Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Gösterişli düğün yapmak günah mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Gösterişli düğün yapmak günah mı?

İslam'a göre düğün yapmak caizdir. Hatta tef çalıp evliliği insanlara ilan etmek Peygamberimizin bir tavsiyesidir. Ama düğünde dikkat edilmesi gereken bir husus var ki o da, düğün yaparken dinin yasakladığı şeylerden kaçınmaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilksesgazetesi.com

Oynamalı düğün yapmak günah mı?

Allah bundan men etmemiştir, hatta sevinmenin doğru olduğunu, güzel olduğunu söylemiştir. Düğün günü, sevinilmesi gereken bir gündür, bununla beraber oynamak da düğün salonuna gitmek de haram değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: soruvesorunlar.com

Islamda düğün yapmak günah mi?

Hz. Peygamber'in evlenme hazırlığı yapan Abdurrahman b. Avf'a, “Bir koyunla da olsa ziyafet ver” (Buhârî, “Nikâḥ”, 7, 54, 68) demesi ve kendisinin de evliliklerinde misafirlerine yemek yedirmesinden anlaşılacağı gibi düğün yemeği sünnettir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamansiklopedisi.org.tr

Karışık düğün günah mı?

Harama girmemeye, nefsi ve şehveti tahrik edecek biçimde kadın-erkek karışık şarkı, türkü, oyun ve sâir eğlencelere yer vermemeye, düğünün bütün safhalarında düğün gerekçesiyle de olsa israftan ve savurganlıktan kaçınmaya azamî özen gösterilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Islami usullere göre düğün nasıl olmalı?

- Peygamber Efendimiz (SAV), “Evlenmenin en hayırlısı, en kolay ve külfetsiz olandır.” (Ebu Davud Nikah:32 ,İbn Mâce, Sünen, Nikâh, 25) diyerek düğünde israftan kaçınmamız gerektiğini belirtmiştir. - Evlenen çiftleri tebrik etmek ve hayır dualarda bulunulmalı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasemin.com

Açmayın Kapıyı (72.Bölüm) - Çok Güzel Hareketler 2

İlgili 44 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Dinen kaç evlilik yapılabilir?

İslâm hukuku da belirli şartların ve gerekçelerin bulunması halinde çok eşlilik kurumunu bir ruhsat hükmü olarak kabul etmiş ve bunun sayısını dört ile sınırlandırmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Peygamber Efendimiz düğüne gider mi?

Özkes sözlerini şöyle sürdürdü: “Peygamber Efendimiz düğünlere katılmıştır. Düğünlerde şarkı söylenen, def çalınan ortamlarda Peygamberimiz bizzat bulunmuştur. Düğünlerde şarkı söylenmesine, def çalınmasına Peygamberimiz müsaade etmiştir. Bayramlarda oynanmasına müsaade etmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Kadın erkek karışık oynamak günah mı?

'Kadın ve erkeğin düğünde birlikte oynaması haram'

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Kadın erkek bir arada oturmak caiz mi?

Bu sebeple İslâm, kız-erkek beraberliğini serbest bırakmamış, kayıt ve şartlara tâbi kılmıştır. Bir Müslümanın evine akrabası dışında kalan dost ve arkadaşlarının da gelmesi tabiîdir. Bu durumda kadın ve erkeklerin beraber oturması ve evin kız ve kadının misafirlere hizmet etmesi bahis mevzûu olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Düğün yapmamak günah mı?

Evet, uygundur, bir sakıncası olmaz. Düğün yapmak sünnettir, sevabı var ise de yapmamanın hiçbir sakıncası yoktur. Hatta günaha girme ihtimali varsa, bu günaha girmektense, düğün yapmamak lazımdır. Mehir ise kadının hakkıdır, eğer kadın istemezse hiçbir sakıncası olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Allah evlenmeyi emreder mi?

Nur suresi 32. ayette Allah (c.c); “İçinizden nikâhsız olanları (bekârları, dulları ve boşanmışları), köle ve cariyelerinizden ibadetli ve ahlaklı olanları evlendirin. Eğer onlar fakirlerse Allah onları lütfuyla zenginleştirir. Allah geniş lütuf sahibidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: merhabahaber.com

Evlenmeden önce el ele tutuşmak günah mıdır?

Cevap: Değerli kardeşimiz, Bir erkek ve kadının, NİKAHSIZ OLARAK ELLERİNİN BİRBİRİNE DEĞMESİ VE YALNIZ KALMALARI caiz değildir. Mahrem olmayan kadına bakmak haram olduğuna göre, onlara dokunmak veya tokalaşmak mutlaka haramdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazeteduvar.com.tr

Kadın kadına eğlenmek caiz mi?

el Cevab: Kadın kadına eğlenmek oynamak raks etmek vs. avam işidir. Bundan haya etmeyenlere başka bir mahzura düşmemek şartıyla caizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.com

Düğün günü makyaj yapmak caiz mi?

Kadın veya erkek, birbirlerine (nikâhlısına) kendi yuvaları içinde daha çekici görünebilmek için süslenebilirler, bunda bir sakınca yoktur. Ama erkeklerin dikkatini çekmek için bunu yaparlarsa kerahet vardır, hattâ bu kerahet onların niyet ve davranışlarına göre haram da olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Içkili bir düğüne gitmek günah mı?

Müslüman ailelerin düğünlerdeki ikram ve eğlencelerinin İslâmi kurallara uygun olması asıldır. Ancak önceden cemiyetin içkili ve danslı olduğu biliniyorsa bu tür davetlere katılmamak gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamveihsan.com

Düğünde gelin damat oynarsa nikah düşer mi?

Düğünde gelin ve damat beraber oynar, bunu da erkekler ve kadınlar görürse, nikâhları düşer mi? Böyle bir nedenle nikâh düşmez ama Allah'ın razı olmayacağı bir iş yapılmış olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fetvameclisi.com

Islamiyette kadın erkek esit mi?

İslamî inanca göre, kadın-erkek bütün fertler gerek görev ve sorumlulukları gerekse hak ve ödevleri bakımından eşit yaratılmıştır. Bu eşitlik bir bütünü tamamlayan parçalar mesabesindedir. Aile içerisinde, kadının görev ve sorumlulukları ayrı; erkeğin görev ve sorumlukları ayrıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: atif.sobiad.com

Kuzenlerle oturmak caiz mi?

"YENGE VE KUZENLE AYNI SOFRAYA OTURMAK CAİZ DEĞİLDİR"

"Yenge kişiye namahrem olan biridir, kuzen de aynı konumda olduğu için bunlarla aynı ortamda olma noktasında ciddi anlamda hassasiyet gösterilmelidir. İhtiyacın dışında aynı ortamda bulunmaları caiz olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Islamda kız ve erkek arkadaş olabilir mi?

Bir Müslüman erkek ve Müslüman kız, hem cinsleriyle (erkek erkek ile kız kız ile) arkadaşlık ettiği gibi, karşı cins ile de aynı şekilde arkadaşlık edemez. Örtünmeme, başbaşa kalma, serbest konuşup gülüşme, şakalaşma gibi davranışlar caiz değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Makyaj yapmak günah mıdır?

İslâm dini, insanın yaratılıştan var olan güzelliklerini daha belirgin hale getiren, takı takma, saç tarama, meşru ölçüde süslenme, israfa varmadan güzel giyinme gibi davranışları mubah kılmıştır. Ancak, zaruret bulunmadıkça, yaratılıştan verilmiş özellik ve şekillerin değiştirilmesini yasaklamıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

Müslümanlıkta top oynamak günah mı?

Futbol oynamak ve izlemek caizdir.

Top oyunlarında namazın geciktirilmesine veya terkine, vücudun yaralanmasına ve sakatlanmasına sebep olmadığı müddetçe bir mahzurdan söz edilemez. Bu hususlardan birisi söz konusu olunca meşru olmaktan çıkar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Düğün salonunda çalışmak caiz mi?

Toplantı ve düğün salonu işletmekte dinimize göre herhangi bir sakınca yoktur; bilakis halka hizmet olduğu için güzel bir iştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Hangi davete gidilmez?

Zalimin, bidat sahibinin ve kötü kimselerin, öğünmek için çok para harcamış olanın davetine de gidilmez.” Şir'at-ül-islâm kitabında; “Riya, gösteriş için yapılan davete gidilmez” deniyor. Muhît kitâbında da; “Oyun oynanan, çalgı çalınan, Müslümanlar çekiştirilen, içki içilen davete gidilmez” denmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Düğün yapmanın amacı nedir?

Düğün, bir çiftin ebediyen beraber yaşama kararını, tanıdıkları ve dostları ile birlikte kutladıkları eğlencedir. Dünyanın her yerinde, farklı kültürlerde farklı şekilde gerçekleşir. Hep aynı kalan en önemli noktaları, çiftin artık birbirlerine ait olduğunu gösteren sembollerin önemli bir rol oynamasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Düğün tarihine kim karar verir?

Genellikle üç gün veya bir hafta süren düğünler eskiden Salı günü başlayıp Perşembe günü bitmekte iken, günümüzde Cuma günü başlayıp Pazar günü sona ermektedir. Düğün tarihine kız ve oğlan aileleri ortaklaşa karar verirler. Düğünden önce de kız düğün alış-verişine götürülür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkoloji.cu.edu.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT