Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Istihkak davası kararı kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Istihkak davası kararı kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

İstihkak davasına ilişkin dikkat edilmesi gereken husus; istihkak davasının kabulü kararının icraya konulabilmesi için kararın kesinleşmesi gerektiği, istihkak davasının reddine ilişkin kararın icraya konulabilmesi için kararın kesinleşmesi gerekmediğidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ayboga.av.tr

Istirdat davası kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Menfi Tespit veya İstirdat Davalarına İlişkin Mahkeme Kararları İcra ve İflas Kanunu'nun 72. maddesinin 4 ve 5. fıkralarında yer alan hükme göre menfi tespit davalarında verilen kararın kesinleşmeden icraya konulabilmesi mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Istihkak ilamı kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

İstihkak davasının kabulüne ilişkin kararlar mülkiyetin tespitine ilişkin olup kesinleşmeden infaz edilemezler ise de; istihkak davasının reddine ilişkin kararların icrası için kesinleşmeleri koşulu aranmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: berberhukuk.com

Hangi kararlar kesinleşmeden icraya konulamaz?

Örneğin, tescil davası, istihkak davası, irtifak haklarına ilişkin davalar, yolsuz tescilin silinmesi veya düzeltilmesi davası, ipoteğin kaldırılması gibi davalar sonunda verilen ilamlar kesinleşmeden icraya konulamazlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: doganturan.av.tr

Alacak davası kararı kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Mahkeme kararın kesinleşmemiş olması kural olarak, kararın icraya konmasına engel değildir. Aşağıda belirtilen durumlarda İstisnai olarak ilamın icraya konulabilmesi için kesinleşmesi beklenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetalkan.av.tr

Mahkeme Kararının İcrası

İlgili 21 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kesinleşme şerhi için talep gerekir mi?

Kesinleşme şerhi bir mahkeme kararının geri dönüşü olmayan şekilde sonuçlandığını gösteren mahkeme evrakıdır. Gerekçeli karara ek olarak kalem müdürü tarafından hazırlanmaktadır. Genelde kararın başka bir yerde kullanılabilmesi için resmi kurumlarca talep edilen bir evraktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuncsuditol.av.tr

Gerekçeli karar tebliğ edilmeden icra takibi yapılabilir mi?

Kanun yoluna başvurma süresi, gerekçeli kararın taraflara, avukatla temsil ediliyor iseler avukatlarına tebliği ile başlar. Ancak ilamın icrası, kanun yolundan bağımsız bir yoldur. Bu nedenle gerekçeli karar yazılmış ise icra takibine koyulması için tebliğ edilmesini beklemek gerekmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mcthukuk.com

Vekalet ücretinin tahsili için kararın kesinleşmesi gerekir mi?

Örneğin; boşanma davası ve bunun feri niteliğindeki hükümlere (örneğin; manevi tazminat, vekalet ücreti), çocuk teslimi veya çocukla şahsi ilişki kurulmasına, babalık davası, nesep tashihine ilişkin ilamın icraya konulabilmesi için bu kararın kesinleşmiş olması zaruridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ayboga.av.tr

Karar kesinleşmeden ilam harcı ödenir mi?

Kesinleşmeden icra edilemeyecek hükümlerde yer alan karar ve ilam harçlarının tahsili için kararın kesinleşmesine gerek yoktur!!!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

İcra edilebilirlik şerhinin kesinleşmesine gerek var mı?

İcra edilebilirlik şerhinin ayrıca kesinleşmesini bekleme gereği bulunmamaktadır. Ayrıca arabuluculuk anlaşması ilam niteliğinde bir belge sayılır ve kesinleşmesi beklenemez. İcra dairelerinde uygulamada birlik yok. İcra edilebilirlik şerhinin kesinleşmesini isteyen icra müdürleri var.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: av-saimincekas.com

Istihkak davası icra takibini durdurur mu?

İstihkak Davası İcra Takibini Durdurur Mu, Takibin Durdurulması Mümkün Mü? Mahkeme, 3. kişinin istihkak iddiasını yerinde görür ise icra takibinin talikine (ertelenmesine) karar verecektir. Mahkeme tarafından takibin devamı yönünde karar vermesi halinde icra takibi durmayacak, icra işlemleri devam edecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Istihkak davası devam ederken haciz düşer mi?

Alacaklı istihkak iddiasını öğrenmesinden itibaren 3 gün içerisinde istihkak iddiasına itiraz edebilir. 3 günlük süre içerisinde alacaklı istihkak iddiasına itiraz etmez ise haciz düşer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: canberksen.av.tr

Ihalenin feshi kararı kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

İhalenin feshi davası kesinleşmeden icra edilemeyecek olup mal ihale alıcısına devredilemez. İhalenin feshi davası sonucunda, mahkeme ihale sürecinin iptaline karar verebilir. Bu durumda, ihale süreci yeniden başlatılabilir ve tüm adımların usulüne uygun şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Istirdat davası kesin hüküm mü?

İstirdat davasının reddine karar verilmesi halinde alacaklı lehine HMK md. 303 uyarınca kesin hüküm oluşturur. Bu durumda borçlunun alacaklıya karşı aynı alacak için genel mahkemelerde dava açılması söz konusu olamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

Istirdat davasında icra inkar tazminatı istenebilir mi?

Söz konusu kişinin geri isteme davasında talebini reddeden mahkeme tarafından alacaklıya icra inkar tazminatı talebinde bulunma hakkı tanınır. İşbu tazminat gereği alacaklı, borçludan borcun asgari %20'si oranında icra inkar tazminatı talep edebilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Menfi tespit Istirdata dönüşmesi kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Zira bu hususlara ilişkin hüküm ile menfi tespit davasına ilişkin hüküm bir bütün olduğundan, menfi tespit hükmü kesinleşmeden bu hususlar da ilamlı icraya konulamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Kararın kesinleşmesi için kesinleşme şerhi şart mıdır?

Ceza kesinleşme şerhi nedir sorusunun cevaplanması için, kararın kesinleşmesi için kanun yollarının bulunmaması yani tüketilmiş olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kapitalhukuk.com

Karar kesinleştirme nasıl yapılır?

Gerekçeli karara karşı kanunda verilen süre içerisinde kanuna başvurulmaz ise karar kesinleşir. 2. Gerekçeli karara karşı kanuna başvurulma durumunda istinaf ve temyiz incelemesi yapılır. İstinaf ve temyiz'i inceleyen üst dereceli mahkemelerin hükmü hukuka uygun bulması halinde karar kesinliğe kavuşur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tugrulgure.av.tr

Karar ilam harcı ne zaman kesinleşir?

Davacı ve davalı arasından hangisinin haklı olduğu mahkemenin nihai kararı ile ortaya çıkacağından, karar ve ilam harcı nihai kararın verildiği anda doğmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezgenhukuk.com

Vekalet ücreti ne zaman icraya konulur?

İş mahkemelerinde açılan alacak davalarından doğan vekalet ücreti karara konu alacakta olduğu gibi kesinleşmeden icraya konulabilir. Karşı taraf ancak tehiri icra kararı ile ödemenin yargıtaydan dosyanın dönüşü sonrasında yapılmasını sağlayabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

İlam kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

İcraya konulabilmesi için kesinleşme şartı aranan bir ilamın, kesinleşmeden icraya konulması halinde, icra mahkemesine süresiz şikayet yolu ile ilamlı takibin iptali için müracaat edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: capa.av.tr

Vekalet ücreti tehiri icra olur mu?

Hükümle tayin edilen vekalet ücretinin takibe konulması için hükmün kesinleşmesi şartı aranmaz. Karşı yan ancak hükmü tehiri icra talepli olarak temyiz edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kazanci.com.tr

Gerekçeli karar tebliğ edilmeden karar kesinleşir mi?

Gerekçeli karar tebliğ edilmezse, hüküm, kesinleşmemiş olur. Gerekçeli kararın kesinleşmesi, kanun yollarına başvurulmaması veya başvurulmuşsa istinaf ve temyiz incelemesi yapan üst dereceli mahkemelerin de hükmü hukuka uygun bulması halinde mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

İcra takibi hangi hallerde kesinleşir?

İtiraz süresi içinde itiraz edilmezse ödeme emri ve icra takibi kesinleşir. Çünkü yedi günlük süre hak düşürücü süredir. İtiraz süresi hesaplanırken borçlunun kendisine gönderilen tebliğ tarihi yani borçlunun tebellüğ ettiği tarih esas alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: parasut.com

Gerekçeli karar çıktıktan sonra ne yapılır?

Hukuk mahkemelerinde gerekçeli karar, hükmün verildiği tarihten itibaren 1 ay içinde yazılmalıdır. Gerekçeli karar, taraflara tebliğ edilir. Taraflar, gerekçeli karara karşı itiraz edebilirler. İtiraz, gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 2 hafta içinde yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alitumbas.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT