Sınavda yaş şartı var mı? Sınava girebilmek için sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olma şartı vardır. 2022 yılında yapılması planlanan sınava 01.01.1987 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar başvurabilecektir.
Mülakat sınavlarına girmenin ve kaymakam olmak için başvuru yapmak isteyen kişilerin belli bir yaş sınırının altında olması da bir başka gerekli koşuldur. 35 yaş kaymakam olmak için belirlenen üst yaş sınırıdır. Diğer şartları yerine getiren ve 35 yaşını geçmemiş olan kişiler kaymakam olabilir.
Kaymakam olacak vatandaşlar, 4 yıllık lisans eğitimin ardından sınava girerler. Bu sınavdan sonra onları 3 yıllık kurs ve staj dönemi bekler. Kaymakamlık kursu ve staj sürecini tamamlayan Kaymakam adayları valilik emrine atanır.
Lisans mezunu olunması ile beraber gerekli mülakatlar üzerinden Kaymakam olma imkanı elde edilir. Ancak bu konuda 35 olarak yaş kriteri bulunur. Yani Kaymakam olabilmek için 35 yaşını geçmemiş olmak gerekir. Aynı zamanda muaf olmak ya da askerliğini tamamlamış olmak en önemli kriterler içerisinde yer alır.
Kaymakam Muhammet GÜZEL 1993 yılında Konya'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini aynı şehirde tamamladı. 2016 yılında Hacettepe Üniversitesi İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Aynı yıl girdiği Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine katıldı.
İlgili 28 soru bulundu
Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Kaymakam maaşı aylık ortalama 95.000 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Kaymakam maaşı 76.000 TL iken, en yüksek ise 199.200 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır. Maaş verilerini nasıl oluşturuyor ve güncel tutuyoruz?
Kaymakamlık Sınavına; Üniversitelerin, Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olan adaylar girebilmektedir.
9 Kasım 2019 Kaymakamlık Sınavı taban puanı 76,25. 1 Eylül 2018 Kaymakamlık Sınavı Taban puanı 70 ( Sınav Birincisi Tavan Neti.: 87.5, Sınavı Soru Sayısı: 100,)
Kaymakam adayları (stajyer) genel olarak göreve yeni başlayanların yarısı kadar maaş almaktadır. Bu da yaklaşık olarak 30.000 TL civarındadır. Göreve yeni başlayan kaymakamların maaşı belirlenirken görev yapılan yer, derece – kademe, medeni hal gibi faktörler dikkate alınmaktadır.
İl Merkez Stajı 2 ay Kaymakam Refikliği Stajı 3 ay Mülkiye Müfettişi Refakatinde Staj 2 ay Page 2 Bakanlık Merkez Stajı (Dil Kursu) 4 ay Yurtdışı Stajı 12 ay Kaymakam Vekilliği Stajı 9 ay Kaymakamlık Kursu 4 ay (2) Bakanlık, hizmet gereklerini göz önünde bulundurarak, mevcut adayların ve kaymakamsız ilçelerin sayısı, ...
2020 yılı Kaymakamlık Sınavı ilanında 100 kişinin alınacağı belirtilmiştir. 2021 yılı Kaymakamlık Sınavı ilanında 110 kişinin alınacağı belirtilmiştir. 2022 yılında 200 kişinin alınacağı belirtilmiştir. 2023 yılı Kaymakamlık sınavında 77 kişilik kadro açılmıştır.
Adaylık. Kaymakam adaylığı, mülki idare amiri hizmet sınıfının ilk rütbesi olup kaymakamlık kursundan sonra başarılı olanların, kaymakam olarak kura çekimi ile atandıkları sürece verilen isimdir. Eski adı maiyet memurluğudur.
Kaymakam adayları staj süreci boyunca stajyer kaymakam maaşı alırlar. Verilecek ücret bakanlık tarafından belirlenmektedir.
Kurumlar arası sınavsız naklen atama yapılmamakta olup, halen kamu görevinde bulunanların da Bakanlıkça yapılan Kaymakam Adaylığı yazılı sınav ve mülakatını kazanmaları gerekmektedir.
Sınav için KPSS şartı var mı? Hayır, Kaymakamlık Sınavı için 2014 yılından beri KPSS şartı aranmamaktadır.
5 inci sınıf ilçe hizmetini tamamlayan kaymakamlar kıdem tablosundaki sıraya göre 6 ncı sınıf ilçelere atanırlar. Kaymakamların 6 ncı sınıf ilçe hizmeti 2 yıldır.
Kaymakam Maaşı yapılan yeni güncellemelerle değişiklik gösteren maaşlar arasında yer almaktadır. Yapılan güncellemeler ışığında bir kaymakam aylık olarak ortalama 95.000 TL aldığı görülmektedir. Kaymakam maaşının en alt rakamı 74.944 TL'dir.
Bu grafikteki veriler ne ifade ediyor? Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Vali maaşı aylık ortalama 47.100 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Vali maaşı 37.700 TL iken, en yüksek ise 146.400 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Mülki amir yani illerde vali, ilçelerde kaymakam tarafından verilebilecek olan koruma tedbirleri, kanunda sayıldığı haliyle şunlardır: Şiddet mağdurunun kendisine ve gerekiyorsa beraberindeki çocuklara, bulunduğu yerde veya başka bir yerde uygun barınma yeri sağlanması.
Resmi olarak Kaymakamlık sınavı resmi verileri bu şekildeyse de çeşitli kaynaklarda muhtemelen bilgi alma başvurusuna cevaben verilmiş olabileceği tahmin edilen 2018 ve 2019 verileri mevcuttur. Buna göre Kaymakamlık sınavına 2018 yılında 28.217 kişi, 2019 yılında19.318 kişi başvurmuştur.
2023-Kaymakamlık sınavı, 7 il ve 9 sınav merkezindeki 47 binada 22 bin 15 adayın katılımıyla gerçekleştirildi. Sınava ait temel soru kitapçığı ile cevap anahtarının yüzde 10'u ÖSYM'nin internet sitesinden erişime açıldı.
Son olarak, üniversitelerin Mühendislik, Sosyal Bilimler ve Tarih fakülte ve bölümlerinden (en az 4 yıllık) mezun olan ve aynı zamanda Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi, Hukuk ve İktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış olanlar da Kaymakamlık sınavının başvuru şartlarını karşılamış olurlar.
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü mezunları, KPSS puanı olmaksızın Kaymakamlık sınavını kazandıkları takdirde Kaymakam mesleğini de icra edebilmektedir.
Kaymakam adaylığına giriş sınavları yılda ortalama bir kez yapılmaktadır.
Daha önce memur olarak asaleti tasdik edilmiş olan ve 2 yıl içinde kaymakam adayı olarak asaleti tasdik edilmemiş olanlar Bakanlığın merkez ya da taşra teşkilatında Genel İdare Hizmetleri sınıfına atanır. Kursu başarıyla tamamlayanlar kura yöntemi ile atanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri