Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

E-arşiv ile e-fatura aynı mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » E-arşiv ile e-fatura aynı mı?

E-Fatura dijital ortamda oluşturulup alıcıya gönderilirken E-Arşiv Fatura hem online hem de kâğıda baskı olarak müşteriye gönderilebilir. Bununla birlikte müşteri kâğıda basılı fatura talebinde bulunursa E-Arşiv kullanıcıları faturanın çıktısını alıp üzerine kaşe ya da imza eklemeden müşteriye gönderebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkcellesirket.com

E-arşiv mi e fatura mı nasıl anlaşılır?

E-Fatura ve e-Arşiv arasındaki fark format şekillerinde de bulunmaktadır. Faturaların üzerinde hangi türe aitse o ibarenin bulunması zorunludur. Yani e-Fatura ya da e-Arşiv ibaresi yer almalıdır. E-Arşivde format zorunluluğu yokken, e-faturada UBL-TR format zorunluluğu vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolaybi.com

E fatura yerine e-arşiv kesilirse ne olur?

Bir e-fatura mükellefine e-arşiv kesmek sonucunda bu e-arşiv faturası geçerli sayılmaz. Böyle bir durumda faturayı kesen kişi e-arşiv faturasını iptal etmeli ve e-fatura düzenlemelidir. Bu e-faturanın düzenlenmesi için mal veya hizmetin tesliminden itibaren 7 günlük bir süre tanınmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: parasut.com

E fatura mükellefi E-arşiv fatura alabilir mi?

E-Fatura mükellefi olan bir işletme, e-Arşiv belgesi düzenleyebilir. E-Arşiv belgesi düzenlenen kişinin e-Fatura mükellefi olmaması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolaybi.com

E faturadan e arşive geçiş olur mu?

Önceki yıllarda, firma önce e-faturaya kaydını yapıp daha sonra e-arşive geçiş yapabilirdi. Fakat, GİB tarafından yapılan son düzenleme ile e-arşiv gönderebilmek için zorunlu tutulan e-fatura kullanıcısı olma şartı kalktı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: parasut.com

e-fatura ile e-arşiv faturanın farkı nedir?

İlgili 19 soru bulundu

Soru cevap kısmı

E faturaya geçmek için ne yapmalıyım?

e-Faturaya geçiş yapmanın belli kanalları vardır. Bunlar; GİB Portal, GİB ile Entegrasyon ve Özel Entegratör üzerinden geçiştir. e-Faturaya başvuracak firmaların Kamu Sertifikasyon Merkezi'ne başvurarak mali mühür temin etmeleri gerekir. Şayet şahıs firması iseniz e-imza ile de başvuru yapabilmeniz mümkün.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fatsatso.org.tr

2023 e arşiv fatura limiti ne kadar?

2023 yılında e-Fatura kesme ve düzenleme sınırı 4.400 TL olarak açıklanmııştır. Bununla birlikte 1 Mart 2023 tarihi itibarıyla e-Belge düzenleme zorunluluğuna tabi olmayan mükelleflerin vergiye tabi olmayan kişilere düzenleyeceği e-Arşiv Fatura'lar için sınır 5.000 TL'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mikro.com.tr

E-Arşiv faturayı kim keser?

e-Arşiv'in formatı ve standardı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenir. Bir e-Fatura kullanıcısı aynı zamanda bir e-Arşiv kullanıcısı ise, e-Fatura mükellefleri haricindekilere e-Arşiv Fatura keser.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mikro.com.tr

E-Arşiv fatura kullanan e defter kullanmak zorunda mı?

e-Fatura uygulamasına zorunlu olarak geçmek durumunda olan mükellefler için, e-defter uygulamasına geçmek de aynı şekilde zorunludur. Bu sebeple, zorunlu olarak e-Fatura kullanan mükellefler aynı zamanda e-defter de kullanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isbasi.com

Kimlere e-Arşiv fatura kesilir?

E-Fatura yalnızca E-Fatura mükelleflerine kesilip gönderilebilir. E-Arşiv Fatura ise göndericinin E-Fatura Mükellefi, alıcının ise kağıt fatura kullanıcısı ya da son kullanıcı olması durumunda kullanılır. Kısacası E-Arşiv Fatura, E-Fatura kullanıcısı olmayanlara kesilir ve gönderilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkcellesirket.com

E Arşiv ve e fatura arasındaki fark nedir?

E-Fatura; faturalarınızı elektronik ortamda düzenleyebilme, iletebilme ve saklayabilme imkanı sunan sistemdir. E-Arşiv Fatura ise, e Fatura sistemine kayıtlı olmayan kişi ve kuruluşlara düzenlenen e-Faturalardır. E-Arşiv sistemi aracılığıyla düzenlenir, gönderilir ve saklanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mdpgroup.com

E Fatura 7 günlük süre cezası ne kadar?

Satıştan sonraki 7 gün içerisinde geriye dönük olarak kesilen elektronik faturalar için para cezası uygulanmaz. Fakat 7 günlük süre aşıldığında her bir fatura için 2200 TL tutarında ceza uygulanır. 2023 yılında bu tutar 2200 TL olarak belirlenmiştir. 2022 yılında bu tutar 500 TL idi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isbasi.com

E Arşiv fatura 1 ay sonra iptal edilir mi?

e-Arşiv Fatura iptali için 7 gün içerisinde işlem yapmak gerekir. Bu 7 günlük süre e-Arşiv Fatura gönderildikten sonra başlar. 7 günlük süre zarfı tamamlandıktan sonra iptal işlemleri başlatmak mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isbasi.com

E-arşiv fatura görüntülenebilir mi?

Düzenlediğiniz e-arşiv faturanın takibini yaparak elektronik ortama aktarılan belgenizi görüntülemek istediğinizde bunu e-Arşiv Fatura Görüntüleme Programı sayesinde gerçekleştirebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: parasut.com

E fatura kesen kağıt fatura kesebilir mi?

e-Arşiv Fatura uygulamasına geçiş yaptıktan sonra, kağıt fatura düzenlemeniz söz konusu değildir. İlk geçiş tarihinden itibaren 7 gün içinde kağıt fatura düzenlenebilmesi mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

E-arşiv sisteme ne zaman düşer?

1. 1/1/2019 itibariyle e-arşiv rapor gönderimleri, aynı günün gecesinde otomatik olarak gönderilecektir. Gün içinde sistemimize düşen tüm e-Arşiv faturalar gece 00:00'dan sonra rapor haline getirelerek Gelir İdaresi Başkanlığının sistemine iletilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sdmyazilim.com.tr

E-arşiv kimler için zorunlu?

e-Arşiv Fatura Zorunluluğu Limiti

30 Aralık 2022'de yayınlanan 544 sıra numaralı VUK tebliği ile vergiye tabi olmayan bir nihai tüketiciye aynı gün içerisinde KDV dahil 5000 TL, vergi mükelleflerine ise 4400 TL'yi geçen mal/hizmet satışında e-arşiv düzenleme zorunluluğu bulunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birfatura.com

E-arşiv faturada kaşe zorunlu mu?

e-Arşiv Fatura'da Kaşe Zorunlu Mudur? E-Arşiv Fatura uygulaması ile fatura düzenleyecek mükellefler, faturaya imzaları ile birlikte kaşe de eklemelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mikro.com.tr

2023 de kimler e faturaya geçmek zorunda?

2023 yılı için, Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile 2022 yılı brüt satış hasılatı 3 milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin, elektronik faturaya geçmesi zorunlu hale getirilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: blog.mukellef.co

Kaç liraya kadar e-fatura kesilir?

8. 4.400 TL altı tutarlar için e arşiv fatura kesilir mi? Kesilebilir fakat herhangi bir zorunluluğu bulunmamaktadır. Kesilen faturanın alıcısı vergi mükellefi ise ve fatura KDV dahil 4.400 TL'yi aşıyorsa, zorunluluk devreye girer ve faturanın e-arşiv olarak kesilmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: parasut.com

Kaç tlden sonra fatura kesilir?

30 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan VUK Sıra No: 544 Genel Tebliğinde 2023 yılında uygulanacak had ve tutarlar açıklandı. Buna göre 01.01.2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere fatura düzenleme sınırı 4.400 TL oldu. Fatura Kesme ve Düzenleme Sınırı 2023 yılı tutarı 4.400 TL 'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mysoft.com.tr

30 bin TL üzeri e arşiv fatura kesilir mi?

Bu itibarla, dileyen mükelleflerimiz 07/01/2020 Salı günü akşam Saat 24:00'e kadar (Çarşamba gününe geçilmeden) bu kapsamda düzenlemeleri gereken e-Arşiv Faturalarını kağıt fatura olarak düzenleyebilirler. Söz konusu süre 30.000 TL'yi aşan ihracat faturalarında da geçerlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

Kağıt fatura limiti ne kadar?

Fatura Kesme Sınırını Geçen Tutarlarda Ne Yapılmalı? Fatura kesme mecburiyeti tutarı, mükelleflerin kâğıt fatura kesebilecekleri tutarı ifade ediyor. Yani bir mükellef, günlük 4.400 TL'ye kadar olan satışlar için kâğıt fatura kesebiliyor. Bu tutarın aşılması hâlinde ise e-arşiv fatura kesme zorunluluğu bulunuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tokeninc.com

E Arşiv fatura paralı mı?

e Fatura Ücretli mi?/e Fatura Ücretsiz mi? Normal şartlar altında e-fatura kesme işlemi de tüm e-dönüşüm hizmetleri gibi ücretlidir. e fatura ücretli mi sorusunun karşılığı bir tek BirFatura.com özelinde hayır olarak cevaplanabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birfatura.com

Fatura kesmeme cezası ne kadar?

Fatura düzenlememenin cezası, faturada yazılması gereken tutarın yüzde 10'u kadardır. Fatura düzenlenir ancak tutar eksik yazılırsa kesilecek ceza, tutar farkı üzerinden hesaplanır. Asgari tutarın yanı sıra fatura düzenlememenin üst sınırı da vardır. 2022 yılında toplam ceza üst sınırı 250.000 TL olarak belirlenmişti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: parasut.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT