Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Istifa eden eczacı geri dönebilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Istifa eden eczacı geri dönebilir mi?

Bu itibarla; eczacı olarak yeniden göreve dönebilmeniz için Sağlık Bakanlığınca yapılacak olan kura ilanını takip etmeniz gerekmekte olup, yukarıda yer verilen hükümler çerçevesinde söz konusu kura sonucuna göre atamanızın yapılabileceği mütalaa edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cdn.bartin.edu.tr

İstifa eden geri dönebilir mi?

Memuriyetten adaylık dönemini tamamladıktan sonra ayrılanlar tekrar memuriyete dönmek istedikleri takdirde hem kendi kurumlarına hem de başka kurumlara memur olarak dönebilmektedir. Dikkat edilmesi gereken husus, memuriyete tekrar dönmede döneceği kadronun şartlarını taşımış olma şartının aranmakta olduğudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sadikayabasi.av.tr

İstifa sonrası geri dönüş nasıl olur?

Kendi isteğiyle memuriyetten istifa eden veya istifa etmiş sayılan personel iki defadan fazla olmamak ve açıkta geçen bekleme süresini tamamlamak kaydıyla 657 sayılı Kanunun 92. maddesine göre tekrar memuriyete dönebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.iyte.edu.tr

İstifa eden memur ne kadar süre sonra geri dönebilir?

Göreceğiniz üzere; temel kural olarak, istifa eden memurun 6 ay geçmedikçe yeniden memuriyete atanamayacağını söyleyebiliriz. Ancak yazı içeriğinden de fark etmiş olacağınız gibi; duruma göre ayrıca 1 yıl ve 3 yıllık süreler söz konusu olduğu gibi, memurun asla göreve tekrar alınmayacağı durumlar da bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Kadrolu personel istifa ederse ne olur?

İşte, o detaylar. 657 sayılı Devlet Memurları kanuna göre görevinden istifa eden memurlar belirlenen şartlara göre görevlerine geri dönebilirler. Ancak eğer istifa iki defadan fazla olmuşsa bu haklarını kaybedeler ve memuriyete geri dönüşleri olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Devlet Memurunun İstifası ve İstifa Sonrası Dönüşü

İlgili 34 soru bulundu

Soru cevap kısmı

İstifa eden kişi ne kadar çalışır?

İşten kendi isteği ile ayrılan yani istifa eden kişiler kıdem tazminatı alamazlar. Ancak bu durumun bir istisnası söz konusudur. Eğer çalışan 3600 prim gününü doldurmuşsa, tazminat almaya hak kazanır. Bu çalışma günlerinin tamamını bir şirkette tamamlamış olmaya da gerek yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pusula360.com

İstifa eden kişi kaç gün çalışmak zorunda?

İhbar Tazminat Süreleri

İşi 6 aydan az sürmüş olan işçi için 2 hafta (14 gün), İşi 6 aydan 1,5 yıla kadar sürmüş olan işçi için 4 hafta (28 gün), İşi 1,5 yıldan 3 yıla kadar sürmüş olan işçi için 6 hafta (42 gün), İşi 3 yıldan fazla sürmüş olan işçi için 8 hafta (56 gün)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

İstifa eden memur 6 ay içinde geri dönebilir mi?

→ Olağan çekilme prosedürüne uyarak (bir ay bekleme veyahut istifasının kabulü şartını yerine getirerek) istifa eden memurlar 6 ay geçmeden tekrar devlet memurluğuna dönemezler. → Memurun çekilmiş sayılması durumunda ya da bir ay bekleme koşuluna uymaması halinde ise bir yıl süreyle devlet memurluğuna alınmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezinaksoy.av.tr

İstifa eden memur geri dönmek için ne yapmalı?

Bu açıklamalardan sonra memurluğa nasıl dönülebileceğinden bahsetmekte yarar vardır. Öncelikle istifa etmiş memur (asil memur olduktan sonra istifa eden memur) dönmek istediği kuruma isteğini belirten bir dilekçe ile başvurur. Başvurudan sonra tekrar göreve başlatılıp başlatılmayacağı tamamen kurumun takdirindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Usulsüz istifa nedir?

İstifa dilekçenizi verip kurumdan direkt ayrıldığınızda bu durum usulsüz istifa tanımına girer. Görevine kesintisiz olarak mazeretsiz şekilde 10 gün devam etmeyen kişiler usulsüz istifa etmiş sayılırlar. Mazereti olmadan görevini terk eden memur usulsüz istifa etmiş olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dhy.doktorbun.com

İstifa ettikten sonra iptal edilir mi?

Yazılı olarak istifa eden bir işçi, iş sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmiş demektir. Bu işçinin artık işverenle bir bağı kalmamıştır. Ancak istifa ettikten sonra pişman olan ya da herhangi bir nedenle çalışmaya devam etmek isteyen bir işçi, bir an önce istifadan vazgeçme dilekçesi vermelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Kaç kere istifa edilir mi?

2914 sayılı Kanuna tabi olup haklarında 2914 ve 2547 sayılı Kanunun hükümleri uygulanan personel, istifa serbestisi bulunmaktadır. Sayı sınırlaması yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

İstifa süreci ne kadar sürer?

Çalıştığınız iş yerinizden ayrılacağınız süre ile ilgili olarak yasayla belirlenen bazı süreler var. İhbar süresi olarak belirtilen bu süre işi bırakmaya karar verdiğiniz andan itibaren en az iki hafta ile sekiz hafta arasında değişen bir süre.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

İstifa kabul edilmek zorunda mı?

İstifa işçinin işvereninin kabulüne bağlı değildir. İşveren bunu ister kabul etsin ister kabul etmesin işçiler istifa ederek işten ayrılabilir. Ancak işverenin kabulüne bağlı olmasa da istifa edilirken ihbar sürelerine uyulması gerekmektedir. Aksi takdirde ihbar tazminatı ile karşı karşıya kalınacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pinarileri.com

İstifa verdikten sonra çalışmak zorunlu mu?

Yukarıda da açıklandığı üzere işçinin iş akdini feshetmeye karar verdiğinde ihbar süresi dolana kadar çalışma zorunluluğunun sebebi işverenin mağdur olmasını, zor durumda kalmasını önlemektir. Dolayısıyla işveren istemezse işçinin bu süre dolana kadar çalışması gerekmez, işveren bu hakkından vaz geçmiş sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isvesosyalguvenlik.com

İstifa edince ne olur?

Genel kural olarak haklı bir sebebi olmadan iş yerinden kendi isteğiyle ayrılan yani istifa eden işçi kıdem tazminatı alamayacaktır. Bu işçi, kıdem tazminatı alamayacağı gibi istifa etmeden önce yazılı olarak işverenine bildirim yapmamışsa bir de ihbar tazminatı ödemek zorunda kalabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alkankarakurt.com

5 yıllık memur istifa ederse tazminat alır mı?

Davacı 657 Sayılı Yasaya tabi memur statüsünde çalışmakta iken istifa etmek suretiyle işinden ayrıldığında ve sırf bu nedenle memuriyette geçirdiği uzun süreli hizmetine dair kıdem tazminatını alamamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: calismatoplum.org

İstifa eden memur işçi olabilir mi?

Bir örnek verecek olursak; memur olarak çalışan bir kişi, KPSS'ye girip daha sonra İş Kurumunun yayımladığı ilanları takip edetrek örneğin TÜRKSAT'a işçi olarak girmeye hak kazanması halinde, memuriyet görevinden istifa ederek işçilik statüsüne geçişi mümkün bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Bir doktor kaç defa istifa edebilir?

Memuriyetten çekilebilirsiniz yani istifa edebilirsiniz. Memuriyetten en fazla 3 defa çekilebilirsiniz, üçüncü defa çekildikten sonra geri dönemezsiniz. İki defa istifa ederseniz üçüncü kez memuriyete geri dönebiliyorsunuz ancak üçüncü istifadan sonra geri dönemiyorsunuz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dhy.doktorbun.com

Istifanın kabul edilmemesi mümkün mü?

İşçinin gerçek irade beyanıyla yaptığı istifa (yazılı olmalıdır) hukuki değerliliğe sahip olup, işveren tarafından yasal ve hukuken kabul etmeme durumu söz konusu olamaz. Kaldı ki, işveren tarafından işçinin istifasının kabul edilmemesi halinde, işçi gerekirse istifa ettiğini noter kanalıyla işverene ulaştırmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vizyongrubu.com

Usulüne uygun istifa nasıl olur?

İki durum vardır. Birincisi, çekilme isteğinin yazılı olarak başvurulmak suretiyle yapılması ve bunun kabul edilmesi veya yerine bir kimsenin atanması; İkincisi ise buna hiç uymaksızın görevin terk edilmesidir. Görevin haber verilmeden terk edilme halinin 10 gün sürmesi halinde memur çekilmiş sayılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medimagazin.com.tr

Memur 10 gün işe gelmezse ne olur?

Devlet Memurları Kanunu'nun 94. maddesinde, memurluktan genel bir çekilmiş sayılma hali düzenlenmiştir: “Mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

İstifa ettim haklarım nelerdir?

Haklı Sebeplerle İstifa Eden İşçinin Alabileceği Haklar Şu Şekilde;
  • Kıdem tazminatı
  • Fazla çalışma (mesai) ücretleri)
  • Ulusal bayram, hafta tatili ve resmi tatillerdeki çalışmaların ücretleri.
  • Kullanmadığı yıllık izin ücretleri.
  • Tüm ödenmeyen ücretlere ilişkin alacakları

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: onedio.com

Istifanı verdikten sonra ne olur?

İşinden istifa eden işçi gerçek durumda istifasını haklı kılan bir durum söz konusu ise dava açarak kıdem tazminatının yanında ihbar tazminatına da hak kazanacaktır. Ayrıca fesih bildirimi süresi içerisinde işveren işçiye yeni bir iş araması için günlük iki saatlik izin vermek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Kaç istifa hakkı var?

İstifa kanun ile verilmiş bir haktır. Devlet memurluğunda en çok iki kez istifa etmiş olmak yeniden memuriyete girişi engellememektedir. Bir başka anlatımla, ikiden fazla istifa edilmemiş olması halinde yeniden memuriyete girmek mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ttb.org.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT