Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Düğün fotoğrafı çekmek caiz mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Düğün fotoğrafı çekmek caiz mi?

Cevap: Düğünde damat, gelin ve ailelerinin resimlerinin çekilmesiyle ilgili söylediğiniz şeyler haramdır. Bu düğünlerin kötü âdetlerindendir. Çünkü ruh sahibi varlıkların resimlerini çekmek mutlak olarak haramdır ve büyük günahlardandır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: al-feqh.com

Fotoğraf çektirmek dinen caiz mi?

Fotoğraf çekmek de mekân neresi olursa olsun haram değildir, günah değildir. Elbette gönül ister ki insanlar bununla uğraşmak yerine ibadetini halis bir şekilde yapsın. Ancak insanlara sürekli ibadet yaptıramazsınız. BİR insan dua ederken nasıl selfie çektirebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Fotoğraf helal mi?

Ağaç, dağ, taş, manzara ve benzeri şeylerin resimleri kesinlikle mübahtır. Canlı varlıkların vesikalık fotoğraf gibi tam olmayacak şekilde bedeninin bir kısmının çizilmesi caizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorusorcevapbul.com

Dış çekim yapmak caiz mi?

Yaşamayacak şekilde yarım, yahut da bakınca seçilemeyecek kadar küçük olursa mahzur yoktur denebilir. Ancak boy resim ve fotoğraflarına (bir ihtiyaç olmaksızın) cevaz verilmemiştir. Cansıza âit resimlere, yâni manzaralara gelince, bunun câiz olduğu kesindir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Namaz fotoğrafı paylaşmak günah mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı, milyonlarca kişinin kullandığı sosyal ağlarda fotoğraf paylaşmanın dinen uygun olmadığı değerlendirmesini yaptı. Diyanet'in aylık dergisinde, sosyal paylaşım sitelerine yüklenen fotoğraflar için ''Kişinin mahremiyetini sanal ortamda ifşa etmesi, bunu başkalarıyla paylaşması dinen uygun değil.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Fotoğraf çekmek caiz midir? - Nureddin Yıldız

İlgili 17 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Cinsel içerikli video izlemek günah mı?

Buradaki "yaklaşmayın" emrinden hareketle İslam fıkıh alimleri insanı zinaya götürebilecek her türlü amelin yasak olduğunu ifade etmişlerdir. Müstehcen resim veya görüntelere bakmayı da bu kategori içinde mütalaa edebiliriz. Bu sebeple bu tür resimlere bakmak caiz değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Sosyal medyada eşini paylaşmak caiz mi?

DİYANET İşleri Başkanlığı, milyonlarca kişinin kullandığı sosyal ağlar ve sanal ortamla ilgili uyarılarda bulundu. Diyanet'in aylık dergisinde, sosyal paylaşım sitelerine yüklenen fotoğraflar için “Kişinin mahremiyetini sanal ortamda ifşa etmesi, bunu başkalarıyla paylaşması dinen uygun değil.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Islamda düğün yasak mı?

İslam'a göre düğün yapmak caizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilksesgazetesi.com

Duvara fotoğraf asmak günah mi?

Sual: Arkadan çekilmiş resmi duvara asmak caiz mi? Caizdir, namaza zararı olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Implant diş yaptırmak dinen caiz mi?

Sağlığa zararlı olmamak şartıyla, deri altına hormon düzenleyici yerleştirmek (implant), kondom kullanmak, azil (geri çekilmek) gibi yöntemlerle hamileliğin önlenmesinde dinen bir sakınca yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Hangi resimler haram?

Canlı resmi dahil hiçbir resim yapmak haram değildir. İslam'ın ilk dönemlerinde putperestlik yollarını tıkamak için yasaklama getirilmiştir. Devrimizde resim çekmek veya canlı varlıkların resmini yapmakta putperestliğe yol açmak gibi bir sakınca da yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Hangi resimler caizdir?

Üzeri örtülü resim bulundurmak caizdir. Nüfus kağıdı, vesika, senetler ve başka lüzumlu ihtiyaçlar için, resim çektirerek üzerleri örtülü olarak saklamak caizdir. Sual: Peygamberimizin kabri ve sandukası diye dağıtılan resimler, doğru mudur? Hayır, doğru değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Evde kendi resmini asmak günah mı?

"Canlıya âit boy resimlerini, (insan, hayvan ve diğer canlı varlıklar gibi) odanın duvarına asıp, bakınca tümüyle görünür halde bırakmak, bu odada namaz kılmayı mekruh hale getirmek demektir. Bu itibarla, duvarlarında canlılara ait boy resimleri bulunan odada kılınan namaz mekruh olur."

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlarisale.com

Çizgi film yapmak caiz mi?

el Cevab: 1- Karikatür ve türevleri ve çizgi film çizgileri yapmak caizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.com

Mezarın fotoğrafını çekmek günah mı?

“Bazı insanlar kabristanda ölüyü defnettikten sonra âilesine göstermek için kabrin fotoğrafını çekmektedirler. Bu davranış câiz midir?” diye sorulmuş, bunun üzerine o şöyle cevap vermiştir: “Bu, lüzumsuz bir davranış ve faydasız, abesle iştigalden başka bir şey değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamqa.info

Başkasının fotoğrafını izinsiz kullanmak caiz mi?

İnsan olmayan fotoğrafın asıl sahibinin, paylaşmaya izin vermediğine dair bir delil, bir emare, bir bulgu, bir galip zan varsa, bunu ticari olarak kullanmak caiz olmaz, kul hakkına girmek olur. Saydıklarımız yoksa alıp kullanmakta sakınca bulunmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Fotoğraf olan eve melek girmez mi?

İçinde resimler bulunan eve melekler girmez.” (Buhârî, “Libâs”, 95; hadisin şerhi için bk. İbn Hacer, Fethu'l-bârî, V, 228-229; Kâmil Miras, Tecrîd-i Sarîh Tercemesi ve Şerhi, VI, 414). e) “Melekler, içerisinde köpek ve tesâvîr bulunan eve girmezler.” (Buhârî, “Libâs”, 88).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Resimli elbise giymek caiz mi?

Resimli elbise giymek mekruh görülmekle birlikte, bu elbise içinde kılınan namaz sahihtir. Fakat ihtiyaten yeniden kılınması uygundur (Mergýnânî, el-Hidâye, I, 362-364). Hanbelîler de üzerinde canlı resimleri bulunan elbise giymenin haram olmayıp mekruh olduğunu belirtmişlerdir (İbn Kudâme, el-Mugnî, I, 590).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fikriyat.com

Evde can bulundurmak günah mı?

More videos on YouTube

Hadislerlede anlaşılacağı gibi evde fil, insan heykeli, küçük hayvan, insan heykelcikleri bulundurmak caiz değildir. Rahmet meleklerinin girmediği evden berekette, rahmette kaçar. Bu sebeple evlerde bulundurulmamalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamveihsan.com

Düğünlerde oynamak haram mıdır?

Düğünlerde, erkeklerin ve kadınların ayrı ayrı kendi aralarında şarkılı ve türkülü olarak oynamaları caiz midir? İslâm dininde düğün gibi şenlikler için, erkeklerin ve kadınların ayrı ayrı olmak şartıyla, kendi aralarında İslâm'ın yasaklamadığı şarkı, türkü ve şiir söyleyip oynamalarında bir sakınca yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Düğün yapmamak günah mı?

Evet, uygundur, bir sakıncası olmaz. Düğün yapmak sünnettir, sevabı var ise de yapmamanın hiçbir sakıncası yoktur. Hatta günaha girme ihtimali varsa, bu günaha girmektense, düğün yapmamak lazımdır. Mehir ise kadının hakkıdır, eğer kadın istemezse hiçbir sakıncası olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Gösterişli düğün yapmak günah mı?

Ayrıca velîmede gösteriş ve israfın haram olduğu, herkesin kendi imkânları çerçevesinde ikramda bulunmasının gerektiği kabul edilmiştir. Düğüne davet edilen kişinin davete icabet etmesi vâciptir. Bunun farz-ı ayın veya farz-ı kifâye olduğunu söyleyen âlimler de vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Telefonla fotoğraf çekmek caiz mi?

Netice itibarıyla fotoğraf çekmek ve çektirmek dinen yasak değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fetva.net

Sürekli kendi fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaşma isteği nedir?

APA, Chicago'daki yıllık yönetim kurulu toplantısında bu zihinsel bozukluğu 'selfitis' olarak adlandırdı: Kuruluş, kendi fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaşmanın obsesif kompülsif bir eğilim olduğunu belirtirken, 'selfie'yi özgüven eksikliğini gidermenin bir yolu olarak tanımladı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: diken.com.tr

Tesettür mankeni olmak günah mı?

TESETTÜR MANKENLİĞİ ile ne kastettiğinizi bilemiyorum. Eğer, erkeklerin de görebileceği bir yerde tesettür kıyafetini teşhir edecekseniz mesela, böyle bir şey asla caiz olmaz. Bayanlar arasında bir teşhir ve tanıtım yapacaksanız bu caiz olabilir. Yine de siz kendinize daha vakarlı bir iş bulmalısınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fetvameclisi.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT