Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Idari izinli personel şehir dışına çıkabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Idari izinli personel şehir dışına çıkabilir mi?

Şu anda 657 sayılı Kanuna göre memurlar görevdeyken ya da izinli olduklarında ikamet ettikleri il dışına çıkmalarına engel bir durum bulunmadığı gibi, memurun görev yaptığı il dışında ikamet etmesi de mümkün.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saglikpersonelihaber.net

Idari izinde olan memur il dışına çıkabilir mi?

Bu ihtimal ise izin verilmesiyle ulaşılmak istenen amaca hizmet etmeyecektir. Sonuç olarak 2021/13 sayılı Genelge kapsamında idari izinli sayılan personelin amirlerince uygun bulunması halinde görev mahallini terk edebileeklerini, bu kapsamda yurtdışına da seyahat edebileceklerini değerlendirmekteyiz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Izin gününde şehir dışına çıkabilir mi?

İdari izin kullananların il dışına çıkışları mümkün mü sorusuna hukukilik ve yerindelik bağlamında cevap vermek uygun olacaktır. Hukuki açıdan idari izin kullanan memurların, izin süresince herhangi bir izne tabi olmaksızın il dışına çıkmalarını engelleyen bir mevzuat düzenlemesi bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Memur izinsiz şehir dışına çıkarsa ne olur?

657 sayılı Kanunun 125 inci maddesinde ise; İkamet ettiği ilin hudutlarını izinsiz terkeden memurların Aylıktan kesme cezası ile cezalandırılacağı, bu cezanın da memurun, brüt aylığından 1/30-1/8 arasında kesinti yapılmak suretiyle uygulanacağı belirtilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

İstirahat raporu alan memur il dışına çıkabilir mi?

İstirahat raporları ve Refakat İzni konulu 31 sayılı genelgenin 11. Maddesinde; istirahat raporu memurun görev yaptığı biriminde izin vermeye yetkili kılınan birim amiri tarafından hastalık iznine çevrilmedikçe memur il dışına çıkmamalıdır '' hükmüne yer verilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlarhukuk.net

İdari İzin Nedir? Özel Sektörü Kapsar mı? Maaştan Kesilir mi

İlgili 21 soru bulundu

Soru cevap kısmı

İstirahat raporu varken şehir dışına çıkabilir mi?

Sonuç olarak, SGK mevzuatı açısından da istirahat durumunda yurt dışına çıkışla ilgili bir yasak söz konusu değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: karayoldemirlaw.com

Memur şehir dışında hastaneye gidebilir mi?

NOT: (Hastalanan memur, memuriyet mahallindeki sağlık kurumları tarafından sevk edilmeksizin mesai saatleri içinde memuriyet mahalli dışındaki sağlık kurumlarına gidemez. Gitmesi halinde de izinli sayılmaz.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nallihan.meb.gov.tr

Idari izinde il dışından rapor alınır mı?

Memur hafta sonu başka ilden rapor alabilir mi? Evet, memur hafta sonu başka ilden ya da ilçeden, görev mahalli dışındaki herhangi bir yerden sağlık raporu alabilir; fakat bu raporun izne çevrilmesi için MUTLAKA ACİL'den alınmış olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Memur hafta sonu izinsiz il dışına çıkabilir mı?

Eskiden il dışına izinsiz çıkmaya disiplin cezası veren yasa hükmü vardı. Ama bu hüküm 2011 yılında 657 de yapılan değişiklikle kaldırıldı. O yüzden il dışına çıkarken izin almaya gerek yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelliler.biz

Hastaneye giden memur izinli sayılır mı?

Devlet memurunun hastalanması sebebiyle sağlık kurum ve kuruluşlarına müracaat ederek muayene edilmesi sırasında ya da muayene sonrası tetkik ve tahlillerde geçirdiği sürelerde memurun izinli sayılması, ancak bu izin muayene süresi, tetkik ve tahlil süresi ile sınırlıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.ksbu.edu.tr

Sağlık çalışanı şehir dışına çıkabilir mi?

Bilindiği üzere, tüm Devlet memurları açısından, hafta sonunda il dışına çıkış için amirden izin alınmasını öngören 657 düzenlemesi 2011 yılında kaldırılmıştır. Ancak, Sağlık Bakanlığı personeli için 2012 yılında 663 sayılı KHK ile ikamet mecburiyeti getirilmiştir. Bu düzenleme Anayasa Mahkemesince iptal edilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Memur izinleri nasıl kullanılır?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 102 nci maddesi. 1-Yıllık izinler, amirin uygun bulacağı zamanlarda, toptan veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilir. 2-Birbirini izleyen iki yılın izni bir arada verilebilir. Cari yıl ile bir önceki yıl hariç, önceki yıllara ait kullanılmayan izin hakları düşer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bim.aku.edu.tr

Memur resmi tatilde çalışırsa ne olur?

PTT A.Ş. ' de resmi ve dini bayram günlerinde çalışan personelin fazla çalışma ücreti, saat ücretinin 4 katının 8 saate tekabül eden tutarı üzerinden ödenmektedir. Kütüphaneler, müzeler, turizm danışma büroları ve kültür merkezlerinde bayramda çalışanlaraın fazla çalışma saat ücreti dört katı üzerinden ödenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetememur.com

Idari izinde süre işler mi?

(1) Resmî tatil günleri, süreye dâhildir. Sürenin son gününün resmî tatil gününe rastlaması hâlinde, süre tatili takip eden ilk iş günü çalışma saati sonunda biter.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Memur başka bir ilde ikamet edebilir mi?

Evet, kesinlikle edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Ücretsiz izne çıkan memur yurtdışında çalışabilir mi?

(8) Ücretsiz izinde bulunan ya da ücretsiz izinli sayılan memurlar, bu izinlerinin sonuna kadar yurtdışına atanamaz. Bu memurlar, izinli oldukları süre sonrasında fiilen en az altı ay görev yaptıktan sonra atama kararnamesine dahil edilebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfa.gov.tr

Polis şehir dışına çıkabilir mi?

Emniyet Disiplin Tüzüğünün 5. maddesine göre "İzinsiz olarak görevli bulunduğu il sınırları dışına çıkmak." aylıktan kesim cezası gerektirmektedir. Tüzüğe, 1998 yılında konulan bu hüküm hala kaldırılmamıştır. Bu nedenle, polisler için il dışına çıkışlarda, hala izin almak zorunluluğu bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Devlet memuru şehir dışından rapor alabilir mi?

Mesai günü memuriyet mahalli dışından yani il dışından alınan hastalık raporlarının geçersiz olduğu ancak mevzuat gereği yalnızca geçici görev ve kanunî izinlerin kullanılması durumu ile acil vakalar durumunda il dışından rapor alınabileceği belirtilmekte ise de bu kural birçok memur tarafından bilinmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adalet.gen.tr

Öğretmen şehir dışına çıkabilir mi?

Mevzuatımız açık ve nettir. Öğretmen idari izinli olduğunda il dışına çıkabilir. Örneğin dini bayramlarda idari izin uygulaması yapılır ve memurlar il dışına izinsiz çıkarlar. Kaldı ki bugün bakan imzalı yayımlanan yazıda da il dışına çıkışla ilgili bir kısıtlama yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Rapor alan bir işçi şehir dışına çıkabilir mi?

İstirahat raporlarının işçinin ikametgahının bulunduğu il sınırları içerisinde yer alan sağlık hizmeti sunucuları tarafından düzenlenmesi esas olmakla beraber bazı zorlayıcı ve zorunlu nedenlerle başka bir yerde düzenlenmesi de mümkün olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kamuiscileri.net

Memur mesai saatleri dışında il dışına çıkabilir mi?

Yeni düzenlemeyle birlikte memurlar artık amirlerinden yazılı izin almadan mesai saatleri dışında şehir dışına çıkabilecek, meskun mahal dışındaki alanlarda piknik yapabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medimagazin.com.tr

Idari izin kanuni izin mi?

İdari izin, Bakanlar Kurulu kararıyla çalışma gününün tatil edilmesidir. İdari izin verildiğinde devlet memurları haricinde özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamamaktadır. Bu tatil, kanuni tatil olmayıp adından da anlaşılacağı gibi tamamen idari bir tatildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Memurun kanuni izinleri nelerdir?

102-113 arasındaki maddelere göre: Devlet memurlarına, yıllık izin, mazeret izni, hastalık izni, doğum izni, ailevi nedenlerle izin, ölüm izni, askerlik izni, evlenme izni, çocukluk çağı hastalığı izni, öğrenim izni, idari izin, izinli sayılma gibi çeşitli izinler verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolayik.com

Memur yıllık izindeyken rapor alabilir mi?

Soru: İzin süresi içinde hastalanıp rapor alınırsa ne olur? Cevap: Yıllık izin kullanmakta iken, hastalığı sebebiyle rapor alan bir memurun rapor tarihinden itibaren yıllık izni kesilir ve bu tarihten sonra raporda yazılı tedavi ve istirahat süresi ile ilgili hastalık izni işlemeye başlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.asbu.edu.tr

Memur bir yıl içinde kaç gün rapor alabilir?

Peki, bu yasaya göre memurlar yılda kaç gün rapor alabilir? Memurlar ayrı ayrı hekimlerden olmak şartı ile toplamda 40 gün rapor kullanabilir. Memurların tek seferde alabileceği rapor ise 10 günü geçemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com
Önceki makale
Araç muayene affı var mı?
Sonraki makale
Magnezyum B12 ne işe yarar?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT