Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Eniştenin elini öpmek caiz mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Eniştenin elini öpmek caiz mi?

Erkeğin şehevi duyguları kadına göre daha geç dönemde kesildiği için, yaşlı da olsa onların ellerini öpmek caiz değildir. Kadın şehevânî histen kesilmiş yaşta ihtiyar olursa, onunla musafaha yapmada, elini öpmede bir mahzur yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Erkek kimlerin elini öpebilir?

3- Kadın, nikâhı kendisine ebediyyen haram olan erkeklerin (kayınpederi, amcası, dayısı, kardeşi, Babası... gibi) elini "fetva" olarak öpebilir, ama Babası dışındakilerin elini öpmemesi daha güzel ve takvâya daha uygun olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Dinimize göre el öpmek caiz midir?

Âlimlerin çoğunluğuna göre anne ve babanın ya da dindarlığına, ilmine, yaşına hürmeten başka kimselerin elinin öpülmesi câizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamansiklopedisi.org.tr

Kimlerin eli öpülür dinimiz islam?

Sual: Kimlerin eli öpülür, Kur'ân-ı kerimi ve ekmeği öpmenin mahzuru olur mu? Cevap: Âlimin, ana ve babanın eli öpülür. Başkasının eli öpülmez. Herhangi bir arkadaş ile karşılaşınca elini öpmek haramdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Bir kadın kimlerin elini öpebilir?

Kadının elini öpeceği büyükleri, kendisine mahrem olan kimselerdir. Bunun dışında namahrem olanların elini öpemez. Kadının kocasının amca ve dayısı namahremdir, ellerini öpemez. Kadının kayın babasının da amca ve dayıları namahremdir, onların da ellerini öpemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

(F011) Kayın Validenin Elini Öpmek Caiz mi? - İhsan Şenocak

İlgili 29 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kadınların hangi eli öpülür?

Bir bayanın elini eldivenli olarak öpen erkek, bu eldivene dudaklarını dokundurmaz. Nasıl El Öpülür? hafifçe öpülür. Herhangi bir mahzur yoksa öpmek için sağ el kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

Kadının kayınpederi eli öpülür mü?

Buna göre; Damat-kayınvalide ve gelin-kayınpeder birbirlerinin eline, koluna, saçına... bakabileceklerine göre, birbirlerinin buralarına dokunmaları dolayısıyla ellerini öpmeleri ve tokalaşmaları da helâldir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

El öpmek şirk midir?

İlim ehlinden bir kısmı bunu küçük secde olarak isimlendirmiştir! Yani şirktir! Bir insanın elinin üzerine alnını koymak suretiyle el üzerine secde etmesi caiz değildir ve bu şirktir! Ancak adet haline getirmeksizin nadiren veya az sayıda sadece ağız ile eli öpmekte bir beis yoktur.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahihhadisler.com

Yaşlı adamın elini öpmek caiz mi?

Erkeğin şehvani hisleri kadına göre geç kesildiği için, yaşlı da olsa onların ellerini öpmek caiz değildir. Kadın şehevânî histen kesilmiş yaşta ihtiyar olursa, onunla musafaha yapmada, elini öpmede bir mahzur yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Büyüklerin elini öpmek nedir?

Din adamları, bir kimsenin başka birinin eli öpmesinin amacının saygı olmasını tavsiye ediyor. Yani bir kimse, karşısındaki çok zengin diye onun elini öperse İslam'daki eşitlik ilkesine ters düşer. Büyüklerin ellerinin öpülmesi aslında saygı ifadesi olarak ortaya çıkmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Herkesin eli öpülür mü?

Çoğunlukla erkekler tarafından kadınların eli öpülür. Bunun haricinde devlet ve din büyükleri gibi önemli kişilerin elleri de cinsiyetlerine bakılmaksızın öpülebilir. Bu tür el öpmede el nazikçe tutulurken dudaklar hafifçe parmakların eklemlerine değdirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Araplar el öper mi?

Ürgenç şu bilgiyi verdi: ''Şaman kültürü, Sami kültürünün etkisine girmemiş Araplar'da, Anadolu'ya göre daha yaygın. Cenazede iki tür el öpme var. Biri, yıkanma sırasında aile bireyleri büyüklerinin elini öper. Bu ölümünü kabullenme, vedalaşmadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

El öpmek Türk geleneği mi?

Türk toplumunda el öpme bir örf olarak ayrılık, kavuşma ve kutlama anlarında adab-ı muaşeret kurallarından biri sayılır, sevgi, saygı, sadakat gibi pek çok duygunun ifadesi olarak yüzlerce yıldır sürdürülmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: womantv.com.tr

Eşinin teyzesinin elini öpmek caiz mi?

Değerli kardeşimiz, Erkeğin şehevi duyguları kadına göre daha geç dönemde kesildiği için, yaşlı da olsa onların ellerini öpmek caiz değildir. Kadın şehevânî histen kesilmiş yaşta ihtiyar olursa, onunla musafaha yapmada, elini öpmede bir mahzur yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Eşinin amcasının elini öpmek caiz mi?

Özel bir fitne endişesi varsa mesela kayınpeder çok genç duruyorsa bundan kaçınılabilir. Kocasının dayısı veya amcası ise onun hiçbir şeyi değildir. Nezaket ve medeni ilişki içinde bulunur o kadar. Çok ihtiyar biri olmadıkça ellerini tutması caiz değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fetvameclisi.com

Eşinin dedesinin eli öpülür mü?

Eşlerin karşılıklı anne babalarının ellerini öpmesi ilkemizde yaygın bir adettir. Ayet kapsamında mahrem olduklarından ellerinin öpülmesi mübahtır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.net

Günümüzde el öpüp alnına koymak caiz mi?

Bu el öpme şekli bizim geleneğimizde vardır. Secde, birinin eline alnınızı koyarak yapılmaz. Secde ya yere alnınızı koyarak veya bu mümkün olmuyorsa imâ ile yapılır. Şu halde el öperken alnı, eli öpülenin eli üzerine koymanın hem şekil hem de daha önemlisi niyet olarak secde ile benzerliği ve alakası yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Babanın elini öpmek ne demek?

Rüyada babanın elini öpmek hayırlıdır. Rüya sahibinin hayatı kısa sürede düzene girecek, sıkıntıları sona erecek demektir. Rüyada babasının elini öptüğünü gören kişi hem manevi gücü yükselecek hem de maddi olarak bir mülk edinecek demektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Ölmüş adamın elini öpmek ne demek?

Rüyada Ölmüş Birinin Elini Öpmek

Rüyada ölmüş birinin elini öpme halinde korku ve endişe duyuluyor ise gerçek hayatta da korku ve endişe duyulabileceğine yorumlanmaktadır. Rüyada ölmüş birinin elini öperken kendisini rahat ve özlem gidermiş şekilde gören kişi ise gerçek hayatında iç huzuruna kavuşmasına yorulmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Etek neden öpülür?

Diz çöküp başını yere iyice yaklaştıran askerin pozisyonu tam bir “küçük secde” hâli. Bir önceki minyatürde veziriazamın eteği daha dize yakın bir yerden öpülürken, burada padişahın eteğinin ayağına yakın bir yerden öpülmesi, hiyerarşi gözetir bir dikkate işaret sayılabilir (Hünernâme I, Seyyid Lokman, res.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarihdergi.com

Yanaktan öpmek caiz mi?

Erkeklerin karşılaştıklarında birbirlerinin yüzünü öpmesi İmam-ı Azam ve İmam-ı Muhammed'e göre mekruh ise de, İmam-ı Ebu Yusufa göre mekruh değildir. Bazı alimler bu hususta şöyle derler: Eğer yüzünü öptüğü bir kimse bir din alimi ve takva sahibi bir kimse ise, bunda bir mahzur yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Insanın önünde eğilmek caiz mi?

Eğilmek caiz değildir. Çünkü şahıs rükuda olduğu gibi eğilmektedir ki bu caiz değildir. Şüphesiz rüku bir ibadet şekli olup Allah'tan başkasına yapılmaması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamqa.info

Ölüyü öpmek caiz mi?

Cenaze yıkanıp kefenlendikten sonra yüzünün açılarak yakınlarının ve dostlarının ona son kez bakmaları veya öpmeleri caizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Damat kaynana ilişkisi caiz mi?

Yani kişi, bu insanlarla evlilik yoluyla akraba olmuştur. Hanefi mezhebine göre, bir damat kayınvalidesinin, bir gelin de kayınpederinin elini öper veya tenine dokunursa, her iki taraftan birinde cinsel haz ortaya çıkarsa gelin-damat diğer bir ifade ile karı-koca birbirlerine haram olurlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Gelin kayınpederi ile evlenebilir mi?

Türk Medeni Kanunu'na göre belli bir dereceye kadar yakın olan akrabaların evlenmesine kesin evlenme engeli konulmuştur. Yakın akrabaların evlenmesine yönelik konulan evlenme engeli hem tıbben hem de ahlaken gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr
Önceki makale
Hes Kablo hangi holding?
Sonraki makale
Ortaokula gitmemenin cezası var mı?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT