Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Göztaşı nasıl üretilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Göztaşı nasıl üretilir?

Bakır sülfat, göztaşı olarak da bilinen mavi ve kokusuz bir maddedir. Bakır sülfat, bakır metali sıcak konsantre sülfürik asit veya seyreltik sülfürik asit ile oksitleriyle muamele etmek suretiyle endüstriyel olarak üretilir .

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: askimya.com

Göz taşı nasıl yapılır?

Bordo Bulamacı göztaşı (Bakır Sülfat % 98) ve kireç kullanarak hazırlanan bir karışımdır. Hazırlanışı gayet basit ve ucuz bir ilaçtır. Uygulanacak olan döneme göre % 0.5-1-1.5-2-4 'lük dozlarda hazırlanıp kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pelinfidancilik.com

Göztaşının içinde ne var?

Göztaşı bitki ilacı olarak bilinen bordo bulamacı, bağ ve bahçe işleriyle uğraşan kimselerin yakından tanıdığı bir üründür. %98 küprik sülfatın ve kirecin harmanlanması ile elde edilen bu karışım, çok sayıda bakteriyel rahatsızlıklara ve mantara bağlı enfeksiyonlara karşı kullanılan bir tarım ilacıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trendyol.com

Göz taşı formülü nedir?

Kimyasal formülü cuso4 ifade edilen bir bileşiktir. Tuzun hidrasyon derecelerine bağlı olmasına göre bir dizi bileşikleri mevcuttur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiburada.com

Ağaçlara göztaşı neden atılır?

İçerisinde %98 bakır sülfat yani göztaşı bulunduran karışım bir de kireç içeriyor. Hem bakteriyel hem de fungal hastalıklara karşı koruma vadediyor. Sonbahar mevsiminde, hasat sonrasında ve ilkbahar aylarında çiçek gözleri uyanmadan kullanılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Ziraat Mühendisi El yapımı Bordo Bulamacı (BAKIR SÜLFAT%98+KİREÇ) Uygulaması ve MÜKEMMEL FAYDALARI

İlgili 30 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Göztaşı ağaçlara ne zaman atılır?

Özellikle Sonbaharda (yaprakların 3/4'ü veya tamamı döküldüğünde % 2 dozda) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce % 1-1,5 dozda) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Bordo bulamacı yerine ne kullanabilirim?

CoppaFort içerdiği bakırın yavaş salınımıyla uzun süre ortamda kalarak bakteriyel ve mantari hastalıklardan korur. Bordo bulamacı yerine diğer meyve ağaçlarında olduğu gibi fındık bahçelerinde de güvenle kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esrefsekerli.com

El yapımı bordo bulamacı nasıl yapılır?

Göztaşı bir torba veya sepet içinde bu suya sarkıtılarak eritilir. Bu şekilde hazırlanmış göztaşı eriği yavaş yavaş 100 litrelik kapta bulunan kireçli su üzerine dökülür ve bir ağaç sopa ile devamlı karıştırılarak çivit mavisi bir bulamaç elde edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: osmaniye.tarimorman.gov.tr

Göztaşı bitkilerde ne işe yarar?

Göztaşı ya da gök taşı gibi isimlerle de bilinen bakır sülfat, mavi renginden dolayı halk arasında göztaşı yada göktaşı olarak da adlandırılmaktadır. Göztaşı sönmüş kireç ile karıştırıldığında, tarımda mantar (fungal) hastalıklarına karşı kullanılan bordo bulamacı elde edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Göztaşı neden yapılır?

Bordo Bulamacı göztaşı (Bakır Sülfat % 98) ve kireç kullanarak hazırlanan bir karışımdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.tarimorman.gov.tr

Meyve ağaçlarına kireç ne zaman sürülür?

Bakır sülfat tek başına yakıcı bir madde olduğundan kireç ile karıştırılıp su ile seyretilerek kullanılır. Bu hem bitkilere zarar vermesini engeller, hem de ağaç gövdesindeki kalıcılığını arttırır. Uygulama zamanı ağaçlar uyanmadan, erken ilk bahardan itibaren meyve oluşumuna kadar devam eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trakkulup.net

Bordo bulamacı ağaçlara nasıl uygulanır?

f)Ağacın üst dallarından başlayarak alta doğru pulberize ediniz. kuru dal kalmadan ilaçlama yapılır. g)İlaçlamadan sonra 10 saat içinde yağış olursa ilaçlamayı tekrar etmek gerekir. h) Bordo bulamacı yapıldığı gün içinde kullanılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: persembe.ziraatodasi.org.tr

Kimyada göz taşı nedir?

Oktahedral moleküler geometriye ve paramanyetik özelliğe sahip olan bakır (II) sülfat ekzotermik olarak suda çözünürek [Cu(H2O)6]2+ kompleksini oluşturur. Bakır (II) sülfat "mavi vitriyol", "göztaşı" ve "göktaşı" olarak da bilinmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Bordo bulamacı hangi ağaçlara yapılır?

Bordo bulamacı; yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarında, karaleke ve ateş yanıklığı hastalığına, sert çekirdekli meyve ağaçlarında bakteriyel kanser ile yaprak delen ve dal yanıklığı hastalığına, eriklerde cep hastalığı, şeftalide yaprak kıvırcıklığı, cevizde antraknoz- yosunlaşmalar gibi birçok hastalığa karşı ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Göz taşı nasıl erir?

Sönmüş kireç bir plastik kovaya konur ve üzerine bir miktar su ilave edilerek ahşap karıştırıcı ile karıştırılarak ayran kıvamına getirilir. Aynı şekilde göztaşı başka bir plastik kovaya konur ve üzerine 10 litre su ilave edilerek ahşap karıştırıcı ile karıştırılarak eritilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Kükürt kireç karışımı nasıl yapılır?

Gülle Bulamacının Hazırlanması; 15 lt tenekeye 10 lt su konulur. Üzerine 1,5 kg kireç ilave edilir ve kirecin yanması için 15 dakika beklenir. Daha sonra 3 kg kükürt ilave edilir ve 1,5 saat karıştırılarak kaynatılır. Ateşten alınarak soğumaya bırakılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Bordo Bulamacına şeker katılır mı?

Bordo bulamacı yapıldıktan sonra bekletilmeden kullanılmalıdır. Mutlaka bekletilecekse 100 litrebulamaca 200 g. “şeker” ilâve etmek suretiyle bordo bulamacı 15-20 gün muhafaza edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: abidintatli.com.tr

Zeytin ağacına göztaşı ne zaman atılır?

Özellikle sonbaharda hasattan sonra ve ilkbaharda çiçek gözleri uyanmadan önce zeytin ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında, ertesi yıl olabilecek potansiyel hastalıklara karşı etkili ve ekonomik bir mücadele yapılmış olunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: apelasyon.com

Göztaşı ile bordo bulamacı aynı şey mi?

Bordo bulamacı, göztaşı (Bakır Sülfat %98) ve kireç kullanarak hazırlanan bir karışımdır ve çok sayıda fungal ve bakteriyel hastalıklara karşı kullanılabilen bir tarım ilacıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kirikkale.tarimorman.gov.tr

Bordo bulamacı fazla atılırsa ne olur?

Doğal Tarım yöntemleri gibi. Bordo bulamacı balıklara, büyük ve küçük baş hayvanlara ve toprakta bakır sülfat miktarı yükseldiğinde de tüm toprak canlılarına, en başta solucanlara zararlıdır. Solunum yollarını ve ciğerleri etkilediği için, yaparken veya kullanırken maske ve plastik elbise giymeniz şart.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: havatopraksu.org

Sebze fidelerine göztaşı atılır mı?

Bordo bulamacı ağaçların bakteriyel hastalıklara karşı korunması için hala olmazsa olmaz çözümlerden biridir. Bordo bulamacı kullanıma hazır halde tarım ilacı satıcılarında bulunabileceği gibi, Göztaşı ve Kireç ile aşağıda anlatacağım yöntemlerle kolayca hazırlanarak kullanılması mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidanistanbul.com

Bordo bulamacı ne zaman atılmaz?

1. Yapraklı dönemde bordo bulamacı yapılmamalıdır. 2. Bordo Bulamacı hazırlanırken daima kireçli suyun üzerine göztaşı eritilmiş su ilave edilir, aksi halde ilacın yapısı bozulur ve karışım olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kirikkale.tarim.gov.tr

Zeytin ağacına bakır neden atılır?

Uygulamanın amacı : Hasat yapılmayan ağaçlarda zeytin tane olgunluğunu hızlandırır, kolay hasat yapmaya olanak sağlar.Hasat yapılan ağaçlarda ise hasatta hasar gören dalların onarılmasına yardımcı olur. Copperas kullanılması durumunda ,halkalı lekeye karşı dirayet sağlar. Kış boyu sürgün oluşumunu destekler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: agrotroia.com.tr

Bordo bulamacı yağmurdan etkilenir mi?

İçerisinde bulamaç kalmamalıdır. Ayrıca ilaçlama yapılacağı zamanki hava koşulları çok önemlidir. Eğer yağmur beklentisi varsa ilaçlama yapılmamalıdır. Çünkü ilaçlamadan sonra yaklaşık 10 saat süre içerisinde yağmur yağacak olursa ilaç gerekli etkiyi yapamadan yıkanmış olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haliccevre.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT