Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Işlediğimiz günahları ailemiz görecek mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Işlediğimiz günahları ailemiz görecek mi?

Buna göre, bu dünyada gizli kalan günahlar, ahirette de gizli kalır. Açıktan işlenen günahlar da ahirette açıkça görülür. Allah bütün günahları herkese göstermeyecektir. Nitekim, tövbe edilmiş bazı günahları veya başkasının günahını gizleyen kişilerin günahlarını da Allah gizleyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Allah günahları gizler mi?

Kul dünyada günahını gizlerse Allah da kıyamet günün de o kulunun günahını diğer kullarından gizler. Allah, çekinmeden günah işleyenlere buğz eder. Kim nefis ve şeytana uyarak günah işler de günahını gizlerse Allah onu inşallah affeder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbul.diyanet.gov.tr

Allah ayıpları örter mi?

Müslümanların ayıplarını örtmek, gizli günahlarını yaymamak ve kusurlarını affetmek çok sevabdır. Peygamber efendimiz, (Kim, bir Müslümanın ayıplarını örtüp gizlerse, Hak teâlâ da, dünya ve âhirette onun ayıp ve kusurlarını örter) buyuruyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Amel defterini herkes görecek mi?

Kur'an'a göre amel defterlerinin açılması ve verilmesi... Kıyâmet günü, insanların dünya hayatında iken hayır ve şer nâmına bütün yaptıklarının yazılı olduğu amel defterleri açılacak ve herkes amellerini orada açıkça görecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamveihsan.com

Çocukların günahı kime yazılır?

Özetle, büluğ çağına ulaşmamış çocukların ibadetlere alıştırılması istenmekle birlikte, dinen yükümlü olmadıkları için bu tür ibadetleri yapmayanlar sorumlu olmazlar, yapanlar ise sevaplarını alırlar, bu sevaplar hem kendi amel defterlerine hem de annelerinin ve babalarının amel defterlerine yazılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Ahirette sorgu esnasında günahları herkes görecek mi ?

İlgili 38 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kaç yaşından sonra günah yazılmaz?

Eğer her iki cinsiyette de 15 yaşına kadar herhangi bir buluğ çağa girme belirtisi görülmezse 15 yaşından sonra hükmen buluğ sayılır. Bu evreden sonra artık amel defteri kesin olarak açıldığı için her kız ve erken dinen gerekileni yapmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasemin.com

4 büyük günah nedir?

Yedi büyük günah şunlardır: 1- Allah'a şirk koşmak. 2- Büyücülük, 3- Katillik, 4- Harpten kaçmak, 5- Yetim malı yemek, 6- Faizcilik, 7- Namuslu kadına iftira etmek. (Buhari, Müslim) Başka bir hadis-i şerifte de, yedi büyük günah içinde Müslüman olan ana babaya asi olmak ifadesi geçiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Ahirette günahlarımızı kim görecek?

Bütün kâinat, melekler ve daha nice varlıklara insanın yaptığı iyilikler ve kötülükler gösterilecektir. En önemlisi, Allah adaletini ve herkese hak ettiğini verdiğini böylece göstermiş ve ilan etmiş olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Hangi üç kişinin amel defteri kapanmaz?

Bunlar sadaka-i câriye, faydalanılan ilim ve anne babasına dua eden Müslüman evlattır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Çocukken yapılan günahlar affedilir mi?

O yaşta yaptığınız herhangi bir hata günah değildir. Sizin dini sorumluluğunuz bluğa ermenizle başlar. Bluğ ise kızlarda ilk adet görme, erkekte ise ilk meni gelmesiyle başlar. Ayrıca hiçbir günah affedilmez değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrimagaci.org

Hangi günahın affı yok?

Onlar iki türlü günahlardır: 1- İçerisinde kul hakkı bulunan günahlar. 2- Şirk ve küfür ihtiva eden günahlar. Bu iki türlü günahlar şartlarına uyarak tövbe etmedikçe bağışlanmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniasya.com.tr

Günahı anlatmak doğru mu?

Kişinin, gizli olarak işlediği bir günahı açığa vurmaması, Allah'ın onu affetmesine vesile olur. İşlediği günahı başkalarına anlatan ve bunu bir meziyet sayanları Allah affetmez. Gizli işlenen günahları açığa vurmak, başkalarına anlatmak, Allah ve Resûlünü hafife almaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamveihsan.com

Kim bir müslümanın Ayibini Orterse?

Diyanet TV - “Kim bir Müslüman'ın ayıbını örterse, Allah da dünya ve âhirette onun ayıplarını örter.” Hadis-i Şerif | Ebû Dâvûd, Edeb, 60 | Facebook.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.facebook.com

Allah günah işleyen kullarını sever mi?

Allah tövbe edenleri ve temizlenenleri sever.” (Bakara, 2/222). “Allah Tövbe ve iman edip iyi davranışta bulunanların kötülüklerini iyiliklere çevirir. Allah çok bağışlayıcıdır, engin merhamet sahibidir.” (Furkan, 25/70). “…

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Allah hangi günahları kabul etmez?

Allah'a ortak koşmak, adam öldürmek, zina iftirasında bulunmak, zina etmek, İslâmî cihaddan kaçmak, sihir yapmak, yetimin malını yemek, ana-babaya karşı gelmek, Mekke'nin hareminde günâh işlemek, faiz yemek, hırsızlık yapmak, içki içmek, kumar oynamak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniakit.com.tr

Allah bilerek işlenen günahları affeder mi?

Çünkü Cenab-ı Hak, tevbe edilen her günahı affeder. Bir kâfir, küfrüne tevbe ederse, mümin olur, bütün günahları affolur. Bir mümin de Allah'a şirk koşsa, sonra pişman olup tevbe etse Allahü teâlâ affeder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

İnsan öldükten sonra günah yazılır mı?

Değerli kardeşimiz, İnsan öldükten sonra prensip olarak imtihan dönemi bittiği için, artık herhangi bir günah veya sevabın yazılması söz konusu değildir. Bu açıdan bakıldığında ne bir nafile ibadetin sevabı ne de bir suçun günahı ölümden sonra devam etmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Öldükten sonra devam eden ameller nelerdir?

Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: “Bir mümin vefat edince her ameli kesilir. Yalnız üç amelinin sevabı, amel defterine yazılmaya devam eder. Bunlar, Sadaka-i cariye, faydalı kitaplarının ve temiz çocuklarının kendisi için ettikleri dua ve istiğfarların sevaplarıdır.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sesgazetesi.com.tr

İnsan öldüğü zaman amel defteri kapanır mı?

Ebû Hureyre'den (r.a) rivâyet edildiğine göre Rasûlullah (s.a) şöyle buyurdu: “İnsan öldüğü zaman amel defteri kapanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: igiad.org.tr

Günahları ne temizler?

Kişi abdest aldığında maddi kirlerden arındığı gibi manevi kir hükmünde olan günahlardan da arınır. Kılınan namaz da buna katkıda bulunur. Kulun tövbe etmesi ise Allah'ın en sevdiği davranışlardandır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Allah bütün günahları bağışlar mı?

De ki (Allah şöyle buyuruyor): “Ey kendi aleyhlerine olarak günahta haddi aşan kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin. Allah (dilerse) bütün günahları bağışlar; doğrusu O çok bağışlayıcı, çok merhametlidir.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuran.diyanet.gov.tr

Büyük günahları işleyen dinden çıkar mı?

Buna göre büyük günah işleyen kişi Mümin olmaktan çıksa da kâfir de olmaz, iman ile küfür arasındaki bir konumdadır. Bu mertebeye fısk mertebesi denir ve büyük günah işleyen kişiye fasık denir. Eğer kişi büyük günahı için tövbe etmeden ölürse, sonsuza kadar cehennemlik olur yani ahirette sonu kâfirlerinki gibi olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Hiç günah işlemeyen insan olur mu?

Nitekim pek çok âyet ve hadiste insanın günahlardan ve Allah'ın (c.c.) yasaklarını çiğnemekten sakınması emredilmiştir. İslâm inancında peygamberler dışında “mâsum” yani günah işlemekten korunmuş kimse yoktur. Bu sebeple herhangi bir kimsenin günahsız olduğunu kabul etmek İslâm inancına aykırı bir durumdur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

En ağır günah nedir?

İslam'da en büyük günah Allah'a şirk koşmaktır. Kuran'ı Kerim'in birçok ayetinde de Allah'ın şirk dışında tüm günahları affedebileceği yazar. Bu günahı işleyen kişilere ise müşrik denir. Dini yalanlayanlara ve ahiret gününe iman etmeyenlere ise münkir ya da kafir olarak tanımlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Zina mı daha çok günah yoksa faiz mi?

Şafii mezhebinde önemli bir yeri olan Remlî, “Fetava”sında böyle soruya cevap verirken, değişik hadisleri delil getirmek suretiyle, zinanın ribadan daha büyük bir günah olduğunu vurgulamıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT