Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

İddet müddetinde kadın evden çıkabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » İddet müddetinde kadın evden çıkabilir mi?

Ancak bu husus kadının kocası ile boşanmış olması halinde değişiklik göstermektedir. Zira boşanan kadına kocasının nafaka ödeme yükümü doğmakta bu sebeple kadın ihtiyaçlarını bu nafaka ile karşılayabilmektedir. İhtiyaçları karşılanan kadının da iddet müddeti süresi içerisinde dışarı çıkamaması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

İddet bekleyen kadın evden çıkamaz mı?

Daha güçlü görüşe göre vefat iddeti bekleyen kadın da böyledir. Mezhepte esas alınan görüşe göre nikahı feshedilen kadın da böyledir. İddet bekleyen kadın, ayrılma anında bulunduğu evde oturur. Koca veya başka birisi onu evden çıkaramaz, kendisi de çıkamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: normalift.com

İddet döneminde kadın dışarı çıkabilir mi?

Müslüman kocanın boşadığı ehl-i kitaptan olan eşi ise iddet beklediği evden dışarı çıkabilir. Çünkü o, ibâdet niteliğinde olan şer'î hükümlere muhatap değildir. Fakat kocası isterse neseplerin karışmasını önlemek için onu, dışarıya çıkmaktan men edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamveihsan.com

İddet müddetinin kaldırılması için ne gerekli?

İddet müddetinin kaldırılması için dava açılması zorunluluktur. İddet müddeti, boşanma kararının kesinleştiği tarihten itibaren üç yüz gün sonra kendiliğinden ortadan kalkmaktadır. Bu süreyi beklemeden evlenmek isteyen kadınlar ise iddet müddetinin kaldırılması için dava açmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetekin.com

Boşanan kadın ne zaman imam nikahı kıyılır?

“Evlilik sona ermişse, kadın, evliliğin sona ermesinden başlayarak üçyüz gün geçmedikçe evlenemez.” İddet müddetinin amacı boşanan kadının olası bir hamileliğinde doğacak olan çocuğun soybağının belirlenmesidir. Öz bir cümle ile bekleme süresinin amacı söz konusu bu süre içerisinde doğacak olan çocuğu korumaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

(F024) İddet Bekleyen Kadın Evinden Çıkabilir mi? - İhsan Şenocak

İlgili 43 soru bulundu

Soru cevap kısmı

İddet süresinin bittiğini nasıl anlarız?

Mahkemeden talepte bulunan kadının gebe olmadığını kanıtlaması durumunda iddet müddeti sona erer. Bu durumun kanıtlanabilmesi için de kadın doğum uzmanının imzasını taşıyan doktor raporu ile belgelenmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bilgichukuk.com

Sinirle söylenen boş ol kabul olur mu?

Kişinin sinir krizi geçirdiği sırada söylediği söz, yaptığı fiil geçersizdir. Bunun ölçütü o an geçtiğinde ne yaptığını hatırlamaması en büyük delildir. Akıl yoksa fiilde yoktur,cinnet anında akıl yoktur. el Cevab: Üç talakla boşama üç talaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.net

İddet müddeti beklemeden evlenilir mi?

Kadının iddet müddetinin kaldırılmasına ilişkin bir dava yoluyla talep edebilir. Ancak, mahkeme kararı olmaksızın tarihi beklemeden evlenebileceği durumlar bulunmaktadır. Bu süre, hamile kadın doğum yaptığında sona erer. Başka bir duruma ihtiyaç duymadan yeniden evlenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: semihaaslan.av.tr

İddet müddetinin kaldırılması için doktor raporu nasıl alınır?

Kadın, iddet müddeti kaldırma davası açtıktan sonra mahkeme tarafından bir hastaneye gönderilir. Kadının hastaneden alınan resmi sağlık raporu, hastane tarafından mahkeme dosyasına gönderilir. Rapor, kadının hamile olmadığını kanıtlar nitelikteyse iddet müddeti mahkeme tarafından kaldırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: feyzahazar.av.tr

İddet müddeti hala var mı?

Erkekler açısından konmuş bir iddet müddeti yoktur. Zira erkeklerin evlenmesinde soy bağının güvenliğinin tehlikeye düşmesi söz konusu değildir. Kadın için de hamile olmadığının ispatlanmasıyla bu sürenin kaldırılması mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Dinen iddet müddeti ne kadar?

Eğer illet bu olsaydı boşanan, kocası ölen ve hamile olan kadınların iddet süreleri farklı olmaz- dı. Oysa boşanan kadınlara üç kur' (hayız veya temizlik) dönemi, kocası ölenlere de dört ay on gün iddet beklemeleri emredilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

4 ay 10 gün iddet ne demek?

Kadınlar kocaları öldükten ya da boşandıktan sonra hemen başka bir adamla evlenemezler. Bu duruma "iddet müddeti" adı verilir. Kocası ölmüş olan bir kadın yeniden evlenebilmek için hamile değilse en az 4 ay 10 gün beklemelidir. Ancak kadın hamile ise iddet müddeti doğum yapması ile tamamlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

İddet bekleyen kadın umreye gidebilir mi?

Diğer üç mezhebde gündüz ancak, mecburiyet olunca dışarı çıkabilir. Bu mecburiyet, afet, evin yıkılması, ağır hastalık, düşman korkusu, ev sahibinin evden çıkarması gibi hallerdir. Bu sebeple vefat iddeti bekleyen kadın, umreye ve hacca gidemez (Minhac, el-Muğni).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekrembugraekinci.com

Üç hayız müddeti ne demek?

Evlilik, boşanma veya fesih yoluyla sona ermişse ve kadın da hamile değil ise âdet gören kadın üç hayız süresi iddet bekler. “Boşanmış kadınlar kendi kendilerine üç ay hâli (hayız veya temizlik müddeti) beklerler.” (el-Bakara, 2/228). Herhangi bir sebeple âdet görmeyenler ise üç ay süreyle iddet beklerler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Iddet müddeti davası nerede açılır?

Bekleme süresinin kaldırılması davası görevli mahkeme Aile Mahkemesi'dir. Bulunulan yerde Aile Mahkemesi olmaması durumunda ise Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açılabilir. Türk Medeni Kanunu 132. Madde uyarınca bekleme süresinin kaldırılması davası düzenlenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetalkan.av.tr

İddet bekleyen kadın ne demek?

Aile hukukundaki önemli mesele- lerden biri de nikâh bağı sona eren kadının durumudur. Boşanmış ya da kocası vefat etmiş olan kadının kurallarına riayet ederek beklemesi gereken zaman di- limine iddet adı verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

İddet müddetinin kaldirilmasi dilekçesi nasıl yazılır?

Sonuç ve İstem : Yukarıda arz ve izah ettiğimiz nedenler ve Sayın Mahkemece re'sen gözetilecek nedenlerle; Müvekkilim hakkında Türk Medeni Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince zorunlu olan 300 günlük bekleme (iddet) süresinin kaldırılmasına karar verilmesini Saygılarımla vekaleten arz ve talep ederim.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Anlaşmalı boşanan çiftler tekrar ne zaman evlenebilir?

Eşlerin ayrılmalarının ardından tekrar evlenmek istemeleri karşılaşılan durumlar arasında yer alır. Boşandıktan Sonra Aynı Kişi ile Tekrar Evlenme Süresi için belirli bir sınırlama bulunmamaktadır. Eşler boşanmanın hemen ardından tekrar evlenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altuntas.av.tr

Boşandığı eşiyle tekrar evlenebilir mi?

Kişi ric'i talak ile boşadığı eşine, iddet süresi içinde nikâha gerek kalmadan, iddet süresi bitmiş ise yeni bir nikâh akdi ile dönebilir. Bâin talakta ise iddet içinde bile olsa yeni bir akitle aile tekrar kurulabilir. Üçüncü boşa(n)madan sonra ise kesin ayrılık gerçekleşir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Mahkemede boşanan kişinin dini nikahı düşer mi?

Mahkemenin boşadığı kadının dini nikâhı devam eder. İslâm da boşama yetkisi erkeğe verilmiştir. Kadının boşanmayı talep etme yetkisi vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.net

İddet beklemek zorunlu mu?

İddet süresi, diğer bir ismiyle iddet müddeti, boşanma davasının ardından veya evliliğin başkaca sebeplerle sona ermesinin ardından kadının yeni bir evlilik yapabilmesi için kanunen beklemek zorunda bırakıldığı 300 günlük süredir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Geri dönüşü olmayan talak nedir?

Bu sözler, boşamak niyeti ile söyleyince boşamış olur. Buna bain talak, yani iddet müddeti içinde geri dönüşü olmayan kesin boşama denir. Bu şekilde boşamada, iddet müddeti geçip yeniden nikah yapılmadıkça bir araya gelinemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Kadın boşandıktan sonra pişman olur mu?

Eşinden boşanan kadın pişman olur mu sorusunun cevabı her kadına göre değişmektedir. Boşanan kadınların pişmanlık belirtileri ve boşanmadan sonra duydukları pişmanlık konusu karmaşık ve çeşitli faktörlere bağlıdır. Bazı kadınlar boşanmadan hemen sonra pişmanlık hissi yaşarken, bazıları bu duyguyu zamanla deneyimler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahikaizgi.com.tr

Telefonda boş ol demekle nikah düşer mi?

Diyanet İşleri, yayınladığı fetva ile internet, telefon, SMS ve faks gibi farklı iletişim araçları üzerinden "boş ol" diyerek boşanma gerçekleşebileceğini açıkladı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: donanimhaber.com

Babanın evine git demek dini nikahı bozar mı?

“Git babanın evine.”, “Defol git.”, “Sen benim karım değilsin.”, “Ben senin kocan değilim.” gibi ifadeler, boşamada kullanılan kinayeli sözlerdendir. Bu tür sözlerin boşanmada etkili olabilmesi için erkeğin bu sözleri boşama kastıyla söylemiş olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT