Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Istifa eden devlet memuru yeşil pasaport alabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Istifa eden devlet memuru yeşil pasaport alabilir mi?

Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar uyarınca; 1-5682 sayılı Kanunun 14'üncü maddesinin A bendinin 2'nci fıkrası hükmü uyarınca memuriyetten çekilen Devlet memurlarının hususi damgalı (Yeşil) pasaport alabilmeleri mümkün bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

Memur istifa ederse yeşil pasaport alınır mı?

Cevap: Pasaport Kanunu'na göre derece ve unvan gibi diğer şartları taşıyanlardan, emeklilik veya çekilme sebepleri ile görevlerinden ayrılanlara da yeşil pasaport veriliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: posta.com.tr

İstifa edersem yeşil pasaport iptal olur mu?

Hususi (yeşil) Pasaport hakkım devam ediyor mu? · Yeşil pasaport alma hakkı bulunan ve Üniversitemizde görev yapmakta iken emeklilik, istifa, görev süresi uzatılmaması gibi sebeplerle görevinden ayrılan idari personel ve öğretim elemanlarımızın da yeşil pasaport hakkı bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aybu.edu.tr

Memurluktan istifa eden tekrar memur olabilir mi?

Memuriyetten adaylık dönemini tamamladıktan sonra ayrılanlar tekrar memuriyete dönmek istedikleri takdirde hem kendi kurumlarına hem de başka kurumlara memur olarak dönebilmektedir. Dikkat edilmesi gereken husus, memuriyete tekrar dönmede döneceği kadronun şartlarını taşımış olma şartının aranmakta olduğudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sadikayabasi.av.tr

Yeşil pasaport hangi durumda iptal edilir?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yeşil pasaport, vatandaşımızın uluslararası dolaşımı için tanınan bir haktır. Kimlerin bu pasaportu alacağı mevzuatımızda bellidir, geri alınması veya iptal edilmesi söz konusu değildir" dedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Devlet Memurunun İstifası ve İstifa Sonrası Dönüşü

İlgili 40 soru bulundu

Soru cevap kısmı

İstifa edince yeşil pasaport devam eder mi?

Kişi kamu görevinden kendi isteği doğrultusunda ayrılmış olsa da yani istifa etmiş olsa da yeşil pasaport alma hakkına sahiptir. Hatta kendi istifa etmemiş olsa dahi müstafi sayılanlar için de aynı durum geçerlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haber365.com.tr

Boşanınca yeşil pasaport ne olur?

Cevap: Boşanmadan Sonra Yeşil Pasaport İptali

Diğer bir ifadeyle boşanma sonrası yeşil pasaportunuzu artık kullanamazsınız çünkü hususi damgalı bu pasaportu hak kazanmanız eşinizin sıfatı dolayısıyladır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuki.net

İstifa eden memur 6 ay içinde geri dönebilir mi?

→ Olağan çekilme prosedürüne uyarak (bir ay bekleme veyahut istifasının kabulü şartını yerine getirerek) istifa eden memurlar 6 ay geçmeden tekrar devlet memurluğuna dönemezler. → Memurun çekilmiş sayılması durumunda ya da bir ay bekleme koşuluna uymaması halinde ise bir yıl süreyle devlet memurluğuna alınmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezinaksoy.av.tr

Memurluktan istifa edersem ne olur?

İstifa eden memur kural olarak, istifa isteği kabul edilene kadar görevine devam eder. Ancak bu süre en çok 1 ay olabilir. 1 ay sonunda memur görevini bırakabilir. Eğer memur olağanüstü bir mazeret nedeniyle istifa ediyorsa 1 aylık süreye tabi olmaz ve görevi derhal bırakabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

İstifa eden devlet memuru nasıl geri dönebilir?

Kendi isteğiyle memuriyetten istifa eden veya istifa etmiş sayılan personel iki defadan fazla olmamak ve açıkta geçen bekleme süresini tamamlamak kaydıyla 657 sayılı Kanunun 92. maddesine göre tekrar memuriyete dönebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.iyte.edu.tr

Yeşil pasaport hakkı ne zaman kaybedilir?

Halihazırdaki düzenlemeye göre 'yeşil pasaport' sahibi erkek ve kadınlar, 25 yaşını doldurdukları andan itibaren hakkını kaybediyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: diken.com.tr

Yeşil pasaport ne zaman kaybedilir?

Yerli ve Milli pasaport üretimine başlanması sebebiyle hususi (yeşil) pasaportun geçerlilik süresi 5 yıldan 10 yıla çıkarılmıştır. Süresi dolan veya dolmasına bir yıldan az süre kalan pasaportların geçerlilik süresinde uzatma işlemine başlanırken, süre uzatma işlemi ücretsiz yapılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: flypgs.com

Yeşil pasaport hakkı ne zaman düşer?

Çocuklar, öğrenimlerine devam ettikleri sürece 25 yaşına kadar pasaportlarını kullanabilirler. Öğrenimleri sona erince bu durumu bildirmek ve yeşil pasaportlarını iptal ettirmek zorundadır. Kız çocuklar da 25 yaşın altında iken evlenirlerse yeşil pasaport statüleri sona eriyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bizevdeyokuz.com

Memur kaç sene sonra yeşil pasaport alabilir?

MADDE 1- 657 Sayılı Devlet Memurluğu kanununa tabii olarak fiilen 10 yıl çalışan Kamu çalışanlarının Hususi Pasaport (YeşilPasaport) hakkından yararlandırılması hükme bağlanmaktadır. MADDE 2- Yürürlülük maddesidir. MADDE 3- Yürütme maddesidir. 5682 SAYILI PASAPORT KANUNU'NDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNTEKLİFİDİR.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tec-sen.org

Memuriyetten istifa eden tazminat alabilir mi?

Olağanüstü mazeretle çekilenler, üstüne haber vermek şartıyla bir ay kaydına tabi değildirler. Hükümleri ile (istifa) çekilme müessesesi düzenlenmiştir. Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar çerçevesinde; istifa eden Devlet memuruna tazminat ödenmesi mümkün bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Devlet memuru nasıl istifa eder?

Devlet Memurları Kanunu'nun 94. maddesinin ilk cümlesinde olağan prosedür ile memurluktan çekilme tanımlanmıştır. Buna göre devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle devlet memurluğundan çekilme isteğinde bulunabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Atanan biri istifa ederse ne olur?

İşte, o detaylar. 657 sayılı Devlet Memurları kanuna göre görevinden istifa eden memurlar belirlenen şartlara göre görevlerine geri dönebilirler. Ancak eğer istifa iki defadan fazla olmuşsa bu haklarını kaybedeler ve memuriyete geri dönüşleri olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Memurun istifasını kim onaylar?

İstifanın kabul edilmesi veya yerine birinin gelmesinin bir aydan fazla sürmesi halinde memur üstüne haber vererek görevini bırakır. Memur, yazılı müracaat şartı aranmaksızın Kanun'un 94'üncü maddesi uyarınca çekilmiş sayılır. ile ilgili atamaya yetkili amirden onay alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ktu.edu.tr

İstifa dilekçesi verildikten sonra kaç gün çalışılır?

İhbar Tazminat Süreleri

İşi 6 aydan az sürmüş olan işçi için 2 hafta (14 gün), İşi 6 aydan 1,5 yıla kadar sürmüş olan işçi için 4 hafta (28 gün), İşi 1,5 yıldan 3 yıla kadar sürmüş olan işçi için 6 hafta (42 gün), İşi 3 yıldan fazla sürmüş olan işçi için 8 hafta (56 gün)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Kadrolu personel istifa ederse ne olur?

“Çekilmek isteyen memur yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder. Yerine atanan kimse bir aya kadar gelmediği veya yerine bir vekil atanmadığı takdirde, üstüne haber vererek görevini bırakabilir.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.kilis.edu.tr

Usulüne uygun istifa nasıl olur?

İki durum vardır. Birincisi, çekilme isteğinin yazılı olarak başvurulmak suretiyle yapılması ve bunun kabul edilmesi veya yerine bir kimsenin atanması; İkincisi ise buna hiç uymaksızın görevin terk edilmesidir. Görevin haber verilmeden terk edilme halinin 10 gün sürmesi halinde memur çekilmiş sayılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medimagazin.com.tr

İstifa eden memur maaşı geri alınır mı?

İstifa eden memurların, peşin ödenen aylık sorunu ve emekliliğe etkisi. İstifa eden memurlardan, çalışılmayan süreler için peşin ödenen aylık tutarları geri alınır. Ancak hizmet süresinde eksilme olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Aile sebebiyle yeşil pasaport kimlere verilir?

Anne veya baba, hak sahibi kim ise onunla birlikte ikamet ediyor olmalıdır.
  • Çocuğun, gelir getiren bir işte çalışmıyor ve aynı zamanda SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığında herhangi bir ödeme kayıtlarının olmaması gerekir.
  • Son olarak ise bekar olmaları gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birhayalinpesinde.com

Memur çocuğu kaç yaşına kadar yeşil pasaport alabilir?

Bu şartlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir: Yeşil pasaport hakkına sahip kişinin çocuğu 18 yaşından küçükse şartsız bir şekilde alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: onedio.com

Yeşil pasaport ile kaç ülkeye vizesiz gidilir?

Yeşil pasaportlular, bordo pasaportluların vizesiz giremediği 67 ülkeye vizesiz giriş ayrıcalığına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bizevdeyokuz.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT