Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Istinafa olan dosya icraya verilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Istinafa olan dosya icraya verilir mi?

Genel kural olarak ilk derece mahkemesinin kararının istinaf edilmesi, icrayı durduran bir işlem değildir. Dolayısıyla, kararı icraya koyabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrensel.net

Istinaf süresi geçtikten sonra tehiri icra istenebilir mi?

Tehiri icra talepli istinaf yeni yasal düzenleme kapsamında artık yapılmamaktadır. Çünkü bu kararlar yeni düzenlemeyle icra hukuk mahkemeleri tarafından verilmektedir. Bu nedenle artık istinaf dilekçesinde tehiri icra talebinin unutulması konusunu sorun oluşturmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: servetsarica.av.tr

Istinaftan dönen dosya ne olur?

İstinaf Mahkemelerinin Bozma Kararları

Bölge adliye mahkemesi tarafından verilen bozma kararının ardından; ilk derece mahkemesinin hükmü ortadan kalkmakta ve ilk derece mahkemesine geri gönderilen dosyada hukuka aykırılığın giderilmesi için mahkemece kovuşturma evresi yeniden başlamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sen.av.tr

Istinaf mahkemesi icrayı durdurur mu?

İstinaf yoluna başvurma, kararın icrasını durdurmaz. Bununla birlikte, İcra ve İflas Kanununun icranın geri bırakılmasıyla ilgili 36. maddesi hükmü saklıdır. Nafaka kararlarında, icranın geri bırakılmasına karar verilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: seherkirbascanikoglu.av.tr

Istinaf sonrası temyiz icrayı durdurur mu?

Hakkında karar verilmiş bir dava dosyasının temyiz edilmiş olması icrasını kendiliğinden durdurmaz. İcrayı durdurmak isteyen borçlu dosyayı tehir-i icra talepli olarak temyiz edecek ve buna ilişkin prosedürleri yerine getirecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avdilberkoyuncu.com

Mahkeme Kararının İcrası

İlgili 23 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Istinaf mahkemesi kararı onarsa ne olur?

İstinaf başvurusunun dosya üzerinden esastan reddi halinde istinaf isteminde bulunan kişi, koşulları varsa ceza davası için Yargıtay'a temyiz başvurusu yapabilir. Ancak, istinaf mahkemesinin kararı temyiz edilemeyecek kararlardan ise, yerel mahkeme kararı Bölge Adliye Mahkemesinin kararı ile kesinleşir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Istinaf formundan sonra ne olur?

İstinaftan sonra temyiz başvurusunun yapılması için bölge adliye mahkemesine dilekçe sunulması gerekmektedir. Bu dilekçe kapsamında temyizin neden gerekli olduğuna dair tüm detaylara yer verilmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: melihsaatci.av.tr

Istinaf kesin kararına itiraz edilir mi?

Kesinleşmiş İstinaf Mahkemesi kararlarına karşı, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığı kararı veren İstinaf Ceza Dairesi'ne itiraz başvurusu yapabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Istinafın hangi kararları kesin?

İlk derece mahkemelerinin verdiği kararlardan kesinleşmemiş olanlara karşıkarşı istinaf kanun yoluna başvurulabilir. Miktar veya değeri sekiz bin (2022 yılı için) Türk Lirasını geçmeyen malvarlığı davalarına ilişkin verilen kararlar verildiği anda kesindir. Bu kararlara karşı istinaf kanun yolu kapalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Bir dosya Istinafta ne kadar bekler?

İstinaf başvurusu süresi 2 haftadır. Kararı veren ilk derece mahkemesine yazılı olarak istinaf dilekçesi verilir. Davaların çoğu istinaf edilerek Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşındığı için sonuçlanması yaklaşık olarak 1 ila 2 yıl sürebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Istinaftan sonra ne yapılır?

İstinaf mahkemesi, tarafından istinaf incelemesi sonucunda verilen karara karşı, belli yasal koşullar varsa, temyiz incelemesi için Yargıtay'a temyiz başvurusu yapılabilir. Böylece üç dereceli bir inceleme sistemi kurularak hukuk veya ceza davası neticesinde verilen kararın yeterince denetlenmesi sağlanmak istenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Istinaftan sonra dosya durumu açık ne demek?

İstinaf dosya durumu açık, dosyanın inceleme aşamasında olduğunu ve henüz karara ulaşmadığı anlamı ifade etmektedir. Dosyanın mahkemece karara bağlandığında Uyap'da dosya durumu karara çıkmış olarak ifade edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuksitesi.com.tr

Istinaf dosyayı bozar mı?

CMK m.289'da “Hukuka kesin aykırılık halleri” başlığı altında sayılan bozma sebeplerinden birisi veya birkaçının varlığını tespit eden istinaf mahkemesi, başka bir hususa bakmaksızın ve inceleme yapmaksızın kararı bozup, dosyayı yerel mahkemeye geri göndermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

Istinaf esastan red sonra ne olur?

İstinaf mahkemesi, istinaf başvurusunu esastan inceledikten sonra, yerel mahkeme kararında önemli hukuka aykırılıklar olduğunu (CMK md. 289) tespit ederse, yerel mahkeme hükmünün bozulmasına ve davanın yerel mahkemede yeniden görülmesine karar verir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Tehiri icra istinaf ne kadar sürer?

Mehil vesikası, istinaf mahkemesinden tehir-i icra kararı getirilebilmesi adına belirlenen süreyi gösteren belgedir. Bu süre icra dairesinin takdirinde olmakla birlikte genelde icra daireleri bu süreyi 90 gün olarak belirlemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dimgurses.com

İcra dosya masrafı ne kadar?

İcra ve iflas takip işlemlerinde icra takip masraf ve vekalet ücretlerine bakılacak olursa; avukatlık ücreti ortalama 750-800 TL arası alınmaktadır. İcra takibi dosya açma masrafı 80,70 TL lik ücret alınmakla beraber icra takibine konu olan tutarın ortalama kadar icra takibi masrafı tahsil edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Istinaf mahkemesi yeni karar verebilir mi?

İstinaf, ilk derece mahkemesi kararının hem hukukî yönden hem de vakıalar ve olaylar (deliller) yönünden incelenmesidir. İstinaf yoluna başvurulduğuna, Bölge Adliye Mahkemesi, “istinaf incelemesi” yaparak ilk derece mahkemesini kararını denetler ve yeniden karar verir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: olgun-hukuk.com

Istinaf sürecinde faiz işler mi?

İstinafta Faiz İşler Mi? Alacaklar bakımından dava açılışından itibaren yargılama sonuçlanıncaya kadar faiz işler. Dolayısıyla istinaf aşamasında da faiz işlemeye devam edecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Istinaf mahkemesi kararları nereden takip edilir?

UYAP Bilişim Sistemi aracılığıyla davanızın son durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekiyorsa harç/masraf/tahsilat işlemlerinizi yapabilirsiniz. Davanızın son durumu ile ilgili bilgiye, dosyanızın safahat bilgilerindeki yapılan son işlemi takip ederek ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vatandas.uyap.gov.tr

Istinaf mahkemesi kararları kesin midir?

Ancak İş Kanunu madde 20/3 hükmünden de anlaşılacağı üzere, istinaf kanun yoluna başvuru sonucunda Bölge Adliye Mahkemesince verilen karar kesin olup bu karara karşı temyiz kanun yoluna başvurmak mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Cezam onandı ne yapmalıyım?

Sanık hakkında verilen bir kararın Yargıtay Ceza Dairesi'nce onanması halinde sanık veya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı herhangi bir süre ile sınırlı olmaksızın CMK. 308. maddesi gereğince Onama Kararına itiraz edebilirler. Çünkü yasa da açıkça “Sanık lehine itirazda süre aranmaz.” denilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alideniz.av.tr

Istinaf mahkemesi kararı ne zaman kesinleşir?

Bu kararın istinaf ve temyiz yasa yollarının incelemesinden geçmesi gerekmektedir. Şayet temyiz süresi içinde karar temyiz edilmez ise kesinleşmiş olur, temyiz edilmesi durumunda ise Yargıtay'ın dosyayı incelemesi beklenmektedir. Bu incelemeden sonra verilecek olan karar kesin karar niteliğinde olabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alanyaavukatlik.com

Istinaf süresi ne kadar sürer?

Dava dosyalarının ve adli olayların düşük olduğu özellikli bölgelerde istinaf süresi ortalama olarak 6 ay ila 1 yıl arasında değişebilir. Ancak ve ancak dava dosyalarının ve suç oranlarının sayılarının daha yüksek olduğu bölgelerde ise, istinaf karar süresi 1 ila 2 yıl arasında değiştiği bilinir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Istinaf mahkemesi neden uzun sürüyor?

İstinafa gönderilen davaların uzun bir süre ön inceleme aşamasında bulunduğu görülmektedir. Bunun sebebi istinaf mahkemelerinin aldığı dosyaların her yıl artıyor olmasıdır. Büyük bir iş yükü altındaki bu mahkemelerde her yıl istinaf kanun yoluna başvurulmuş dosyaların sonuçlanması daha fazla vakit almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: babaoglanhukuk.com

Istinaf mahkemesi ön inceleme ne kadar sürer?

İstinaf mahkemesi ön inceleme süresi ise 30 gündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cozumavukatlik.org
Önceki makale
Çek cezası kaç yıl?
Sonraki makale
Soğan sökümü hangi ayda olur?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT