Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kadrolu atandığım yere gitmezsem ne olur?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kadrolu atandığım yere gitmezsem ne olur?

Fakat atandıktan sonra atama yapılan yere gitmezsen hakkında cezai işlem yapılamaz ve bir sene içinde bu kurum da dahil başka kurumların sınavlarına girmemen söz konusu olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelliler.biz

KPSS tercih yapıp atanıp gitmezsek ne oluyor?

Sınava girdiniz tercih yaptınız yerleştirildiniz fakat gitmediniz. Yönetmelik derki diğer sınava kadar geçen süreçte aynı puanla başka tercih yapamazsınız. 2 yıl sonra yapılacak olan sınava girip yeniden aldığınız puan ile tercih yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelliler.biz

Atandıktan sonra işe başlamazsa ne olur?

İşe Başlamama Halinde Yapılacak İşlem

Bir göreve ilk defa veya yeniden atananlardan belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın 62'nci maddedeki süre içinde işe başlamayanların atanmaları iptal edilir ve bunlar 1 yıl süreyle Devlet memuru olarak istihdam edilemezler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Sağlık Bakanlığına atanıp gitmezsek ne olur?

Mecburi hizmet yükümlüsü tabibin atama emrinin tebliğinden (internette tebliğ mahiyetinde yazının yayınlanmasından) itibaren en geç yirmi gün içinde atandığı yerde göreve başlaması gereklidir. Atandığı yere gitmeyen tabip istifa etmiş (müstafi) sayılır. Ancak, mecburi hizmete ek bir ceza süresi eklenmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tusdata.com

Atananlar tekrar tercih yapabilir mi?

Devlet Memuru Olarak Görev Yapanlar KPSS Sınavına Girerek Farklı Bir Kuruma Atanabilirler mi? Memur olarak atanan kişiler aynı sınav sonucunu ve puan türünü kullanarak yeniden merkezi yerleştirme süreçlerine başvuramazlar. Bu değişim yasal düzenlemelerle engellenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sakaryauzmankariyer.com

Atandığım Yere Gitmezsem Ne Olur? Ceza Alır mıyım? Kaç Gün Hakkım Var?

İlgili 36 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kadrolu memur başka bir kadroya geçebilir mi?

“Memurların bu Kanuna tabi kurumlar arasında, kurumların muvafakatı ile kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde derece yükselmesi suretiyle, bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle girebilecekleri sınıftan, bir kadroya nakilleri mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Aday memur istifa edip başka kuruma geçebilir mi?

Memuriyetten adaylık döneminde ayrılanlar sadece ayrıldıkları kuruma dönmek için müracaat edebilirler. Yani, adaylık döneminde Tarım ve Köyişleri Bakanlığında memur olarak çalışan birisi ancak Tarım ve Köyişleri Bakanlığında tekrar memuriyete dönebilmekte bunun dışındaki kurumlara ise dönememektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sadikayabasi.av.tr

Atama iptal olur mu?

Bu anlamda, atama kararının ya da atama talebinin reddedilmesine ilişkin kararın ilgiliye tebliğinden yahut yapılan başvurunun zımnen reddedilmesinden sonra 60 gün içinde İdare Mahkemesinde işlemin iptali talebiyle dava açılması mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hasimkartal.av.tr

Tayini çıkan memur gitmezse ne olur?

Belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın bu süre sonunda da yeni Page 2 görevlerinde işe başlamayanlar memuriyetten çekilmiş sayılırlar.” hükmü yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cdn.bartin.edu.tr

Kadrolu hemşire kaç yılda bir tayin isteyebilir?

3 yılını dolduran ve devlet memurluğu statüsüne geçen personelin mazeret tayinleri olan eş durumu, sağlık mazereti ve can güvenliği tayinleri yapılmaktadır. Ancak isteğe bağlı tayinleri isteyebilmesi için kadroya geçtikten sonra artı bir yıl daha görev yapması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

Bir memur kaç gün işe gitmezse atılır?

Bu kapsamda, izinsiz veya Kurum tarafından kabul edilen herhangi bir mazereti olmaksızın görevini kesintisiz 10 gün terk eden Devlet memuru görevinden çekilmiş sayılacaktır. Dolayısıyla 10 gün süren kesintisiz terk durumu bir nevi zımni çekilme (istifa) talebi olarak değerlendirilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cdn.bartin.edu.tr

Memur 1 gün işe gitmezse ne olur?

Bu cezaların çerçevesi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125. maddesinde çizilir. Kanun, mazeretsiz göreve gitmeyen kişilerin şu cezalarla karşılaşacağını belirtir: Mazeretsiz 1 veya 2 gün göreve gitmeyen memur: Bu gruptaki memurlar, aylıktan kesme disiplin cezasıyla karşılaşırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saglikagi.com

Memur kaç gün habersiz işe gelmeyebilir?

Görüldüğü üzere, memurun mazeretsiz ve kesintisiz 3 gün göreve gitmemesinden dolayı disiplin cezası aldıktan sonra bir kez daha mazeretsiz ve kesintisiz (toplam 6 gün) işine gitmemesi halinde memuriyetten çıkarılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kapitalhukuk.com

Tercih yaptım geldi ama gitmedim puanım düşer mi?

ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, tercih ettiğiniz bölümlerden herhangi birine yerleşemezseniz okul puanınız düşmez. Ancak tercihlerinizden herhangi birine yerleşirseniz, okula kayıt yaptırmasanız dahi puanınız düşer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fotomac.com.tr

Tercih yapıp gitmezsek puan ne kadar düşer?

İşte detaylar... TERCİH YAPTIM AMA YERLEŞEMEDİM, OKUL PUANIM DÜŞER Mİ? Tercih ettiğiniz bölümlerden herhangi birine yerleşemezseniz okul puanınız düşmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fotomac.com.tr

KPSS puanı ne zaman geçersiz olur?

Son düzenlemeyle birlikte lisans düzeyinde alınan KPSS puanı geçerlilik süresi 2 yıl olarak belirlenmiştir. 2 yıl içerisinde yapılacak olan tüm alımlarda ve tercihlerde aynı puan kullanılabilir. Aynı düzenlemeyle birlikte lisans KPSS yapılması da 2 yıla çıkarılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yalovadabugun.com

Kadrolu memur tayin hakkı kaç yıl?

Bu personel can güvenliği ve sağlık sebepleri hariç olmak üzere üç yıl süreyle başka bir yere atanamaz. Memur kadrolarına atananlar, aynı yerde en az bir yıl daha görev yapar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Kadrolu olunca tayin hakkı var mı?

Kadrolu olan sözleşmeli personel isteğe bağlı yer değiştirme, aylık izin hakları var mı? Kurumlar arası yer değişikliği hakkına sahip olacaklar. Kurum içi yer değişikliği talebi de münhal kadro olursa yapılabilecek. Eş, sağlık ve özel durumlara bağlı olarak diğer eş kamu personeli olmasa dahi tanınacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Bir memur tayin olduktan sonra kaç gün izin kullanabilir?

Maaş nakil ilmühaberinden 15 günlük mehil müddet izni hesaplanarak süre bitiminde göreve başlatılır. Personelden nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğrafı, banka hesap numarası, bilgi formu, yeni atanan sözleşmeli ve Memur personel ile başka kurumda naklen atanan personelden mal bildirimi istenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: webdosya.csb.gov.tr

Atandıktan sonra iptal edilir mi?

Atama işlemi tebliğ edildikten sonra 60 gün içinde işlemin iptali ve yürütülmesinin talebiyle yetkili idare mahkemesine atamanın iptali davası açılmalıdır. Atama işlemi de diğer tüm idari işlemlerde bulunması zorunlu yetki, şekil, sebep, konu, amaç unsurlarını taşımalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Atama iptali kaç gün?

Atama iptal davaları da ortalama olarak 7-8 ay sürebilmekte ancak idari işlemin iptali davasında istenecek yürütme durdurma taleplerinin kabul edilmesi ile işlemin yürütmesi atama işleminin yapıldığı andan itibaren 2-3 ay içinde sonlandırılabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milhukuk.com

Tayin durdurulur mu?

Atama işlemi gerçekleşmeyen eşin aile birliği mazeretine bağlı olarak diğer eşin bulunduğu il'e atama işlemi gerçekleşmemesi durumunda ve atama işlemi gerçekleşen öğretmenin de istemesi halinde iller arası isteğe bağlı yer değişikliğine bağlı olarak gerçekleşen atama işlemi iptal edilebilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Yeni atanan memur ne zaman istifa edebilir?

Zira yasa koyucu çekilme talebinde bulunan memurun görevinin sona ermesini ya yerine yeni memur atanmasına veya çekilme talebinin kabulü şartına bağlamıştır. Çekilme talebi, kurumu tarafından kabul edildiği anda devlet memuru bir aylık bekleme süresine de tabi olmaksızın görevini bırakabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezinaksoy.av.tr

Aday memur istifa ederse kaç yıl memur olamaz?

Usulüne uygun yazılı dilekçe ile çekilme isteğinde bulunan (istifa eden) memurun yeniden memuriyete dönebilmesi için 97'inci maddeye göre en az 6 ay geçmesi gerekirken, çekilmiş sayılan (müstafi) memur için bu süre 1 yıl olarak belirlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ktu.edu.tr

Aday memur tekrar atanabilir mi?

Aday memurun, asalet tasdik süresince başka kuruma nakli yapılamaz. Bu kural 657 sayılı Kanun'un 54.maddesinde çok net şekilde ifade edilmiş olsa da bunun bir istisnası vardır. Mülga Devlet Personel Başkanlığı'nın 2011/2555 sayılı görüşüne göre; buradaki naklen atama kısıtlaması sınavsız atamalar için geçerlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT