Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Ilk kim selam verir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Ilk kim selam verir?

İlk selam veren Hz. Adem'dir "Resulullah (asm) buyurdular ki: "Allahü Teala Hazretleri, Hz. Âdem'i (as) kendi sureti üzere ve boynunu da altmış zirâ olarak yaratınca: "Git, şu oturan meleklere selam ver, onların seni nasıl selamlayacaklarına da dikkat et, dinle.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorusorcevapbul.com

Islamda ilk selam veren kimdir?

Ali (ra)'yi takip edip, onunla birlikte Peygamberimizin (asm) mübârek yüzünü görmekle şereflendi. Ve hemen: - Esselâmü aleyküm, diyerek selâm verdi. Bu selâm İslâm'da bu şekilde verilen ilk selâm ve Ebû Zer-i Gıfârî de ilk selâmlayan kimse oldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Kim ilk önce selam vermelidir?

Selamda sünnet şöyledir: Rütbe ve nimeti çok olan önce selam verir. Büyük küçüğe, bir araç üstündeki yerdekine, yürüyen durana, ayakta olan oturana, az olan çok olana,âmir memura, hoca talebesine,baba oğluna, ana kızına önce selam verir. Bir odaya girildiğinde ise, rütbe, büyüklük küçüklük düşünülmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dinimizislam.com

Kim kime önce selam verir?

Muhaddis ve şârih et-Tîbî bunların hikmetini açıklarken, binitlinin yürüyene, yürüyenin oturana önce selâm vermeleri, muhataplardan korkuyu gidermek; az olanların çok olanlara selâm vermeleri, tevazu göstermek; küçüğün büyüğe selâm vermesi de saygı ve hürmetini ortaya koymak maksadına yöneliktir, der.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamveihsan.com

Büyük küçüğe selam verir mi?

21-Protokolde daima küçük büyüğe, bayan erkeğe, ast üste selam verir. Bu nedenle üstlerinize selam verin, astlarınızın selamlarına da mukabele edin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hilvan.gov.tr

Sıfır Bir 3. Sezon 1. Bölüm - "Kahve Baskını"

İlgili 45 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kimler selam veremez?

Kur`ân okuyana, Ezan okuyana, Kâmet getirene, Cum`a ve bayramlarda hutbe okuyana, Namazla meşgûl olanlara, (ancak aralarında namaz kılmayan varsa ona selâm verebilir), Tedrisle ve Şer`i ahkâm halletmekle meşgul olana, her çeşidiyle zikirle meşgul olana.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Bir kadın bir erkeğe selam verebilir mi?

Erkeğin, kendisine mahrem olmayan yabancı kadınlara selâm vermesiyle ilgili ise şöyle bir detay vardır: Kadın yaşlı olduğu takdirde erkeğin musâfaha yapmaksızın kendisine selâm vermesi ve kadının bu selâma karşılık vermesinde bir sakınca yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkha.com

Peygamber efendimiz nasıl selam verirdi?

Bir fıkhî ıstılah olarak Selam; karşılaşan iki Müslümanın birbirine yaptıkları dua cümlesinden ibarettir. Selam veren "es-selamu aleyküm (Allah'ın selamı sizin üzerinize olsun)" der, selamı alan ise "ve aleykümü's-selam ve rahmetullah (Allah'ın selamı ve rahmeti sizin üzerinize olsun)" diyerek ilaveli duada bulunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlarisale.com

Ilk kadın mı el uzatır erkek mi?

Önce ev sahibi elini uzatır, sonra misafir. Bayanla tokalaşmak için önce erkek el uzatmamalı, ancak bayan uzatırsa ona mukabele edilmelidir. Tebrikatta tokalaşmaya daima en büyükten başlayın. Protokolde el öpme, yanaktan öpüşme yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: armutlu.gov.tr

Sadece selam diyene ne denir?

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü denilir. Anlamı ise Allah'ın rahmeti, bereketi ve selameti sizin üzerinize olsun demektir. Cevap olarak ise ve aleyküm selam ve Rahmetullahi ve berekatühü olarak yanıtlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Günaydın demek caiz midir?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Günaydın demek cahiliye adetidir'' gibi bir açıklamasının olmadığını belirtti. '''Günaydın demeyin' demişim gibi algı oluşturmak büyük haksızlıktır" diyen Erbaş, kendisinin de ''Günaydın'' ifadesini kullandığını söyledi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Hristiyanlarda selam nasıl verilir?

Öyle anlaşılıyor ki, Yahudi ve Hristiyanlar “selam” ifadesini kullanmadan yalnız baş veya elle işaret ederler. - Fıkıh alimlerine göre, Selam lafzını kullanmadan yalnız el veya başla işaret etmek sünnet olan selamın yerine geçmez ve buna selamla karşılık vermek de vacip değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Ölülere selam verilir mi?

Mezarlık Ziyareti Sırasında Ölülere Selam Vermek

Kabir ehline selam vermek sünnettir. Gece ve gündüz ziyaret caizdir, sünnettir. Kabirdekilere dua etmek sünnettir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.net

Islamda kime selam verilmez?

Değerli kardeşimiz, Selam verildiği takdirde alamayacak durumda olanlara, selam vermek doğru değildir. Mesela, namaz kılanlara, Kur'an-ı Kerîm okuyanlara, ezan okuyan ve dinleyene, hutbe dinleyenlere, ilimle meşgul olanlara, yemek yiyenlere selam verilmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Selam kime ait?

Allah'ın isimlerinden (esmâ-i hüsnâ) biri. Namazdan çıkmak için başı sağa-sola çevirerek okunan dua cümlesi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamansiklopedisi.org.tr

Selam Allah'ın adı mıdır?

Es-Selam Allah'ın 99 mübarek isminden bir tanesidir. Yani Esma-i Hüsna'lardan en güzel biridir. Es-Selam selamete ermek, anlamındadır. Bir başka anlamı ise Allah'ın cennette kullarını selamlamasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kadın eli sıkmak haram mı?

Mahrem olmayan kadına bakmak haram olduğuna göre, onlara dokunmak veya tokalaşmak mutlaka haramdır. Peygamber'e (sav) biat eden kadınlar dediler ki: “Ey Allah'ın Resulü, biat ederken elimizi tutmadınız.” Peygamber (sav) “Kadınların elini tutup tokalaşmam.” buyurdu (Ahmed bin Hanbel, Nesâî, İbn Mâce).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

En güzel selâm nasıl verilir?

Selâmlaşma, Müslümanlardan birinin diğerine “Selâm sizin üzerinize olsun, Allah sizi her türlü kaza ve belâdan korusun” anlamına gelen “selâmün aleyküm/es-selâmü aleyküm” diyerek hayır duada bulunması; diğerinin de “ve aleyküm selâm/aleykümü's-selâm” diyerek aynı duayla karşılık vermesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Ast üste nasıl teşekkür eder?

Kamusal yaşamda yapılan bir görev sonunda üst astına teşekkür ettiğinde, ast üst'üne “rica ederim” dememeli; “sağ olun efendim” veya “görevim efendim, sağ olun” demelidir. Çalışma hayatında astın da üst'üne teşekkür etmesi saygı ve nezaket gereğidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mersin.gov.tr

Araplar nasıl selam verir?

Selamünaleyküm ya da esselamu aleyküm (Arapça: ٱلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ, romanize: as-salāmu ʿalaykum, Arapça telaffuz: [as.sa.laː.mu ʕa.laj.kum]), "Barış sizin üzerinizde olsun" anlamına gelen Arapça sözlü selamlamadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Osmanlı selamı nasıl verilir?

Evliya Çelebi, çoğunlukla “es-selamü aleyküm/aleyk” diyerek selam ve- rir. Bu da 17. yüzyılda Osmanlılar arasında kullanılan selamlaşma ifadesi- nin genel olarak “es-selamü aleyküm/aleyk” şeklinde olduğunu gösterir. O dönemde “selamünaleyküm” ifadesi de kullanılmakla beraber yaygın de- ğildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tdk.gov.tr

Nereye girerken selam verilmez?

a. Allah'ın güzel isimlerinden birisi olduğu için, temiz olmayan yerlerde selam verilmez, b. Hamama girerken selam verilmez, c. Günahla meşgul olan kimselere selam verilmez, d.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: folkloredebiyat.org

Selâm verirken ilk ne denir?

Cevab: Selâm verirken “Esselâmü aleyke” (Selâm üzerine olsun) değil “Esselâmü aleyküm” (Selâm üzerinize olsun) demelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekrembugraekinci.com

Verilen selamı almamak günah mı?

Değerli kardeşimiz, Müslümanlar arasında, bir dostluk ve iyi niyet işareti olan selâmı vermek sünnet; almak ise farzdır. Verilen selamı almamak caiz değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Diyanet Kadın erkeğe selâm verebilir mi?

Ebu Hanîfe ve arkadaşlarına göre, kadınların ilk olarak erkeklere selam vermesi caiz değildir. Çünkü kadınlar ezan, kamet, açıktan Kur'an-ı Kerîm okuma gibi faaliyetlerden menedilmişlerdir. Yalnız mahrem hısımlar bunun dışındadır. Bunlara onların selam vermesinde bir sakınca bulunmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com
Önceki makale
Romatizma Emarda çıkar mı?
Sonraki makale
Yulaf karın kası yapar mı?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT