulunulan kurumun başvuruya olumlu yanıt vermesi halinde, başvuru yapılan kurum, mevcutta çalışılan kuruma muvafakat soracaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cozumavukatlik.org

Memur kadro değişikliği nasıl yapılır?

Boş kadronun hangi unvanlı kadro ile kadro derecesine ilişkin bilgi Devlet Personel Başkanlığının e-uygulama modülüne girişi yapılır. Dolu kadro derece değişikliğine ilişkin Devlet Personel Başkanlığının e-uygulama modülüne istenen değişiklikler kaydedilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.afsu.edu.tr

Memurlar tekrar atanabilir mi?

Memuriyetten adaylık dönemini tamamladıktan sonra ayrılanlar tekrar memuriyete dönmek istedikleri takdirde hem kendi kurumlarına hem de başka kurumlara memur olarak dönebilmektedir. Dikkat edilmesi gereken husus, memuriyete tekrar dönmede döneceği kadronun şartlarını taşımış olma şartının aranmakta olduğudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sadikayabasi.av.tr

Kadrolu/Sözleşmeli Memurluktan Öğretmenliğe Geçiş- İstifa Dilekçesi Örneği

İlgili 34 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kadrolu personel yeniden atanabilir mi?

Kendi isteğiyle memuriyetten istifa eden veya istifa etmiş sayılan personel iki defadan fazla olmamak ve açıkta geçen bekleme süresini tamamlamak kaydıyla 657 sayılı Kanunun 92. maddesine göre tekrar memuriyete dönebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.iyte.edu.tr

Kadrolu memur tekrar tercih yapabilir mi?

Memur olarak atanan kişiler aynı sınav sonucunu ve puan türünü kullanarak yeniden merkezi yerleştirme süreçlerine başvuramazlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sakaryauzmankariyer.com

Memur bir alt kadroya geçebilir mi?

657 sayılı Kanunun 76 ncı maddesi uyarınca devlet memur isteği ile kurumunda yer alan Kazanılmış hak aylık derecesinin 3 alt derecesindeki memur kadrolarına atanması mümkün bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

Memur işçi kadrosuna geçebilir mi?

İşçilik statüsü de, 4/B'li statüsü gibi 657 sayılı Kanunun dışında yer alan bir statüdür. İşçi statüsünde çalışan bir kişinin özlük hakları 4857 sayılı İş Kanunu ile düzenlenmektedir. Memur olan kişinin, işçi kadrosuna istifa ederek geçişi mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Kadroya geçiş işlemleri ne kadar sürer?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacaktır. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk suresi olacaktır. Dolayısıyla sözleşmeliden kadroya geçiş 3 artı 1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Memur kadrosu dışında çalıştırılabilir mi?

Ankara 15. İdare Mahkemesinin 27/09/2018 tarih ve E:2018/547, K:2018/1719 sayılı kararının özeti: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun "Kadroların tespiti" başlıklı 33. maddesinde; "Kadrosuz memur çalıştırılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: danistay.gov.tr

Devlet memuru baska yerde çalışabilir mi?

Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

En çok memur hangi kurumda?

Toplam 6197 üst düzey devlet memurunun sadece yüzde 9.44'ünü kadın memurlar oluşturuyor. 2.3 milyon kişi bakanlıklara bağlı kurum ve kuruluşlarda istihdam ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ise öğretmenlerden dolayı en fazla personel çalıştıran bakanlık konumunda bulunuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Kadroya geçiş nasıl anlaşılır?

http://ckysweb.saglik.gov.tr/personelgorevyeri/ adresinden yeni kimliklerle Seri numarasını bilgisi ile kadro yeri bilgilerinize ulaşabileceğiniz ekran bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ckysweb.saglik.gov.tr

Kadrolu olunca tayin hakkı var mı?

Kadrolu olan sözleşmeli personel isteğe bağlı yer değiştirme, aylık izin hakları var mı? Kurumlar arası yer değişikliği hakkına sahip olacaklar. Kurum içi yer değişikliği talebi de münhal kadro olursa yapılabilecek. Eş, sağlık ve özel durumlara bağlı olarak diğer eş kamu personeli olmasa dahi tanınacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Memur istediği zaman tayin isteyebilir mi?

3 yılını dolduran ve devlet memurluğu statüsüne geçen personelin mazeret tayinleri olan eş durumu, sağlık mazereti ve can güvenliği tayinleri yapılmaktadır. Ancak isteğe bağlı tayinleri isteyebilmesi için kadroya geçtikten sonra artı bir yıl daha görev yapması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

Kadrolu memur işçi olabilir mi?

Kamuda çalışan kadrolu işçi memur olabilir; fakat bu durup dururken ve kendiliğinden olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Kadrolu memur hangi statüde?

4c sistemi, devlet memuru olarak hizmet eden kadrolu çalışanları kapsar. Ayrıca Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı'nın ortak görüşüne göre belirli bir adet ve ücret sınırı içinde sözleşme ile çalışanlar da bu gruba dahildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortam.net

10 yıllık memur ne kadar kıdem tazminatı alır?

10 yıllık çalıyan 153 bin 714 TL alacak

SGK brütü 15 bin 371 liranın üzerinde olan tüm çalışanlar tavan rakamdan faydalanabilecek. Buna göre; 10 yıl çalışmış bir kişi işten çıkarılırsa, alacağı kıdem tazminatı 153 bin 714 lira olacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

3 derece kadroya kaç yılda geçilir?

Mümkün olmasına mümkün ama bunun da bazı şartları var: - 1 inci dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300 ve daha yukarıda olanlar için en az 12 yıl, - 1 inci ve 2 nci dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300'den az olanlar için en az 10 yıl, - 3 üncü ve 4 üncü dereceli kadrolar için en az 8 yıl, hizmetiniz olmalı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebenet.net

Kadrolu memur tayin hakkı kaç yıl?

Bu personel can güvenliği ve sağlık sebepleri hariç olmak üzere üç yıl süreyle başka bir yere atanamaz. Memur kadrolarına atananlar, aynı yerde en az bir yıl daha görev yapar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Kadrolu memur görevden alınabilir mi?

Kamu hizmeti yapan memurun görevinde kalmasında sakınca görülmesi durumunda idare birimi tarafından görevden uzaklaştırma kararı verilebilir. Bu karar soruşturma veya kovuşturma evresinde de verilebilmektedir. İdarenin soruşturma başlamadan bu kararı alması durumunda ise 10 gün içinde soruşturma başlatılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetalkan.av.tr

Kadrolu memur öğretmen olabilir mi?

“MADDE 8 – (1) Devlet memurluğundan ayrılmış olanlar, daha önce eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dâhil öğretmen unvanlı kadroda adaylıklarının kaldırılmış olması şartıyla, öğretmen olarak atanmak üzere yeniden atama kapsamında başvurabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Atandıktan sonra gitmezsek ne olur?

Göreve başlamadıktan sonra atama yapıldığınız yere gitmezseniz bişi olmaz. Sonra yine istediğiniz gibi bu kurum veya başka kurumların sınavlarına girip atanabilirsiniz. Ama göreve başladıktan sonra görev yerinize gitmezseniz cezai işlem uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelliler.biz

Aday memur istifa edip başka kuruma geçebilir mi?

Usulüne uygun yazılı dilekçe ile çekilme isteğinde bulunan (istifa eden) memurun yeniden memuriyete dönebilmesi için 97'inci maddeye göre en az 6 ay geçmesi gerekirken, çekilmiş sayılan (müstafi) memur için bu süre 1 yıl olarak belirlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ktu.edu.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT